2108081912 (Δευ-Παρ 09:00-19:00)
info@home-biology.gr

Μάθετε πόση ακτινοβολία δέχεστε στο σπίτι ή το χώρο εργασίας σας με την βοήθεια μηχανικού του ΕΜΠ. Αναλυτική έκθεση με τρόπους προστασίας. Αντικειμενικές, αξιόπιστες, μη κρατικές μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από κεραίες τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές (DECT, Wi-Fi), καλώδια, πυλώνες και μετασχηματιστές ΔΕΗ, ραντάρ, ραδιενέργεια δομικών υλικών κ.α.

 • Ο Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης περιλαμβάνει μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε κατοικίες, χώρους εργασίας, οικόπεδα αλλά και σε ακίνητα που προορίζονται για αγορά ή ενοικίαση, από μηχανικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
 • Σας ενημερώνουμε αξιόπιστα και αντικειμενικά για τα επίπεδα ακτινοβολίας στην κατοικία ή το χώρο εργασίας σας που οφείλονται σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καλώδια και μετασχηματιστές ΔΕΗ, ασύρματες συσκευές, υπολογιστές και δεκάδες άλλες εμφανείς και μη πηγές ακτινοβολίας.
 • Μετά το πέρας των μετρήσεων σας παρέχουμε αναλυτική εξατομικευμένη μελέτη με απλούς τρόπους για τη μείωση της καθημερινής ηλεκτρομαγνητικής σας επιβάρυνσης, ώστε να αποφύγετε τυχόν υπερβάσεις των ορίων έκθεσης που προτείνουν επιστημονικοί φορείς για την πρόληψη επιπτώσεων υγείας.

Με ποιους άλλους τρόπους μπορώ να μετρήσω τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες στο χώρου μου; Υπάρχει κάποια συσκευή που να μετράει όλες τις ακτινοβολίες; Που καταγράφονται υψηλότερες τιμές ακτινοβολιών; Για ποιες ομάδες πληθυσμού είναι πιο σημαντικές οι μετρήσεις ακτινοβολίας; Ποιες τιμές ακτινοβολίας είναι υψηλές; Διαβάστε όλες τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για τις μετρήσεις και τους μετρητές ακτινοβολίας..

Η Home Biology αποτελεί τον Νο1 ανεξάρτητο φορέα μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην Ελλάδα, που έχουν εμπιστευτεί εκατοντάδες ιδιώτες και εταιρείες!

“Υπήρξε συνέπεια και επαγγελματισμός. Μας δόθηκε αναλυτική έκθεση με όλες τις μετρήσεις που έγιναν στην οικία μας καθώς και με όλες τις προτεινόμενες λύσεις προς μείωση ή αποφυγή της ακτινοβολίας εντός των χώρων του σπιτιού μας. Υπήρξε επικοινωνία με τον κο Καγκελίδη ύστερα από την παραλαβή της έκθεσής μας για επίλυση αποριών. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την υπηρεσία Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης.” 

"Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που μας παρασχέθηκαν από την Home Biology. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα και με επαγγελματισμό, η δε έκθεση που μας παραδόθηκε ήταν πληρέστατη και αιτιολογημένη, με συγκεκριμένες προτάσεις και χρήσιμες πληροφορίες. Θα συστήναμε την Home Biology χωρίς κανέναν ενδοιασμό." Δασκαλάκης και Συνεργάτες - Δικηγορική Εταιρεία, Αθήνα

 “Γνώρισα τις υπηρεσίες της Home Biology όταν αποφάσισα να μετρήσω την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στον χώρο μου καθώς και στο σχολείο του παιδιού μου. Θα τις συνιστούσα - όπως και ήδη κάνω στους φίλους μου - ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ! Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη από τον επαγγελματισμό, την πλήρη και λεπτομερή κάλυψη όλων των χώρων που ζήτησα, τις σαφείς επεξηγήσεις, την ενημέρωση και τις εξατομικευμένες προτάσεις βελτίωσης για τον χώρο μου. Έκανα σοκαριστικές ανακαλύψεις για τις καθημερινές κακές συνήθειες που ανεβάζουν κατακόρυφα την ακτινοβολία δίπλα μου και ενημερώθηκα για τους απλούς, εύκολα εφαρμόσιμους τρόπους που μπορούν να προφυλάξουν την υγεία της οικογένειας και του παιδιού μου. Μετά από αυτήν την εμπειρία νιώθω ότι όχι απλά δεν μετάνιωσα κάνοντας κάτι που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε ίσως υπερβολικό όπως η μέτρηση ηλ/κής ακτινοβολίας, αλλά αντιθέτως διαφωτίστηκα πάνω σε πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα κι όμως οι περισσότεροι αγνοούμε παντελώς - σημειωτέον ότι και ο σύζυγος μου και εγώ εργαζόμαστε στον χώρο της Υγείας (ιατρός / φυσιοθεραπεύτρια αντίστοιχα)... Τέλος να αναφέρω την ευγένεια και την εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε ο κ. Καγκελίδης καθώς και το ότι όλο το πακέτο προσφέρθηκε σε μια πολύ λογική τιμή. Σας ευχαριστώ και με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναχρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες σας στην επαγγελματική μου στέγη.” Σοφία, Θεσσαλονίκη

“Μετά από δύο μετρήσεις που έχουμε διενεργήσει εισέπραξα πληρέστατη ενημέρωση για όλους τους χώρους, χωρίς υπερβολές και ενημερώθηκα για τις επιλογές που είχα για τη μείωση της ακτινοβολίας χωρίς να πιεστώ για να αγοράσω κάποιο προϊόν. Συγχαρητήρια, έχω ήδη συζητήσει με αρκετούς γνωστούς για τη σελίδα σας και τις υπηρεσίες σας.” Περιστέρι

“Ευσυνείδητος επαγγελματισμός από την ώρα του ραντεβού μας έως και το τέλος των μετρήσεων. Ενημέρωση κατά την διάρκεια των μετρήσεων καθώς και η έντυπη γνωστοποίηση με τα επίπεδα των μετρήσεων εντυπωσιακά εμπεριστατωμένη σε όλα τα επίπεδα, όπως των μετρήσεων , προστασίας, ενημέρωσης κτλ. Απόλυτα ικανοποιημένος σε όλα από την συνεργασία μας.” 

