2108081912 (Δευ-Παρ 09:00-19:00)
info@home-biology.gr

Ψηφιακός μετρητής ραδονίου Corentium Home

00051

Ψηφιακός μετρητής ραδονίου Corentium Home 00051
Μετρητές Ακτινοβολίας
Price : 249 EURIn stock

O ψηφιακός μετρητής ραδονίου Corentium Home αποτελεί τον πιο εύκολο, γρήγορο και ευέλικτο τρόπο για την καταγραφή των επιπέδου ραδονίου σε κατοικίες και χώρους εργασίας.

Το ραδόνιο είναι ένα φυσικό ραδιενεργό αέριο που εκλύεται από το έδαφος, υπάρχει σε όλες τις περιοχές και εισέρχεται στα κτίρια από τοίχους, πατώματα και σωληνώσεις.

Υψηλότερες τιμές ραδονίου καταγράφονται στους χαμηλότερους ορόφους των κτιρίων, σε χώρους με ελλιπή εξαερισμό, σε σπήλαια, ιαματικές πηγές, ορυχεία και σε άλλους υπόγειους χώρους, αλλά και κοντά σε καλώδια υψηλής ή μέσης τάσης (οι ανεβασμένες τιμές ηλεκτρικών πεδίων αυξάνουν μέχρι και 18 φορές την συσσώρευση των σωματιδίων ραδονίου στο χώρο).

Στην Ελλάδα με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες, αυξημένο ραδόνιο έχει καταγραφεί κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα (νομούς Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης), σε νησιά (Λέσβο, Ικαρία κ.α.) αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας. Δείτε στο χάρτη τις περιοχές με ανεβασμένα επίπεδα ραδονίου..

Οι σημερινές πρακτικές της χρήσης αεροστεγών κουφωμάτων, πορτών και λοιπών υλικών δόμησης για λόγους θερμικής μόνωσης, αυξάνουν την συγκέντρωση ραδονίου στις σύγχρονες κατοικίες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το ραδόνιο είναι, μετά το κάπνισμα, η δεύτερη σημαντικότερη αιτία του καρκίνου του πνεύμονα (η πιο κοινή αιτία θανάτου από καρκίνο), ενώ η πιθανότητα καρκίνου του πνεύμονα αυξάνεται κατά 16% για κάθε 100 Bq/m3 αύξησης στη συγκέντρωση ραδονίου! Διαβάστε περισσότερα για τις επιπτώσεις από το ραδόνιο...

Ο ψηφιακός μετρητής Corentium Home αποτελεί τον πιο εύκολο τρόπο να διαπιστώσετε αν στο χώρο σας υπερβαίνονται τα όρια που προτείνει η ευρωπαϊκή ένωση και άλλοι φορείς για την αποφυγή καρκίνου του πνεύμονα ή άλλων επιπτώσεων υγείας.

Τιμή αγοράς 249 ευρώ - Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης 50 ευρώ

Δωρεάν μεταφορικά εντός Ελλάδος προς και από το χώρο σας - Οι τιμές περιλαμβάνουν τον Φ.Π.Α.

40 ευρώ σταθερή τιμή εβδομαδιαίας επανενοικίασης.

Διαδικασία ενοικίασης

1) Επιλέγετε εβδομαδιαία ενοικίαση του μετρητή πάνω δεξιά, κάνετε κλικ στο “Αγορά” και στη συνέχεια συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και επιλέγετε τον τρόπο πληρωμής (δωρεάν αντικαταβολή/πιστωτική κάρτα μέσω Paypal/κατάθεση).

2) Επικοινωνείτε μαζί μας στο 2108081912 για να ενημερωθείτε για την διαθεσιμότητα και να κανονίσετε την ημερομηνία που θα παραλάβετε.

3) Σας αποστέλλουμε τον μετρητή στο χώρο σας με εταιρεία courier (Γενική Ταχυδρομική) και παραλαμβάνετε τον μετρητή με απλή επίδειξη της αστυνομικής σας ταυτότητας.

4) 2 μέρες ή 1 εβδομάδα μετά την παραλαβή του μετρητή, καλείτε την ίδια εταιρεία courier για να έρθει στο χώρο σας, παραδίδετε τον μετρητή στη συσκευασία που σας έχουμε προμηθεύσει και μας τον αποστέλλετε με δική μας χρέωση (χρέωση παραλήπτη).

