Μάθετε πόση ακτινοβολία δέχεστε στο σπίτι ή το χώρο εργασίας σας με την βοήθεια μηχανικού του ΕΜΠ. Αναλυτική έκθεση με τρόπους προστασίας. Αντικειμενικές, αξιόπιστες, μη κρατικές μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από κεραίες τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές (DECT, Wi-Fi), καλώδια, πυλώνες και μετασχηματιστές ΔΕΗ, ραντάρ, ραδιενέργεια δομικών υλικών κ.α.

 • Ο Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης περιλαμβάνει μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε κατοικίες, χώρους εργασίας, οικόπεδα αλλά και σε ακίνητα που προορίζονται για αγορά ή ενοικίαση, από μηχανικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
 • Σας ενημερώνουμε αξιόπιστα και αντικειμενικά για τα επίπεδα ακτινοβολίας στην κατοικία ή το χώρο εργασίας σας που οφείλονται σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καλώδια και μετασχηματιστές ΔΕΗ, ασύρματες συσκευές, υπολογιστές και δεκάδες άλλες εμφανείς και μη πηγές ακτινοβολίας.
 • Μετά το πέρας των μετρήσεων σας παρέχουμε αναλυτική εξατομικευμένη μελέτη με απλούς τρόπους για τη μείωση της καθημερινής ηλεκτρομαγνητικής σας επιβάρυνσης, ώστε να αποφύγετε τυχόν υπερβάσεις των ορίων έκθεσης που προτείνουν επιστημονικοί φορείς για την πρόληψη επιπτώσεων υγείας.

Με ποιους άλλους τρόπους μπορώ να μετρήσω τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες στο χώρου μου; Υπάρχει κάποια συσκευή που να μετράει όλες τις ακτινοβολίες; Που καταγράφονται υψηλότερες τιμές ακτινοβολιών; Για ποιες ομάδες πληθυσμού είναι πιο σημαντικές οι μετρήσεις ακτινοβολίας; Ποιες τιμές ακτινοβολίας είναι υψηλές; Διαβάστε όλες τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για τις μετρήσεις και τους μετρητές ακτινοβολίας..

Η Home Biology αποτελεί τον Νο1 ανεξάρτητο φορέα μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην Ελλάδα, που έχουν εμπιστευτεί εκατοντάδες ιδιώτες και εταιρείες!

“Υπήρξε συνέπεια και επαγγελματισμός. Μας δόθηκε αναλυτική έκθεση με όλες τις μετρήσεις που έγιναν στην οικία μας καθώς και με όλες τις προτεινόμενες λύσεις προς μείωση ή αποφυγή της ακτινοβολίας εντός των χώρων του σπιτιού μας. Υπήρξε επικοινωνία με τον κο Καγκελίδη ύστερα από την παραλαβή της έκθεσής μας για επίλυση αποριών. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την υπηρεσία Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης.” Δ. Μπεκρή, Ηλιούπολη

"Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που μας παρασχέθηκαν από την Home Biology. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα και με επαγγελματισμό, η δε έκθεση που μας παραδόθηκε ήταν πληρέστατη και αιτιολογημένη, με συγκεκριμένες προτάσεις και χρήσιμες πληροφορίες. Θα συστήναμε την Home Biology χωρίς κανέναν ενδοιασμό." Δασκαλάκης και Συνεργάτες - Δικηγορική Εταιρεία, Αθήνα

 “Γνώρισα τις υπηρεσίες της Home Biology όταν αποφάσισα να μετρήσω την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στον χώρο μου καθώς και στο σχολείο του παιδιού μου. Θα τις συνιστούσα - όπως και ήδη κάνω στους φίλους μου - ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ! Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη από τον επαγγελματισμό, την πλήρη και λεπτομερή κάλυψη όλων των χώρων που ζήτησα, τις σαφείς επεξηγήσεις, την ενημέρωση και τις εξατομικευμένες προτάσεις βελτίωσης για τον χώρο μου. Έκανα σοκαριστικές ανακαλύψεις για τις καθημερινές κακές συνήθειες που ανεβάζουν κατακόρυφα την ακτινοβολία δίπλα μου και ενημερώθηκα για τους απλούς, εύκολα εφαρμόσιμους τρόπους που μπορούν να προφυλάξουν την υγεία της οικογένειας και του παιδιού μου. Μετά από αυτήν την εμπειρία νιώθω ότι όχι απλά δεν μετάνιωσα κάνοντας κάτι που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε ίσως υπερβολικό όπως η μέτρηση ηλ/κής ακτινοβολίας, αλλά αντιθέτως διαφωτίστηκα πάνω σε πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα κι όμως οι περισσότεροι αγνοούμε παντελώς - σημειωτέον ότι και ο σύζυγος μου και εγώ εργαζόμαστε στον χώρο της Υγείας (ιατρός / φυσιοθεραπεύτρια αντίστοιχα)... Τέλος να αναφέρω την ευγένεια και την εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε ο κ. Καγκελίδης καθώς και το ότι όλο το πακέτο προσφέρθηκε σε μια πολύ λογική τιμή. Σας ευχαριστώ και με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναχρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες σας στην επαγγελματική μου στέγη.” Δουλγέρη Σοφία, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

