Κουνουπιέρες ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης

Κουνουπιέρες SAFECAVE (BSP1, BSP2, BSK1, BSK2)

699,90 €
ποσότητα φόρου 135,46 €
Δωρεάν Μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα!
+15 ευρώ σε Κύπρο
Τρόπος πληρωμής
Τραπεζική πληρωμή/κατάθεση, Πιστωτική κάρτα, Μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Google Pay, Apple Pay, Samsung Pay, Paypal, Klarna (σε 3 δόσεις)
Χρόνος παράδοσης
Παράδοση με DHL σε 5-12 εργάσιμες (δυνατότητα παράδοσης με DHL EXRPESS σε 1-3 εργάσιμες + 75€ - Δείτε “Σχετικά προϊόντα”). Επιπλέον 1-15 εργάσιμες ανάλογα με τον φόρτο εργασίας του ραφείου.
Επιλέξτε προϊόν
7d.gif
PDFΕκτύπωσηEmail

Θωρακισμένες κουνουπιέρες κρεβατιών για την προστασία από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 • Ραμμένη με υψηλής ποιότητας ύφασμα από ασήμι με πολύ υψηλό ποσοστό ανάκλασης της ακτινοβολίας (47 dB)
 • Υψηλή διαφάνεια και διαπερατότητα αέρα
 • Εύκολη στη συναρμολόγηση
 • Οικονομικότερη λύση σε σχέση με τις κουνουπιέρες Yshield
 • Προστατέψτε τον ύπνο σας στο σπίτι σας ή όταν ταξιδεύετε

Συγκριτικός πίνακας διαθέσιμων κουνουπιέρων

kounoupieresprostasiasaktinovolies 

Δείτε τις πυραμίδες SILVER COTTON, NATURELL, VOILE, SILVER TULLE  κάνοντας κλικ εδώ.

Παρατηρήσεις - Επεξήγηση διαφορών

Ποσοστό θωράκισης (dB)

Τα υλικά παρέχουν ποσοστά θωράκισης 35-50dB (όπου 30dB = 99,9% μείωση, 40dB=99,99% μείωση κ.ο.κ.). 

Υφάσματα Swiss Shield

Τα υφάσματα της Swiss Shield (NATURELL, VOILE) κατασκευάζονται στην Ελβετία με πατενταρισμένο, ανακλαστικό νήμα υψηλής τεχνολογίας (οργανικό βαμβάκι ή ο πολυεστέρας χρησιμεύουν ως βάση και συνδυάζονται μία εξαιρετικά λεπτή ίνα από ασήμι και χαλκό), με οικολογική πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 (“Ελεγμένο για επιβλαβείς ουσίες”).

Πλύσιμο

Πολύ μικρές απώλειες σε ποσοστό θωράκισης με τα διαδοχικά πλυσίματα έχουν όλα τα υφάσματα, ωστόσο προτείνεται να αποφύγετε την άσκοπη πλύση.

Τα υφάσματα με υψηλό ποσοστό σε βαμβάκι (Silver-Cotton, Naturell) μπορεί να μαζέψουν με το πλύσιμο. 

Όλα τα υφάσματα πλένονται στους 30°C (απαλός κύκλος).

Στέγνωμα καλύτερα στον αέρα (σε στεγνωτήριο μόνο σε χαμηλές θερμοκρασίες), όχι χλωρίνη, όχι στεγνό καθάρισμα.

Τα υφάσματα Naturell, Voile, Silver Cotton μπορούν να σιδερωθούν χωρίς ατμό βαθμίδα 1 (προτείνουμε να αποφύγετε το συχνό σιδέρωμα), ενώ τα Silver Tulle, Safecave δεν σιδερώνονται.

Δυσχρωμίες

Τα υφάσματα που έχουν υψηλό ποσοστό σε ασήμι (SILVER-TULLE, SAFECAVE) μπορεί να έχουν ή να παρουσιάσουν με τo χρόνο, τον ήλιο, τη ζέστη ή/και τα πλυσίματα δυσχρωμίες. Το ύφασμα SILVER-COTTON μπορεί να παρουσιάσει μικρές δυσχρωμίες.

Αντοχή

Η αντοχή των υφασμάτων που έχουν υψηλό ποσοστό σε ασήμι (SILVER-TULLE, SAFECAVE – ισχύει σε μικρότερο βαθμό για το Silver Cotton) μειώνεται ανάλογα με την συχνότητα κίνησης (π.χ. ανοιγοκλείνοντας συνεχώς την κουρτίνα).

Τα υπόλοιπα υφάσματα έχουν πολύ καλή αντοχή.

Δυνατότητα γείωσης

Τα υφάσματα που έχουν εξωτερική αγωγιμότητα (π.χ. Silver Tulle, Silver Cotton, Safecave) μπορούν να γειωθούν για να προστατεύουν και από τα ηλεκτρικά πεδία χαμηλής συχνότητας π.χ. από καλώδια ρεύματος, πρίζες κ.α. (η γείωση δεν είναι απαραίτητη για την προστασία από ασύρματα ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλής συχνότητας από κεραίες, ασύρματες συσκευές κ.α.).

Η γείωση μπορεί να γίνει εύκολα με το σετ εσωτερικής γείωσης υφασμάτων με σκρατς (θα πρέπει να ραφτεί στο ύφασμα) ή με το σετ εσωτερικής γείωσης υφασμάτων με μαγνήτη (δεν χρειάζεται να ραφτεί στο ύφασμα).

Θέλετε να σας στείλουμε δείγματα των υλικών θωράκισης;

Προσθέστε στο καλάθι σας Δείγματα υλικών θωράκισης και θα λάβετε μικρά δείγματα (~3Χ3 εκ) από όλα τα υλικά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης (υφάσματα, μεμβράνες, πλέγματα, ταπετσαρία) με χρέωση 4 ευρώ.