Αναλυτικά χαρακτηριστικά μετρητή Corentium Home
 • Συνεχής καταγραφή συγκέντρωση ραδονίου ανά κυβικό μέτρο σε Bq/m3
 • Συνεχής παρουσίαση ημερησίων, εβδομαδιαίων και συνολικών (από την αρχή των μετρήσεων) μέσων όρων έκθεσης
 • Μετά από κάθε επαννεκίνηση χρειάζεται κάποιες ώρες έως 1-2 ημέρες για να δώσει τις πρώτες ενδείξεις ανάλογα με τα υπάρχοντα επίπεδα ραδονίου
 • Εύρος τιμών μέτρησης ραδονίου: 0-9999 Bq / m³
 • Μέθοδος δειγματοληψίας: παθητικός θάλαμος διάχυσης ραδονίου
 • Μέθοδος ανίχνευσης: άλφα φασματομετρία με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας ανιχνευτή
 • Ακρίβεια <5% ± 5 Bq/m3 (αναλυτικοί πίνακες ακρίβειας στο site του κατασκευαστή)
 • Τροφοδοσία: 3 αλκαλικές μπαταρίες (AAA)
 • Διάρκεια ζωής μπαταριών: 3 χρόνια
 • Κατανάλωση ρεύματος: <250 mW
 • Διαστάσεις: 120 χιλιοστά Χ 69 χιλιοστά Χ 22,5 χιλιοστά
 • Βάρος: 130 γραμμάρια (με μπαταρίες)
 • Θερμοκρασία λειτουργίας: 0 ° C έως +40 ° C
 • Σχετική υγρασία λειτουργίας: <95%
 • Απλές οδηγίες χρήσης στα ελληνικά και αναλυτικό εγχειρίδιο οδηγιών σε αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, σουηδικά, νορβηγικά
 • Εγγύηση: 2 χρόνια

Η πιο εύκολη μέτρηση ραδονίου!

Ο συνηθισμένος τρόπος καταγραφής ραδονίου είναι χρονοβόρος και μη πρακτικός, καθώς περιλαμβάνει την τοποθέτηση δοσίμετρων ραδονίου για μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, τοποθετεί δοσίμετρα ραδονίου για διάστημα >3 μηνών). Τα δοσίμετρα μετά πρέπει να επιστραφούν σε εργαστήριο για ανάλυση και μας παρέχουν μόνο συγκεντρωτικά στοιχεία συνολικής έκθεσης.

Αντίθετα, ο ψηφιακός μετρητής ραδονίου Corentium Home παρακολουθεί και καταγράφει συνεχώς τα επίπεδα ραδονίου με υψηλή ακρίβεια, δίνοντας σας εύκολα και γρήγορα τον μέσο όρο των επιπέδων ραδονίου σε κάθε χώρο.

Επίσης, με τον μετρητή Corentium Home μπορείτε να διαπιστώσετε γρήγορα την αποτελεσματικότητα των μέτρων μείωσης του ραδονίου λάβετε, πράγμα που δεν είναι εφικτό με τα δοσίμετρα.

Απλά τοποθετήστε τις μπαταρίες (περιλαμβάνονται) και το Corentium Home κάνει τα υπόλοιπα!

Απλός τρόπος λειτουργίας

Ο μετρητής Corentium Home λειτουργεί αδιάκοπα (διάρκεια μπαταρίας 3 χρόνια) δείχνοντας σας συνεχώς τους ημερήσιους, εβδομαδιαίους και συνολικούς (από την αρχή των μετρήσεων) μέσους όρους έκθεσης.

Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις προτείνεται η μέτρηση να διαρκεί τουλάχιστον 7 ημέρες. Όταν πρόκειται να μετρήσετε σε καινούριο χώρο πατάτε πρώτα το κουμπί “reset” (μετά από κάθε reset ή μετά την αρχική έναρξη λειτουργίας ο μετρητής θα χρειαστεί κάποιες ώρες για να δώσει την πρώτη ένδειξη - ο μετρητής δεν δίνει άμεσα αποτέλεσμα).