“Μετά από δύο μετρήσεις που έχουμε διενεργήσει (σε διαφορετικές περιοχές) εισέπραξα πληρέστατη ενημέρωση για όλους τους χώρους, χωρίς υπερβολές και ενημερώθηκα για τις επιλογές που είχα για τη μείωση της ακτινοβολίας χωρίς να πιεστώ για να αγοράσω κάποιο προϊόν. Συγχαρητήρια, έχω ήδη συζητήσει με αρκετούς γνωστούς για τη σελίδα σας και τις υπηρεσίες σας.” Νίκος Μπίλιας, Περιστέρι

“Ευσυνείδητος επαγγελματισμός από την ώρα του ραντεβού μας έως και το τέλος των μετρήσεων. Ενημέρωση κατά την διάρκεια των μετρήσεων καθώς και η έντυπη γνωστοποίηση με τα επίπεδα των μετρήσεων εντυπωσιακά εμπεριστατωμένη σε όλα τα επίπεδα, όπως των μετρήσεων , προστασίας, ενημέρωσης κτλ. Απόλυτα ικανοποιημένος σε όλα από την συνεργασία μας.” Πεύκα , Θεσσαλονίκης

“Η έκθεση με της μετρήσεις (το survey) - τα αποτελέσματα για την κάθε οικία , τα σχόλια ,η σύγκριση με τα επιτρεπόμενα όρια ,γενικά είναι πολύ καλή και ενημερωτικοί . Το emr manual αποτελεί μια αξιόλογοι συγκέντρωση στοιχείων για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων . Σαφέστατα τα μέτρα προστασίας είναι ανεπαρκή , τα δε επιτρεπόμενα όρια αποτελούν μέγιστες άπιαστες ενδείξεις , ίσως προϊόν "διαπραγμάτευσης και συμβιβασμού" και όχι ασφαλής όρια για την υγεία μας.“ Ραφήνα

“Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ποιότητα και την ταχύτητα των υπηρεσιών της Home Biology. Για την εποχή που διανύουμε, θεωρώ πως τέτοιου είδους υπηρεσίες είναι απολύτως απαραίτητες και βοηθούν στο να καλλιεργηθεί η γνώση και η ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα της Ηλεκτρομαγνητικές Επιβάρυνσης και το πως αυτή επηρεάζει την υγεία μας.” Δημήτρης Σπόντας MSc Μαθηματικός - Στατιστικός Αναλυτής

“Η έρευνα έγινε σε ένα διαμέρισμα που ενδιαφερόμουν να ενοικιάσω. Ο κ. Καγκελίδης εξέτασε όλους τους χώρους με τα αντίστοιχα όργανα λεπτομερώς και επισταμένως. Εκτός από την έκθεση που συνέταξε με τα ευρήματα και τους τρόπους περιορισμού της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μου τόσο κατά την διάρκεια της έρευνας όσο και αργότερα. Συνολικά: επαγγελματική συμπεριφορά, γνώση του θέματος και προτάσεις λύσεων. Προτείνω ανεπιφύλακτα την Home Biology σε όποιον θέλει να έχει γνώση των επιβαρύνσεων από το σύγχρονο τρόπο ζωής.” Παναγιώτης Καμπόλης, Δροσιά Αττικής

Τι περιλαμβάνει ο Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης;

1) Μετρήσεις Ακτινοβολιών Χαμηλών Συχνοτήτων

Πραγματοποιείται μέτρηση της πυκνότητας ροής (B) μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων σε nT (νάνο τέσλα) και της έντασης (E) ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων σε V/m (βολτ ανά μέτρο) που εκπέμπονται από:

 • καλώδια των γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης
 • υπέργεια και υπόγεια καλώδια του δικτύου διανομής ρεύματος μέσης και χαμηλής τάσης (συχνότερη αιτία υψηλών τιμών μαγνητικών πεδίων)
 • μετασχηματιστές τάσης της ΔΕΗ
 • καλώδια κτιριακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ελλείπεις γειώσεις και σφάλματα στις συνδέσεις ή τις μονώσεις των ηλεκτρικών καλωδίων στους τοίχους)
 • ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές
 • μετρητές ρεύματος και ηλεκτρικό πίνακα
 • ενδοδαπέδια θέρμανση (όταν χρησιμοποιούνται αγώγιμες αντί για πλαστικές σωληνώσεις)
 • ρεύματα διαρροής (net currents) στη γείωση ή τα γειωμένα μεταλλικά μέρη της εγκατάστασης (σωλήνες νερού, θέρμανσης κ.λ.π.)
 • εναλλάκτες φωτοβολταϊκων συστημάτων
 • σφάλματα καλωδίωσης κ.α.

