Μάθετε πόση ακτινοβολία δέχεστε στο σπίτι ή το χώρο εργασίας σας με την βοήθεια μηχανικού του ΕΜΠ. Αναλυτική έκθεση με τρόπους προστασίας. Αντικειμενικές, αξιόπιστες, μη κρατικές μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από κεραίες τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές (DECT, Wi-Fi), καλώδια, πυλώνες και μετασχηματιστές ΔΕΗ, ραντάρ, ραδιενέργεια δομικών υλικών κ.α.

 • Ο Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης περιλαμβάνει μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε κατοικίες, χώρους εργασίας, οικόπεδα αλλά και σε ακίνητα που προορίζονται για αγορά ή ενοικίαση, από μηχανικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
 • Σας ενημερώνουμε αξιόπιστα και αντικειμενικά για τα επίπεδα ακτινοβολίας στην κατοικία ή το χώρο εργασίας σας που οφείλονται σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καλώδια και μετασχηματιστές ΔΕΗ, ασύρματες συσκευές, υπολογιστές και δεκάδες άλλες εμφανείς και μη πηγές ακτινοβολίας.
 • Μετά το πέρας των μετρήσεων σας παρέχουμε αναλυτική εξατομικευμένη μελέτη με απλούς τρόπους για τη μείωση της καθημερινής ηλεκτρομαγνητικής σας επιβάρυνσης, ώστε να αποφύγετε τυχόν υπερβάσεις των ορίων έκθεσης που προτείνουν επιστημονικοί φορείς για την πρόληψη επιπτώσεων υγείας.

Με ποιους άλλους τρόπους μπορώ να μετρήσω τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες στο χώρου μου; Υπάρχει κάποια συσκευή που να μετράει όλες τις ακτινοβολίες; Που καταγράφονται υψηλότερες τιμές ακτινοβολιών; Για ποιες ομάδες πληθυσμού είναι πιο σημαντικές οι μετρήσεις ακτινοβολίας; Ποιες τιμές ακτινοβολίας είναι υψηλές; Διαβάστε όλες τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για τις μετρήσεις και τους μετρητές ακτινοβολίας..

Η Home Biology αποτελεί τον Νο1 ανεξάρτητο φορέα μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην Ελλάδα, που έχουν εμπιστευτεί εκατοντάδες ιδιώτες και εταιρείες!

“Υπήρξε συνέπεια και επαγγελματισμός. Μας δόθηκε αναλυτική έκθεση με όλες τις μετρήσεις που έγιναν στην οικία μας καθώς και με όλες τις προτεινόμενες λύσεις προς μείωση ή αποφυγή της ακτινοβολίας εντός των χώρων του σπιτιού μας. Υπήρξε επικοινωνία με τον κο Καγκελίδη ύστερα από την παραλαβή της έκθεσής μας για επίλυση αποριών. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την υπηρεσία Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης.” 

"Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που μας παρασχέθηκαν από την Home Biology. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα και με επαγγελματισμό, η δε έκθεση που μας παραδόθηκε ήταν πληρέστατη και αιτιολογημένη, με συγκεκριμένες προτάσεις και χρήσιμες πληροφορίες. Θα συστήναμε την Home Biology χωρίς κανέναν ενδοιασμό." Δασκαλάκης και Συνεργάτες - Δικηγορική Εταιρεία, Αθήνα

 “Γνώρισα τις υπηρεσίες της Home Biology όταν αποφάσισα να μετρήσω την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στον χώρο μου καθώς και στο σχολείο του παιδιού μου. Θα τις συνιστούσα - όπως και ήδη κάνω στους φίλους μου - ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ! Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη από τον επαγγελματισμό, την πλήρη και λεπτομερή κάλυψη όλων των χώρων που ζήτησα, τις σαφείς επεξηγήσεις, την ενημέρωση και τις εξατομικευμένες προτάσεις βελτίωσης για τον χώρο μου. Έκανα σοκαριστικές ανακαλύψεις για τις καθημερινές κακές συνήθειες που ανεβάζουν κατακόρυφα την ακτινοβολία δίπλα μου και ενημερώθηκα για τους απλούς, εύκολα εφαρμόσιμους τρόπους που μπορούν να προφυλάξουν την υγεία της οικογένειας και του παιδιού μου. Μετά από αυτήν την εμπειρία νιώθω ότι όχι απλά δεν μετάνιωσα κάνοντας κάτι που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε ίσως υπερβολικό όπως η μέτρηση ηλ/κής ακτινοβολίας, αλλά αντιθέτως διαφωτίστηκα πάνω σε πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα κι όμως οι περισσότεροι αγνοούμε παντελώς - σημειωτέον ότι και ο σύζυγος μου και εγώ εργαζόμαστε στον χώρο της Υγείας (ιατρός / φυσιοθεραπεύτρια αντίστοιχα)... Τέλος να αναφέρω την ευγένεια και την εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε ο κ. Καγκελίδης καθώς και το ότι όλο το πακέτο προσφέρθηκε σε μια πολύ λογική τιμή. Σας ευχαριστώ και με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναχρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες σας στην επαγγελματική μου στέγη.” Σοφία, Θεσσαλονίκη

“Μετά από δύο μετρήσεις που έχουμε διενεργήσει εισέπραξα πληρέστατη ενημέρωση για όλους τους χώρους, χωρίς υπερβολές και ενημερώθηκα για τις επιλογές που είχα για τη μείωση της ακτινοβολίας χωρίς να πιεστώ για να αγοράσω κάποιο προϊόν. Συγχαρητήρια, έχω ήδη συζητήσει με αρκετούς γνωστούς για τη σελίδα σας και τις υπηρεσίες σας.” Περιστέρι

“Ευσυνείδητος επαγγελματισμός από την ώρα του ραντεβού μας έως και το τέλος των μετρήσεων. Ενημέρωση κατά την διάρκεια των μετρήσεων καθώς και η έντυπη γνωστοποίηση με τα επίπεδα των μετρήσεων εντυπωσιακά εμπεριστατωμένη σε όλα τα επίπεδα, όπως των μετρήσεων , προστασίας, ενημέρωσης κτλ. Απόλυτα ικανοποιημένος σε όλα από την συνεργασία μας.” 

“Η έκθεση με της μετρήσεις (το survey) - τα αποτελέσματα για την κάθε οικία , τα σχόλια ,η σύγκριση με τα επιτρεπόμενα όρια ,γενικά είναι πολύ καλή και ενημερωτικοί . Το emr manual αποτελεί μια αξιόλογοι συγκέντρωση στοιχείων για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων . Σαφέστατα τα μέτρα προστασίας είναι ανεπαρκή , τα δε επιτρεπόμενα όρια αποτελούν μέγιστες άπιαστες ενδείξεις , ίσως προϊόν "διαπραγμάτευσης και συμβιβασμού" και όχι ασφαλής όρια για την υγεία μας.“ Ραφήνα

“Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ποιότητα και την ταχύτητα των υπηρεσιών της Home Biology. Για την εποχή που διανύουμε, θεωρώ πως τέτοιου είδους υπηρεσίες είναι απολύτως απαραίτητες και βοηθούν στο να καλλιεργηθεί η γνώση και η ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα της Ηλεκτρομαγνητικές Επιβάρυνσης και το πως αυτή επηρεάζει την υγεία μας.” 

“Η έρευνα έγινε σε ένα διαμέρισμα που ενδιαφερόμουν να ενοικιάσω. Ο κ. Καγκελίδης εξέτασε όλους τους χώρους με τα αντίστοιχα όργανα λεπτομερώς και επισταμένως. Εκτός από την έκθεση που συνέταξε με τα ευρήματα και τους τρόπους περιορισμού της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μου τόσο κατά την διάρκεια της έρευνας όσο και αργότερα. Συνολικά: επαγγελματική συμπεριφορά, γνώση του θέματος και προτάσεις λύσεων. Προτείνω ανεπιφύλακτα την Home Biology σε όποιον θέλει να έχει γνώση των επιβαρύνσεων από το σύγχρονο τρόπο ζωής.” 