Διεθνείς πιστοποιήσεις

Η ακρίβεια των μετρήσεων του Corentium Home έχει επιβεβαιωθεί από διεθνείς συγκριτικές δοκιμές.

Τον Ιούλιο του 2011 ψηφιακός μετρητής ραδονίου Corentium Home (μέχρι πρότινος Canary) ελέγχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Ραδιολογικών Επιστημών (NIRS) της Ιαπωνίας. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς ανιχνευτές σωματιδίων άλφα που παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις από τις τιμές αναφοράς (συνήθως το 70 % των συμμετεχόντων έχουν ένα αποτέλεσμα μέσα σε + -20 % από την τιμή αναφοράς), ο Corentium Home είχε απόκλιση μόνο 3%! Δείτε την έκθεση εδώ.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Corentium Home ελέγχθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία από τις Ακτινοβολίες (BFS) της Γερμανίας, όπου διαπιστώθηκε πάλι πολύ υψηλή ακρίβεια 7 % . Δείτε την έκθεση εδώ.

O Corentium Home έχει επίσης δοκιμαστεί σε βαθμονομημένα εργαστήρια ραδονίου στην Τσεχική Δημοκρατία. Οι δοκιμές αυτές επιβεβαίωσαν ότι ο Corentium Home παρουσιάζει τις ίδιες τιμές ραδονίου ανεξάρτητα από τις τυχόν αλλαγές στη θερμοκρασία, την υγρασία, τη σκόνη και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, πράγμα που δεν συμβαίνει με πολλούς μετρητές ραδονίου που εμφανίζουν λάθος αποτελέσματα όταν αυτές οι παράμετροι αλλάζουν.

O ψηφιακός μετρητής ραδονίου Corentium Home ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Καινοτομίας του Νορβηγικού Συμβουλίου Έρευνας το 2013.

Υψηλή τεχνολογία

O μετρητής Corentium Home κατασκευάζεται από την νορβηγική εταιρεία Airthings.

Η ανίχνευση του ραδονίου με τον μετρητή Corentium Home γίνεται με τη διάχυση αέριου ραδονίου μέσα σε ένα θάλαμο ανίχνευσης.

Όταν τα άτομα του ραδονίου διασπώνται εκπέμπουν σωματίδια άλφα. Τα σωματίδια άλφα ανιχνεύονται από μία φωτό δίοδο πυριτίου. Κάθε σωματίδιο άλφα δημιουργεί ένα μικρό ρεύμα όταν χτυπά τη δίοδο. Ο εγκέφαλος του μετρητή είναι ένας μικρο - ελεγκτής, ο οποίος καταγράφει το χρόνο και την ενέργεια του κάθε σωματιδίου που ανιχνεύεται. Αυτή η πληροφορία χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της μέσης συγκέντρωσης ραδονίου αερίου για ημερήσια, εβδομαδιαία και ετήσια περίοδο.

Ολόκληρη η διαδικασία εκτελείται εξολοκλήρου από ηλεκτρονικά κυκλώματα που συνολικά καταναλώνουν μόνο μερικά microwatts ενέργειας, με αποτέλεσμα το Corentium Home να μπορεί να λειτουργήσει αδιάκοπα για σχεδόν 3 χρόνια χρησιμοποιώντας μόνο σε ένα ενιαίο 3 μικρές αλκαλικές μπαταρίες ΑΑΑ.

Επιπλέον, η συσκευή έχει ελάχιστες απαιτήσεις βαθμονόμησης. Σε συνεχή λειτουργία και φυσιολογικές τιμές ραδονίου δεν θα απαιτηθεί βαθμονόμηση για 10 χρόνια (γίνεται από τον κατασκευαστή). Η βαθμονόμηση προτείνεται να γίνει νωρίτερα μόνο αν διακοπεί η λειτουργία του μετρητή για περισσότερο από ένα χρόνο ή καταγράφουμε συνεχώς πολύ υψηλές τιμές άνω των 5 kBq/m3 για περισσότερο από ένα χρόνο.

Μπορείτε να δημιουργήσετε και εκτυπώσιμη αναφορά μέτρησης ραδονίου

Στην ιστοσελίδα www.airthings.com/report μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία και να κατεβάσετε μια αναφορά με τις μετρήσεις σας (στα αγγλικά).