“Η έκθεση με της μετρήσεις (το survey) - τα αποτελέσματα για την κάθε οικία , τα σχόλια ,η σύγκριση με τα επιτρεπόμενα όρια ,γενικά είναι πολύ καλή και ενημερωτικοί . Το emr manual αποτελεί μια αξιόλογοι συγκέντρωση στοιχείων για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων . Σαφέστατα τα μέτρα προστασίας είναι ανεπαρκή , τα δε επιτρεπόμενα όρια αποτελούν μέγιστες άπιαστες ενδείξεις , ίσως προϊόν "διαπραγμάτευσης και συμβιβασμού" και όχι ασφαλής όρια για την υγεία μας.“ Ραφήνα

“Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ποιότητα και την ταχύτητα των υπηρεσιών της Home Biology. Για την εποχή που διανύουμε, θεωρώ πως τέτοιου είδους υπηρεσίες είναι απολύτως απαραίτητες και βοηθούν στο να καλλιεργηθεί η γνώση και η ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα της Ηλεκτρομαγνητικές Επιβάρυνσης και το πως αυτή επηρεάζει την υγεία μας.” 

“Η έρευνα έγινε σε ένα διαμέρισμα που ενδιαφερόμουν να ενοικιάσω. Ο κ. Καγκελίδης εξέτασε όλους τους χώρους με τα αντίστοιχα όργανα λεπτομερώς και επισταμένως. Εκτός από την έκθεση που συνέταξε με τα ευρήματα και τους τρόπους περιορισμού της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μου τόσο κατά την διάρκεια της έρευνας όσο και αργότερα. Συνολικά: επαγγελματική συμπεριφορά, γνώση του θέματος και προτάσεις λύσεων. Προτείνω ανεπιφύλακτα την Home Biology σε όποιον θέλει να έχει γνώση των επιβαρύνσεων από το σύγχρονο τρόπο ζωής.” 

“Την εταιρεία Home Biology και συγκεκριμένα τον κο.Καγκελίδη , τον καλέσαμε ως ιδιοκτήτες & ένοικοι πολυκατοικίας προκειμένου να προβεί (για τα διαμερίσματα μας) σε μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων που προέχοντα κατά κύριο λόγο από γειτονική κεραία κινητής τηλεφωνίας. Οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε ήταν οι καλύτερες δυνατές καθώς πρόκειται για πολύ καταρτισμένο επαγγελματία με γνώση του αντικειμένου και υπομονή στο να εξηγήσει όλες τις λεπτομέρειες . Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι η αναλυτική έκθεση που ακολουθεί μετά τη μέτρηση και περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα (τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε όλους χώρους , τρόπους μείωσης τους , πιθανές επιπτώσεις υγείας κοκ) . Προτείνεται ανεπιφύλακτα.” Νέα Ερυθραία

“Ο έλεγχος έγινε από τον κύριο Καγκελίδη με συνέπεια και επαγγελματισμό ενώ ταυτόχρονα απαντήθηκαν πρόθυμα οι απορίες μου και προτάθηκαν λύσεις σε σχέση με τα ευρήματα. Έλαβα αρκετά γρήγορα αναλυτική γραπτή αναφορά των αποτελεσμάτων. Επιπλέον εκτίμησα αρκετά την πρωτοβουλία να μου σταλεί αφιλοκερδώς ένας μετρητής για συμπληρωματική μέτρηση. Αν και στην περίπτωση μου δεν υπήρξε κάποιο σημαντικό εύρημα εντούτοις η όλη εμπειρία ήταν άκρως θετική.” 

“Η Home Biology ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου για μέτρηση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην οικία μου. Ο κος Καγκελίδης με άψογο επαγγελματισμό και συνέπεια με ενημέρωσε αναλυτικά (μετά από μετρήσεις) για τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο χώρο μου. Τις συμβουλές του θα τις χαρακτήριζα ανεκτίμητες, καθώς, μόνο ένας ειδικός επιστήμονας θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει απορίες και να δώσει λύσεις, πάνω σ'ένα τόσο σημαντικό θέμα. Προτείνω ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες της Home Biology. Για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας.” Άνω Λιόσια

“Η προσέγγιση του Κου Καγκελίδη ήταν πολύ επαγγελματική και οι επεξηγήσεις του ιδιαίτερα αναλυτικές. Προσπάθησε να μας δώσει να καταλάβουμε τη διαδικασία και τη χρησιμότητα της. Θα πρότεινα την home-biology σε όποιον θεώρει ότι χρειάζεται μια τέτοια υπηρεσία ακόμα και σε κάποιον που θεώρει ότι δε τη χρειάζεται από εμφανείς πηγές έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, δεδομένου ότι αυτά πλέον είναι πολλά και αδύνατον να τα εντοπίσουμε - αντιμετωπίσουμε με άλλο τρόπο.” 

“Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένη! Υπευθυνότητα, γρήγορη εξυπηρέτηση, άριστη γνώση του θέματος, πλήρης πληροφόρηση σε ότι αφορά τα θέματα ακτινοβολίας , περά και από τις αυστηρά αμειβόμενες υπηρεσίες, διάθεση ουσιαστικής παροχής υπηρεσιών! Ανεπιφύλακτα θα την προτείνω!”

"Εξαιρετική συνέπεια, από επαγγελματίες με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Εξαιρετική η επιστημονική μελέτη, κατατοπιστικότατη με αποτέλεσμα να γίνει απόλυτα κατανοητή και από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τίποτα από τέτοια θέματα. Επίσης, πολύτιμες οι συμβουλές και οι προτάσεις για την ουσιαστική μείωση της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης." Ελευθερία Πάκου, Αθήνα

“Μας έκανε πολύ θετική εντύπωση ο επαγγελματισμός του κύριου Καγκελίδη στο σύνολο του, η άμεση εξυπηρέτηση και οι πληροφορίες που μας έδωσε για να προστατευτούμε από τις διαφορές ακτινοβολίες στον χώρο μας. Μάθαμε και ακτινοβολίες που δεν φανταζόμασταν ότι επηρεάζουν (π.χ. πρίζες!!!) Προσωπικά συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την προσωπική τους υγεία αλλά και εκείνη των συναδέλφων τους η της οικογενείας τους να κάνουν τις μετρήσεις και να λάβουν τα μετρά που θα προταθούν. Εμείς άμεσα κάναμε κάποιες μικρολογείς και σύντομα θα λάβουμε τα απαραίτητα μετρά για μείωση της προσλαμβανομένης ακτινοβολίας.”Απόστολος Αθανασίου, ABC Marine Services Ltd, Πειραιάς

Ποιο το κόστος της υπηρεσίας Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης;

Το κόστος της υπηρεσίας για μικρά/μεσαίου μεγέθους ακίνητα (κατοικίες, γραφεία μέχρι 150 τ.μ. - οικόπεδα μέχρι 2000 τ.μ.) είναι 290€ + Φ.Π.Α. για εταιρείες και 160€ + Φ.Π.Α. για ιδιώτες.

Για μετρήσεις σε μεγαλύτερου μεγέθους ακίνητα ή σε περισσότερα του ενός ακίνητα ζητήστε μας προσφορά.

Για μετρήσεις χαμηλόσυχνων ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων σε ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις εργοστασίων (γεννήτριες, μετασχηματιστές, μηχανήματα μεγάλης κατανάλωσης κ.α.) ζητήστε μας προσφορά.

Δυνατότητα πληρωμής και με πιστωτική κάρτα (POS). 

Έρχεστε και εκτός Αττικής;

Πραγματοποιούμε μετρήσεις και εκτός Αττικής με επιβάρυνση για τα οδοιπορικά 30 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα απόστασης από την Αθήνα.

Σε περιοχές με απόσταση >150 χλμ από Αθήνα υπάρχει επιπλέον χρέωση 50 ευρώ (έξοδα ημέρας). Σε πιο απομακρυσμένες περιοχές (>300χλμ απόσταση από Αθήνα) και νησιά η χρέωση των οδοιπορικών γίνεται με βάση τα αεροπορικά εισιτήρια (ή ακτοπλοϊκά, αν δεν υπάρχουν) + λοιπά έξοδα μετακίνησης + 80 ευρώ (έξοδα ημέρας) + έξοδα διαμονής αν απαιτείται. Οι παραπάνω επιπλέον χρεώσεις δεν περιλαμβάνουν 24% ΦΠΑ.

Στην Θεσσαλονίκη και σε κοντινές της περιοχές, προσπαθούμε να συγκεντρώνουμε κάποια ραντεβού ώστε να υπάρχει ελάχιστη ή καθόλου επιβάρυνση για οδοιπορικά (πραγματοποιούμε μετρήσεις συνήθως 3-4 φορές το χρόνο).

Πόσο διαρκεί ένας Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης;

Συνήθως 1-2 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος των χώρων, τον αριθμό των πηγών ακτινοβολίας που εντοπίζονται και την πολυπλοκότητα των προτεινόμενων λύσεων.

Πότε μπορούμε να κανονίσουμε κάποιο ραντεβού;

Πραγματοποιούμε μετρήσεις όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Επικοινωνήστε μαζί μας για διαθέσιμες ημερομηνίες για ραντεβού.

Τι περιλαμβάνει ο Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης;

1) Μετρήσεις Ακτινοβολιών Χαμηλών Συχνοτήτων

Πραγματοποιείται μέτρηση της πυκνότητας ροής (B) μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων σε nT (νάνο τέσλα) και της έντασης (E) ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων σε V/m (βολτ ανά μέτρο) που εκπέμπονται από:

 • καλώδια των γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης
 • υπέργεια και υπόγεια καλώδια του δικτύου διανομής ρεύματος μέσης και χαμηλής τάσης (συχνότερη αιτία υψηλών τιμών μαγνητικών πεδίων)
 • μετασχηματιστές τάσης της ΔΕΗ
 • καλώδια κτιριακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ελλείπεις γειώσεις και σφάλματα στις συνδέσεις ή τις μονώσεις των ηλεκτρικών καλωδίων στους τοίχους)
 • ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές
 • μετρητές ρεύματος και ηλεκτρικό πίνακα
 • ενδοδαπέδια θέρμανση (όταν χρησιμοποιούνται αγώγιμες αντί για πλαστικές σωληνώσεις)
 • ρεύματα διαρροής (net currents) στη γείωση ή τα γειωμένα μεταλλικά μέρη της εγκατάστασης (σωλήνες νερού, θέρμανσης κ.λ.π.)
 • εναλλάκτες φωτοβολταϊκων συστημάτων
 • σφάλματα καλωδίωσης κ.α.