“Την εταιρεία Home Biology και συγκεκριμένα τον κο.Καγκελίδη , τον καλέσαμε ως ιδιοκτήτες & ένοικοι πολυκατοικίας προκειμένου να προβεί (για τα διαμερίσματα μας) σε μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων που προέχοντα κατά κύριο λόγο από γειτονική κεραία κινητής τηλεφωνίας. Οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε ήταν οι καλύτερες δυνατές καθώς πρόκειται για πολύ καταρτισμένο επαγγελματία με γνώση του αντικειμένου και υπομονή στο να εξηγήσει όλες τις λεπτομέρειες . Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι η αναλυτική έκθεση που ακολουθεί μετά τη μέτρηση και περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα (τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε όλους χώρους , τρόπους μείωσης τους , πιθανές επιπτώσεις υγείας κοκ) . Προτείνεται ανεπιφύλακτα.” Νέα Ερυθραία

“Ο έλεγχος έγινε από τον κύριο Καγκελίδη με συνέπεια και επαγγελματισμό ενώ ταυτόχρονα απαντήθηκαν πρόθυμα οι απορίες μου και προτάθηκαν λύσεις σε σχέση με τα ευρήματα. Έλαβα αρκετά γρήγορα αναλυτική γραπτή αναφορά των αποτελεσμάτων. Επιπλέον εκτίμησα αρκετά την πρωτοβουλία να μου σταλεί αφιλοκερδώς ένας μετρητής για συμπληρωματική μέτρηση. Αν και στην περίπτωση μου δεν υπήρξε κάποιο σημαντικό εύρημα εντούτοις η όλη εμπειρία ήταν άκρως θετική.” 

“Η Home Biology ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου για μέτρηση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην οικία μου. Ο κος Καγκελίδης με άψογο επαγγελματισμό και συνέπεια με ενημέρωσε αναλυτικά (μετά από μετρήσεις) για τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο χώρο μου. Τις συμβουλές του θα τις χαρακτήριζα ανεκτίμητες, καθώς, μόνο ένας ειδικός επιστήμονας θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει απορίες και να δώσει λύσεις, πάνω σ'ένα τόσο σημαντικό θέμα. Προτείνω ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες της Home Biology. Για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας.” Άνω Λιόσια

“Η προσέγγιση του Κου Καγκελίδη ήταν πολύ επαγγελματική και οι επεξηγήσεις του ιδιαίτερα αναλυτικές. Προσπάθησε να μας δώσει να καταλάβουμε τη διαδικασία και τη χρησιμότητα της. Θα πρότεινα την home-biology σε όποιον θεώρει ότι χρειάζεται μια τέτοια υπηρεσία ακόμα και σε κάποιον που θεώρει ότι δε τη χρειάζεται από εμφανείς πηγές έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, δεδομένου ότι αυτά πλέον είναι πολλά και αδύνατον να τα εντοπίσουμε - αντιμετωπίσουμε με άλλο τρόπο.” 

“Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένη! Υπευθυνότητα, γρήγορη εξυπηρέτηση, άριστη γνώση του θέματος, πλήρης πληροφόρηση σε ότι αφορά τα θέματα ακτινοβολίας , περά και από τις αυστηρά αμειβόμενες υπηρεσίες, διάθεση ουσιαστικής παροχής υπηρεσιών! Ανεπιφύλακτα θα την προτείνω!”

"Εξαιρετική συνέπεια, από επαγγελματίες με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Εξαιρετική η επιστημονική μελέτη, κατατοπιστικότατη με αποτέλεσμα να γίνει απόλυτα κατανοητή και από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τίποτα από τέτοια θέματα. Επίσης, πολύτιμες οι συμβουλές και οι προτάσεις για την ουσιαστική μείωση της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης." Ελευθερία Πάκου, Αθήνα

“Μας έκανε πολύ θετική εντύπωση ο επαγγελματισμός του κύριου Καγκελίδη στο σύνολο του, η άμεση εξυπηρέτηση και οι πληροφορίες που μας έδωσε για να προστατευτούμε από τις διαφορές ακτινοβολίες στον χώρο μας. Μάθαμε και ακτινοβολίες που δεν φανταζόμασταν ότι επηρεάζουν (π.χ. πρίζες!!!) Προσωπικά συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την προσωπική τους υγεία αλλά και εκείνη των συναδέλφων τους η της οικογενείας τους να κάνουν τις μετρήσεις και να λάβουν τα μετρά που θα προταθούν. Εμείς άμεσα κάναμε κάποιες μικρολογείς και σύντομα θα λάβουμε τα απαραίτητα μετρά για μείωση της προσλαμβανομένης ακτινοβολίας.”Απόστολος Αθανασίου, ABC Marine Services Ltd, Πειραιάς

Ποιο το κόστος της υπηρεσίας Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης;

Το κόστος της υπηρεσίας για μικρά/μεσαίου μεγέθους ακίνητα (κατοικίες, γραφεία μέχρι 150 τ.μ. - οικόπεδα μέχρι 2000 τ.μ.) είναι 290€ + Φ.Π.Α. για εταιρείες και 160€ + Φ.Π.Α. για ιδιώτες.

Για μετρήσεις σε μεγαλύτερου μεγέθους ακίνητα ή σε περισσότερα του ενός ακίνητα ζητήστε μας προσφορά.

Για μετρήσεις χαμηλόσυχνων ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων σε ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις εργοστασίων (γεννήτριες, μετασχηματιστές, μηχανήματα μεγάλης κατανάλωσης κ.α.) ζητήστε μας προσφορά.

Δυνατότητα πληρωμής και με πιστωτική κάρτα (POS). 

Έρχεστε και εκτός Αττικής;

Πραγματοποιούμε μετρήσεις και εκτός Αττικής με επιβάρυνση για τα οδοιπορικά 30 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα απόστασης από την Αθήνα.

Σε περιοχές με απόσταση >150 χλμ από Αθήνα υπάρχει επιπλέον χρέωση 50 ευρώ (έξοδα ημέρας). Σε πιο απομακρυσμένες περιοχές (>300χλμ απόσταση από Αθήνα) και νησιά η χρέωση των οδοιπορικών γίνεται με βάση τα αεροπορικά εισιτήρια (ή ακτοπλοϊκά, αν δεν υπάρχουν) + λοιπά έξοδα μετακίνησης + 80 ευρώ (έξοδα ημέρας) + έξοδα διαμονής αν απαιτείται. Οι παραπάνω επιπλέον χρεώσεις δεν περιλαμβάνουν 24% ΦΠΑ.

Στην Θεσσαλονίκη και σε κοντινές της περιοχές, προσπαθούμε να συγκεντρώνουμε κάποια ραντεβού ώστε να υπάρχει ελάχιστη ή καθόλου επιβάρυνση για οδοιπορικά (πραγματοποιούμε μετρήσεις συνήθως 3-4 φορές το χρόνο).

Πόσο διαρκεί ένας Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης;

Συνήθως 1-2 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος των χώρων, τον αριθμό των πηγών ακτινοβολίας που εντοπίζονται και την πολυπλοκότητα των προτεινόμενων λύσεων.

Πότε μπορούμε να κανονίσουμε κάποιο ραντεβού;

Πραγματοποιούμε μετρήσεις όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Επικοινωνήστε μαζί μας για διαθέσιμες ημερομηνίες για ραντεβού.

Τι περιλαμβάνει ο Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης;

1) Μετρήσεις Ακτινοβολιών Χαμηλών Συχνοτήτων

Πραγματοποιείται μέτρηση της πυκνότητας ροής (B) μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων σε nT (νάνο τέσλα) και της έντασης (E) ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων σε V/m (βολτ ανά μέτρο) που εκπέμπονται από:

 • καλώδια των γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης
 • υπέργεια και υπόγεια καλώδια του δικτύου διανομής ρεύματος μέσης και χαμηλής τάσης (συχνότερη αιτία υψηλών τιμών μαγνητικών πεδίων)
 • μετασχηματιστές τάσης της ΔΕΗ
 • καλώδια κτιριακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ελλείπεις γειώσεις και σφάλματα στις συνδέσεις ή τις μονώσεις των ηλεκτρικών καλωδίων στους τοίχους)
 • ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές
 • μετρητές ρεύματος και ηλεκτρικό πίνακα
 • ενδοδαπέδια θέρμανση (όταν χρησιμοποιούνται αγώγιμες αντί για πλαστικές σωληνώσεις)
 • ρεύματα διαρροής (net currents) στη γείωση ή τα γειωμένα μεταλλικά μέρη της εγκατάστασης (σωλήνες νερού, θέρμανσης κ.λ.π.)
 • εναλλάκτες φωτοβολταϊκων συστημάτων
 • σφάλματα καλωδίωσης κ.α.