Το μόνο που χρειάζεται να έχετε για να δημιουργήσετε σωστά μια αναφορά είναι:

1. περίοδο μέτρησης τουλάχιστον 5 ημερών (δείτε το κάνοντας κλικ στο πλήκτρο MODE για 1 φορά). Οι βραχύτερες μετρήσεις δεν δημιουργούν αναφορά.

2. τον αύξοντα αριθμό (S / N) του μετρητή σας: 2402012772

3. τον τετραψήφιο κωδικό που μπορείτε να ανακτήσετε κάνοντας κλικ στο πλήκτρο MODE για 2 φορές. Αυτό είναι σημαντικό: αυτός ο κωδικός είναι μοναδικός και σχετίζεται άμεσα τόσο με τα επίπεδα ραδονίου που εισάγετε στην online φόρμα όσο και με την διάρκεια της μέτρησης σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πληκτρολογήσει σωστά αυτόν τον κωδικό, διαφορετικά δεν είναι δυνατή η δημιουργία μιας αναφοράς.

4. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας και τις πληροφορίες σχετικά με το κτίριο όπου πραγματοποιήσατε τη μέτρησή σας (στα αγγλικά).

Η αναφορά δημιουργείται αμέσως και αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δώσατε.

Ποια είναι τα ασφαλή όρια έκθεσης σε ραδόνιο;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν υπάρχει όριο κάτω από το οποίο η έκθεση σε ραδόνιο δεν φέρει κανένα κίνδυνο και η πιθανότητα καρκίνου του πνεύμονα αυξάνεται κατά 16% για κάθε 100 Bq/m3 αύξησης στη συγκέντρωση ραδονίου!

Οι μέσες τιμές συγκέντρωσης ραδονίου διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και είναι μεγαλύτερες στους εσωτερικούς χώρους, π..χ. στις Η.Π.Α. οι μέσες τιμές είναι 15 Bq/m3 σε εξωτερικούς χώρους και 50 Bq/m3 σε εσωτερικούς χώρους.

Τα επίσημα και προτεινόμενα όρια έκθεσης είναι τα εξής:

 • Ελληνικό όριο επαγγελματικά εκτιθέμενων: 3000 Bq/m3 (2000 ετήσιες εργατοώρες)
 • Ευρωπαϊκή Ένωση (προτεινόμενο για υφιστάμενα κτίρια): 400 Bq/m3
 • Ευρωπαϊκή Ένωση (προτεινόμενο για νέα κτίρια): 200 Bq/m3
 • Αμερικανικό Πρακτορείο Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA): 150 Bq/m3
 • Γερμανικό Ινστιτούτο Βιολογίας Κτιρίων (IBN = Institut für Baubiologie + Ökologie Neubeuern): ασθενή<30 Bq/m3, πολύ ισχυρά > 200 Bq/m3
 • Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: 100 Bq/m3 (μέγιστο 300 Bq/m3 ανάλογα με την περιοχή)

Αν καταγράψω υψηλές τιμές ραδονίου, πως μπορώ να τις μειώσω;

1.Αερίστε περισσότερο το χώρο ανοίγοντας τα παράθυρα ή εγκαθιστώντας ένα σύστημα τεχνητού εξαερισμού

2.Εντοπίστε τις ρωγμές σε τοίχους, δάπεδο και σωληνώσεις και σφραγίστε τις

3.Αν βρίσκεστε στο στάδιο της κατασκευής υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ειδικών στεγανοποιητικών μεμβρανών ή η δημιουργία κενού ή ειδικού υποδαπέδου κάτω από το δάπεδο του υπογείου