2) Μετρήσεις Ακτινοβολιών Υψηλών Συχνοτήτων

Πραγματοποιείται μέτρηση πυκνότητας ισχύος (S) ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων σε μW/ m2 (μικροβάτ ανά τετραγωνικό μέτρο) που εκπέμπονται από:

 • ασύρματα μόντεμ ίντερνετ (Wi-Fi) και ασύρματα τηλέφωνα (υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι)
 • κεραίες κινητής τηλεφωνίας (υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γειτονιά – συχνά καμουφλαρισμένες σε καμινάδες, διαφημιστικές πινακίδες, καμπαναριά κ.α.)
 • ραδιοτηλεοπτικές κεραίες
 • δίκτυα ασύρματου ίντερνετ Wi-Max (υπάρχουν πλέον και στην Ελλάδα)
 • ραδιοδίκτυα ταξί, αστυνομίας, μεταφορικών εταιρειών, ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας
 • κινητά τηλέφωνα
 • baby monitors (συσκευές επιτήρησης των μωρών)
 • υπολογιστές, laptop, εκτυπωτές, φαξ κλπ με ασύρματες κάρτες δικτύου (Wireless ready)
 • ασύρματα ποντίκια, πληκτρολόγια και ηχεία
 • συσκευές Bluetooth
 • φούρνους μικροκυμάτων
 • ραντάρ
 • ασύρματα συστήματα συναγερμού, πυρανίχνευσης και ελέγχου θερμοκρασίας κ.α.

3) Μετρήσεις Ραδιενέργειας

Πραγματοποιείται μέτρηση ρυθμού ενεργού δόσης ραδιενέργειας σε μSv/h (μικρο σιβέρτ ανά ώρα) σε υπνοδωμάτια, που εκπέμπονται από:

 • υπέδαφος
 • δομικά υλικά (κεραμικά πλακάκια, πάγκοι γρανίτη, τούβλα, τσιμέντο, ελαφρόπετρα, πέτρες από ηφαιστειακή τέφρα, φωσφογύψος κ.α.)
 • πυρανιχνευτές ιονισμού
 • ρολόγια που φωσφορίζουν
 • κεραμικά σκεύη
 • απόβλητα βιομηχανιών, νοσοκομείων (εφαρμογές πυρηνικής ιατρικής),
 • εργοστασία τσιμέντου, αλουμίνας και φωσφορικών λιπασμάτων, γεωτρήσεις πετρελαίου, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση λιγνίτη κ.α.

4) Εντοπισμός στατικών μαγνητικών πεδίων

Πραγματοποιείται μέτρηση της διαστρέβλωσης γήινου μαγνητικού πεδίου σε μοίρες σε υπνοδωμάτια, που προέρχονται από:

 • μαγνητισμένο χάλυβα στο οπλισμένο σκυρόδεμα, ελατήρια σε στρώματα, καλοριφέρ κ.α.

5) Εξατομικευμένη Μελέτη με Λύσεις για την μείωση της καθημερινής σας έκθεσης σε τεχνητές ακτινοβολίες

Αναλυτική έκθεση μηχανικού σας αποστέλλεται ταχυδρομικά ή μέσω e-mail, εντός 2-3 ημερών και το αργότερο εντός μίας εβδομάδας από το πέρας των μετρήσεων. Περιλαμβάνει πίνακες με τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που καταγράφηκαν, τα επιτρεπτά και τα προτεινόμενα ασφαλή όρια έκθεσης καθώς αναλυτικές προτάσεις για την μείωση των επιπέδων ακτινοβολίας στον κάθε χώρο:

 • Ποιες οι εμφανείς και μη πηγές ακτινοβολίας που επηρεάζουν κάθε χώρο
 • Ποιες οι αποστάσεις ασφαλείας και ποια είναι τα ιδιαίτερα επιβαρημένα σημεία (hotspots)
 • Τι επιλογές προστασίας έχετε ανάλογα με την πηγή ακτινοβολίας - ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα τους
 • Πως να θωρακίσετε ένα χώρο στην περίπτωση που οι πηγές ακτινοβολίας δεν είναι εύκολο να αποφευχθούν
 • Πρωτοποριακά προϊόντα και αυτοματισμοί που σας προστατεύουν (δεν θα τα βρείτε ούτε στη σελίδα μας στο ίντερνετ)
 • Ποιες είναι οι ασφαλείς εναλλακτικές επιλογές σε ασύρματα τηλέφωνα, ασύρματο ίντερνετ, hands free κινητών, συστήματα ασύρματου συναγερμού, θέρμανσης, λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, φωτιστικά, baby monitors κλπ
 • Πως μπορείτε να μηδενίσετε την έκθεση σας στα διάφορα είδη τεχνητών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων τις νυχτερινές ώρες, εξασφαλίζοντας γαλήνιο και αναζωογονητικό ύπνο
 • Πως να αποφύγετε φαινόμενα στατικού μαγνητισμού που στερούν την ζωογόνο επίδραση του γήινου μαγνητικού πεδίου
 • Με ποιες απλές κινήσεις θα βελτιώσετε άμεσα το ηλεκτροστατικό περιβάλλον του χώρου σας
 • Πως να σχεδιάσετε τις διαδρομές των καλωδίων και που να τοποθετηθούν οι ηλεκτρομηχανικές εγκαταστάσεις σε υπό ανέγερση κατοικία
 • Ποιους τρόπους θέρμανσης να αποφύγετε, ποιους να προτιμήσετε
 • Ποία υλικά καλωδιώσεων και ποιος τρόπος σύνδεσης των κυκλωμάτων μπορεί να μηδενίσουν τις εκπομπές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων
 • Τι πρέπει να αποφύγετε στα σωληνουργικά δίκτυα του σπιτιού
 • Τι να προσέξετε στην επιλογή υλικών φωτισμού, ηλεκτρικών συσκευών κ.α.
 • Εναλλακτικές επιλογές παροχής ίντερνετ και συναγερμού για την αποφυγή ασύρματων συνδέσεων και την προστασία από υποκλοπές
 • Πως να περιορίσετε φαινόμενα στατικού ηλεκτρισμού
 • Πότε συνιστάται η κατασκευή του κλωβού Faraday - ποια τα μειονεκτήματα και ποια τα πλεονεκτήματα του - ποίες είναι διάφορες εναλλακτικές του μορφές
 • Τι να προσέξετε στην περίπτωση εγκατάστασης συστημάτων εναλλακτικών πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κλπ)