Με τα δείγματα, μπορείτε να ελέγξετε από κοντά το χρώμα και την υφή του κάθε υλικού, ώστε να επιλέξετε το καταλληλότερο για να παραγγείλετε.

Μεγέθη

 • BSP1 πυραμιδικό σχήμα με περίμετρο 800 εκ, για μονά κρεβάτια πλάτους μέχρι 100 εκ.
 • BSP2 πυραμιδικό σχήμα με περίμετρο 1200 εκ, για διπλά κρεβάτια πλάτους μέχρι 200 εκ. 

Συνιστούμε το πυραμιδικό σχήμα για κρεβάτια χωρίς ψηλό σκελετό. Είναι ιδανικό για δωμάτια με κεκλιμένη οροφή. Η αίσθηση του χώρου περιορίζεται λόγω των πλαγιών. Η είσοδος γίνεται μέσω ενός επικαλυπτόμενου ανοίγματος. Η κουνουπιέρα κρεμιέται σε ένα σημείο στην οροφή.

 • BSK1 σε σχήμα κουτιού (πλάτος: 120 εκ. βάθος: 220 εκ. ύψος: 220 εκ), για μονά κρεβάτια πλάτους μέχρι 120 εκ.  
 • BSK2 σε σχήμα κουτιού (πλάτος: 220 εκ. βάθος: 220 εκ. ύψος: 220 εκ), για διπλά κρεβάτια πλάτους μέχρι 220 εκ.  

Το σχήμα του κουτιού προσφέρει την καλύτερη αίσθηση χώρου. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κεκλιμένες στέγες. Η είσοδος γίνεται μέσω ενός επικαλυπτόμενου ανοίγματος. Η κουνουπιέρα κρεμιέται σε τέσσερα σημεία στην οροφή. Για να σταθεροποιήσετε το σχήμα του κουτιού, μπορείτε να τοποθετήσετε ράβδους στα δύο άνω πτερύγια (δεν περιλαμβάνονται στην παράδοση).

Οι διαστάσεις είναι εξωτερικές διαστάσεις, +/- 5% ανοχή. Δείτε τα διάφορα μεγέθη στις φωτογραφίες του προϊόντος.

Χαρακτηριστικά

 • Ποσοστό θωράκισης: 47 dB (δείτε αναλυτικό διάγραμμά θωράκισης ανά συχνότητα στις εικόνες του προϊόντος - από 40/600 MHz έως 40 GHz σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM D4935-10 ή IEEE Std 299-2006)
 • Χρώμα: Ασημί-μπεζ
 • Πρώτες ύλες: 80% νάιλον, 20% ασήμι
 • Περιλαμβάνονται στην παράδοση: 

Οδηγίες φροντίδας

 • Απαλός κύκλος στους 30°C αποκλειστικά με τα απορρυπαντικά TEXCARE
 • Όχι σιδέρωμα, στέγνωμα σε στεγνωτήριο, λεύκανση, χημικό στεγνό καθάρισμα

Για την ολόπλευρη προστασία του κρεβατιού σας προτείνουμε την αγορά και ενός καλύμματος από ύφασμα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης.

Το κάλυμμα δαπέδου από ύφασμα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης τοποθετείται κάτω από το στρώμα ή το κρεβάτι και εμποδίζει την διείσδυση και ανακύκλωση των ασύρματων ακτινοβολιών μέσα στην κουνουπιέρα (συνήθως δεν είναι απαραίτητο σε ισόγειους ή υπόγειους χώρους).

Για την πλύση των υφασμάτων θωράκισης σας προτείνουμε το υγρό απορρυπαντικό TEXCARE

Η ειδική σύσταση του απορρυπαντικού που αναπτύχθηκε από τη Yshield, διατηρεί καλύτερα τα υφάσματα και επιτυγχάνει την ελάχιστη εξασθένηση της θωράκισης μετά το πλύσιμο.

Η Yshield, έχοντας κάνει εκτεταμένες δοκιμές πλυσίματος των υφασμάτων θωράκισης με πολλούς διαφορετικούς τύπους απορρυπαντικών, ανακάλυψε ότι η χρήση ορισμένων απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων επιδρά αρνητικά στην διατήρηση του ποσοστού θωράκισης των υφασμάτων. Επιπλέον πήρε πολλά σχόλια πελατών, ότι π.χ. κάποια σαπούνια μπορούσαν να προκαλέσουν μυρωδιά στα υφάσματα με ασημί.

Για τους λόγους αυτούς, σε συνεργασία με έναν κατασκευαστή οικολογικών απορρυπαντικών, η Yshield δημιούργησε ένα απορρυπαντικό που δεν αντιδρά αρνητικά και προστατεύει τα υφάσματα θωράκισης.

Το απορρυπαντικό TEXCARE προστατεύει όχι μόνο τα υφάσματα θωράκισης αλλά και το περιβάλλον και την υγεία σας καθώς δεν περιέχει αρώματα, χρωστικές ουσίες, μέσα συμπλοκοποίησης, συντηρητικά, ένζυμα, γενετικά τροποποιημένα υλικά, πετροχημικά κ.α. Όλα τα συστατικά είναι 100% βιοδιασπώμενα!

1 λίτρο επαρκεί για 20 πλυσίματα. Τιμή συσκευασίας 1 λίτρου = 19,90 ευρώ

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερους τρόπους προστασίας;

Ζητήστε τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης της κατοικίας ή του χώρου εργασίας σας από μηχανικό της Home Biology, που περιλαμβάνει μετρήσεις όλων των ειδών ακτινοβολίας και αναλυτική μελέτη με προτάσεις για την μείωση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στον κάθε χώρο.
Περισσότερα...