2) Μετρήσεις Ακτινοβολιών Υψηλών Συχνοτήτων

Πραγματοποιείται μέτρηση πυκνότητας ισχύος (S) ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων σε μW/ m2 (μικροβάτ ανά τετραγωνικό μέτρο) που εκπέμπονται από:

 • ασύρματα μόντεμ ίντερνετ (Wi-Fi) και ασύρματα τηλέφωνα (υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι)
 • κεραίες κινητής τηλεφωνίας (υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γειτονιά – συχνά καμουφλαρισμένες σε καμινάδες, διαφημιστικές πινακίδες, καμπαναριά κ.α.)
 • ραδιοτηλεοπτικές κεραίες
 • δίκτυα ασύρματου ίντερνετ Wi-Max (υπάρχουν πλέον και στην Ελλάδα)
 • ραδιοδίκτυα ταξί, αστυνομίας, μεταφορικών εταιρειών, ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας
 • κινητά τηλέφωνα
 • baby monitors (συσκευές επιτήρησης των μωρών)
 • υπολογιστές, laptop, εκτυπωτές, φαξ κλπ με ασύρματες κάρτες δικτύου (Wireless ready)
 • ασύρματα ποντίκια, πληκτρολόγια και ηχεία
 • συσκευές Bluetooth
 • φούρνους μικροκυμάτων
 • ραντάρ
 • ασύρματα συστήματα συναγερμού, πυρανίχνευσης και ελέγχου θερμοκρασίας κ.α.

3) Μετρήσεις Ραδιενέργειας

Πραγματοποιείται μέτρηση ρυθμού ενεργού δόσης ραδιενέργειας σε μSv/h (μικρο σιβέρτ ανά ώρα) σε υπνοδωμάτια, που εκπέμπονται από:

 • υπέδαφος
 • δομικά υλικά (κεραμικά πλακάκια, πάγκοι γρανίτη, τούβλα, τσιμέντο, ελαφρόπετρα, πέτρες από ηφαιστειακή τέφρα, φωσφογύψος κ.α.)
 • πυρανιχνευτές ιονισμού
 • ρολόγια που φωσφορίζουν
 • κεραμικά σκεύη
 • απόβλητα βιομηχανιών, νοσοκομείων (εφαρμογές πυρηνικής ιατρικής),
 • εργοστασία τσιμέντου, αλουμίνας και φωσφορικών λιπασμάτων, γεωτρήσεις πετρελαίου, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση λιγνίτη κ.α.

4) Εντοπισμός στατικών μαγνητικών πεδίων

Πραγματοποιείται μέτρηση της διαστρέβλωσης γήινου μαγνητικού πεδίου σε μοίρες σε υπνοδωμάτια, που προέρχονται από:

 • μαγνητισμένο χάλυβα στο οπλισμένο σκυρόδεμα, ελατήρια σε στρώματα, καλοριφέρ κ.α.

5) Εξατομικευμένη Μελέτη με Λύσεις για την μείωση της καθημερινής σας έκθεσης σε τεχνητές ακτινοβολίες

Αναλυτική έκθεση μηχανικού σας αποστέλλεται ταχυδρομικά ή μέσω e-mail, εντός 2-3 ημερών και το αργότερο εντός μίας εβδομάδας από το πέρας των μετρήσεων. Περιλαμβάνει πίνακες με τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που καταγράφηκαν, τα επιτρεπτά και τα προτεινόμενα ασφαλή όρια έκθεσης καθώς αναλυτικές προτάσεις για την μείωση των επιπέδων ακτινοβολίας στον κάθε χώρο:

 • Ποιες οι εμφανείς και μη πηγές ακτινοβολίας που επηρεάζουν κάθε χώρο
 • Ποιες οι αποστάσεις ασφαλείας και ποια είναι τα ιδιαίτερα επιβαρημένα σημεία (hotspots)
 • Τι επιλογές προστασίας έχετε ανάλογα με την πηγή ακτινοβολίας - ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα τους
 • Πως να θωρακίσετε ένα χώρο στην περίπτωση που οι πηγές ακτινοβολίας δεν είναι εύκολο να αποφευχθούν
 • Πρωτοποριακά προϊόντα και αυτοματισμοί που σας προστατεύουν (δεν θα τα βρείτε ούτε στη σελίδα μας στο ίντερνετ)
 • Ποιες είναι οι ασφαλείς εναλλακτικές επιλογές σε ασύρματα τηλέφωνα, ασύρματο ίντερνετ, hands free κινητών, συστήματα ασύρματου συναγερμού, θέρμανσης, λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, φωτιστικά, baby monitors κλπ
 • Πως μπορείτε να μηδενίσετε την έκθεση σας στα διάφορα είδη τεχνητών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων τις νυχτερινές ώρες, εξασφαλίζοντας γαλήνιο και αναζωογονητικό ύπνο
 • Πως να αποφύγετε φαινόμενα στατικού μαγνητισμού που στερούν την ζωογόνο επίδραση του γήινου μαγνητικού πεδίου
 • Με ποιες απλές κινήσεις θα βελτιώσετε άμεσα το ηλεκτροστατικό περιβάλλον του χώρου σας
 • Πως να σχεδιάσετε τις διαδρομές των καλωδίων και που να τοποθετηθούν οι ηλεκτρομηχανικές εγκαταστάσεις σε υπό ανέγερση κατοικία
 • Ποιους τρόπους θέρμανσης να αποφύγετε, ποιους να προτιμήσετε
 • Ποία υλικά καλωδιώσεων και ποιος τρόπος σύνδεσης των κυκλωμάτων μπορεί να μηδενίσουν τις εκπομπές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων
 • Τι πρέπει να αποφύγετε στα σωληνουργικά δίκτυα του σπιτιού
 • Τι να προσέξετε στην επιλογή υλικών φωτισμού, ηλεκτρικών συσκευών κ.α.
 • Εναλλακτικές επιλογές παροχής ίντερνετ και συναγερμού για την αποφυγή ασύρματων συνδέσεων και την προστασία από υποκλοπές
 • Πως να περιορίσετε φαινόμενα στατικού ηλεκτρισμού
 • Πότε συνιστάται η κατασκευή του κλωβού Faraday - ποια τα μειονεκτήματα και ποια τα πλεονεκτήματα του - ποίες είναι διάφορες εναλλακτικές του μορφές
 • Τι να προσέξετε στην περίπτωση εγκατάστασης συστημάτων εναλλακτικών πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κλπ)

*Ο εντοπισμός στατικών μαγνητικών πεδίων αφορά χώρους υπνοδωματίων και οι μετρήσεις ηλεκτρικών πεδίων αφορούν εξωτερικούς χώρους πλησίον καλωδίων υψηλής/μέσης τάσης και χώρους υπνοδωματίων.

Μπορείτε να δώσετε κάποια παραδείγματα λύσεων που προτείνατε;

