Ύφάσματα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης

Υφάσματα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης (για κουρτίνες, ρούχα κ.α.)

40,00 €
ποσότητα φόρου 7,74 €
Δωρεάν Μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα!
+15 ευρώ σε Κύπρο
Τρόπος πληρωμής
Τραπεζική πληρωμή/κατάθεση, Πιστωτική κάρτα, Μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Google Pay, Apple Pay, Samsung Pay, Paypal, Klarna (σε 3 δόσεις)
Χρόνος παράδοσης
Παράδοση με DHL σε 5-12 εργάσιμες (δυνατότητα παράδοσης με UPS σε 4-8 εργάσιμες +10€ ή με UPS EXPRESS σε 1-3 εργάσιμες +75€ - Δείτε “Σχετικά προϊόντα”) / Αν θέλετε το ύφασμα να έρθει ραμμένο σε κουρτίνα, θα υπάρξει καθυστέρηση 1-15 εργάσιμες ανάλογα με τον φόρτο εργασίας του ραφείου
Επιλέξτε προϊόν
7d.gif
PDFΕκτύπωσηEmail

Υφάσματα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης Yshield / Swiss Shield

 • Υφάσματα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης Yshield / Swiss Shieldπεριέχουν πλέξη νημάτων με χαλκό ή/ και ασήμι
 • ανακλούν τις ασύρματες ακτινοβολίες σε ποσοστό >99%
 • πλένονται εύκολα
 • μπορεί να έρθουν ραμμένα σαν κουρτίνα στις διαστάσεις που επιθυμείτε

Δείτε τα αναλυτικά χαρακτηριστικά των διαφόρων υφασμάτων στην καρτέλα ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ στο πάνω μέρος της σελίδας.

Που χρησιμοποιούνται τα υφάσματα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης; 

 • Τα υφάσματα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης χρησιμοποιούνται κυρίως ως κουρτίνες όταν έχουμε παράθυρα ή μπαλκονόπορτες που βλέπουν σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας ή άλλες εμφανείς πηγές ασύρματης ακτινοβολίας (π.χ. ραντάρ).
 • Όταν υπάρχουν ασύρματες συσκευές στον από κάτω όροφο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάτω από χαλί ή μοκέτα που θα καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια του χώρου μας το ύφασμα θωράκισης Steel Gray (που είναι το πιο ανθεκτικό) ή το μεταλιζέ ύφασμα HNV100 που είναι ακόμα πιο ανθεκτικό και παρέχει ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό θωράκισης. 
 • Τα υφάσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κάτω από το στρώμα / κρεβάτι μας όταν έχουμε εγκαταστήσει μια κουνουπιέρα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης στο κρεβάτι μας και θέλουμε να αποκλείσουμε την είσοδο ακτινοβολιών και από το κάτω μέρος. Υπάρχουν ωστόσο και έτοιμα ραμμένα καλύμματα δαπέδου.
 • Ορισμένα υφάσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την ραφή ρούχων, θηκών κλπ.

Διαθέσιμα υφάσματα θωράκισης

Δείτε στον παρακάτω πίνακα την σύνοψη των διαθέσιμων υφασμάτων με σειρά ελάχιστου κόστους ανά m2 (προκύπτει από την ελάχιστη τιμή ανά τρέχον μέτρο και τη διάσταση του υφάσματος).

Αναλυτικές πληροφορίες για τα υφάσματα θα βρείτε στην καρτέλα ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ.

Φωτογραφίες και αναλυτικά διαγράμματα με ποσοστά θωράκισης ανά συχνότητα θα βρείτε στην σελίδα του κάθε υφάσματος (πατήστε πάνω στο “Επιλέξτε προϊόν”).

υφασματαηλεκτρομαγνητικηςπροστασιας

Λύση προστασίας για τζάμια με ακόμη υψηλότερο ποσοστό θωράκισης

Αν χρειάζεστε ακόμη υψηλότερο ποσοστό προστασίας και δεν σας ενοχλεί η συσκότιση του φωτός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μεταλιζέ ύφασμα HNV100 ως κουρτίνα τύπου πάνελ ή ρολού (δεν ενδείκνυται το ράψιμο σε κρεμαστή κουρτίνα από άγκιστρα ή κουρτινόξυλο γιατί θα δημιουργήσει τρύπες στο υλικό).

Η τιμή του υλικού HNV100 πλάτους 90εκ είναι 24-59€ ανά τρέχον μέτρο (ανάλογα με την ποσότητα) και ~85€ ανά τζάμι για κατασκευή πάνελ και ~25€ ανά ρολό για κατασκευή ρολού.

Ζητήστε μας περισσότερες πληροφορίες αν σας ενδιαφέρει αυτή η λύση.

Θέλετε να σας στείλουμε δείγματα των υλικών θωράκισης;

Προσθέστε στο καλάθι σας Δείγματα υλικών θωράκισης και θα λάβετε μικρά δείγματα (~3Χ3 εκ) από όλα τα υλικά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης (υφάσματα, μεμβράνη, πλέγματα, ταπετσαρία) με χρέωση 4 ευρώ.

Με τα δείγματα, μπορείτε να ελέγξετε από κοντά το χρώμα και την υφή του κάθε υλικού, ώστε να επιλέξετε το καταλληλότερο για να παραγγείλετε.