2) Μετρήσεις Ακτινοβολιών Υψηλών Συχνοτήτων

Πραγματοποιείται μέτρηση πυκνότητας ισχύος (S) ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων σε μW/ m2 (μικροβάτ ανά τετραγωνικό μέτρο) που εκπέμπονται από:

 • ασύρματα μόντεμ ίντερνετ (Wi-Fi) και ασύρματα τηλέφωνα (υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι)
 • κεραίες κινητής τηλεφωνίας (υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γειτονιά – συχνά καμουφλαρισμένες σε καμινάδες, διαφημιστικές πινακίδες, καμπαναριά κ.α.)
 • ραδιοτηλεοπτικές κεραίες
 • δίκτυα ασύρματου ίντερνετ Wi-Max (υπάρχουν πλέον και στην Ελλάδα)
 • ραδιοδίκτυα ταξί, αστυνομίας, μεταφορικών εταιρειών, ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας
 • κινητά τηλέφωνα
 • baby monitors (συσκευές επιτήρησης των μωρών)
 • υπολογιστές, laptop, εκτυπωτές, φαξ κλπ με ασύρματες κάρτες δικτύου (Wireless ready)
 • ασύρματα ποντίκια, πληκτρολόγια και ηχεία
 • συσκευές Bluetooth
 • φούρνους μικροκυμάτων
 • ραντάρ
 • ασύρματα συστήματα συναγερμού, πυρανίχνευσης και ελέγχου θερμοκρασίας κ.α.

3) Μετρήσεις Ραδιενέργειας

Πραγματοποιείται μέτρηση ρυθμού ενεργού δόσης ραδιενέργειας σε μSv/h (μικρο σιβέρτ ανά ώρα) σε υπνοδωμάτια, που εκπέμπονται από:

 • υπέδαφος
 • δομικά υλικά (κεραμικά πλακάκια, πάγκοι γρανίτη, τούβλα, τσιμέντο, ελαφρόπετρα, πέτρες από ηφαιστειακή τέφρα, φωσφογύψος κ.α.)
 • πυρανιχνευτές ιονισμού
 • ρολόγια που φωσφορίζουν
 • κεραμικά σκεύη
 • απόβλητα βιομηχανιών, νοσοκομείων (εφαρμογές πυρηνικής ιατρικής),
 • εργοστασία τσιμέντου, αλουμίνας και φωσφορικών λιπασμάτων, γεωτρήσεις πετρελαίου, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση λιγνίτη κ.α.

4) Εντοπισμός στατικών μαγνητικών πεδίων

Πραγματοποιείται μέτρηση της διαστρέβλωσης γήινου μαγνητικού πεδίου σε μοίρες σε υπνοδωμάτια, που προέρχονται από:

 • μαγνητισμένο χάλυβα στο οπλισμένο σκυρόδεμα, ελατήρια σε στρώματα, καλοριφέρ κ.α.

5) Εξατομικευμένη Μελέτη με Λύσεις για την μείωση της καθημερινής σας έκθεσης σε τεχνητές ακτινοβολίες

Αναλυτική έκθεση μηχανικού σας αποστέλλεται ταχυδρομικά ή μέσω e-mail, εντός 2-3 ημερών και το αργότερο εντός μίας εβδομάδας από το πέρας των μετρήσεων. Περιλαμβάνει πίνακες με τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που καταγράφηκαν, τα επιτρεπτά και τα προτεινόμενα ασφαλή όρια έκθεσης καθώς αναλυτικές προτάσεις για την μείωση των επιπέδων ακτινοβολίας στον κάθε χώρο:

 • Ποιες οι εμφανείς και μη πηγές ακτινοβολίας που επηρεάζουν κάθε χώρο
 • Ποιες οι αποστάσεις ασφαλείας και ποια είναι τα ιδιαίτερα επιβαρημένα σημεία (hotspots)
 • Τι επιλογές προστασίας έχετε ανάλογα με την πηγή ακτινοβολίας - ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα τους
 • Πως να θωρακίσετε ένα χώρο στην περίπτωση που οι πηγές ακτινοβολίας δεν είναι εύκολο να αποφευχθούν
 • Πρωτοποριακά προϊόντα και αυτοματισμοί που σας προστατεύουν (δεν θα τα βρείτε ούτε στη σελίδα μας στο ίντερνετ)
 • Ποιες είναι οι ασφαλείς εναλλακτικές επιλογές σε ασύρματα τηλέφωνα, ασύρματο ίντερνετ, hands free κινητών, συστήματα ασύρματου συναγερμού, θέρμανσης, λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, φωτιστικά, baby monitors κλπ
 • Πως μπορείτε να μηδενίσετε την έκθεση σας στα διάφορα είδη τεχνητών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων τις νυχτερινές ώρες, εξασφαλίζοντας γαλήνιο και αναζωογονητικό ύπνο
 • Πως να αποφύγετε φαινόμενα στατικού μαγνητισμού που στερούν την ζωογόνο επίδραση του γήινου μαγνητικού πεδίου
 • Με ποιες απλές κινήσεις θα βελτιώσετε άμεσα το ηλεκτροστατικό περιβάλλον του χώρου σας
 • Πως να σχεδιάσετε τις διαδρομές των καλωδίων και που να τοποθετηθούν οι ηλεκτρομηχανικές εγκαταστάσεις σε υπό ανέγερση κατοικία
 • Ποιους τρόπους θέρμανσης να αποφύγετε, ποιους να προτιμήσετε
 • Ποία υλικά καλωδιώσεων και ποιος τρόπος σύνδεσης των κυκλωμάτων μπορεί να μηδενίσουν τις εκπομπές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων
 • Τι πρέπει να αποφύγετε στα σωληνουργικά δίκτυα του σπιτιού
 • Τι να προσέξετε στην επιλογή υλικών φωτισμού, ηλεκτρικών συσκευών κ.α.
 • Εναλλακτικές επιλογές παροχής ίντερνετ και συναγερμού για την αποφυγή ασύρματων συνδέσεων και την προστασία από υποκλοπές
 • Πως να περιορίσετε φαινόμενα στατικού ηλεκτρισμού
 • Πότε συνιστάται η κατασκευή του κλωβού Faraday - ποια τα μειονεκτήματα και ποια τα πλεονεκτήματα του - ποίες είναι διάφορες εναλλακτικές του μορφές
 • Τι να προσέξετε στην περίπτωση εγκατάστασης συστημάτων εναλλακτικών πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κλπ)