 • Σε κρεβάτι παιδικού δωματίου καταγράψαμε 15,8 V/m μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων εναλλασσόμενου ρεύματος, οφειλόμενη στα εντοιχισμένα ηλεκτρικά κυκλώματα του χώρου.  Προτείναμε την μετατόπιση του κρεβατιού σε άλλο σημείο του δωματίου, απενεργοποιήσαμε δύο μη λειτουργικά ηλεκτρικά κυκλώματα που περνούσαν από αυτό και η νέα μέτρηση ήταν 1,6 V/m. Μείωση ακτινοβολιών:90%, Κόστος: 0€
 • Σε ιατρείο 4ου ορόφου σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, καταγράψαμε μέτρηση ασύρματων ακτινοβολιών 550 μW/ m2, κυρίως εξαιτίας της παρουσίας  καμουφλαρισμένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο απέναντι κτίριο. Τοποθετήθηκε ειδικό μονωτικό φιλμ στα παράθυρα και η νέα μέτρηση στο χώρο ήταν 86 μW/ m2. Μείωση ακτινοβολιών:84%, Κόστος: 150€
 • Σε καθιστικό σαλονιού όπου οικογένεια περνούσε πολλές ώρες βλέποντας τηλεόραση, καταγράψαμε μέτρηση ασύρματων ακτινοβολιών 240 μW/ m2, αφού ο γείτονας είχε τοποθετήσει την βάση του ασύρματου τηλεφώνου στον ακριβώς από κάτω χώρο. Μετακινήσαμε τον καναπέ στον απέναντι τοίχο όπου καταγράψαμε νέα μέτρηση 13 μW/ m2 . Μείωση ακτινοβολιών:95%, Κόστος: 0€
 • Σε γραφείο καταγράψαμε μέτρηση μαγνητικών πεδίων εναλλασσόμενου ρεύματος 280 nT που οφειλόταν σε λανθασμένη καλωδίωση (ένωση ουδετέρων αγωγών από διαφορετικά κυκλώματα) του κυκλώματος φωτισμού του χώρου. Προτείναμε ο φωτισμός να γίνεται από επιδαπέδιο φωτιστικό και όχι από τα φώτα της οροφής (νέα μέτρηση 70 nT). Μείωση ακτινοβολιών:75%, Κόστος: 0€
 • Σε υπνοδωμάτιο καταγράψαμε υψηλή μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων εναλλασσόμενου ρεύματος (8,9 V/m) που οφειλόταν στο πέρασμα από τον πίσω τοίχο, της κεντρικής γραμμής παροχής ρεύματος (από μετρητή της Δ.Ε.Η. στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού). Δεδομένου ότι η διακοπή της κεντρικής ρευματοδότησης δεν ενδείκνυται ούτε τις βραδινές ώρες, προτείναμε την βαφή του τοίχου πίσω από το κρεβάτι με ειδική μονωτική μπογιά την οποία συνδέσαμε με τη γείωση του σπιτιού. Η νέα μέτρηση που καταγράψαμε ήταν 0,3 V/m. Μείωση ακτινοβολιών:97%, Κόστος: 150€
 • Σε κατοικία η μπροστινή βεράντα είχε δεκαπλάσια επίπεδα ασύρματης ακτινοβολίας από την πίσω βεράντα, λόγω της εισόδου του σήματος κινητής τηλεφωνίας από την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Συστήσαμε στους ενοίκους να μετακινήσουν τους εξωτερικούς καναπέδες από το μπρος στο πίσω μπαλκόνι. Αντίστοιχη πρόταση κάναμε και σε ισόγεια κατοικία στην Κάτω Κηφισιά όπου ο μπροστινός εξωτερικός χώρος είχε πολύ υψηλά μαγνητικά πεδία εναλλασσόμενου ρεύματος λόγω της γειτνίασης με τις γραμμές διανομής της Δ.Ε.Η. Μείωση ακτινοβολιών:90%, Κόστος: 0€

Από ποιον διεξάγεται ο Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης;

Οι μετρήσεις ακτινοβολίας πραγματοποιούνται από τον Μιχάλη Καγκελίδη, διπλωματούχο Μηχανολόγο Μηχανικό του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, πιστοποιημένο Building Biology Practitioner από το International Institute for Building Biology and Ecology και Geobiological Consultant από το γερμανικό Institut Geo-Baubiologie.

Έχει διεξάγει μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων για λογαριασμό εκατοντάδων οικιακών και εταιρικών πελατών σε όλη τη χώρα και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες επιτυχημένα projects ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης.

Για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και τους σύγχρονους τρόπους προστασίας έχει αρθρογραφήσει σε πολλά περιοδικά και ιστοσελίδες (Holistic Life, Bionews, Υγεία για όλους, Special Life, isoropia.gr, mammycool.gr) και έχει παραχωρήσει συνέντευξη στο δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (Zougla Radio), στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 κ.α.

Το 2013 παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος της καινοτόμας ελληνικής επιχειρηματικότητας από το ευρωπαϊκό Worldwatch Institute, το οποίο αποτελεί ανεξάρτητο ερευνητικό οργανισμό που παρέχει κατευθύνσεις σε κυβερνήσεις και πολίτες για μια περιβαλλοντικά βιώσιμη κοινωνία.

Τι μετρητικό εξοπλισμό χρησιμοποιείτε;

Χρησιμοποιούμε επαγγελματικό μετρητικό εξοπλισμό κορυφαίων εταιρειών:

 • αναλυτή φάσματος χαμηλών συχνοτήτων NFA1000 (Frequency range: 5Hz - 1000kHz, Range magnetic field 3D: 0-19999nT,0-39999nT with data logging, Range electric field 3D: 1-1999 V/m, 1-2999V/m with data logging, Accuracy: 5% - 50/60Hz) της εταιρείας Gigahertz
 • μετρητή ευρέως φάσματος υψηλών συχνοτήτων HF59B (frequency range: 27MHz – 3,3 GHz, measurement range: 0,01-19990μW/m², 0,01-1999000μW/m² with attenuator DG20_G10, 0,01-2999000μW/m² with attenuator DG20_G10 and data logging, RMS, basic accuracy +/- 3 dB) της εταιρείας Gigahertz
 • μετρητή ευρέως φάσματος υψηλών συχνοτήτων HFW35C (frequency range: 2,4-6GHz, measurement range: 0,1–1999μW/m², 0,1–199900μW/m² with attenuator DG20_G10, basic accuracy +/- 6 dB) της εταιρείας GIGAHERTZ
 • λογαριθμική - κατευθυντική κεραία, ισοτροπική κεραία UBB27 και φίλτρο διαχωρισμού συχνοτήτων FF10 της εταιρείας Gigahertz
 • μετρητή ραδιενέργειας Geiger Muller RD1212 (0,05-999 μSv/h, 0,1-1,25MeV gamma radiation, 0,03-3 X radiation, 0,4-3,5 beta radiation) της εταιρείας Quatrarad και άλλες δευτερεύουσες διατάξεις

Ποια διαδικασία μέτρησης ακολουθείτε;

Ο τρόπος διενέργειας των μετρήσεων για την τήρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ορίζεται στην Υ.Α. 2300 ΕΦΑ (493)/2008 - Τρόπος διενέργειας των μετρήσεων για την τήρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από κάθε κεραία. Χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση και τα πρότυπα: [CEPT Revised ECC/REC/(02)04, "Measuring non-ionising electromagnetic radiation (9 kHz – 300 GHz) Electronic Communications Committee (ECC)within the European Conference of Postal and Telecommunications Administrations (CEPT)], [ETSI EG 202 373 V.1.1.1, 2005 "Electromagnetic compatibility and Radio spectrum Matters (ERM); Guide to the methods of measurement of Radio Frequency (RF) fields" European Telecommunications Standards Institute (ETSI)], [ΙΕΕΕ Std C95.3-2002, “ΙΕΕΕ Recommended Practice For Measurements and Computations of Radio Frequency Electromagnetic Fields with Respect to Human Exposure to Such Fields, 100kHz-300GHz”, Institute of Electrical and Electronics Engineers(ΙΕΕΕ)], [Indoor Environmental Standards Organization – Trial Use Guide to the Measurment of Non-ionizing Electromagnetic Radiation (EMR) in Low Rise Residential Buildings (Draft 2009)], [International Institute for Building Biology & Ecology (IBE) ElectroMagnetic Radiation 204.3 - Building Biology Testing Methods], [IEC 61786-2:2014 “Measurement of DC magnetic, AC magnetic and AC electric fields from 1 Hz to 100 kHz with regard to exposure of human beings - Part 2: Basic standard for measurements”, International Electrotechnical Commission (IEC)].

Ποια είναι τα ασφαλή όρια έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες;

Στην μελέτη που παραδίδεται στον πελάτη, οι τιμές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που καταγράφηκαν συγκρίνονται με τα επιτρεπτά και τα προτεινόμενα ασφαλή όρια έκθεσης αλλά και τους μέσους όρους έκθεσης του πληθυσμού (όπου υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία).

Στην μελέτη που παραδίδεται στον πελάτη, οι τιμές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που καταγράφηκαν συγκρίνονται με τα επιτρεπτά και τα προτεινόμενα ασφαλή όρια έκθεσης αλλά και τους μέσους όρους έκθεσης του πληθυσμού (όπου υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία).

επιτρεπτά όρια έκθεσης που ορίζει η νομοθεσία λαμβάνουν υπόψη τους μόνο άμεσες επιδράσεις των πεδίων (θέρμανση των ιστών). Δεν λαμβάνουν υπόψη τους ενδεχόμενες μακροχρόνιες επιδράσεις στην υγεία, τις οποίες δεν θεωρούν αποδεδειγμένες.

Τα τελευταία χρόνια έχουν προταθεί από διάφορους επιστημονικούς φορείς νέα πολύ χαμηλότερα όρια έκθεσης, τα οποία βασίζονται σε μη θερμικές επιδράσεις των ακτινοβολιών που συνδέονται με επιπτώσεις υγείας.

Εκτός από τις νόμιμες και τις προτεινόμενες τιμές είναι σημαντικό κανείς να γνωρίζει και ποιες είναι, με βάση στατιστικά στοιχεία, οι μέσες τιμές έκθεσης σε ακτινοβολίες σήμερα, ιδιαίτερα στην περίπτωση που θέλει να αποφασίσει αν θα μετακομίσει από ένα σπίτι ή όχι.

