Εκτύπωση

Παγκόσμια Ημέρα Διαμαρτυρίας για το 5G: 205 εκδηλώσεις σε 195 πόλεις προγραμματισμένες μέχρι τώρα

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διαμαρτυρίας εναντίον των νέων κεραιών 5G και μέχρι τώρα έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 205 εκδηλώσεις σε 195 πόλεις από 32 χώρες, ανάμεσα τους και στην Ελλάδα.

Παγκόσμια ημέρα κατά του 5G 

H διαμαρτυρία αφορά την εγκατάσταση των νέων κεραιών κινητής τηλεφωνίας 5G, οι οποίες, λόγω συχνότητας εκπομπής θα απαιτούν πολύ πυκνότερη παρουσία, γεγονός που θα πολλαπλασιάσει τον υπάρχοντα αριθμό κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Αντίστοιχη αύξηση προβλέπεται και στον αριθμό των δορυφόρων 5G που θα εγκατασταθούν στο διάστημα.

Για τις εκπομπές ακτινοβολίας των νέων κεραιών και δορυφόρων και τις επιπτώσεις τους στον άνθρωπο και το περιβάλλον, διατυπώνονται ανησυχίες από πολλούς επιστήμονες, όπως μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στο ανανεωμένο άρθρο της Home Biology για τις κεραίες 5G.

Στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί εκδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Πάτρας (πεζόδρομος Αγίου Νικόλαου, 12-2μμ , για περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.https://www.facebook.com/groups/aktinovolia.sos).

Μέχρι στιγμής, προγραμματίζονται εκδηλώσεις και σε Αυστρία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βερμούδες, Καναδά, Κροατία, Κύπρο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία (39 πόλεις!), Ιαπωνία, Κενύα, Μάλτα, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία (13 πόλεις!), Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αναλυτική λίστα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με τα στοιχεία επικοινωνίας παρατίθεται εδώ: https://stop5ginternational.org/5g-protest-day/.

Αν θέλετε να διοργανώσετε κάποια εκδήλωση διαμαρτυρίας για το 5G στην πόλη σας μπορείτε να την κοινοποιήσετε σε αυτό το email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έτοιμα φυλλάδια μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.stopsmartmetersbc.com/posters-for-5g-global-protest-day-january-25-2020/

και πλακάτ/πινακίδες εδώ: https://www.5gcrisis.com/signs