*Ο εντοπισμός στατικών μαγνητικών πεδίων αφορά χώρους υπνοδωματίων και οι μετρήσεις ηλεκτρικών πεδίων αφορούν εξωτερικούς χώρους πλησίον καλωδίων υψηλής/μέσης τάσης και χώρους υπνοδωματίων.

Ποια είναι τα ασφαλή όρια έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες;

Στην μελέτη που παραδίδεται στον πελάτη, οι τιμές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που καταγράφηκαν συγκρίνονται με τα επιτρεπτά και τα προτεινόμενα ασφαλή όρια έκθεσης αλλά και τους μέσους όρους έκθεσης του πληθυσμού (όπου υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία).

επιτρεπτά όρια έκθεσης βασίζονται μόνο στη θέρμανση στων ιστών και θεωρούνται ξεπερασμένα από μερίδα επιστημόνων λόγω της μεγάλης σύγχρονης αύξησης των πηγών και επιπέδων ακτινοβολίας αλλά και λόγω νέων επιστημονικών δεδομένων.

Τα τελευταία χρόνια έχουν προταθεί από διάφορους επιστημονικούς φορείς νέα πολύ χαμηλότερα όρια έκθεσης, τα οποία βασίζονται σε μη θερμικές επιδράσεις των ακτινοβολιών που συνδέονται με επιπτώσεις υγείας.

Εκτός από τις νόμιμες και τις προτεινόμενες τιμές είναι σημαντικό κανείς να γνωρίζει και ποιες είναι, με βάση στατιστικά στοιχεία, οι μέσες τιμές έκθεσης σε ακτινοβολίες σήμερα, ιδιαίτερα στην περίπτωση που θέλει να αποφασίσει αν θα μετακομίσει από ένα σπίτι ή όχι.

Μπορείτε να δώσετε κάποια παραδείγματα λύσεων που προτείνατε;

 • Σε κρεβάτι παιδικού δωματίου καταγράψαμε 15,8 V/m μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων εναλλασσόμενου ρεύματος, οφειλόμενη στα εντοιχισμένα ηλεκτρικά κυκλώματα του χώρου.  Προτείναμε την μετατόπιση του κρεβατιού σε άλλο σημείο του δωματίου, απενεργοποιήσαμε δύο μη λειτουργικά ηλεκτρικά κυκλώματα που περνούσαν από αυτό και η νέα μέτρηση ήταν 1,6 V/m. Μείωση ακτινοβολιών:90%, Κόστος: 0€
 • Σε ιατρείο 4ου ορόφου σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, καταγράψαμε μέτρηση ασύρματων ακτινοβολιών 550 μW/ m2, κυρίως εξαιτίας της παρουσίας  καμουφλαρισμένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο απέναντι κτίριο. Τοποθετήθηκε ειδικό μονωτικό φιλμ στα παράθυρα και η νέα μέτρηση στο χώρο ήταν 86 μW/ m2. Μείωση ακτινοβολιών:84%, Κόστος: 150€
 • Σε καθιστικό σαλονιού όπου οικογένεια περνούσε πολλές ώρες βλέποντας τηλεόραση, καταγράψαμε μέτρηση ασύρματων ακτινοβολιών 240 μW/ m2, αφού ο γείτονας είχε τοποθετήσει την βάση του ασύρματου τηλεφώνου στον ακριβώς από κάτω χώρο. Μετακινήσαμε τον καναπέ στον απέναντι τοίχο όπου καταγράψαμε νέα μέτρηση 13 μW/ m2 . Μείωση ακτινοβολιών:95%, Κόστος: 0€
 • Σε γραφείο καταγράψαμε μέτρηση μαγνητικών πεδίων εναλλασσόμενου ρεύματος 280 nT που οφειλόταν σε λανθασμένη καλωδίωση (ένωση ουδετέρων αγωγών από διαφορετικά κυκλώματα) του κυκλώματος φωτισμού του χώρου. Προτείναμε ο φωτισμός να γίνεται από επιδαπέδιο φωτιστικό και όχι από τα φώτα της οροφής (νέα μέτρηση 70 nT). Μείωση ακτινοβολιών:75%, Κόστος: 0€
 • Σε υπνοδωμάτιο καταγράψαμε υψηλή μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων εναλλασσόμενου ρεύματος (8,9 V/m) που οφειλόταν στο πέρασμα από τον πίσω τοίχο, της κεντρικής γραμμής παροχής ρεύματος (από μετρητή της Δ.Ε.Η. στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού). Δεδομένου ότι η διακοπή της κεντρικής ρευματοδότησης δεν ενδείκνυται ούτε τις βραδινές ώρες, προτείναμε την βαφή του τοίχου πίσω από το κρεβάτι με ειδική μονωτική μπογιά την οποία συνδέσαμε με τη γείωση του σπιτιού. Η νέα μέτρηση που καταγράψαμε ήταν 0,3 V/m. Μείωση ακτινοβολιών:97%, Κόστος: 150€
 • Σε κατοικία η μπροστινή βεράντα είχε δεκαπλάσια επίπεδα ασύρματης ακτινοβολίας από την πίσω βεράντα, λόγω της εισόδου του σήματος κινητής τηλεφωνίας από την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Συστήσαμε στους ενοίκους να μετακινήσουν τους εξωτερικούς καναπέδες από το μπρος στο πίσω μπαλκόνι. Αντίστοιχη πρόταση κάναμε και σε ισόγεια κατοικία στην Κάτω Κηφισιά όπου ο μπροστινός εξωτερικός χώρος είχε πολύ υψηλά μαγνητικά πεδία εναλλασσόμενου ρεύματος λόγω της γειτνίασης με τις γραμμές διανομής της Δ.Ε.Η. Μείωση ακτινοβολιών:90%, Κόστος: 0€

Από ποιον διεξάγεται ο Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης;

Οι μετρήσεις ακτινοβολίας πραγματοποιούνται από τον Μιχάλη Καγκελίδη, διπλωματούχο Μηχανολόγο Μηχανικό του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, πιστοποιημένο Building Biology Practitioner από το International Institute for Building Biology and Ecology και Geobiological Consultant από το γερμανικό Institut Geo-Baubiologie.

Έχει διεξάγει μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων για λογαριασμό εκατοντάδων οικιακών και εταιρικών πελατών σε όλη τη χώρα και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες επιτυχημένα projects ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης.

Για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και τους σύγχρονους τρόπους προστασίας έχει αρθρογραφήσει σε πολλά περιοδικά και ιστοσελίδες (Holistic Life, Bionews, Υγεία για όλους, Special Life, isoropia.gr, mammycool.gr) και έχει παραχωρήσει συνέντευξη στο δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (Zougla Radio), στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 κ.α.

Το 2013 παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος της καινοτόμας ελληνικής επιχειρηματικότητας από το ευρωπαϊκό Worldwatch Institute, το οποίο αποτελεί ανεξάρτητο ερευνητικό οργανισμό που παρέχει κατευθύνσεις σε κυβερνήσεις και πολίτες για μια περιβαλλοντικά βιώσιμη κοινωνία.

Τι μετρητικό εξοπλισμό χρησιμοποιείτε;

Χρησιμοποιούμε επαγγελματικό μετρητικό εξοπλισμό κορυφαίων εταιρειών:

 • αναλυτή φάσματος χαμηλών συχνοτήτων NFA1000 (Frequency range: 5Hz - 1000kHz, Range magnetic field 3D: 0-19999nT,0-39999nT with data logging, Range electric field 3D: 1-1999 V/m, 1-2999V/m with data logging, Accuracy: 5% - 50/60Hz) της εταιρείας Gigahertz
 • μετρητή ευρέως φάσματος υψηλών συχνοτήτων HF59B (frequency range: 27MHz – 3,3 GHz, measurement range: 0,01-19990μW/m², 0,01-1999000μW/m² with attenuator DG20_G10, 0,01-2999000μW/m² with attenuator DG20_G10 and data logging, RMS, basic accuracy +/- 3 dB) της εταιρείας Gigahertz
 • μετρητή ευρέως φάσματος υψηλών συχνοτήτων HFW35C (frequency range: 2,4-6GHz, measurement range: 0,1–1999μW/m², 0,1–199900μW/m² with attenuator DG20_G10, basic accuracy +/- 6 dB) της εταιρείας GIGAHERTZ
 • λογαριθμική - κατευθυντική κεραία, ισοτροπική κεραία UBB27 και φίλτρο διαχωρισμού συχνοτήτων FF10 της εταιρείας Gigahertz
 • μετρητή ραδιενέργειας Geiger Muller RD1212 (0,05-999 μSv/h, 0,1-1,25MeV gamma radiation, 0,03-3 X radiation, 0,4-3,5 beta radiation) της εταιρείας Quatrarad και άλλες δευτερεύουσες διατάξεις

Γιατί μετρήσεις από τη Home Biology;

 • Η Home Biology αποτελεί τον Νο1 ανεξάρτητο φορέα μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην Ελλάδα, με εκατοντάδες μετρήσεις σε κατοικίες και εταιρείες και εμπειρία από δεκάδες επιτυχημένα projects ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης.
 • Δεν κάνουμε μόνο μετρήσεις! Δίνουμε έμφαση στον εντοπισμό των πηγών και την εξεύρεση λύσεων για τη μείωση των επιπέδων ακτινοβολίας στους χώρους.
 • Πραγματοποιούμε μια σειρά μετρήσεων σε όλα τα σημεία υψηλής χρήσης (κρεβάτι, γραφείο κλπ), όπου έχει νόημα η μετρήσιμη μείωση των ακτινοβολιών και όχι μια απλή μέτρηση στο κέντρο ενός χώρου ή μόνο σε εξωτερικούς χώρους, όπως άλλοι συνάδελφοι.
 • Παρέχουμε εκτίμηση ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης ακινήτου πριν από αγορά ή ενοικίαση, βοηθώντας σας να επενδύσετε σε ασφαλή ακίνητα και σας συμβουλεύουμε στην αναζήτηση ακινήτου βοηθώντας σας να αποφύγετε επιβαρημένες κατοικίες και οικόπεδα με πιθανώς μειωμένη μελλοντική αξία μεταπώλησης.
 • Και στο στάδιο της ανέγερσης, σας καθοδηγούμε στην κατασκευή κτιρίων που πληρούν τις προδιαγραφές χαμηλής ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης διεθνών οικολογικών πιστοποιήσεων.
 • Χρησιμοποιούμε κορυφαίο επαγγελματικό μετρητικό εξοπλισμό και όχι αμφιβόλου αξιοπιστίας ή με σημαντικούς περιορισμούς στην εφαρμογή μετρητές.
 • Παρέχουμε την δυνατότητα πολύωρων μετρήσεων μαγνητικού πεδίου (data logging) σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερο δείγμα, με αναλυτικά διαγράμματα διακύμανσης τιμών και μέσους όρους έκθεσης.
 • Και μετρήσεις ηλεκτρικού πεδίου σε συνθήκες "ελεύθερου δυναμικού" με τη χρήση ειδικών εξαρτημάτων!
 • Σε περίπτωση διαβίωσης σε επιβαρημένους ηλεκτρομαγνητικά χώρους, σας παρέχουμε αντικειμενική πληροφόρηση για τα θετικά και τα αρνητικά στην εφαρμογή κάθε λύσης προστασίας.
 • Προσπαθούμε πάντα να εξαντλούμε πρώτα απλές και χωρίς κόστος παρεμβάσεις, όπως η απομάκρυνση από τις πηγές ακτινοβολίας.
 • Βρίσκουμε λύσεις που συνδυάζουν τις τεχνολογικές ευκολίες με τις λιγότερες δυνατές βιολογικές επιπτώσεις στον άνθρωπο.
 • Σας παρέχουμε συμβουλές εξειδικευμένης χρήσης και εγκατάστασης των σύγχρονων υλικών θωράκισης ώστε να αποφύγετε λάθη στην εφαρμογή τους. Και λύσεις που δεν θα βρείτε στο διαδίκτυο!
 • Σε περίπτωση εφαρμογής κάποιας προτεινόμενης λύσης θωράκισης, σας καθοδηγούμε στην εφαρμογή της και πραγματοποιούμε ΔΩΡΕΑΝ την επαναμέτρηση των ακτινοβολιών στο χώρο σας ώστε να διαπιστώσετε αν υπάρχει μείωση των επιπέδων.
 • Μεταδίδουμε την τεχνογνωσία μας ώστε να μπορείτε και μόνοι σας να εντοπίζετε και να επιλύετε θέματα ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών μελλοντικά.
 • Παρακολουθούμε την παγκόσμια αγορά για πρωτοποριακά προϊόντα υγείας και προστασίας από τους σύγχρονους περιβαλλοντικούς κινδύνους.
 • Σας βοηθάμε να γλιτώσετε άσκοπα έξοδα σε «μαγικά» προϊόντα προστασίας, ενημερώνοντας σας μόνο για προϊόντα που προσφέρουν πραγματική και μετρήσιμη μείωση στα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Ποιο το κόστος της υπηρεσίας Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης;

Το ενδεικτικό κόστος της υπηρεσίας για μεσαίου μεγέθους ακίνητα είναι 260€ + Φ.Π.Α. για εταιρείες και 160€ + Φ.Π.Α. για ιδιώτες (μέχρι 4αρι διαμέρισμα - μέχρι 170 τμ).

Για μετρήσεις σε ακίνητα επιφάνειας μεγαλύτερης από 170 τ.μ. ή μικρότερης από 40 τ.μ. ή σε περισσότερα του ενός ακίνητα ζητήστε μας προσφορά.

Για μετρήσεις χαμηλόσυχνων ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων σε ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις εργοστασίων (γεννήτριες, μετασχηματιστές, μηχανήματα μεγάλης κατανάλωσης κ.α.) ζητήστε μας προσφορά.

Δυνατότητα πληρωμής και με πιστωτική κάρτα σε φορητό τερματικό POS. 

Έρχεστε και εκτός Αττικής;

Πραγματοποιούμε μετρήσεις και εκτός Αττικής με επιβάρυνση για τα οδοιπορικά 30 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα απόστασης από την Αθήνα.

Σε περιοχές με απόσταση >200 χλμ από Αθήνα υπάρχει επιπλέον χρέωση 50 ευρώ (έξοδα ημέρας). Σε πιο απομακρυσμένες περιοχές (>350χλμ απόσταση από Αθήνα) και νησιά η χρέωση των οδοιπορικών γίνεται με βάση τα αεροπορικά εισιτήρια (ή ακτοπλοϊκά, αν δεν υπάρχουν) + 80 ευρώ (έξοδα ημέρας) + έξοδα διαμονής αν απαιτείται. Οι παραπάνω επιπλέον χρεώσεις δεν περιλαμβάνουν 24% ΦΠΑ.

Στην Θεσσαλονίκη και σε κοντινές της περιοχές, προσπαθούμε να συγκεντρώνουμε κάποια ραντεβού ώστε να υπάρχει ελάχιστη ή καθόλου επιβάρυνση για οδοιπορικά (πραγματοποιούμε μετρήσεις συνήθως 3-4 φορές το χρόνο).

Πόσο διαρκεί ένας Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης;

Συνήθως 1-2 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος των χώρων, τον αριθμό των πηγών ακτινοβολίας που εντοπίζονται και την πολυπλοκότητα των προτεινόμενων λύσεων.

Πότε μπορούμε να κανονίσουμε κάποιο ραντεβού;

Πραγματοποιούμε μετρήσεις όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Επικοινωνήστε μαζί μας για διαθέσιμες ημερομηνίες για ραντεβού.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες

Γιατί η έκθεση μας σε ακτινοβολίες έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια; Ποιες είναι οι κύριες πηγές; Υπάρχουν επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία; Μας προστατεύουν τα ισχύοντα όρια της νομοθεσίας; Γιατί δεκάδες φορείς προειδοποιούν για τους κινδύνους την ανεξέλεγκτης χρήσης τεχνολογίας, ιδιαίτερα από εγκύους και παιδιά; Υπάρχουν τρόποι προστασίας;

Περισσότερα..

Μετρήστε εύκολα την ακτινοβολία στο χώρο σας ενοικιάζοντας απλούς στη χρήση μετρητές ακτινοβολίες!

Ο οικονομικός και αξιόπιστος τρόπος για να διαπιστώσετε πόσο επιβαρύνεστε από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ ρούτερ, καλώδια της ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές και άλλες πηγές ακτινοβολίας!

Περισσότερα..

Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης κατοικιών και χώρων εργασίας

Ολοκληρωμένες μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε κατοικίες, χώρους εργασίας και οικόπεδα από μηχανικό Ε.Μ.Π. και αναλυτική έκθεση με όλους τους τρόπους για τη μείωση της ηλεκτρομαγνητικής σας επιβάρυνσης!

Περισσότερα..

Προϊόντα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης

Μετρητές Ακτινοβολίας

Δημοφιλή άρθρα

Πότε υπερβαίνετε τα ασφαλή όρια έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες;

Γιατί τα νέα ασφαλή όρια έκθεσης που προτείνονται από επιστημονικούς φορείς τα τελευταία χρόνια υπερβαίνονται συχνά στις σύγχρονες κατοικίες; Πόσο μας προστατεύει η ισχύουσα νομοθεσία;

Περισσότερα...

Τι δεν γνωρίζετε για την ραδιενέργεια και το ραδόνιο στην Ελλάδα

Ποιες οι πηγές ραδιενέργειας γύρω μας και τι ισχύει τελικά για τις επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία; Τι υποστηρίζει η ανατρεπτική θεωρία Radiation Hormesis; Για ποιο είδος ραδιενέργειας ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την θέσπιση...

Περισσότερα...

Οδηγός επιλογής σχολείου και παιδικού σταθμού: Ψηφιακή εκπαίδευση και ηλεκτρομαγνητική επιβάρυνση

Ποια σχολεία έχουν πιο ανεβασμένα ηλεκτρομαγνητικά πεδία; Ποιες οι επιπτώσεις από την αυξημένη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών; Ποιοι παράγοντες στο σχολεία μπορεί να επηρεάσουν την φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού;

Περισσότερα...

Ακτινοβολίες: Μια πιθανή αιτία υπογονιμότητας που δεν έχετε λάβει υπόψη σας

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η αυξημένη έκθεση σε ασύρματες ακτινοβολίες από laptop, tablet, smartphone κ.α. αποτελεί αρνητικό παράγοντα που συμβάλλει στην σύγχρονη αύξηση της ανδρικής και γυναικείας υπογονιμότητας. Ποιες άλλες πηγές...

Περισσότερα...

Σοκαριστικές προειδοποιήσεις φορέων και επιστημόνων για τους κινδύνους από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες

Πόσο μας επηρεάζουν ασύρματα τηλέφωνα, μόντεμ (Wi-Fi), κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καλώδια ΔΕΗ, baby monitor κ.α. Τι προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ρωσική Επιτροπή για την Προστασία από την Μη-Ιονίζουσα Ακτινοβολία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας...

Περισσότερα...

Νέα έκθεση ανατρέπει όσα γνωρίζατε για τις επιπτώσεις των μη ιονίζουσων ακτινοβολιών

Τι δείχνουν νεότερες έρευνες για τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας έκθεσης σε κοινές πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας όπως κινητά τηλέφωνα, ασύρματες συσκευές, καλώδια ΔΕΗ κ.α.; Τα συγκλονιστικά συμπεράσματα της έκθεσης κορυφαίων...

Περισσότερα...

Ηλεκτροϋπερευαισθησία: Η αλλεργία του 21ου αιώνα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Την έχουν αποκαλέσει και «γρίπη των γιάπηδων», «ασθένεια των μικροκυμάτων» και περιλαμβάνει ανεξήγητες αλλεργίες, σφύριγμα στα αυτιά, ταχυκαρδία και αρρυθμίες, εξάντληση, μούδιασμα του κεφαλιού, συνεχείς πονοκεφάλους κ.α Μήπως επηρεάζει...

Περισσότερα...

Γιατί μπορεί να εκτίθεστε σε υψηλές τιμές ακτινοβολίας – Οι κύριες πηγές σήμερα

Γνωρίζετε ότι... Tα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια; Υπάρχουν πλέον κεραίες κινητής τηλεφωνίας σχεδόν σε κάθε γειτονιά, συνήθως καμουφλαρισμένες σε...

Περισσότερα...

Ακτινοβολίες ασύρματων τηλεφώνων, μόντεμ ρούτερ (Wi-Fi), tablet, laptop, smartphone: Επιπτώσεις υγείας - Τρόποι μείωσης έκθεσης - Ασφαλείς εναλλακτικές

Υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία από την ακτινοβολία των ασύρματων μόντεμ, τηλεφώνων, τάμπλετ και λάπτοπ; Πως μπορείτε να μειώσετε την καθημερινή σας έκθεση; Πως θα αποφύγετε τις ακτινοβολίες από τους γείτονες; Υπάρχουν ασφαλείς...

Περισσότερα...

Ακτινοβολία Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας: Επιπτώσεις υγείας, νομοθεσία, τρόποι προστασίας

Πόση ακτινοβολία εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας της περιοχής σας; Πως θα τις εντοπίσετε ακόμη και αν είναι καμουφλαρισμένες; Υπάρχουν επιπτώσεις υγείας; Ποιοι ωφελούνται από την τοποθέτηση τους; Τι πληρώνουν οι εταιρείες για...

Περισσότερα...

Καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πυλώνες: ακτινοβολίες, επιπτώσεις, ασφαλής απόσταση

Πόσο ακτινοβολούν πυλώνες, καλώδια και μετασχηματιστές της ΔΕΗ; Τι τιμές ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων προκαλούν επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και πότε αυτές καταγράφονται; Γιατί οι συχνότερες αιτίες ανεβασμένων τιμών δεν είναι αυτές που...

Περισσότερα...

Ποιες ακτινοβολίες αποτελούν κίνδυνο για την εγκυμοσύνη και πιθανή αιτία πρόκλησης αυτισμού

Υπάρχουν επιπτώσεις σε εγκύους και παιδιά από τις ακτινοβολίες των κινητών τηλεφώνων, ασύρματων μόντεμ, laptop, tablet, κεραιών κινητής τηλεφωνίας, πυλώνων κ.α.; Ποια η σύνδεση με τη σύγχρονη αύξηση των παιδικών προβλημάτων νόησης και...

Περισσότερα...

Υπάρχει ασφαλές baby monitor (ενδοεπικοινωνία για μωρά) με χαμηλή ή χωρίς ακτινοβολία;

Τι ακτινοβολίες εκπέμπουν τα baby monitors; Υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία του μωρού; Ποιες οι ασφαλέστερες συσκευές ενδοεπικοινωνίας; Να προτιμήσω αναλογικού ή ψηφιακού τύπου; Ποιες οι αρνητικές επιπτώσεις από τη χρήση; Πόσο εύκολο...

Περισσότερα...

Οδηγός επιλογής ακινήτου για αγορά ή ενοικίαση: Συμβουλές για την αποφυγή ηλεκτρομαγνητικά επιβαρημένων χώρων

Τι να προσέξετε όταν αναζητάτε ένα ακίνητο με χαμηλή ηλεκτρομαγνητική επιβάρυνση Τι ρόλο παίζει η τοποθεσία Ποια τα μειονεκτήματα των χαμηλών και ποια των υψηλών ορόφων Με πηγές ακτινοβολίας πρέπει να αποφύγετε την γειτνίαση και ποιες οι...

Περισσότερα...

Τρόποι προστασίας από ακτινοβολίες κινητών, ασύρματων, κεραιών, πυλώνων κ.α.

Απλές συμβουλές και λύσεις για να μειώσετε εύκολα την καθημερινή σας έκθεση σε τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κινητά και ασύρματα τηλεφώνα, μόντεμ-ρούτερ (Wi-Fi), ηλεκτρικές συσκευές, καλώδια και πυλώνες...

Περισσότερα...