Αναλυτικά:

 • Τα όρια ασφαλούς έκθεσης του γενικού πληθυσμού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων ορίζονται από την Υ.Α. 3060(ΦΟΡ) 238/2002 - Μέτρα προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία διατάξεων εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων. Τα όρια ασφαλούς έκθεσης του γενικού πληθυσμού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων, με βάση το νόμο 4070/2012, δεν πρέπει να ξεπερνούν το 70% των τιμών που καθορίζονται από την ΚΥΑ 53571/3839/6.9.2000. Σε απόσταση ως 300 μέτρα από ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (σχολεία, νοσοκομεία κλπ) τα όρια έκθεσης του κοινού πρέπει να μην ξεπερνούν το 60% των τιμών που καθορίζονται από την παραπάνω ΚΥΑ.
 • Για τους επαγγελματικά εκτιθέμενους, τα ασφαλή όρια έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων, προκύπτουν από το Π.Δ. 120/2016  (ΦΕΚ 203/Α`/26.10.2016) που καθορίζει τις «ελάχιστες απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας όσον αφορά την έκθεση των εργαζομένων σε κινδύνους προερχόμενους από φυσικούς παράγοντες (ηλεκτρομαγνητικά πεδία)». Η έκθεση των εργαζομένων σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων συγκρίνεται με τα επίπεδα δράσης (AL) για την έκθεση σε ηλεκτρικά πεδία από 1Hz έως 10ΜΗz (πίνακας Β1) και για την έκθεση σε μαγνητικά πεδία από 1Hz έως 10ΜΗz (πίνακας Β2) στη συχνότητα των 50Hz. Σε περιπτώσεις όπου καταγράφονται τιμές ανώτερες από το εύρος μέτρησης του οργάνου, γίνεται εκτίμηση της ελάχιστης απόστασης ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο (με βηματοδότη, έγκυοι κ.α.)  συνήθως προστατεύονται επαρκώς μέσω συμμόρφωσης με τα επίπεδα αναφοράς που ορίζονται στη σύσταση του Συμβουλίου αριθ. 1999/519/ΕΚ., δηλαδή τα όρια που ισχύουν για το κοινό με βάση την Υ.Α. 3060(ΦΟΡ) 238/2002. Η έκθεση των εργαζομένων σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων συγκρίνεται με τα επίπεδα δράσης (AL) για την έκθεση σε ηλεκτρικά πεδία από 100ΚHz έως 300GΗz (πίνακας Β1), κάνοντας αναγωγή και στρογγυλοποίηση των τιμών ηλεκτρικού πεδίου σε πυκνότητα ισχύος, στο φάσμα μέτρησης 27-6000MHz.Οι εργαζόμενοι που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο (με βηματοδότη, έγκυοι κ.α.)  συνήθως προστατεύονται επαρκώς μέσω συμμόρφωσης με τα όρια που ισχύουν για το κοινό με βάση τo νόμο 4070/2012. Ο νόμος 4070/2012 (και παλαιότερα το άρθρο 31 παρ.10 του Ν. 3431/2006) καθορίζει ότι για το γενικό πληθυσμό τα όρια έκθεσης δεν πρέπει να ξεπερνούν το 70% των τιμών που καθορίζονται από την ΚΥΑ 53571/3839/6.9.2000. Σε απόσταση ως 300 μέτρα από ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (σχολεία, νοσοκομεία κλπ) τα όρια έκθεσης του κοινού πρέπει να μην ξεπερνούν το 60% των τιμών που καθορίζονται από την παραπάνω ΚΥΑ.
 • Τα όρια έκθεσης της νομοθεσίας δεν λαμβάνουν υπόψη τους μακροχρόνιες επιδράσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Στην μελέτη μας περιλαμβάνονται και τα ασφαλή όρια έκθεσης που προτείνουν τα τελευταία χρόνια διάφοροι οργανισμοί (BioInitiative Working Group, Austrian Medical Association, Institut für Baubiologie, Seletun Scientific Panel κ.α.) καθώς και οι διαθέσιμοι μέσοι όροι έκθεσης του πληθυσμού. Αν επιθυμείτε να μην τα συμπεριλάβουμε παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εκ των προτέρων.

Γιατί μετρήσεις από τη Home Biology;

 • Η Home Biology αποτελεί τον Νο1 ανεξάρτητο φορέα μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην Ελλάδα, με εκατοντάδες μετρήσεις σε κατοικίες και εταιρείες και εμπειρία από δεκάδες επιτυχημένα projects ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης.
 • Δεν κάνουμε μόνο μετρήσεις! Δίνουμε έμφαση στον εντοπισμό των πηγών και την εξεύρεση λύσεων για τη μείωση των επιπέδων ακτινοβολίας στους χώρους.
 • Πραγματοποιούμε μια σειρά μετρήσεων σε όλα τα σημεία υψηλής χρήσης (κρεβάτι, γραφείο κλπ), όπου έχει νόημα η μετρήσιμη μείωση των ακτινοβολιών και όχι μια απλή μέτρηση στο κέντρο ενός χώρου ή μόνο σε εξωτερικούς χώρους, όπως άλλοι συνάδελφοι.
 • Παρέχουμε εκτίμηση ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης ακινήτου πριν από αγορά ή ενοικίαση, βοηθώντας σας να επενδύσετε σε ασφαλή ακίνητα και σας συμβουλεύουμε στην αναζήτηση ακινήτου βοηθώντας σας να αποφύγετε επιβαρημένες κατοικίες και οικόπεδα με πιθανώς μειωμένη μελλοντική αξία μεταπώλησης.
 • Και στο στάδιο της ανέγερσης, σας καθοδηγούμε στην κατασκευή κτιρίων που πληρούν τις προδιαγραφές χαμηλής ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης διεθνών οικολογικών πιστοποιήσεων.
 • Χρησιμοποιούμε κορυφαίο επαγγελματικό μετρητικό εξοπλισμό και όχι αμφιβόλου αξιοπιστίας ή με σημαντικούς περιορισμούς στην εφαρμογή μετρητές.
 • Παρέχουμε την δυνατότητα πολύωρων μετρήσεων μαγνητικού πεδίου (data logging) σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερο δείγμα, με αναλυτικά διαγράμματα διακύμανσης τιμών και μέσους όρους έκθεσης.
 • Και μετρήσεις ηλεκτρικού πεδίου σε συνθήκες "ελεύθερου δυναμικού" με τη χρήση ειδικών εξαρτημάτων!
 • Σε περίπτωση διαβίωσης σε επιβαρημένους ηλεκτρομαγνητικά χώρους, σας παρέχουμε αντικειμενική πληροφόρηση για τα θετικά και τα αρνητικά στην εφαρμογή κάθε λύσης προστασίας.
 • Προσπαθούμε πάντα να εξαντλούμε πρώτα απλές και χωρίς κόστος παρεμβάσεις, όπως η απομάκρυνση από τις πηγές ακτινοβολίας.
 • Βρίσκουμε λύσεις που συνδυάζουν τις τεχνολογικές ευκολίες με τις λιγότερες δυνατές βιολογικές επιπτώσεις στον άνθρωπο.
 • Σας παρέχουμε συμβουλές εξειδικευμένης χρήσης και εγκατάστασης των σύγχρονων υλικών θωράκισης ώστε να αποφύγετε λάθη στην εφαρμογή τους. Και λύσεις που δεν θα βρείτε στο διαδίκτυο!
 • Σε περίπτωση εφαρμογής κάποιας προτεινόμενης λύσης θωράκισης, σας καθοδηγούμε στην εφαρμογή της και πραγματοποιούμε ΔΩΡΕΑΝ την επαναμέτρηση των ακτινοβολιών στο χώρο σας ώστε να διαπιστώσετε αν υπάρχει μείωση των επιπέδων.
 • Μεταδίδουμε την τεχνογνωσία μας ώστε να μπορείτε και μόνοι σας να εντοπίζετε και να επιλύετε θέματα ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών μελλοντικά.
 • Παρακολουθούμε την παγκόσμια αγορά για πρωτοποριακά προϊόντα υγείας και προστασίας από τους σύγχρονους περιβαλλοντικούς κινδύνους.
 • Σας βοηθάμε να γλιτώσετε άσκοπα έξοδα σε «μαγικά» προϊόντα προστασίας, ενημερώνοντας σας μόνο για προϊόντα που προσφέρουν πραγματική και μετρήσιμη μείωση στα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

“Ο έλεγχος έγινε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, τα αποτελέσματα μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλυτέρα τις τυχόν επιβαρύνσεις στο χώρο της εργασίας, κίνηση που εκτιμήθηκε από το προσωπικό μας. Το report και το συνοδευτικό υλικό είναι πληρέστατα, παράλληλα εκπαιδεύει και προτείνει λύσεις. Θεωρώ ότι είναι μια κίνηση που οφείλει να κάνει κάθε εργοδότης για το προσωπικό του και κάθε πολίτης στο δικό του σπίτι.” Αποστολης Καρύδας, Hitachi Europe AE

“Πολύ ευχαριστημένος κι ανακουφισμένος... Δεν το προτείνω απλά ,θεωρώ ότι επιβάλλεται ένας τέτοιος έλεγχος ,προκειμένου να προφυλαχθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο από την ενδεχόμενη ακτινοβολία” Χρανιώτης Γιώργος, ηθοποιός, Κουκάκι

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την υπηρεσία Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης και θα την προτείναμε ανεπιφύλακτα. Πέραν της μέτρησης, οι απορίες μας λύθηκαν πλήρως και μας ικανοποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι λάβαμε και γραπτά τα αποτελέσματά της.”