Αγορές από τη Home Biology

 • εξειδικευμένος μηχανικός είναι στη διάθεση σας για την επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετικά με την χρήση των προϊόντων
 • οι τιμές των προϊόντων περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. και η αποστολή των προϊόντων γίνεται δωρεάν σε όλη την Ελλάδα
 • διαθέσιμοι όλοι οι τρόποι πληρωμής
 • αν χρειάζεστε βοήθεια στην παραγγελία των προϊόντων παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2108081912
 • δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του ηλεκτρονικού μας καταστήματος κάνοντας κλικ εδώ
 • Σε περίπτωση αγοράς μετρητή ακτινοβολίας, βεβαιωθείτε πρώτα ότι ο συγκεκριμένος μετρητής είναι ο κατάλληλος για τις πηγές ακτινοβολίας που θέλετε να μετρήσετε, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η συσκευή δεν αντικαθίσταται, μετά το άνοιγμα της συσκευασίας της. Αν έχετε απορίες καλέστε στο 210808912 και ζητήστε να μιλήσετε με τον μηχανικό της εταιρείας.
Επιλέξτε αν θέλετε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετ​ε τον μετρητή Corentium Home
Αγορά (0)
Εβδομαδιαία ενοικίαση (-199)
Εβδομαδιαία επανενοικίαση (-209)

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στους χώρους τους και την μείωση της επιβάρυνσης από αυτά.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης

Μάθετε πόση ακτινοβολία δέχεστε στο σπίτι ή το χώρο εργασίας σας και πώς να την μειώσετε, με τη βοήθεια μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Περισσότερα..

Ενοικίαση μετρητών ακτινοβολίας

Μετρήστε εύκολα και οικονομικά την ακτινοβολία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ, καλώδια της ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές ενοικιάζοντας αξιόπιστους και απλούς στη χρήση μετρητές ακτινοβολίας

Περισσότερα..

E-shop

ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

Απλοί στη χρήση μετρητές για την εύκολη για την καταγραφή της ακτινοβολίας από όλες τις πηγές! 

 Μετρητές ακτινοβολίας χαμηλών συχνοτήτων από καλώδια, μετασχηματιστές, πυλώνες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. 

Μετρητές ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi κ.α.  

Μετρητές ραδιενέργειας από ραδόνιο, ραδιενεργά δομικά υλικά κ.α.

 (στον παρακάτω συνοπτικό πίνακα δείτε μόνο τους μετρητές ακτινοβολίας που είναι διαθέσιμοι και για ενοικίαση)  

 • HF32D
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Η οικονομική επιλογή για την μέτρηση της ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi, ασύρματα τηλέφωνα κ.α.
  Κατευθυντική κεραία για τον εντοπισμό των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
 • Τιμή αγοράς
  295€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 •  
 • HF38B
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Κορυφαία επιλογή για την μέτρηση της ασύρματης ακτινοβολίας!
  Κατευθυντική κεραία για τον εντοπισμό των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
  Διαφορετικό ηχητικό σήμα για την αναγνώριση των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
 • Τιμή αγοράς
  499€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • HF58B
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Ίδια χαρακτηριστικά με τον HF38B
  Επιπλέον αποθήκευση μετρήσεων, υπολογισμός μέσου όρου έκθεσης και δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων (μόνο σε σύνδεση με τον NFA30M)
 • Τιμή αγοράς
  849€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  85€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  65€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • NFA30M
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Η καλύτερη επιλογή για μέτρηση μαγνητικών πεδίων από καλώδια ΔΕΗ χαμηλής/μέσης τάσης, μετασχηματιστές κ.α.
  Τρισδιάστατη μέτρηση μαγνητικού πεδίου
  Αποθήκευση μετρήσεων, υπολογισμός μέσου όρου έκθεσης και δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων
 • Τιμή αγοράς
  1285€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • ΜΕ3030Β
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Η οικονομική επιλογή για μέτρηση της ακτινοβολίας από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.
  Μέτρηση ηλεκτρικού κ' μαγνητικού πεδίου στον ένα άξονα
 • Τιμή αγοράς
  159€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 • TRIFIELD TF2
 • Alphalab (ΗΠΑ)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • All in one μετρητής για την γρήγορη εκτίμηση της επιβάρυνσης από όλες τις κύριες πηγές ακτινοβολίας!
  Τρισδιάστατη μέτρηση μαγνητικού πεδίου
  Προτείνεται για την μέτρηση ακτινοβολίας από καλώδια υψηλής τάσης / πυλώνες της ΔΕΗ
 • Τιμή αγοράς
  259€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Body Voltage
 • Peaktech (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Εναλλακτικός τρόπος μέτρησης της επιβάρυνσης από ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων από καλώδια συνδέοντας το σώμα σας με γείωση
  Δεν ενδείκνυται για εξωτερικές μετρήσεις
 • Τιμή αγοράς
  199€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 • RD1212-BT
 • Quartarad (Ρωσία)
 • Μέτρηση ραδιενέργειας
  από δομικά υλικά (πλακάκια, πάγκοι γρανίτη, τούβλα κ.α.), ιατρικά μηχανήματα, απόβλητα βιομηχανιών, νοσοκομείων, πυρηνικά ατυχήματα κ.α.
 • Αξιόπιστος μετρητής για την εύκολη και γρήγορη καταγραφή των επιπέδων ραδιενέργειας
  Δωρεάν εφαρμογή RadexRead για την αποθήκευση και χαρτογράφηση των μετρήσεων ραδιενέργειας
  Ηχητικός συναγερμός
 • Τιμή αγοράς
  329€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  65€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  45€
 • Corentium Home
 • Airthings (Νορβηγία)
 • Μέτρηση ραδονίου
  από υπέδαφος, δομικά υλικά κ.α.
 • Ο πιο γρήγορος (εβδομαδιαίο δείγμα) αλλά αξιόπιστος τρόπος για την μέτρηση του καρκινογόνου ραδονίου στο χώρο σας
  Υπολογισμός ημερησίων, εβδομαδιαίων και συνολικών μέσων όρων έκθεσης
  Δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων
 • Τιμή αγοράς
  249€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  50€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  -