*Ο εντοπισμός στατικών μαγνητικών πεδίων αφορά χώρους υπνοδωματίων και οι μετρήσεις ηλεκτρικών πεδίων αφορούν εξωτερικούς χώρους πλησίον καλωδίων υψηλής/μέσης τάσης και χώρους υπνοδωματίων.

Μπορείτε να δώσετε κάποια παραδείγματα λύσεων που προτείνατε;

 • Σε κρεβάτι παιδικού δωματίου καταγράψαμε 15,8 V/m μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων εναλλασσόμενου ρεύματος, οφειλόμενη στα εντοιχισμένα ηλεκτρικά κυκλώματα του χώρου.  Προτείναμε την μετατόπιση του κρεβατιού σε άλλο σημείο του δωματίου, απενεργοποιήσαμε δύο μη λειτουργικά ηλεκτρικά κυκλώματα που περνούσαν από αυτό και η νέα μέτρηση ήταν 1,6 V/m. Μείωση ακτινοβολιών:90%, Κόστος: 0€
 • Σε ιατρείο 4ου ορόφου σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, καταγράψαμε μέτρηση ασύρματων ακτινοβολιών 550 μW/ m2, κυρίως εξαιτίας της παρουσίας  καμουφλαρισμένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο απέναντι κτίριο. Τοποθετήθηκε ειδικό μονωτικό φιλμ στα παράθυρα και η νέα μέτρηση στο χώρο ήταν 86 μW/ m2. Μείωση ακτινοβολιών:84%, Κόστος: 150€
 • Σε καθιστικό σαλονιού όπου οικογένεια περνούσε πολλές ώρες βλέποντας τηλεόραση, καταγράψαμε μέτρηση ασύρματων ακτινοβολιών 240 μW/ m2, αφού ο γείτονας είχε τοποθετήσει την βάση του ασύρματου τηλεφώνου στον ακριβώς από κάτω χώρο. Μετακινήσαμε τον καναπέ στον απέναντι τοίχο όπου καταγράψαμε νέα μέτρηση 13 μW/ m2 . Μείωση ακτινοβολιών:95%, Κόστος: 0€
 • Σε γραφείο καταγράψαμε μέτρηση μαγνητικών πεδίων εναλλασσόμενου ρεύματος 280 nT που οφειλόταν σε λανθασμένη καλωδίωση (ένωση ουδετέρων αγωγών από διαφορετικά κυκλώματα) του κυκλώματος φωτισμού του χώρου. Προτείναμε ο φωτισμός να γίνεται από επιδαπέδιο φωτιστικό και όχι από τα φώτα της οροφής (νέα μέτρηση 70 nT). Μείωση ακτινοβολιών:75%, Κόστος: 0€
 • Σε υπνοδωμάτιο καταγράψαμε υψηλή μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων εναλλασσόμενου ρεύματος (8,9 V/m) που οφειλόταν στο πέρασμα από τον πίσω τοίχο, της κεντρικής γραμμής παροχής ρεύματος (από μετρητή της Δ.Ε.Η. στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού). Δεδομένου ότι η διακοπή της κεντρικής ρευματοδότησης δεν ενδείκνυται ούτε τις βραδινές ώρες, προτείναμε την βαφή του τοίχου πίσω από το κρεβάτι με ειδική μονωτική μπογιά την οποία συνδέσαμε με τη γείωση του σπιτιού. Η νέα μέτρηση που καταγράψαμε ήταν 0,3 V/m. Μείωση ακτινοβολιών:97%, Κόστος: 150€
 • Σε κατοικία η μπροστινή βεράντα είχε δεκαπλάσια επίπεδα ασύρματης ακτινοβολίας από την πίσω βεράντα, λόγω της εισόδου του σήματος κινητής τηλεφωνίας από την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Συστήσαμε στους ενοίκους να μετακινήσουν τους εξωτερικούς καναπέδες από το μπρος στο πίσω μπαλκόνι. Αντίστοιχη πρόταση κάναμε και σε ισόγεια κατοικία στην Κάτω Κηφισιά όπου ο μπροστινός εξωτερικός χώρος είχε πολύ υψηλά μαγνητικά πεδία εναλλασσόμενου ρεύματος λόγω της γειτνίασης με τις γραμμές διανομής της Δ.Ε.Η. Μείωση ακτινοβολιών:90%, Κόστος: 0€

Από ποιον διεξάγεται ο Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης;

Οι μετρήσεις ακτινοβολίας πραγματοποιούνται από τον Μιχάλη Καγκελίδη, διπλωματούχο Μηχανολόγο Μηχανικό του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, πιστοποιημένο Building Biology Practitioner από το International Institute for Building Biology and Ecology και Geobiological Consultant από το γερμανικό Institut Geo-Baubiologie.