Παρατηρήσεις - Επεξήγηση διαφορών

Ποσοστό θωράκισης (dB)

Τα περισσότερα υλικά παρέχουν ποσοστά θωράκισης 30-45dB (όπου 30dB = 99,9% μείωση, 40dB=99,99% μείωση κ.ο.κ.) τα οποία είναι ικανοποιητικά στις περισσότερες περιπτώσεις. 

Υλικά με ποσοστά θωράκισης >50 dB (π.χ. Silver Tulle, Silver Twin) προτείνονται όταν έχουμε υψηλές τιμές ακτινοβολίας ή επιθυμούμε το μέγιστο ποσοστό θωράκισης, ωστόσο τα συγκεκριμένα υφάσματα επειδή έχουν υψηλό ποσοστό σε ασήμι μπορεί να έχουν ή να παρουσιάσουν με τo χρόνο, τον ήλιο, τη ζέστη ή/και τα πλυσίματα δυσχρωμίες.

Τιμή

​Οι τιμές των υφασμάτων είναι ανά τρέχον μέτρο, όχι τετραγωνικό μέτρο. Τo κάθε ύφασμα θωράκισης έχει διαφορετικό πλάτος και τιμή ανά τρέχον μέτρο. π.χ. το ύφασμα Naturell έχει πλάτος 2,5 μέτρα και τιμή 110 ευρώ ανά τρέχον μέτρο, δηλαδή το 1 μέτρο Χ 2,5 μέτρα έχει 110 ευρώ, τα 2 μέτρα Χ 2,5 μέτρα έχουν 220 ευρώ κ.ο.κ.

Με βάση το κόστος των υφασμάτων ανά m2, τα πιο οικονομικά υφάσματα είναι τα Steel Gray και Steel Twin με μόνο μειονέκτημα την κακή οπτική διαπερατότητα. To πιο οικονομικό ύφασμα με καλή οπτική διαπερατότητα είναι το Silver Cotton.

Υφάσματα Swiss Shield

Τα υφάσματα της Swiss Shield κατασκευάζονται στην Ελβετία με πατενταρισμένο, ανακλαστικό νήμα υψηλής τεχνολογίας (οργανικό βαμβάκι ή ο πολυεστέρας χρησιμεύουν ως βάση και συνδυάζονται μία εξαιρετικά λεπτή ίνα από ασήμι και χαλκό), με οικολογική πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 (“Ελεγμένο για επιβλαβείς ουσίες”).

Πλύσιμο

Πολύ μικρές απώλειες σε ποσοστό θωράκισης με τα διαδοχικά πλυσίματα έχουν όλα τα υφάσματα, ωστόσο προτείνεται να αποφύγετε την άσκοπη πλύση.

Τα υφάσματα με υψηλό ποσοστό σε βαμβάκι (Silver-Cotton, Silver-Twin, Steel-Twin, Silver-Grid, Ultima, Naturell, Naturell-Ultra, Wear, Max-Wear) μπορεί να μαζέψουν με το πλύσιμο. 

Όλα τα υφάσματα πλένονται στους 30°C (απαλός κύκλος), με εξαίρεση τα Steel Gray Και Steel Twin που μπορούν να πλυθούν μέχρι τους 60°C.

Στέγνωμα καλύτερα στον αέρα (σε στεγνωτήριο μόνο σε χαμηλές θερμοκρασίες), όχι χλωρίνη, όχι στεγνό καθάρισμα.

Όλα τα υφάσματα μπορούν να σιδερωθούν χωρίς ατμό βαθμίδα 1 (προτείνουμε να αποφύγετε το συχνό σιδέρωμα), με εξαίρεση τα Silver Tulle, Silver Twin και Silver Elastic που δεν σιδερώνονται.

Δυσχρωμίες

Τα υφάσματα που έχουν υψηλό ποσοστό σε ασήμι (SILVER-TULLE, SILVER-TWIN, SILVER-ELASTIC) μπορεί να έχουν ή να παρουσιάσουν με τo χρόνο, τον ήλιο, τη ζέστη ή/και τα πλυσίματα δυσχρωμίες (το Silver Twin μόνο από την μία πλευρά του υφάσματος). Το ύφασμα SILVER-COTTON μπορεί να παρουσιάσει μικρές δυσχρωμίες.

Αντοχή

Η αντοχή των υφασμάτων που έχουν υψηλό ποσοστό σε ασήμι (SILVER-TULLE, SILVER-TWIN, SILVER-ELASTIC – ισχύει σε μικρότερο βαθμό για το Silver Cotton) μειώνεται ανάλογα με την συχνότητα κίνησης (π.χ. ανοιγοκλείνοντας συνεχώς την κουρτίνα).

Τα υπόλοιπα υφάσματα έχουν πολύ καλή αντοχή. Την μεγαλύτερη αντοχή έχει το ύφασμα Steel Gray.

Δυνατότητα γείωσης

Τα υφάσματα που έχουν εξωτερική αγωγιμότητα (π.χ. Steel Gray, Steel Twin, Silver Twin, Silver Tulle, Silver Cotton) μπορούν να γειωθούν για να προστατεύουν και από τα ηλεκτρικά πεδία χαμηλής συχνότητας π.χ. από καλώδια ρεύματος, πρίζες κ.α. (η γείωση δεν είναι απαραίτητη για την προστασία από ασύρματα ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλής συχνότητας από κεραίες, ασύρματες συσκευές κ.α.).