Εκπτώσεις στις τιμές επανενοικίασης όλων των μετρητών ακτινοβολίας!

Σταθερή τιμή εβδομαδιαίας επανενοικίασης 40 ευρώ! - Σταθερή τιμή 2ήμερης επανενοικίασης 25 ευρώ! 

Εκπτώσεις στην ταυτόχρονη ενοικίαση των κορυφαίων μετρητών υψηλών και χαμηλών συχνοτήτων!

Σετ μέτρησης υψηλών & χαμηλών συχνοτήτων HF58B+NFA30M: εβδομαδιαία ενοικίαση 115 ευρώ (45 ευρώ έκπτωση!) - 2ήμερη ενοικίαση 95 ευρώ (25 ευρώ έκπτωση!)

Σετ μέτρησης υψηλών & χαμηλών συχνοτήτων HF38B+NFA30M: εβδομαδιαία ενοικίαση 95 ευρώ (55 ευρώ έκπτωση!) - 2ήμερη ενοικίαση 75 ευρώ (35 ευρώ έκπτωση!)

 Για περισσότερα επισκεφτείτε τη σελίδα ενοικίασης των μετρητών ακτινοβολίας!  

Συχνές ερωτήσεις

Ποιες είναι οι κύριες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας;

Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι εκτεθειμένος καθημερινά σε ένα μείγμα ακτινοβολιών:

 • Ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων (ασύρματα) από κινητά τηλέφωνα, ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ Wi-Fi, κεραίες κινητής τηλεφωνίας (υπάρχουν σε κάθε γειτονιά - συχνά καμουφλαρισμένες – δείτε που υπάρχουν κοντά σας κάνοντας κλικ εδώ - έρχονται και τα νέα δίκτυα 5G με δεκαπλάσιες κεραίες), έξυπνες συσκευές, bluetooth, έξυπνους μετρητές, συστήματα συναγερμού, φούρνους μικροκυμάτων, ασύρματες κονσόλες παιχνιδιών, κεραίες εκπομπής ραδιοτηλεοπτικών σημάτων, ραντάρ, baby monitor κ.α. (μη ιονίζουσα ακτινοβολία)
 • Ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων από μετασχηματιστές και καλώδια ΔΕΗ, καλώδια οικιακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρολογικούς πίνακες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, συστήματα θέρμανσης κ.α. (μη ιονίζουσα ακτινοβολία)
 • Ραδιενέργεια (σωματίδια α, β, ακτινοβολία γ, Χ) από δομικά υλικά,  ακτινογραφίες, υπέδαφος, ραδόνιο, πυρηνικά ατυχήματα κ.α. (ιονίζουσα ακτινοβολία)
Πως μπορώ να μειώσω την έκθεση μου σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες;