ΗΒ Wireless Belly Shield - Κάλυμμα προστασίας από ασύρματες ακτινοβολίες laptop,tablet, smartphone (Wi-Fi) κ.α.

ΗΒ Wireless Belly Shield - Κάλυμμα προστασίας από ασύρματες ακτινοβολίες laptop,tablet, smartphone (Wi-Fi) κ.α.

39,50 €
ποσότητα φόρου 7,65 €
Δωρεάν Μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα!
+15 ευρώ σε Κύπρο
Τρόπος πληρωμής
Αντικαταβολή, Τραπεζική πληρωμή/κατάθεση, Πιστωτική κάρτα, Μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Google Pay, Apple Pay, Samsung Pay, Paypal, Klarna (σε 3 δόσεις)
Χρόνος παράδοσης
'Αμεσα διαθέσιμο: Παράδοση σε 1-3 εργάσιμες
PDFΕκτύπωσηEmail

Ελαφρύ κάλυμμα από ανθεκτικό ύφασμα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης για την προστασία του εμβρύου σε περίοδο εγκυμοσύνης, των οργάνων της κοιλιάς και των ευαίσθητων στα μικροκύματα γεννητικών οργάνων.

 • από το πιο ανθεκτικό και με την καλύτερη αναλογία ποιότητας / τιμής ύφασμα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης Steel Gray 
 • ποσοστό θωράκισης: 99,96% = 35dB σε συχνότητα 1GHz 
 • διάσταση: 73Χ49 εκ.
 • υλικό: βαμβάκι 40%, πολυεστέρας 30%, ανοξείδωτο ατσάλι 30%
 • γκρι χρώμα
 • υψηλής ποιότητας, διαπνέον και ελαφρύ ύφασμα 
 • πολύ καλή διατήρηση θωράκισης στο πλύσιμο – για ακόμη καλύτερη διατήρηση του υφάσματος προτείνεται το πλύσιμο του υφάσματος με το ειδικό υγρό απορρυπαντικό TEXCARE

Γιατί να χρησιμοποιήσω κάλυμμα ΗΒ Wireless Belly Shield;

Το κάλυμμα ΗΒ Wireless Belly Shield, όταν το τοποθετείτε πάνω σας κατά τη χρήση κινητού τηλεφώνου, smartphone, tablet, laptop ή άλλης φορητής ασύρματη συσκευής, δημιουργεί μια ασπίδα ανάμεσα στο σώμα σας και την ασύρματη συσκευή, που μειώνει την διείσδυση της ασύρματης ακτινοβολίας σε ποσοστό >90%, προστατεύοντας σας από το ενδεχόμενο ανδρικής και γυναικείας υπογονιμότητας / στειρότητας, των βλαβών σε όργανα της κοιλιάς και στην φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου.

Δείτε και τις θήκες προστασίας HB Pocket Shield για την θωράκιση των ασύρματων συσκευών σας: 

 • Οι θήκες ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης HB Wireless Pocket Shield καλύπτουν τα ασύρματα modem/routers, wi-fi repeaters, powerline adaptors, baby monitor κ.α. (και τις εξωτερικές κεραίες αν υπάρχουν) και μειώνουν σε ποσοστό 90% την εκπεμπόμενη ακτινοβολία, αλλά διατηρούν το σήμα (Wi-Fi κ.α.) τουλάχιστον στους κοντινούς της ασύρματης συσκευής χώρους (τιμή 24,50-36,50 ευρώ).

HB Pocket Shield

 

Πως θα διαπιστώσω ότι υπήρξε μείωση των επιπέδων ακτινοβολίας μετά την χρήση καλύμματος θωράκισης;

Μπορείτε να μετρήσετε την ακτινοβολία που δέχεται το σώμα σας από ασύρματα smartphone, tablet, laptop κ.α., με ή χωρίς την χρήση καλυμμάτων θωράκισης, ενοικιάζοντας τον απλό στη χρήση μετρητή ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων HF38B της Gigahertz ή αγοράζοντας/ενοικιάζοντας αυτόν ή άλλους μετρητές υψηλών συχνοτήτων.

Έχετε υπόψη σας ότι, η ένδειξη σήματος του WiFi στο κινητό σας δεν αποτελεί μέτρηση ακτινοβολίας (πυκνότητας ισχύος). Η ένδειξη πλήρους σήματος μπορεί να εμφανίζεται ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα πυκνότητας ισχύος ( < 5μW/m2), γεγονός μπορεί να σας αποπροσανατολίσει όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της λύσης θωράκισης. Για παράδειγμα, οι αρχικές τιμές ακτινοβολίας της τάξεως των 1000μW/m2 λόγω γειτονικού λάπτοπ, μπορούν μετά την τοποθέτηση θήκης θωράκισης να πέσουν στα 100μW/m2, ωστόσο το κινητό σας ενδεχομένως να δείχνει πάλι full σήμα παρόλο που είχατε 90% μείωση των τιμών ακτινοβολίας.

Δείτε στο βίντεο πως η ακτινοβολία από ένα laptop με ενεργοποιημένη την κεραία Wi-Fi μειώνεται κατά 90% με την τοποθέτηση καλύμματος θήκης θωράκισης HB Wireless Belly Shield (0,1 mW/m2 με κάλυμμα, 0,9mW/m2 χωρίς κάλυμμα θωράκισης):

Χαρακτηριστικά

 • κάλυμμα από ύφασμα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης Steel Gray με βαμβακερό ενισχυτικό ρέλι
 • υλικό: βαμβάκι 40%, πολυεστέρας 30%, ανοξείδωτο ατσάλι 30%
 • χρώμα: γκρι
 • ποσοστό θωράκισης: 99,96% = 35dB σε συχνότητα 1GHz (δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης)
 • υψηλής ποιότητας, διαπνέον και ελαφρύ ύφασμα (βάρος: 120 g/m²)
 • το πιο ανθεκτικό και με την καλύτερη αναλογία ποιότητας / τιμής ύφασμα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης
 • πολύ καλή διατήρηση θωράκισης στο πλύσιμο – για ακόμη καλύτερη διατήρηση του υφάσματος προτείνεται το πλύσιμο του υφάσματος με το ειδικό υγρό απορρυπαντικό TEXCARE
 • πλύσιμο στους 30°C, στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1 (αν έχετε αλλεργίες πλύνετε το πριν την πρώτη χρήση για να φύγει η μυρωδιά του καινούριου υφάσματος)
 • μέγιστη απόκλιση διαστάσεων 5% - λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και υπέρ μιας λογικής τιμής λιανικής πώλησης, μικροσκοπικές ατέλειες στην ύφανση δεν καθιστούν το ύφασμα ελαττωματικό
 • μπορεί να γειωθεί με το σετ γείωσης υφασμάτων για θωρακίσει και από τα ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων (π.χ. από το λάπτοπ που είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα)

Υψηλό ποσοστό θωράκισης σε όλο το φάσμα των ασύρματων ακτινοβολιών

Δείτε αναλυτικά το διάγραμμα θωράκισης ανά συχνότητα (600 MHz - 40GHz) του υφάσματος Steel Gray, που μετρήθηκε σύμφωνα με το πρότυπο ASTM-D4935-10 (30dB=99,9% μείωση, 40dB=99,99% μείωση, 50dB=99,999% μείωση):

Διάγραμμα θωράκισης ανά συχνότητα

Τι ακτινοβολία εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα/smartphone, tablet, laptop;

Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εν επαφή με το σώμα του για αρκετή ώρα την ημέρα μια ή περισσότερες κεραίες εκπομπής ασύρματης ακτινοβολίας.

Κινητά τηλέφωνα/smartphone, tablet, laptop και άλλες φορητές ασύρματες συσκευές έχουν ενσωματωμένες κεραίες Wi-Fi / Bluetooth / Data (δεδομένα κινητής τηλεφωνίας) για την ασύρματη μεταφορά δεδομένων ήχου ή/και εικόνας και εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων όταν είναι ενεργοποιημένες.

Οι κεραίες Wi-Fi / Data εκπέμπουν συνεχώς, ιδιαίτερα την ώρα που περιηγείστε ασύρματα στο διαδίκτυο και περιοδικά, ακόμη και όταν δεν περιηγείστε στο διαδίκτυο, στην προσπάθεια τους να αναζητήσουν ή να διατηρήσουν την ασύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο.

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις τις συσκευής σας, οι εφαρμογές σας μπορούν να κάνουν αναβαθμίσεις ακόμη και όταν δεν περιηγείστε στο διαδίκτυο, αυξάνοντας σημαντικά την συνολική εκπεμπόμενη ακτινοβολία.

Οι κεραίες Bluetooth εκπέμπουν συνεχώς.

Έχετε υπόψη σας ότι κάποια μοντέλα φορητών συσκευών διατηρούν την εκπομπή ακτινοβολίας ακόμη και όταν απενεργοποιήσετε την κεραία Wi-Fi / Bluetooth / Data από το γρήγορο μενού ή/και βάλετε τη συσκευή σε λειτουργία πτήσης (π.χ. η κεραία Bluetooth σε πολλά i-phone/i-pads). Αν έχετε κοντά σας κινητό τηλέφωνο όταν κοιμάστε και θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν εκπέμπει ακτινοβολία, προτείνουμε να μετρήσετε την ακτινοβολία με ένα μετρητή ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων ή να βάζετε το κινητό σε θήκη ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης ΗΒ Wireless Pocket Shield (το σήμα του κινητού δεν θα χαθεί, εκτός και αν υπάρχει ήδη ασθενές σήμα).

Είναι αυξημένες οι τιμές ακτινοβολίας που δέχομαι από τις φορητές ασύρματες συσκευές;

Οι τιμές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων στις οποίες εκτίθεται το σώμα μας εν επαφή με τις ασύρματες συσκευές είναι συνήθως >1000 μW/m2, όταν τα προτεινόμενα όρια έκθεσης από διάφορους επιστημονικούς φορείς είναι <100μW/m2.

Για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, λόγω της μεγάλης χρήσης και της κοντινής απόστασης από το σώμα, οι φορητές ασύρματες συσκευές αποτελούν την σημαντικότερη πηγή έκθεσης σε ασύρματες ακτινοβολίες.

Πως επηρεάζουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων το ανθρώπινο σώμα;

Οι ακτινοβολίες υψηλών συχνοτήτων έχουν συνδεθεί με την αϋπνία, την κατάθλιψη, τον καρκίνο του εγκεφάλου, των όρχεων, του δέρματος, του σιελογόνου αδένα, τις αποβολές εγκυμοσύνης, την λευχαιμία κ.α.

Με βάση συνηθισμένες τιμές έκθεσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει πλέον εντάξει τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων (ασύρματες ακτινοβολίες) στη λίστα των πιθανών καρκινογόνων, ενώ σύμβουλοι του ΠΟΥ προτείνουν την ένταξη τους στα αποδεδειγμένα καρκινογόνα, με βάση νέα επιστημονικά στοιχεία.

Μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι η αυξημένη έκθεση σε ασύρματες ακτινοβολίες των παιδιών αλλά και της μητέρας και του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οδηγεί σε ελλιπή ή προβληματική ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου και μπορεί να σχετίζεται με την σύγχρονη αύξηση του αυτισμού / υπερκινητικότητας και άλλων διαταραχών συμπεριφοράς.

“Επειδή υπάρχουν υποψίες ότι η έκθεση στις ασύρματες ακτινοβολίες μπορεί να είναι περισσότερο επιβαρυντική για το έμβρυο και το παιδί, η συνετή αποφυγή είναι μια προσέγγιση για να κρατηθεί η έκθεση των παιδιών σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - Children’s Health and Environment: A Review of Evidence: A Joint Report from the European Environmental Agency and The World Health Organization

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η αυξημένη έκθεση σε ασύρματες ακτινοβολίες από laptop, tablet, smartphone κ.α. αποτελεί σημαντικό αρνητικό παράγοντα που συμβάλλει στην σύγχρονη αύξηση της ανδρικής και γυναικείας υπογονιμότητας.

"Υπάρχει μια πραγματική πλημμύρα νέων μελετών που αναφέρουν βλάβη του σπέρματος σε ανθρώπους και ζώα, οδηγώντας σε σημαντικές ανησυχίες για τη γονιμότητα, την αναπαραγωγή και την υγεία των απογόνων. Αρκετά διεθνή εργαστήρια έχουν αναπαραγάγει μελέτες που δείχνουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα του σπέρματος, την κινητικότητα και την παθολογία στους άνδρες που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, palmtop ή συσκευή τηλεειδοποίησης στη ζώνη τους ή σε μια τσέπη. Μελέτες του ανθρώπινου σπέρματος δείχνουν γενετικές βλάβες από τα κινητά τηλέφωνα σε κατάσταση αναμονής και από ασύρματη χρήση φορητού υπολογιστή. Το σπέρμα δεν μπορεί να επισκευάσει βλάβες του DNA. Μειωμένη ποιότητα, κινητικότητα και βιωσιμότητα του σπέρματος συμβαίνει σε εκθέσεις 0.00034 μW/cm2 σε 0,07 μW/cm2 (σ.σ. πολύ χαμηλές) με αποτέλεσμα την μείωση της ανδρικής γονιμότητας" Πόρισμα διεθνούς επιστημονικής έκθεσης BioInitiative Report 2012, Electromagnetic Field Exposure Effects on Fertility and reproduction

Τι μπορώ να κάνω για να μειώσω την έκθεση μου στην ακτινοβολία των φορητών ασύρματων συσκευών;

Προτείνουμε να απενεργοποιείτε τις κεραίες Wi-Fi / data / Bluetooth του κινητού/tablet/laptop σας όταν δεν συνδέεστε ασύρματα στο ίντερνετ ή δεν επικοινωνείτε ασύρματα με κάποια άλλη συσκευή.

Όταν χρησιμοποιείτε τις φορητές συσκευές σας για να πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο με ασύρματη σύνδεση μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi, τότε η λύση για να προστατέψετε τουλάχιστον τα ευαίσθητα στα μικροκύματα γεννητικά όργανα, το στομάχι και το έντερο αλλά και το έμβρυο σας σε περίπτωση κύησης, είναι χρήση υλικών ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης που ανακλούν τις ασύρματες ακτινοβολίες σε ποσοστό 90%, όπως το κάλυμμα θωράκισης ΗΒ Wireless Belly Shield.

Αν θέλετε να μειώσετε και την έκθεση σας στην ακτινοβολία από ασύρματες συσκευές συνεχούς εκπομπής όπως ασύρματα μόντεμ Wi-Fi, συσκευές ενδοεπικοινωνίες (baby monitors), έξυπνα ηχεία (Apple Siri, Google Home, Amazon Echo), βάσεις ασύρματων τηλεφώνων κ.α. προτείνουμε να προμηθευτείτε την θήκη ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης ΗΒ Wireless Pocket Shield που καλύπτει ολόκληρη την ασύρματη συσκευή (ή τουλάχιστον τις εξωτερικές της κεραίες) και μειώνει σε ποσοστό 90% την εκπεμπόμενη ακτινοβολία, αλλά διατηρεί το σήμα (Wi-Fi κ.α.) τουλάχιστον στους κοντινούς της ασύρματης συσκευής χώρους (

Είναι αποτελεσματικά τα διάφορα αυτοκόλλητα / πλακέτες προστασίας από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων / tablet / laptop;

Αυτοκόλλητα / πλακέτες και άλλα προϊόντα “ουδετεροποίησης (;) της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας”, “ενεργειακά προϊόντα εφοδιασμένα με τις κατάλληλες πληροφορίες (;)” και διάφορα παρεμφερή προϊόντα που τοποθετούνται πάνω στα κινητά τηλέφωνα/tablet/laptop, έχουν κατακλύσει την αγορά.

Τα προϊόντα αυτά δεν επιτυγχάνουν καμία μετρήσιμη μείωση της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας όπως μπορείτε να διαπιστώσετε με μια απλή μέτρηση με ένα μετρητή ακτινοβολία υψηλών συχνοτήτων.

Για την πλύση όλων των υφασμάτων θωράκισης σας προτείνουμε το υγρό απορρυπαντικό TEXCARE

Η ειδική σύσταση του απορρυπαντικού TEXCARE που αναπτύχθηκε από τη Yshield, διατηρεί καλύτερα τα υφάσματα και επιτυγχάνει την ελάχιστη εξασθένηση της θωράκισης μετά το πλύσιμο.

Η Yshield, έχοντας κάνει εκτεταμένες δοκιμές πλυσίματος των υφασμάτων θωράκισης με πολλούς διαφορετικούς τύπους απορρυπαντικών, ανακάλυψε ότι η χρήση ορισμένων απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων επιδρά αρνητικά στην διατήρηση του ποσοστού θωράκισης των υφασμάτων. Επιπλέον πήρε πολλά σχόλια πελατών, ότι π.χ. κάποια σαπούνια μπορούσαν να προκαλέσουν μυρωδιά στα υφάσματα με ασημί.

Για τους λόγους αυτούς, σε συνεργασία με έναν κατασκευαστή οικολογικών απορρυπαντικών, η Yshield δημιούργησε ένα απορρυπαντικό που δεν αντιδρά αρνητικά και προστατεύει τα υφάσματα θωράκισης.

Το απορρυπαντικό TEXCARE προστατεύει όχι μόνο τα υφάσματα θωράκισης αλλά και το περιβάλλον και την υγεία σας καθώς δεν περιέχει αρώματα, χρωστικές ουσίες, μέσα συμπλοκοποίησης, συντηρητικά, ένζυμα, γενετικά τροποποιημένα υλικά, πετροχημικά κ.α. Όλα τα συστατικά είναι 100% βιοδιασπώμενα!

1 λίτρο επαρκεί για 20 πλυσίματα. Τιμή συσκευασίας 1 λίτρου = 19,90 ευρώ

Γείωση του καλύμματος

Το κάλυμμα θωράκισης μπορεί να γειωθεί για θωρακίσει και από τα ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων (π.χ. από το λάπτοπ που είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα).

Η γείωση μπορεί να γίνει εύκολα με το σετ εσωτερικής γείωσης υφασμάτων με σκρατς (θα πρέπει να ραφτεί στο ύφασμα) ή με το σετ εσωτερικής γείωσης υφασμάτων με μαγνήτη (δεν χρειάζεται να ραφτεί στο ύφασμα).

Θέλετε να μάθετε περισσότερους τρόπους προστασίας;

Ζητήστε τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης της κατοικίας ή του χώρου εργασίας σας από μηχανικό της Home Biology, που περιλαμβάνει μετρήσεις όλων των ειδών ακτινοβολίας και αναλυτική μελέτη με προτάσεις για την μείωση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στον κάθε χώρο.
Περισσότερα...