Έχει διεξάγει μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων για λογαριασμό εκατοντάδων οικιακών και εταιρικών πελατών σε όλη τη χώρα και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες επιτυχημένα projects ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης.

Για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και τους σύγχρονους τρόπους προστασίας έχει αρθρογραφήσει σε πολλά περιοδικά και ιστοσελίδες (Holistic Life, Bionews, Υγεία για όλους, Special Life, isoropia.gr, mammycool.gr) και έχει παραχωρήσει συνέντευξη στο δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (Zougla Radio), στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 κ.α.

Το 2013 παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος της καινοτόμας ελληνικής επιχειρηματικότητας από το ευρωπαϊκό Worldwatch Institute, το οποίο αποτελεί ανεξάρτητο ερευνητικό οργανισμό που παρέχει κατευθύνσεις σε κυβερνήσεις και πολίτες για μια περιβαλλοντικά βιώσιμη κοινωνία.

Τι μετρητικό εξοπλισμό χρησιμοποιείτε;

Χρησιμοποιούμε επαγγελματικό μετρητικό εξοπλισμό κορυφαίων εταιρειών:

 • αναλυτή φάσματος χαμηλών συχνοτήτων NFA1000 (Frequency range: 5Hz - 1000kHz, Range magnetic field 3D: 0-19999nT,0-39999nT with data logging, Range electric field 3D: 1-1999 V/m, 1-2999V/m with data logging, Accuracy: 5% - 50/60Hz) της εταιρείας Gigahertz
 • μετρητή ευρέως φάσματος υψηλών συχνοτήτων HF59B (frequency range: 27MHz – 3,3 GHz, measurement range: 0,01-19990μW/m², 0,01-1999000μW/m² with attenuator DG20_G10, 0,01-2999000μW/m² with attenuator DG20_G10 and data logging, RMS, basic accuracy +/- 3 dB) της εταιρείας Gigahertz
 • μετρητή ευρέως φάσματος υψηλών συχνοτήτων HFW35C (frequency range: 2,4-6GHz, measurement range: 0,1–1999μW/m², 0,1–199900μW/m² with attenuator DG20_G10, basic accuracy +/- 6 dB) της εταιρείας GIGAHERTZ
 • λογαριθμική - κατευθυντική κεραία, ισοτροπική κεραία UBB27 και φίλτρο διαχωρισμού συχνοτήτων FF10 της εταιρείας Gigahertz
 • μετρητή ραδιενέργειας Geiger Muller RD1212 (0,05-999 μSv/h, 0,1-1,25MeV gamma radiation, 0,03-3 X radiation, 0,4-3,5 beta radiation) της εταιρείας Quatrarad και άλλες δευτερεύουσες διατάξεις

Ποια διαδικασία μέτρησης ακολουθείτε;

Ο τρόπος διενέργειας των μετρήσεων για την τήρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ορίζεται στην Υ.Α. 2300 ΕΦΑ (493)/2008 - Τρόπος διενέργειας των μετρήσεων για την τήρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από κάθε κεραία. Χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση και τα πρότυπα: [CEPT Revised ECC/REC/(02)04, "Measuring non-ionising electromagnetic radiation (9 kHz – 300 GHz) Electronic Communications Committee (ECC)within the European Conference of Postal and Telecommunications Administrations (CEPT)], [ETSI EG 202 373 V.1.1.1, 2005 "Electromagnetic compatibility and Radio spectrum Matters (ERM); Guide to the methods of measurement of Radio Frequency (RF) fields" European Telecommunications Standards Institute (ETSI)], [ΙΕΕΕ Std C95.3-2002, “ΙΕΕΕ Recommended Practice For Measurements and Computations of Radio Frequency Electromagnetic Fields with Respect to Human Exposure to Such Fields, 100kHz-300GHz”, Institute of Electrical and Electronics Engineers(ΙΕΕΕ)], [Indoor Environmental Standards Organization – Trial Use Guide to the Measurment of Non-ionizing Electromagnetic Radiation (EMR) in Low Rise Residential Buildings (Draft 2009)], [International Institute for Building Biology & Ecology (IBE) ElectroMagnetic Radiation 204.3 - Building Biology Testing Methods], [IEC 61786-2:2014 “Measurement of DC magnetic, AC magnetic and AC electric fields from 1 Hz to 100 kHz with regard to exposure of human beings - Part 2: Basic standard for measurements”, International Electrotechnical Commission (IEC)].

Ποια είναι τα ασφαλή όρια έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες;

Στην μελέτη που παραδίδεται στον πελάτη, οι τιμές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που καταγράφηκαν συγκρίνονται με τα επιτρεπτά και τα προτεινόμενα ασφαλή όρια έκθεσης αλλά και τους μέσους όρους έκθεσης του πληθυσμού (όπου υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία).

Στην μελέτη που παραδίδεται στον πελάτη, οι τιμές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που καταγράφηκαν συγκρίνονται με τα επιτρεπτά και τα προτεινόμενα ασφαλή όρια έκθεσης αλλά και τους μέσους όρους έκθεσης του πληθυσμού (όπου υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία).

επιτρεπτά όρια έκθεσης που ορίζει η νομοθεσία λαμβάνουν υπόψη τους μόνο άμεσες επιδράσεις των πεδίων (θέρμανση των ιστών). Δεν λαμβάνουν υπόψη τους ενδεχόμενες μακροχρόνιες επιδράσεις στην υγεία, τις οποίες δεν θεωρούν αποδεδειγμένες.