Η γείωση μπορεί να γίνει εύκολα με το σετ εσωτερικής γείωσης υφασμάτων με σκρατς (θα πρέπει να ραφτεί στο ύφασμα) ή με το σετ εσωτερικής γείωσης υφασμάτων με μαγνήτη (δεν χρειάζεται να ραφτεί στο ύφασμα).

Για κουρτίνα

Όλα τα ημιδιαφανή υφάσματα έχουν καλή οπτική διαπερατότητα και κόβουν σε μικρό μόνο βαθμό ηλιακό φως. Τα αδιαφανή υφάσματα π.χ. Steel Twin, Steel Gray, Silver Twin έχουν κακή οπτική διαπερατότητα και προκαλούν σκίαση στο χώρο.

Η πρόταση μας για κουρτίνα είναι το ύφασμα Voile, που έχει την καλύτερη οπτική διαπερατότητα και καλό ποσοστό θωράκισης. Πιο οικονομική λύση σε ημιδιαφανές υλικό είναι το ύφασμα Silver Cotton.

Για ράψιμο ρούχων

Για ράψιμο ρούχων είναι κατάλληλα τα υφάσματα Steel Gray (το πιο ανθεκτικό, λίγο τραχιά υφή), Steel Twin, Wear (απαλή υφή), Wear Ultra (απαλή υφή – πιο υψηλό ποσοστό θωράκισης από το Wear), Silver Twin (υψηλότερο ποσοστό θωράκισης – πιθανές δυσχρωμίες στην μία πλευρά) και Silver Elastic (ελαστικό).

Ωστόσο, για έτοιμα ρούχα ηλεκτρομαγνητικής προστασίας προτείνουμε τα στιλάτα και οικονομικά ρούχα της SHIELD που διατίθενται από την ιστοσελίδα μας με ξεχωριστό καλάθι αγορών.

Για κατασκευή κουνουπιέρας

Προτείνονται κυρίως τα υφάσματα Naturell, Voile και Silver Tulle.

Η πρόταση μας για κουνουπιέρα είναι το ύφασμα Voile, που έχει άριστη διαπνοή και καλό ποσοστό θωράκισης.

Θέλετε να παραλάβετε το ύφασμα ραμμένο σε κουρτίνα, έτοιμο για κρέμασμα;

shieldingcurtainsfinish1) Επιλέξτε ύφασμα θωράκισης.

2) Επιλέξτε αν θα έχει τελείωμα κουρτίνας για πέρασμα σε ράγα (κόστος 29€ - το πάνω μέρος της κουρτίνας έρχεται έτοιμο με ραμμένη ταινία κουρτίνας για να περαστούν άγκιστρα - δεν περιλαμβάνονται - δείτε διπλανή φωτό 1) ή τελείωμα κουρτίνας για πέρασμα σε κουρτινόξυλο (κόστος 49€ - το πάνω μέρος της κουρτίνας έχει υφασμάτινο κρέμασμα με ύψος 10cm και πλάτος 5cm - δείτε διπλανή φωτό 2).

3) Πείτε μας τις διαστάσεις (ύψος-πλάτος) της κουρτίνας που επιθυμείτε.  

Για καλύτερα αποτελέσματα θωράκισης, οι κουρτίνες θα πρέπει να καλύπτουν ολόκληρο το παράθυρο, να καλύπτουν τουλάχιστον 20 εκ από τους πλαϊνούς τοίχους, να μην αφήνουν ακάλυπτα σημεία, να έρχονται σε επαφή με το πάτωμα και να τοποθετούνται σε όσο το δυνατόν μικρότερη απόσταση από τον τοίχο (όσο μεγαλύτερο είναι το κενό, τόσο περισσότερη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μπορεί να περάσει από αυτό).

Αν θέλετε το ύφασμα να κάνει "δίπλες", προτείνουμε να παραγγείλετε διάσταση μέχρι 50% μεγαλύτερη από το πλάτος του παραθύρου (δηλαδή για 2 μέτρα, θα παραγγείλετε μέχρι 2*1,5=3 μέτρα υφάσματος - το ύφασμα δεν έρχεται με τεχνητές "δίπλες" - αυτές δημιουργούνται όταν βάλετε κουρτίνα μεγαλύτερης διάστασης σε μικρότερη ράγα/κουρτινόξυλο).

Τα υφάσματα θωράκισης έχουν πλάτος 1,5 ή 2,5 μέτρα. Με την επεξεργασία του υφάσματος σε κουρτίνα οι μέγιστες διαστάσεις γίνονται 1,4 και 2,4 μέτρα αντίστοιχα. Επομένως, αν θέλετε να παραγγείλετε κουρτίνες στις οποίες και οι δύο διαστάσεις θα είναι μεγαλύτερες από το μέγιστο πλάτος του υφάσματος που έχετε επιλέξει, τότε θα πρέπει να γίνει ένωση / ραφή στην κουρτίνα. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε να καλύψετε την επιφάνεια με 2 ή περισσότερες κουρτίνες.  

4) Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή με email για να σας δώσουμε προσφορά. Για τα απαιτούμενα τρέχοντα μέτρα προσθέτουμε επιπλέον 10 εκατοστά (απώλειες λόγω ραπτικών).

Για την πλύση όλων των υφασμάτων θωράκισης σας προτείνουμε το υγρό απορρυπαντικό TEXCARE

Υγρό απορρυπαντικό TEXCARE

Η ειδική σύσταση του απορρυπαντικού που αναπτύχθηκε από τη Yshield, διατηρεί καλύτερα τα υφάσματα και επιτυγχάνει την ελάχιστη εξασθένηση της θωράκισης μετά το πλύσιμο.

Η Yshield, έχοντας κάνει εκτεταμένες δοκιμές πλυσίματος των υφασμάτων θωράκισης με πολλούς διαφορετικούς τύπους απορρυπαντικών, ανακάλυψε ότι η χρήση ορισμένων απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων επιδρά αρνητικά στην διατήρηση του ποσοστού θωράκισης των υφασμάτων. Επιπλέον πήρε πολλά σχόλια πελατών, ότι π.χ. κάποια σαπούνια μπορούσαν να προκαλέσουν μυρωδιά στα υφάσματα με ασημί.

Για τους λόγους αυτούς, σε συνεργασία με έναν κατασκευαστή οικολογικών απορρυπαντικών, η Yshield δημιούργησε ένα απορρυπαντικό που δεν αντιδρά αρνητικά και προστατεύει τα υφάσματα θωράκισης.

Το απορρυπαντικό TEXCARE προστατεύει όχι μόνο τα υφάσματα θωράκισης αλλά και το περιβάλλον και την υγεία σας καθώς δεν περιέχει αρώματα, χρωστικές ουσίες, μέσα συμπλοκοποίησης, συντηρητικά, ένζυμα, γενετικά τροποποιημένα υλικά, πετροχημικά κ.α. Όλα τα συστατικά είναι 100% βιοδιασπώμενα!

1 λίτρο επαρκεί για 20 πλυσίματα. Τιμή συσκευασίας 1 λίτρου = 19,90 ευρώ

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερους τρόπους προστασίας;

Ζητήστε τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης της κατοικίας ή του χώρου εργασίας σας από μηχανικό της Home Biology, που περιλαμβάνει μετρήσεις όλων των ειδών ακτινοβολίας και αναλυτική μελέτη με προτάσεις για την μείωση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στον κάθε χώρο.
Περισσότερα...

 

 

 

 

VOILE

 • Υψηλή διαφάνεια
 • Πολύ κομψό και ελαφρώς γυαλιστερό
 • Πολυεστέρας ανθεκτικός στις τσακίσεις
 • Χωρίς ηλεκτρικά αγώγιμη επιφάνεια δεν προστατεύει από εναλλασσόμενα ηλεκτρικά πεδία χαμηλής συχνότητας (LF).
 • Κατασκευάζεται από την Swiss Shield® στην Ελβετία με πατενταρισμένο, ανακλαστικό νήμα υψηλής τεχνολογίας, με οικολογικό σήμα Oeko-Tex® Standard 100 («Ύφασμα Εμπιστοσύνης-Ελεγμένο για επιβλαβείς ουσίες»)
 • Ποσοστό θωράκισης: 38 dB (Οι υποδεικνυόμενες τιμές dB ισχύουν για 1 GHz, δείτε στις φωτογραφίες του υφάσματος διάγραμμα θωράκισης για άλλες συχνότητες. Αναφορά εργαστηρίου που κυμαίνεται από 40/600 MHz έως 40 GHz σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM D4935-10 ή IEEE Std 299-2006) Δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης εδώ.
 • Πλάτος: 250 cm, +/- 2 cm
 • Ασπρο χρώμα
 • Πρώτες ύλες: 83 % πολυεστέρας, 16 % χαλκός, 1 % ασήμι
 • Βάρος: 65 g/m²
 • Πλύσιμο στους 30°C (απαλός κύκλος), στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι λευκαντικά, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • Προτείνεται η πλύση μόνο με το ειδικό απορρυπαντικό πλύσης TEXCARE.

ULTIMA

 • Βαμβακερό ύφασμα
 • Εξαιρετική σχέση κόστους/απόδοσης
 • Χωρίς ηλεκτρικά αγώγιμη επιφάνεια δεν προστατεύει εναλλασσόμενα ηλεκτρικά πεδία χαμηλής συχνότητας (LF).
 • Κατασκευάζεται από την Swiss Shield® στην Ελβετία με πατενταρισμένο, ανακλαστικό νήμα υψηλής τεχνολογίας, με οικολογικό σήμα Oeko-Tex® Standard 100 («Ύφασμα Εμπιστοσύνης-Ελεγμένο για επιβλαβείς ουσίες»)
 • Ποσοστό θωράκισης: 42 dB (Οι υποδεικνυόμενες τιμές dB ισχύουν για 1 GHz, δείτε στις φωτογραφίες του υφάσματος διάγραμμα θωράκισης για άλλες συχνότητες. Αναφορά εργαστηρίου που κυμαίνεται από 40/600 MHz έως 40 GHz σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM D4935-10 ή IEEE Std 299-2006). Δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης εδώ.
 • Πλάτος: 250 cm, +/- 2 cm
 • Χρώμα: Εκρού-Λευκό
 • Πρώτες ύλες: 82 % βαμβάκι, 17 % χαλκός, 1 % ασήμι
 • Βάρος: 70 g/m²
 • Πλύσιμο στους 30°C (απαλός κύκλος), στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι λευκαντικά, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • Προτείνεται η πλύση μόνο με το ειδικό απορρυπαντικό πλύσης TEXCARE.

NATURELL

 • Βαμβακερό ύφασμα
 • Εξαιρετική σχέση κόστους/απόδοσης
 • Χωρίς ηλεκτρικά αγώγιμη επιφάνεια δεν προστατεύει εναλλασσόμενα ηλεκτρικά πεδία χαμηλής συχνότητας (LF).
 • Κατασκευάζεται από την Swiss Shield® στην Ελβετία με πατενταρισμένο, ανακλαστικό νήμα υψηλής τεχνολογίας, με οικολογικό σήμα Oeko-Tex® Standard 100 («Ύφασμα Εμπιστοσύνης-Ελεγμένο για επιβλαβείς ουσίες»)
 • Ποσοστό θωράκισης: 40 dB (Οι υποδεικνυόμενες τιμές dB ισχύουν για 1 GHz, δείτε στις φωτογραφίες του υφάσματος διάγραμμα θωράκισης για άλλες συχνότητες. Αναφορά εργαστηρίου που κυμαίνεται από 40/600 MHz έως 40 GHz σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM D4935-10 ή IEEE Std 299-2006). Δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης εδώ.
 • Πλάτος: 250 cm, +/- 2 cm
 • Χρώμα: Εκρού-Λευκό
 • Πρώτες ύλες: 82 % βαμβάκι, 17 % χαλκός, 1 % ασήμι
 • Βάρος: 70 g/m²
 • Πλύσιμο στους 30°C (απαλός κύκλος), στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι λευκαντικά, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • Προτείνεται η πλύση μόνο με το ειδικό απορρυπαντικό πλύσης TEXCARE.

EVOLUTION

 • Ανθεκτικός στο τσαλάκωμα Trevira®-πολυεστέρας
 • Χωρίς ηλεκτρικά αγώγιμη επιφάνεια δεν προστατεύει εναλλασσόμενα ηλεκτρικά πεδία χαμηλής συχνότητας (LF).
 • Κατασκευάζεται από την Swiss Shield® στην Ελβετία με πατενταρισμένο, ανακλαστικό νήμα υψηλής τεχνολογίας, με οικολογικό σήμα Oeko-Tex® Standard 100 («Ύφασμα Εμπιστοσύνης-Ελεγμένο για επιβλαβείς ουσίες»)
 • Ποσοστό θωράκισης: 31 dB (Οι υποδεικνυόμενες τιμές dB ισχύουν για 1 GHz, δείτε στις φωτογραφίες του υφάσματος διάγραμμα θωράκισης για άλλες συχνότητες. Αναφορά εργαστηρίου που κυμαίνεται από 40/600 MHz έως 40 GHz σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM D4935-10 ή IEEE Std 299-2006). Δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης εδώ.
 • Πλάτος: 250 cm, +/- 2 cm
 • Ασπρο χρώμα
 • Πρώτες ύλες: 91 % πολυεστέρας (Trevira), 8,5 % χαλκός, 0,5 % ασήμι
 • Βάρος: 80 g/m²
 • Πλύσιμο στους 30°C (απαλός κύκλος), στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι λευκαντικά, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • Προτείνεται η πλύση μόνο με το ειδικό απορρυπαντικό πλύσης TEXCARE.

NATURELL-ULTRA

 • Ημιδιαφανές βαμβακερό ύφασμα
 • Εξαιρετική σχέση κόστους/απόδοσης
 • Μπορεί να γειωθεί λόγω της αγώγιμης επιφάνειας. Στη νέα σειρά ULTRA το νήμα αργύρου/χαλκού είναι επικαλυμμένο με άνθρακα, οπότε αυτά τα υφάσματα είναι ηλεκτρικά αγώγιμα για να προστατεύουν τα ηλεκτρικά πεδία χαμηλής συχνότητας (LF).
 • Κατασκευάζεται από την Swiss Shield® στην Ελβετία με πατενταρισμένο, ανακλαστικό νήμα υψηλής τεχνολογίας, με οικολογικό σήμα Oeko-Tex® Standard 100 («Ύφασμα Εμπιστοσύνης-Ελεγμένο για επιβλαβείς ουσίες»)
 • Ποσοστό θωράκισης: 38 dB (Οι υποδεικνυόμενες τιμές dB ισχύουν για 1 GHz, δείτε στις φωτογραφίες του υφάσματος διάγραμμα θωράκισης για άλλες συχνότητες. Αναφορά εργαστηρίου που κυμαίνεται από 40/600 MHz έως 40 GHz σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM D4935-10 ή IEEE Std 299-2006). Δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης εδώ.
 • Πλάτος: 250 cm, +/- 2 cm
 • Χρώμα: Ανοιχτό γκρι
 • Πρώτες ύλες: 81 % βαμβάκι, 17 % χαλκός, 1 % ασήμι, 1 % άνθρακας
 • Βάρος: 115 g/m²
 • Πλύσιμο στους 30°C (απαλός κύκλος), στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι λευκαντικά, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • Προτείνεται η πλύση μόνο με το ειδικό απορρυπαντικό πλύσης TEXCARE.

WEAR

 • Τυπική εφαρμογή για το ράψιμο όλων των ειδών ένδυσης.
 • Ευχάριστη αίσθηση στο δέρμα.
 • Χωρίς ηλεκτρικά αγώγιμη επιφάνεια δεν προστατεύει εναλλασσόμενα ηλεκτρικά πεδία χαμηλής συχνότητας (LF).
 • Κατασκευάζεται από την Swiss Shield® στην Ελβετία με πατενταρισμένο, ανακλαστικό νήμα υψηλής τεχνολογίας, με οικολογικό σήμα Oeko-Tex® Standard 100 («Ύφασμα Εμπιστοσύνης-Ελεγμένο για επιβλαβείς ουσίες»)
 • Ποσοστό θωράκισης: 28 dB (Οι υποδεικνυόμενες τιμές dB ισχύουν για 1 GHz, δείτε στις φωτογραφίες του υφάσματος διάγραμμα θωράκισης για άλλες συχνότητες. Αναφορά εργαστηρίου που κυμαίνεται από 40/600 MHz έως 40 GHz σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM D4935-10 ή IEEE Std 299-2006). Δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης εδώ.
 • Πλάτος: 150 cm, +/- 2 cm
 • Ασπρο χρώμα
 • Πρώτες ύλες: 90 % βαμβάκι, 9,5 % χαλκός, 0,5 % ασήμι
 • Βάρος: 70 g/m²
 • Πλύσιμο στους 30°C (απαλός κύκλος), στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι λευκαντικά, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • Προτείνεται η πλύση μόνο με το ειδικό απορρυπαντικό πλύσης TEXCARE.

MAX-WEAR

 • Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του WEAR έχει 3 φορές περισσότερες ασημένιες κλωστές για μέγιστη εξασθένηση.
 • Τυπική εφαρμογή για το ράψιμο όλων των ειδών ένδυσης.
 • Ευχάριστη αίσθηση στο δέρμα.
 • Χωρίς ηλεκτρικά αγώγιμη επιφάνεια δεν προστατεύει εναλλασσόμενα ηλεκτρικά πεδία χαμηλής συχνότητας (LF).
 • Κατασκευάζεται από την Swiss Shield® στην Ελβετία με πατενταρισμένο, ανακλαστικό νήμα υψηλής τεχνολογίας, με οικολογικό σήμα Oeko-Tex® Standard 100 («Ύφασμα Εμπιστοσύνης-Ελεγμένο για επιβλαβείς ουσίες»)
 • Ποσοστό θωράκισης: 44 dB (Οι υποδεικνυόμενες τιμές dB ισχύουν για 1 GHz, δείτε στις φωτογραφίες του υφάσματος διάγραμμα θωράκισης για άλλες συχνότητες. Αναφορά εργαστηρίου που κυμαίνεται από 40/600 MHz έως 40 GHz σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM D4935-10 ή IEEE Std 299-2006). Δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης εδώ.
 • Πλάτος: 150 cm, +/- 2 cm
 • Χρώμα: Εκρού-Λευκό
 • Πρώτες ύλες: 70 % βαμβάκι, 28,5 % χαλκός, 1,5 % ασήμι
 • Βάρος: 130 g/m²
 • Πλύσιμο στους 30°C (απαλός κύκλος), στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι λευκαντικά, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • Προτείνεται η πλύση μόνο με το ειδικό απορρυπαντικό πλύσης TEXCARE.

SILVER-TULLE

 • Ημιδιαφανές ισχυρό ασημένιο πλεκτό ύφασμα
 • Υψηλή διαφάνεια σε πολύ υψηλή εξασθένηση
 • Λόγω του υψηλού ποσοστού σε ασήμι, το SILVER-TULLE είναι πολύ σταθερό και δεν μειώνεται το ποσοστό θωράκισης κατά το πλύσιμο ή την κίνηση.
 • Είναι δύσκολο να ράβεται με ακρίβεια, επειδή είναι ελαστικό και ξεφεύγει εύκολα από τη θέση του όταν προσπαθείτε να το ράψετε. Λάβετε υπόψη ότι οι κουρτίνες είναι δύσκολο να ράβονται διαστασιακά σταθερές!
 • Μπορεί να γειωθεί λόγω της αγώγιμης επιφάνειας. Στη νέα σειρά ULTRA το νήμα αργύρου/χαλκού είναι επικαλυμμένο με άνθρακα, οπότε αυτά τα υφάσματα είναι ηλεκτρικά αγώγιμα για να προστατεύουν τα ηλεκτρικά πεδία χαμηλής συχνότητας (LF).
 • Ποσοστό θωράκισης: 48 dB (Οι υποδεικνυόμενες τιμές dB ισχύουν για 1 GHz, δείτε στις φωτογραφίες του υφάσματος διάγραμμα θωράκισης για άλλες συχνότητες. Αναφορά εργαστηρίου που κυμαίνεται από 40/600 MHz έως 40 GHz σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM D4935-10 ή IEEE Std 299-2006). Δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης εδώ.
 • Τα προϊόντα με υψηλό ποσοστό σε ασήμι αποχρωματίζονται με τον καιρό και συχνά έχουν ήδη δυσχρωμίες από την αρχή. Εάν δεν θέλετε να αποδεχτείτε δυσχρωμίες, επιλέξτε υφάσματα Swiss-Shield®.
 • Τα ασημένια υφάσματα έχουν περιορισμένη αντοχή, ανάλογα με τη συχνότητα κίνησης.
 • Τα ασημένια υφάσματά μας δεν περιέχουν νανο ασήμι, αλλά παχιά μεταλλική επένδυση από ασήμι.
 • Πλάτος: 130 cm, +/- 2 cm
 • Χρώμα: Ασημί-μπεζ.
 • Πρώτες ύλες: 80 % νάιλον, 20 % ασήμι
 • Βάρος: 40 g/m²
 • Αγωγιμότητα επιφάνειας: 0,8 ohm / ίντσα (2,54 cm)
 • Πλύσιμο στους 30°C (απαλός κύκλος), στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι λευκαντικά, όχι στεγνό καθάρισμα, όχι σιδέρωμα (!)
 • Προτείνεται η πλύση μόνο με το ειδικό απορρυπαντικό πλύσης TEXCARE.

SILVER-COTTON

 • Hμιδιαφανές βαμβακερό ύφασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νήμα αργύρου
 • Μπορεί να γειωθεί λόγω της αγώγιμης επιφάνειας.
 • Ποσοστό θωράκισης: 42 dB (Οι υποδεικνυόμενες τιμές dB ισχύουν για 1 GHz, δείτε στις φωτογραφίες του υφάσματος διάγραμμα θωράκισης για άλλες συχνότητες. Αναφορά εργαστηρίου που κυμαίνεται από 40/600 MHz έως 40 GHz σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM D4935-10 ή IEEE Std 299-2006). Δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης εδώ.
 • Τα ασημένια υφάσματα έχουν περιορισμένη αντοχή, ανάλογα με τη συχνότητα κίνησης.
 • Τα ασημένια υφάσματά μας δεν περιέχουν νανο ασήμι, αλλά παχιά μεταλλική επένδυση από ασήμι.
 • Το συγκεκριμένο ύφασμα λόγω υψηλού ποσοστού σε ασήμι μπορεί να εμφανίσει δυσχρωμίες. Εάν δεν θέλετε να αποδεχτείτε δυσχρωμίες, επιλέξτε υφάσματα Swiss-Shield®.
 • Πλάτος: 250 cm, +/- 2 cm
 • Χρώμα: Γκρι/Μπεζ
 • Πρώτες ύλες: 82 % βαμβάκι, 14 % νάιλον, 4 % ασήμι
 • Βάρος: 67 g/m²
 • Αγωγιμότητα επιφάνειας: 6 ohm / ίντσα (2,54 cm)
 • Πλύσιμο στους 30°C (απαλός κύκλος), στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι λευκαντικά, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • Προτείνεται η πλύση μόνο με το ειδικό απορρυπαντικό πλύσης TEXCARE. 

SILVER-TWIN

 • Συμπαγές βαμβακερό/ασημί ύφασμα
 • Το μπροστινό μέρος είναι κατασκευασμένο από λευκό βαμβάκι, ενώ το πίσω μέρος είναι πυκνά υφαντό με ασημένιο νήμα.
 • Μέγιστη εξασθένηση, ακόμη και σε πολύ υψηλές συχνότητες!
 • Εξαιρετική σχέση κόστους/απόδοσης
 • Μπορεί να γειωθεί λόγω της αγώγιμης επιφάνειας.
 • Ποσοστό θωράκισης: 60 dB (Οι υποδεικνυόμενες τιμές dB ισχύουν για 1 GHz, δείτε στις φωτογραφίες του υφάσματος διάγραμμα θωράκισης για άλλες συχνότητες. Αναφορά εργαστηρίου που κυμαίνεται από 40/600 MHz έως 40 GHz σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM D4935-10 ή IEEE Std 299-2006). Δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης εδώ.
 • Τα ασημένια προϊόντα αποχρωματίζονται με τον καιρό και συχνά έχουν ήδη δυσχρωμίες από την αρχή. Εάν δεν θέλετε να αποδεχτείτε δυσχρωμίες, επιλέξτε υφάσματα Swiss-Shield®.
 • Τα ασημένια υφάσματα έχουν περιορισμένη αντοχή, ανάλογα με τη συχνότητα κίνησης.
 • Τα ασημένια υφάσματά μας δεν περιέχουν νανο ασήμι, αλλά παχιά μεταλλική επένδυση από ασήμι.
 • Πλάτος: 150 cm, +/- 2 cm
 • Χρώμα: Μπροστινό ανοιχτό γκρι, ασημί πίσω μέρος. Προσοχή: Λόγω της οξείδωσης του αργύρου, η μπροστινή πλευρά μπορεί να έχει πολύ μικρό αποχρωματισμό, αυτό δεν είναι ποιοτικό ελάττωμα!
 • Πρώτες ύλες: 50 % βαμβάκι, 35 % πολυεστέρας, 15 % ασήμι
 • Βάρος: 150 g/m²
 • Σταθερότητα διαστάσεων: +/- 3 %
 • Αγωγιμότητα επιφάνειας: 0,25 ohm / ίντσα (2,54 cm)
 • Πλύσιμο στους 30°C (απαλός κύκλος), στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι λευκαντικά, όχι στεγνό καθάρισμα, όχι σιδέρωμα (!)
 • Προτείνεται η πλύση μόνο με το ειδικό απορρυπαντικό πλύσης TEXCARE.

STEEL-TWIN

 • Συμπαγές ύφασμα από βαμβάκι/ανοξείδωτο ατσάλι
 • Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Το μπροστινό μέρος είναι κατασκευασμένο από λευκό βαμβάκι, ενώ το πίσω μέρος είναι πυκνά πλεγμένο με ανοξείδωτο νήμα. Παρά την υψηλή εξασθένηση λόγω των γκρι ανοξείδωτων σπειρωμάτων στο πίσω μέρος, αυτό το ύφασμα έχει ανοιχτό γκρι μπροστινή πλευρά!
 • Καλή εξασθένηση, ακόμη και σε υψηλές συχνότητες!
 • Εξαιρετική σχέση κόστους/απόδοσης
 • Μπορεί να γειωθεί λόγω της αγώγιμης επιφάνειας.
 • Ποσοστό θωράκισης: 42 dB (Οι υποδεικνυόμενες τιμές dB ισχύουν για 1 GHz, δείτε στις φωτογραφίες του υφάσματος διάγραμμα θωράκισης για άλλες συχνότητες. Αναφορά εργαστηρίου που κυμαίνεται από 40/600 MHz έως 40 GHz σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM D4935-10 ή IEEE Std 299-2006). Δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης εδώ.
 • Πλάτος: 150 cm, +/- 2 cm
 • Χρώμα: Μπροστινό ανοιχτό γκρι, ασημί πίσω μέρος
 • Πρώτες ύλες: 68 % βαμβάκι, 16 % πολυεστέρας, 16 % ανοξείδωτο ατσάλι
 • Βάρος: 190 g/m²
 • Σταθερότητα διαστάσεων: +/- 3 %
 • Αγωγιμότητα επιφάνειας: 100-800 ohm / inch (2,54 cm)
 • Πλύσιμο έως  60°C (προτείνεται στους  30°C), στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι λευκαντικά, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • Προτείνεται η πλύση μόνο με το ειδικό απορρυπαντικό πλύσης TEXCARE.

STEEL-GRAY

 • Συμπαγές ύφασμα από βαμβάκι/πολυεστέρα/ανοξείδωτο ατσάλι
 • Σημαντικό: Για ρούχα, τα χαλύβδινα νήματα δεν είναι τόσο μαλακά στο δέρμα όσο τα ασημένια υφάσματα, μοιάζει με ένα μάλλινο πουλόβερ.
 • Καλή εξασθένηση, ακόμη και σε υψηλές συχνότητες!
 • Εξαιρετική σχέση κόστους/απόδοσης
 • Μπορεί να γειωθεί λόγω της αγώγιμης επιφάνειας.
 • Ποσοστό θωράκισης: 42 dB (Οι υποδεικνυόμενες τιμές dB ισχύουν για 1 GHz, δείτε στις φωτογραφίες του υφάσματος διάγραμμα θωράκισης για άλλες συχνότητες. Αναφορά εργαστηρίου που κυμαίνεται από 40/600 MHz έως 40 GHz σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM D4935-10 ή IEEE Std 299-2006). Δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης εδώ.
 • Πλάτος: 150 cm, +/- 2 cm
 • Χρώμα: Γκρι
 • Πρώτες ύλες: 40 % βαμβάκι, 30 % πολυεστέρας, 30 % ανοξείδωτο ατσάλι
 • Βάρος: 120 g/m²
 • Σταθερότητα διαστάσεων: +/- 3 %
 • Αγωγιμότητα επιφάνειας: 100-800 ohm (τετραγωνική αντίσταση)
 • Πλύσιμο έως  60°C (προτείνεται στους  30°C), στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι λευκαντικά, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • Προτείνεται η πλύση μόνο με το ειδικό απορρυπαντικό πλύσης TEXCARE.

SILVER-ELASTIC

 • Συμπαγές, πλήρως ασημί ύφασμα spandex.
 • Λόγω της υψηλής ελαστικότητας είναι ιδανικό για στενά ρούχα.
 • Ειδικό χαρακτηριστικό: Αυτό το ύφασμα είναι ελαστικό, για να ράβετε είδη ένδυσης, λάβετε υπόψη τα ποσοστά συρρίκνωσης και επεκτασιμότητας στα «Τεχνικά δεδομένα».
 • Υψηλή εξασθένηση, ειδικά σε υψηλές συχνότητες!
 • Μπορεί να γειωθεί λόγω της αγώγιμης επιφάνειας.
 • Ποσοστό θωράκισης: 51 dB (Οι υποδεικνυόμενες τιμές dB ισχύουν για 1 GHz, δείτε στις φωτογραφίες του υφάσματος διάγραμμα θωράκισης για άλλες συχνότητες. Αναφορά εργαστηρίου που κυμαίνεται από 40/600 MHz έως 40 GHz σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM D4935-10 ή IEEE Std 299-2006). Δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης εδώ.
 • Τα ασημένια προϊόντα αποχρωματίζονται με τον καιρό και συχνά έχουν ήδη δυσχρωμίες από την αρχή. Εάν δεν θέλετε να αποδεχτείτε δυσχρωμίες, επιλέξτε υφάσματα Swiss-Shield®.
 • Τα ασημένια υφάσματα έχουν περιορισμένη αντοχή, ανάλογα με τη συχνότητα κίνησης.
 • Τα ασημένια υφάσματά μας δεν περιέχουν νανο ασήμι, αλλά παχιά μεταλλική επένδυση από ασήμι.
 • Πλάτος: 150 cm
 • Επεκτασιμότητα: 50 % πλάτος, 80 % μήκος
 • Χρώμα: Ασημί
 • Πρώτες ύλες: 80 % spandex, 20 % ασήμι
 • Βάρος: 130 g/m²
 • Αγωγιμότητα επιφάνειας: 0,5 ohm / ίντσα (2,54 cm)
 • Πλύσιμο στους 30°C (απαλός κύκλος), στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι λευκαντικά, όχι στεγνό καθάρισμα, όχι σιδέρωμα (!)
 • Προτείνεται η πλύση μόνο με το ειδικό απορρυπαντικό πλύσης TEXCARE.