Έλεγχος καλής λειτουργίας μετρητή ραδιενέργειας

25,00 €
ποσότητα φόρου 4,84 €
Δωρεάν Μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα!
+15 ευρώ σε Κύπρο
Τρόπος πληρωμής
Τραπεζική πληρωμή/κατάθεση, Πιστωτική κάρτα, Μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Google Pay, Apple Pay, Samsung Pay, Paypal, Klarna (σε 3 δόσεις)

Πληροφορίες

Ελέγξτε την καλή λειτουργίας του μετρητή ραδιενέργειας σας με μόνο 25€ και δωρεάν όλα τα μεταφορικά. Έλεγχος μέτρησης της ακτινοβολίας βήτα με ραδιοϊσότοπο Strontium-90 και έλεγχος μέτρησης ακτινοβολίας γάμα με ραδιοϊσότοπο Barium-133.
PDFΕκτύπωσηEmail

Η Home Biology σας παρέχει πλέον την δυνατότητα να στέλνετε για έλεγχο καλής λειτουργίας οποιονδήποτε μετρητή ραδιενέργειας.

Πότε προτείνετε να στείλω τον μετρητή ραδιενέργειας για έλεγχο;

Όταν έχετε αγοράσει ένα νέο μετρητή ραδιενέργειας και θέλετε να  διαπιστώσετε αν ο μετρητής σας όντως μετρά την ραδιενέργεια, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλές κοινές πηγές ιονίζουσας ακτινοβολίας στο περιβάλλον.

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι αισθητήρες για την καταγραφή της ραδιενέργειας (τύπου Geiger Muller ή άλλου τύπου) είναι αρκετά ευαίσθητοι, προτείνουμε να ελέγξετε την λειτουργικότητα του μετρητή ραδιενέργειας σας αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την αγορά του μετρητή σας ή o μετρητής έχει υποστεί πτώση ή έκθεση σε πολύ ζέστη, κρύο ή υγρασία.

Οικονομικός έλεγχος

Με μόνο 25 ευρώ, μπορείτε να μας στείλετε τον μετρητή ραδιενέργειας σας για να διαπιστώσουμε αν εντοπίζει σε ικανοποιητικό βαθμό τις ραδιενεργές ακτινοβολίες βήτα και γάμα.

Οι περισσότεροι μετρητές ραδιενέργειας εντοπίζουν την ακτινοβολία γάμα. Ορισμένοι μετρητές, όπως ο μετρητής BOSEAN FS-600, εντοπίζουν και την ακτινοβολία βήτα.

Ασφαλής χρήση ραδιοϊσοτόπων

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΓια τον έλεγχο χρησιμοποιούμε ραδιοϊσότοπα που εκπέμπουν τοπικά ιονίζουσα ακτινοβολία βήτα και γάμα.

H ποσότητα της ραδιενέργειας και στα 2 ραδιοϊσότοπα είναι κάτω από τα όρια εξαίρεσης όπως ορίζονται στο ΠΔ 101/2018.

Επιπλέον, τα ραδιοϊσότοπα είναι αποθηκευμένα σε ειδικές θωρακισμένες θήκες μολύβδου.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιούμε:

  • Για τον έλεγχο μέτρησης της ακτινοβολίας  βήτα, ένα δισκίο Strontium-90 (Στρόντιο), με χρόνο ημιζωής 28,5 χρόνια και ένταση ραδιενέργειας 0.1 uCi.
  • Για τον έλεγχο μέτρησης της ακτινοβολίας γάμα, 1 δισκίο Barium-133 (Βάριο), με χρόνο ημιζωής 10,7 χρόνια και  ένταση ραδιενέργειας 1 uCi.

Διαδικασία ελέγχου μετρητή ραδιενέργειας

1. Ολοκληρώνετε την αγορά της υπηρεσίας online και πληρώνετε με Τραπεζική πληρωμή/κατάθεση, Πιστωτική κάρτα, Μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Google Pay, Apple Pay, Samsung Pay, Paypal.

2. Στέλνετε τον μετρητή σας στην Home Biology με  δική μας χρέωση (χρέωση παραλήπτη  - επικοινωνήστε πρώτα μαζί μας για να σας δώσουμε τον κωδικό μας στην Γενική Ταχυδρομική και την διεύθυνση αποστολής).

3. Σε διάστημα 1-2 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του μετρητή , προβαίνουμε σε έλεγχο μέτρησης της ακτινοβολίας βήτα με ραδιοϊσότοπο Strontium-90 και έλεγχο μέτρησης ακτινοβολίας γάμα με ραδιοϊσότοπο Barium-133.

4. Σας ενημερώνουμε για το αποτέλεσμα του ελέγχου  και σας επιστρέφουμε τον μετρητή σας με δική μας χρέωση.