Τα τελευταία χρόνια έχουν προταθεί από διάφορους επιστημονικούς φορείς νέα πολύ χαμηλότερα όρια έκθεσης, τα οποία βασίζονται σε μη θερμικές επιδράσεις των ακτινοβολιών που συνδέονται με επιπτώσεις υγείας.

Εκτός από τις νόμιμες και τις προτεινόμενες τιμές είναι σημαντικό κανείς να γνωρίζει και ποιες είναι, με βάση στατιστικά στοιχεία, οι μέσες τιμές έκθεσης σε ακτινοβολίες σήμερα, ιδιαίτερα στην περίπτωση που θέλει να αποφασίσει αν θα μετακομίσει από ένα σπίτι ή όχι.

Αναλυτικά:

 • Τα όρια ασφαλούς έκθεσης του γενικού πληθυσμού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων ορίζονται από την Υ.Α. 3060(ΦΟΡ) 238/2002 - Μέτρα προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία διατάξεων εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων. Τα όρια ασφαλούς έκθεσης του γενικού πληθυσμού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων, με βάση το νόμο 4070/2012, δεν πρέπει να ξεπερνούν το 70% των τιμών που καθορίζονται από την ΚΥΑ 53571/3839/6.9.2000. Σε απόσταση ως 300 μέτρα από ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (σχολεία, νοσοκομεία κλπ) τα όρια έκθεσης του κοινού πρέπει να μην ξεπερνούν το 60% των τιμών που καθορίζονται από την παραπάνω ΚΥΑ.
 • Για τους επαγγελματικά εκτιθέμενους, τα ασφαλή όρια έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων, προκύπτουν από το Π.Δ. 120/2016  (ΦΕΚ 203/Α`/26.10.2016) που καθορίζει τις «ελάχιστες απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας όσον αφορά την έκθεση των εργαζομένων σε κινδύνους προερχόμενους από φυσικούς παράγοντες (ηλεκτρομαγνητικά πεδία)». Η έκθεση των εργαζομένων σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων συγκρίνεται με τα επίπεδα δράσης (AL) για την έκθεση σε ηλεκτρικά πεδία από 1Hz έως 10ΜΗz (πίνακας Β1) και για την έκθεση σε μαγνητικά πεδία από 1Hz έως 10ΜΗz (πίνακας Β2) στη συχνότητα των 50Hz. Σε περιπτώσεις όπου καταγράφονται τιμές ανώτερες από το εύρος μέτρησης του οργάνου, γίνεται εκτίμηση της ελάχιστης απόστασης ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο (με βηματοδότη, έγκυοι κ.α.)  συνήθως προστατεύονται επαρκώς μέσω συμμόρφωσης με τα επίπεδα αναφοράς που ορίζονται στη σύσταση του Συμβουλίου αριθ. 1999/519/ΕΚ., δηλαδή τα όρια που ισχύουν για το κοινό με βάση την Υ.Α. 3060(ΦΟΡ) 238/2002. Η έκθεση των εργαζομένων σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων συγκρίνεται με τα επίπεδα δράσης (AL) για την έκθεση σε ηλεκτρικά πεδία από 100ΚHz έως 300GΗz (πίνακας Β1), κάνοντας αναγωγή και στρογγυλοποίηση των τιμών ηλεκτρικού πεδίου σε πυκνότητα ισχύος, στο φάσμα μέτρησης 27-6000MHz.Οι εργαζόμενοι που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο (με βηματοδότη, έγκυοι κ.α.)  συνήθως προστατεύονται επαρκώς μέσω συμμόρφωσης με τα όρια που ισχύουν για το κοινό με βάση τo νόμο 4070/2012. Ο νόμος 4070/2012 (και παλαιότερα το άρθρο 31 παρ.10 του Ν. 3431/2006) καθορίζει ότι για το γενικό πληθυσμό τα όρια έκθεσης δεν πρέπει να ξεπερνούν το 70% των τιμών που καθορίζονται από την ΚΥΑ 53571/3839/6.9.2000. Σε απόσταση ως 300 μέτρα από ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (σχολεία, νοσοκομεία κλπ) τα όρια έκθεσης του κοινού πρέπει να μην ξεπερνούν το 60% των τιμών που καθορίζονται από την παραπάνω ΚΥΑ.
 • Τα όρια έκθεσης της νομοθεσίας δεν λαμβάνουν υπόψη τους μακροχρόνιες επιδράσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Στην μελέτη μας περιλαμβάνονται και τα ασφαλή όρια έκθεσης που προτείνουν τα τελευταία χρόνια διάφοροι οργανισμοί (BioInitiative Working Group, Austrian Medical Association, Institut für Baubiologie, Seletun Scientific Panel κ.α.) καθώς και οι διαθέσιμοι μέσοι όροι έκθεσης του πληθυσμού. Αν επιθυμείτε να μην τα συμπεριλάβουμε παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εκ των προτέρων.

Γιατί μετρήσεις από τη Home Biology;

 • Η Home Biology αποτελεί τον Νο1 ανεξάρτητο φορέα μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην Ελλάδα, με εκατοντάδες μετρήσεις σε κατοικίες και εταιρείες και εμπειρία από δεκάδες επιτυχημένα projects ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης.
 • Δεν κάνουμε μόνο μετρήσεις! Δίνουμε έμφαση στον εντοπισμό των πηγών και την εξεύρεση λύσεων για τη μείωση των επιπέδων ακτινοβολίας στους χώρους.
 • Πραγματοποιούμε μια σειρά μετρήσεων σε όλα τα σημεία υψηλής χρήσης (κρεβάτι, γραφείο κλπ), όπου έχει νόημα η μετρήσιμη μείωση των ακτινοβολιών και όχι μια απλή μέτρηση στο κέντρο ενός χώρου ή μόνο σε εξωτερικούς χώρους, όπως άλλοι συνάδελφοι.
 • Παρέχουμε εκτίμηση ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης ακινήτου πριν από αγορά ή ενοικίαση, βοηθώντας σας να επενδύσετε σε ασφαλή ακίνητα και σας συμβουλεύουμε στην αναζήτηση ακινήτου βοηθώντας σας να αποφύγετε επιβαρημένες κατοικίες και οικόπεδα με πιθανώς μειωμένη μελλοντική αξία μεταπώλησης.
 • Και στο στάδιο της ανέγερσης, σας καθοδηγούμε στην κατασκευή κτιρίων που πληρούν τις προδιαγραφές χαμηλής ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης διεθνών οικολογικών πιστοποιήσεων.
 • Χρησιμοποιούμε κορυφαίο επαγγελματικό μετρητικό εξοπλισμό και όχι αμφιβόλου αξιοπιστίας ή με σημαντικούς περιορισμούς στην εφαρμογή μετρητές.
 • Παρέχουμε την δυνατότητα πολύωρων μετρήσεων μαγνητικού πεδίου (data logging) σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερο δείγμα, με αναλυτικά διαγράμματα διακύμανσης τιμών και μέσους όρους έκθεσης.
 • Και μετρήσεις ηλεκτρικού πεδίου σε συνθήκες "ελεύθερου δυναμικού" με τη χρήση ειδικών εξαρτημάτων!
 • Σε περίπτωση διαβίωσης σε επιβαρημένους ηλεκτρομαγνητικά χώρους, σας παρέχουμε αντικειμενική πληροφόρηση για τα θετικά και τα αρνητικά στην εφαρμογή κάθε λύσης προστασίας.
 • Προσπαθούμε πάντα να εξαντλούμε πρώτα απλές και χωρίς κόστος παρεμβάσεις, όπως η απομάκρυνση από τις πηγές ακτινοβολίας.
 • Βρίσκουμε λύσεις που συνδυάζουν τις τεχνολογικές ευκολίες με τις λιγότερες δυνατές βιολογικές επιπτώσεις στον άνθρωπο.
 • Σας παρέχουμε συμβουλές εξειδικευμένης χρήσης και εγκατάστασης των σύγχρονων υλικών θωράκισης ώστε να αποφύγετε λάθη στην εφαρμογή τους. Και λύσεις που δεν θα βρείτε στο διαδίκτυο!
 • Σε περίπτωση εφαρμογής κάποιας προτεινόμενης λύσης θωράκισης, σας καθοδηγούμε στην εφαρμογή της και πραγματοποιούμε ΔΩΡΕΑΝ την επαναμέτρηση των ακτινοβολιών στο χώρο σας ώστε να διαπιστώσετε αν υπάρχει μείωση των επιπέδων.
 • Μεταδίδουμε την τεχνογνωσία μας ώστε να μπορείτε και μόνοι σας να εντοπίζετε και να επιλύετε θέματα ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών μελλοντικά.
 • Παρακολουθούμε την παγκόσμια αγορά για πρωτοποριακά προϊόντα υγείας και προστασίας από τους σύγχρονους περιβαλλοντικούς κινδύνους.
 • Σας βοηθάμε να γλιτώσετε άσκοπα έξοδα σε «μαγικά» προϊόντα προστασίας, ενημερώνοντας σας μόνο για προϊόντα που προσφέρουν πραγματική και μετρήσιμη μείωση στα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Η γνώμη σας μας βοηθά να
σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες

Έχετε κάποιο σχόλιο/παρατήρηση ή κάτι να ρωτήσετε για την σελίδα;
Οι πληροφορίες στη σελίδα είναι χρήσιμες; Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;
Μήπως η σελίδα φορτώνει αργά; Είναι κάτι άλλο που δεν λειτουργεί σωστά;
Μήπως το κείμενο είναι πολύ μεγάλο ή δεν το καταλαβαίνετε;
Τι άλλο θα θέλατε να υπάρχει σε αυτήν τη σελίδα;

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στους χώρους τους και την μείωση της επιβάρυνσης από αυτά.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Home Biology

Υπηρεσίες και προϊόντα, βασισμένα στις αρχές της Βιολογίας Κτιρίων (Building Biology), της επιστήμης που μελετά τους επιβαρυντικούς παράγοντες στο εσωτερικό περιβάλλον διαβίωσης

Ενημέρωση

Η μεγαλύτερη ελληνική πηγή πληροφόρησης για τις σύγχρονες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης και τις επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία

Μετρήσεις

Πωλήσεις/ενοικιάσεις μετρητών ακτινοβολίας και Έλεγχοι Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης κατοικιών και χώρων εργασίας από τον Νο1 ανεξάρτητο φορέα μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Λύσεις

Πρωτοποριακά υλικά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης και οδηγοί με απλές συμβουλές για την μείωση της καθημερινής έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες

Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης

Μάθετε πόση ακτινοβολία δέχεστε στο σπίτι ή το χώρο εργασίας σας και πώς να την μειώσετε, με τη βοήθεια μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Περισσότερα..

Ενοικίαση μετρητών ακτινοβολίας

Μετρήστε εύκολα και οικονομικά την ακτινοβολία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ, καλώδια της ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές ενοικιάζοντας αξιόπιστους και απλούς στη χρήση μετρητές ακτινοβολίας

Περισσότερα..