“Ξεκαθάρισαν τα ερωτήματα που είχα στο μυαλό μου. Με τη βοήθεια του μηχανικού και με την πλήρως ενημερωμένη σελίδα στο Ίντερνετ γνωρίζω πολλά που δεν ήξερα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους ανησυχούν. Η καταγραφή τον αποτελεσμάτων και η αποστολή τους μέσω e-mail ήταν ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη.” Γεωργία

“Απόλυτα ευχαριστημένος ,αναλυτική και επιστημονική μελέτη καλύπτει κατά πολύ περισσότερο τις προσδοκίες μου, προτείνετε ανεπιφύλακτα έχουν και πολύ καλές λύσεις να προτείνουν. Μπράβο!” Ραφήνα

“Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την εξυπηρέτηση και ιδιαίτερα από τον κύριο Καγκελίδη που με εξυπηρέτησε άμεσα και αποτελεσματικά. Θα προτείνω την εταιρεία σας σε κάθε ευκαιρία που θα μου δοθεί.” κα. Στεργιου, Νεα Μακρη.

“Σας ευχαριστούμε πολύ ! Είστε πραγματικά αξιόπιστοι! Από την ημέρα της επίσκεψης σας στη μονάδα μας φυσικά και σας προτείνω σε όλους τους γνωστούς μου ανεπιφύλακτα.”

“Εξαιρετικά επιστημονική εργασία, πολύ υψηλού επιπέδου για τα ελληνικά δεδομένα. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη. Θα την προτείνω και σε άλλα άτομα που πιστεύω πως τους ενδιαφέρει.” Λ.Κ., Χολαργός

“Πολύ ευχαριστημένοι. Ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες προέκυψαν απο τις μετρήσεις σχετικά με την διαρρύθμιση και την χωροταξία της οικίας μας.Την έχω ήδη προτείνει και σε άλλους.” Λεωνίδας, Μαρούσι

"Ο έλεγχος ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης που έκανε στο οικόπεδο μας η Home Biology μας βοήθησε πολύ στην απόφαση μας να αξιοποιήσουμε το οικόπεδο μας. Η ενημέρωση ήταν πολύ κατατοπιστική." Παλλήνη

“Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες του Home Biology. To σπίτι μετρήθηκε ενδελεχώς για όλα τα είδη ακτινοβολίας, και την επόμενη μέρα έλαβα μια πολυσέλιδη αναφορά σχετικά τα αποτελέσματα των μετρήσεων, αλλά και εξατομικευμένες προτάσεις για τους τρόπους θωράκισής του. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους και όσες ανησυχούν για τα επίπεδα ακτινοβολίας στο σπίτι τους.” Χολαργός

“Άριστες εντυπώσεις - το προωθούμε κι από το μπλογκ μας” Γιάννα Μυράτ, Μακρινίτσα Πηλίου, allnewz.weebly.com

“Έμεινα πολύ ευχαριστημένος επειδή η πληροφόρηση ήταν πλήρης και κυρίως επειδή η αναφορά των εστιών κινδύνου έγινε γραπτά.” Χρήστος Μουσουλιώτης, Θεσσαλονίκη

"Πραγματικά άξιζε τον κόπο και ήταν κάτι που έπρεπε να είχαμε κάνει από καιρό..." Νίκος Σωτηρόπουλος, eNS εμπορική, Ταύρος

“Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες της Home Biology. Ήταν γρήγοροι, εξυπηρετικοί και απόλυτα κατατοπιστικοί με τα reports τους. Θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όσους ενδιαφέρονται για τέτοιες μετρήσεις.” Θρακομακεδόνες

"Ο έλεγχος ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης που έγινε στον χώρο μου από την Home Biology ήταν πολύ λεπτομερής και έγινε από πρόσωπο με εμφανή γνώση του αντικειμένου. Μετά τον έλεγχο έγιναν συστάσεις για βελτίωση, πολύ χρήσιμες σε πρακτικό επίπεδο. Θα την πρότεινα όπου υπάρχει πιθανό πρόβλημα." Χρήστος Ζωγράφος, Πάτρα

“Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό του κυρίου Καγκελίδη. Μας βοήθησε πολύ να κατανοήσουμε με απλά λόγια βασικά θέματα και μας πρότεινε αποτελεσματικές λύσεις.” Νέα Ερυθραία

“Ο υπεύθυνος μηχανικός είναι επαγγελματίας, συνεπής και πρόθυμος να εξηγήσει και να προτείνει λύσεις.” Αθήνα κέντρο

"Πολύ ευχαριστημένος από τον επαγγελματισμό, την επιστημοσύνη και τη διάθεση να γίνουν αντιληπτά από έμενα τα περί ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με κατανοητούς όρους. Με βοήθησε στο να ηρεμήσω από το άγχος μου για τυχόν υπερβολικές τιμές ακτινοβολίας και τυχόν βλάβες σε εμάς. Θα την πρότεινα σε οποιονδήποτε έχει λογούς να ανησυχεί." 

"Πλήρης και λεπτομερής επεξήγηση, μεθοδικότητα, επαγγελματισμός, άψογη εξυπηρέτηση, συνεργασία την οποία συστήνουμε ανεπιφύλακτα." Σκούρας Δημήτριος Μον. ΕΠΕ, Περιστέρι

“Νιώθω ιδιαίτερα τυχερή που έτυχα σε έναν τόσο σοβαρό άνθρωπο και καταρτισμένο επιστήμονα για την μελέτη του χώρου μου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Έχω ήδη ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για την αναγκαιότητα των μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης στα σπίτια φίλων και συγγενών...” Μαρίζα, Νεα Ιωνία

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τεχνικό της εταιρείας που πραγματοποίησε τη μέτρηση Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας σε οικία που πρόκειται να αγοράσω. Ήταν συνεπέστατος στην ώρα συνάντησης που είχαμε συμφωνήσει και είχε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για τη μέτρηση. Ήταν διακριτικός, αξιοπρεπής και βαθύτατος γνώστης της επιστήμης του από ότι μπορούσα να καταλάβω. Τον προτείνω ανεπιφύλακτα. (…) ήταν εμφανές ένα επίπεδο επαγγελματισμού ασυνήθιστα υψηλό για Ελλάδα. Βοήθησε πάρα πολύ στην δύσκολή απόφαση της αγοράς του διαμερίσματος.” Βριλήσσια

“Εξαιρετικές εντυπώσεις. Δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Ανεπιφύλακτα θα πρότεινα την υπηρεσία Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης σε όλους. Είναι πραγματικοί επαγγελματίες και σοβαροί στη δουλεία τους Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.” Διόνυσος

“Είμαι πολύ ικανοποιημένη από όλη την διαδικασία και τις γνώσεις που αποκόμισα. Ως αρχιτέκτων και η ιδία, σκοπεύω να χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες σας για πελάτες και φίλους που ενδιαφέρονται από εδώ και στο έξης.” Ψυχικό

“Είμαι απολύτως ευχαριστημένος και με βοήθησε να αποφασίσω αν θα αγοράσω ή όχι το συγκεκριμένο ακίνητο. Σαφώς θα την πρότεινα και σε άλλους.” Παναγιώτης, Άλιμος

“Λεπτομερειακός έλεγχος κάθε δωματίου του σπιτιού, συγκριτικός έλεγχος με και χωρίς ενεργειακές πηγές σπιτιού σε λειτουργιά, πληροφόρηση δυνατοτήτων προστασίας του πελάτη σε κάθε χώρο, απάντηση ενδελεχής σε απορίες του. Εξαιρετική δουλεία, με πλήρη ενημέρωση του πελάτη μετά τη ολοκλήρωση της έρευνας . Για το σπίτι του και τις δυνατότητες που έχει για βελτίωση. Μένω πολύ ευχαριστημένη και φυσικά το να προτείνω τον έλεγχο αυτό σε άλλους είναι από τις πρώτες μου προθέσεις.”

“Είναι μια διαδικασία αναγκαία, ειδικά όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά. 'Έμεινα πλήρως ικανοποιημένη. Ευχαριστώ” Μαρία, Μαραθώνας

“Από την επίσκεψη στον χώρο μου για τις αναγκαίες μετρήσεις έμεινα εξαιρετικά ικανοποιημένη από τον επαγγελματισμό την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα. εκτιμώ ιδιαίτερα επίσης την διάθεση του κυρίου Καγκελίδη να απάντηση με ειλικρίνεια και ευθύτητα στις απορίες μου και με τρόπο που οι απαντήσεις να μη μου αφήσουν περιθώρια για αλλά ερωτηματικά η αμφιβολίες, Δεδομένου ότι το αντικείμενο είναι άγνωστο στον μέσο άνθρωπο. έτσι έχω αποφασίσει να του αναθέσω την μόνωση του χώρου μου. Χωρίς επιφύλαξη θα τον πρότεινα σε κάθε γνωστό μου που ενδιαφέρεται.” Αθήνα

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, σαφώς θα το πρότεινα και σε άλλους γνωστούς μου. Ανακαλύψαμε πηγές ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης που δεν φανταζόμασταν και τώρα μπορούμε να την αποφύγουμε. Ευχαριστούμε πολύ.” Άγιοι Ανάργυροι

“Ο μηχανικός ήταν κατατοπιστικός, συνεπής και ευγενέστατος. Μπόρεσα να καταλάβω τις επιβαρύνσεις που δέχεται ο χώρος μου και το τι θα μπορούσα να κάνω για να τις περιορίσω με βάση σχετικές συμβουλές και μια πλήρη μελέτη. Ολοκληρωμένη και άψογη υπηρεσία από καταρτισμένο επιστήμονα!”

"Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Με βοήθησε αρκετά. Ξέρω πια τι πρέπει να κάνω για να μειώσω τις τιμές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο σπίτι μου. Φυσικά και θα την πρότεινα σε όποιον είναι ευαισθητοποιημένος στο θέμα της ακτινοβολίας και της επίπτωσης της στην υγεία μας." Σαβέλλα 

“Άριστη εξυπηρέτηση, με βοήθησε πολύ και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα.” Νικολακόπουλος Ξενοφών, Γλυκά Νερά Αττικής

“Oι υπηρεσίες σας είναι άψογες !!! Συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό σας !!! Έλαβα μια άρτια δομημένη αναφορά στο mail μου με μετρήσεις , προτάσεις , σημείωσες κτλ Ήδη σας έχω προτείνει στους συναδέλφους μου στον εργασιακό μου χώρο.” Γ.Κ. Γλυφάδα

“Βρήκα την Home Biology και τον κύριο Καγκελίδη μέσω του Ιντερνετ χωρίς να έχω σύσταση, που είναι πολύ ασυνήθιστο για εμένα. Η ιστοσελίδα της Home Biology όμως είναι σοβαρή και γεμάτη ενδιαφέρουσες πληροφορίες οπότε αποφάσισα να προχωρήσω σε ραντεβού. Χαίρομαι πολύ γιατί εκτός από εξαίρετος επαγγελματίας έχει και μεγάλη διάθεση να μοιραστεί γνώσεις και πληροφορίες καθώς και να προτείνει λύσεις, κατά το δυνατόν, απλές και οικονομικές. Μέσα στις επόμενες δύο μέρες και ο χώρος εργασίας μου και το υπνοδωμάτιό μας είχαν αλλάξει σε χώρους με ελάχιστη ηλεκτρομαγνητική επιβάρυνση και τον ευχαριστώ πολύ!” Μαρίνα, Κηφισιά

“Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες του κυρίου Καγκελίδη. Ήταν κατατοπιστικός και με βοήθησε πάρα πολύ τόσο με την κατ' ιδίαν συζήτηση όσο και με την λεπτομερέστατη γραπτή έκθεση της μελέτης του. Έχω ήδη ενημερώσει αρκετούς γνωστούς μου για τις υπηρεσίες της home biology και την επαγγελματικότητα που τη διέπει.” κα Τούζου, Βύρωνας

“Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την επίσκεψη και μελέτη της εταιρίας στο χώρο του σπιτιού μου. Πολύ αναλυτική και επεξηγηματική η προσέγγισή τους. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα.” Πετροπούλου, Χαλάνδρι

“Ήταν πολύ διαφωτιστική η ενημέρωση όπως και ο εξονυχιστικός έλεγχος που είχα στο σπίτι, και μου λύθηκαν οι απορίες για θέματα που γνώριζα ανεπαρκώς. Όπως και η βασική τεχνογνωσία που απέκτησα μετά, με την χρήση του μετρητή. Είδα ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ αυτών που νομίζουμε ότι μολύνουν πολύ (πυλώνες ΔΕΗ κλπ) σε σχέση με αλλά ηλεκτρομαγνητικά πεδία που τα θεωρούμε αμελητέα η ακόμα και ανύπαρκτα!!! Πολύ χρήσιμο εργαλείο, και σίγουρα θα το ξαναχρησιμοποιήσω στο μέλλον...” Νέα Σμύρνη

“Η όλη συνεργασία με τον κ Καγκελίδη σε αλλεπάλληλες είτε από διαδικτύου είτε και δια ζώσης επικοινωνίες χαρακτηρίζεται από τη συνέπεια, σαφήνεια, μεθοδικότητα από τη μεριά του. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα επαφή και εκτιμώ τη βοήθεια του και τις γνώσεις του αλλά πάνω από όλα τον επαγγελματισμό του." Θεσσαλονίκη

“Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την υπηρεσία της Home Biology, πληροφορήθηκα με επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις την επιβάρυνση του χώρου μου ώστε να λάβω αντίστοιχα μέτρα προστασίας. Θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όλους.” Άνω Κυψέλη

“Πολύ καλός επαγγελματίας. Έλυσε ό,τι απορία είχαμε και μάθαμε και πολλά πράγματα που δεν γνωρίζαμε. Θα τον συστήναμε ανεπιφύλακτα.” Αναστασία

“Έμεινα παρά πολύ ευχαριστημένος με την συνολική μου εμπειρία από την εταιρεία και την προτείνω ανεπιφύλακτα!” Νέο Φάληρο, Πειραιάς

“Ο κύριος Καγκελιδης ανταποκρίθηκε άμεσα και επισκέφτηκε το χώρο μου. Ακριβής μετρήσεις και αναλυτικές διευκρινίσεις! Στοχευμένες προτάσεις και λύσεις, προσιτές και πραγματοποιήσιμες. Σίγουρα θα τον πρότεινα και σε άλλους!!” Αιγάλεω

“Εξαιρετική διαδικασία. Την έχω ήδη προτείνει σε τρίτους που ενδιαφέρονται για πρόληψη. Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να επικροτεί και να υποστηρίζει τέτοιες προληπτικές διαδικασίες, τόσο προς όφελος των πολιτών όσο και προς όφελος όλου του συστήματος υγείας.” Ιωάννης Φραγκούλης, Νέο Ηράκλειο

“Άκρως ενημερωμένος επιστήμονας και επαγγελματίας. Απαντήθηκαν όλες οι απορίες μου και δόθηκαν άμεσες και απλές λύσεις για την οικία μου ενώ παράλληλα υπήρξε και λεπτομερές report για περαιτέρω ενέργειες που επιθυμώ να κάνω. Συνιστώ την Home biology ανεπιφύλακτα.” Δέσποινα

 “Με γνώμονα την συνεχή αύξηση πηγών ακτινοβολίας μέσα στον αστικό ιστό,όπως κεραίες κινητής τηλεφωνίας αλλά και εσωτερικές πηγές οι οποίες βρίσκονται μέσα στο σπίτι, ή υπηρεσία ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας κρίνεται απαραίτητη ως προς τον εντοπισμό, την μέτρηση καθώς και ελάχιστοποίηση της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Μιχάλη Καγκελίδη για την άμεση ανταπόκριση κ βοήθεια όσες φορές χρειαστηκε να επικοινωνήσω μαζί του με σκοπό να γίνουν μετρήσεις καθώς και για την άμεση σύνταξη των αποτελεσμάτων. Προτείνω ανεπιφύλακτα την υπηρεσία ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης της οποίας τα αποτελέσματα και οι λύσεις αναλύονται με λεπτομέρεια από τον κύριο Καγκελίδη .” Κηφισιά, Χρήστος

“Εντυπωσιάστηκα και έμαθα πράγματα που δεν είχα ιδέα για ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ιονισμός κτλ. Ένιωσα ασφάλεια για το μωρό μου μετά από την επίσκεψη. Μου πρότεινε λύσεις για να είμαστε ακόμα πιο ασφαλείς. Θα πρότεινα σε όποιον ενδιαφέρεται για την υγεία και ασφάλεια της οικογενείας του. Σίγουρα θα κάνω ξανά έλεγχο όταν χρειαστώ να μετακομίσω σε άλλο σπίτι. Χαίρομαι που υπάρχει τέτοια υπηρεσία στην Ελλάδα.” Δροσιά Αττικής

“Ο έλεγχος στην κατοικία μου στη περιοχή Ζωγράφου με βοήθησε να αποφασίσω για την εφαρμογή των ενδεδειγμένων προτάσεων με γνώμονα τον περιορισμό της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης στο ελάχιστο δυνατόν. Η γνώμη μου είναι ότι είναι απαραίτητος ο έλεγχος αυτός ειδικά στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας. Συγχαρητήρια στον κ. Μιχάλη Καγκελίδη για την δυνατότητα παροχής της υπηρεσίας αυτής την οποία προτείνω ανεπιφύλακτα προς όλους.” Αντώνης, Ζωγράφου

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες της Home Biology. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση όταν ζήτησα τον έλεγχο καθώς και άμεση αποστολής της αναφοράς ελέγχου ώστε να πάρουμε τυχόν κατάλληλα μέτρα. Η αναφορά ήταν πολύ επεξηγηματική και εμπεριστατωμένη ειδικά για εμάς που δεν έχουμε τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις. Σίγουρα θα την προτείνω και σε οποιονδήποτε που επιθυμεί ανάλογες υπηρεσίες.” Κηφισιά

“Συνεργάστηκα με τον κύριο Καγκελίδη για την μέτρηση Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης στο σπίτι μου. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος , ήταν ευγενικός , διακριτικός , κατατοπιστικός με πολύ καλή γνώση στο αντικείμενο και με πολύ καλή διάθεση να εξηγήσει το οτιδήποτε του ερωτήθηκε. Με βοήθησε πολύ καθώς εντόπισε και συσκευές οι οποίες εξέπεμπαν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (ακόμα και με κλειστή την ασύρματη λειτουργία τους (!) ) που δεν γνώριζα. Προτείνω ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες του και είναι βέβαιο οτι θα ξανασυνεργαστώ μαζί του.” Χρήστος – Θεσσαλονίκη

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες

Γιατί η έκθεση μας σε ακτινοβολίες έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια; Ποιες είναι οι κύριες πηγές; Υπάρχουν επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία; Μας προστατεύουν τα ισχύοντα όρια της νομοθεσίας; Γιατί δεκάδες φορείς προειδοποιούν για τους κινδύνους την ανεξέλεγκτης χρήσης τεχνολογίας, ιδιαίτερα από εγκύους και παιδιά; Υπάρχουν τρόποι προστασίας;

Περισσότερα..

Μετρήστε εύκολα την ακτινοβολία στο χώρο σας ενοικιάζοντας απλούς στη χρήση μετρητές ακτινοβολίας!

Ο οικονομικός και αξιόπιστος τρόπος για να διαπιστώσετε πόσο επιβαρύνεστε από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ ρούτερ, καλώδια της ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές και άλλες πηγές ακτινοβολίας!

Περισσότερα..

Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης κατοικιών και χώρων εργασίας

Ολοκληρωμένες μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε κατοικίες, χώρους εργασίας και οικόπεδα από μηχανικό Ε.Μ.Π. και αναλυτική έκθεση με όλους τους τρόπους για τη μείωση της ηλεκτρομαγνητικής σας επιβάρυνσης!

Περισσότερα..

Μετρητές ακτινοβολίας

Απλοί στη χρήση μετρητές για την εύκολη για την καταγραφή της ακτινοβολίας από όλες τις πηγές! 

 Μετρητές ακτινοβολίας χαμηλών συχνοτήτων από καλώδια, μετασχηματιστές, πυλώνες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. 

Μετρητές ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi κ.α.  

Μετρητές ραδιενέργειας από ραδόνιο, ραδιενεργά δομικά υλικά κ.α.

 (στον παρακάτω συνοπτικό πίνακα δείτε μόνο τους μετρητές ακτινοβολίας που είναι διαθέσιμοι και για ενοικίαση)  

 • HF32D
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Η οικονομική επιλογή για την μέτρηση της ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi, ασύρματα τηλέφωνα κ.α.
  Κατευθυντική κεραία για τον εντοπισμό των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
 • Τιμή αγοράς
  295€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 •  
 • HF38B
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Κορυφαία επιλογή για την μέτρηση της ασύρματης ακτινοβολίας!
  Κατευθυντική κεραία για τον εντοπισμό των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
  Διαφορετικό ηχητικό σήμα για την αναγνώριση των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
 • Τιμή αγοράς
  499€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση
 • HF58B
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Ίδια χαρακτηριστικά με τον HF38B
  Επιπλέον αποθήκευση μετρήσεων, υπολογισμός μέσου όρου έκθεσης και δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων (μόνο σε σύνδεση με τον NFA30M)
 • Τιμή αγοράς
  849€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  85€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  65€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση
 • NFA30M
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Η καλύτερη επιλογή για μέτρηση μαγνητικών πεδίων από καλώδια ΔΕΗ χαμηλής/μέσης τάσης, μετασχηματιστές κ.α.
  Τρισδιάστατη μέτρηση μαγνητικού πεδίου
  Αποθήκευση μετρήσεων, υπολογισμός μέσου όρου έκθεσης και δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων
 • Τιμή αγοράς
  1285€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση
 • ΜΕ3030Β
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Η οικονομική επιλογή για μέτρηση της ακτινοβολίας από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.
  Μέτρηση ηλεκτρικού κ' μαγνητικού πεδίου στον ένα άξονα
 • Τιμή αγοράς
  159€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 • TRIFIELD TF2
 • Alphalab (ΗΠΑ)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • All in one μετρητής για την γρήγορη εκτίμηση της επιβάρυνσης από όλες τις κύριες πηγές ακτινοβολίας!
  Τρισδιάστατη μέτρηση μαγνητικού πεδίου
  Προτείνεται για την μέτρηση ακτινοβολίας από καλώδια υψηλής τάσης / πυλώνες της ΔΕΗ
 • Τιμή αγοράς
  259€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Body Voltage
 • Peaktech (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Εναλλακτικός τρόπος μέτρησης της επιβάρυνσης από ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων από καλώδια συνδέοντας το σώμα σας με γείωση
  Δεν ενδείκνυται για εξωτερικές μετρήσεις
 • Τιμή αγοράς
  199€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 • RD1212
 • Quartarad (Ρωσία)
 • Μέτρηση ραδιενέργειας
  από δομικά υλικά (πλακάκια, πάγκοι γρανίτη, τούβλα κ.α.), ιατρικά μηχανήματα, απόβλητα βιομηχανιών, νοσοκομείων, πυρηνικά ατυχήματα κ.α.
 • Αξιόπιστος μετρητής για την εύκολη και γρήγορη καταγραφή των επιπέδων ραδιενέργειας
  Δωρεάν εφαρμογή RadexRead για την αποθήκευση και χαρτογράφηση των μετρήσεων ραδιενέργειας
  Ηχητικός συναγερμός
 • Τιμή αγοράς
  329€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  65€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  45€
 • Corentium Home
 • Airthings (Νορβηγία)
 • Μέτρηση ραδονίου
  από υπέδαφος, δομικά υλικά κ.α.
 • Ο πιο γρήγορος (εβδομαδιαίο δείγμα) αλλά αξιόπιστος τρόπος για την μέτρηση του καρκινογόνου ραδονίου στο χώρο σας
  Υπολογισμός ημερησίων, εβδομαδιαίων και συνολικών μέσων όρων έκθεσης
  Δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων
 • Τιμή αγοράς
  249€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  55€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  -

Εκπτώσεις στις τιμές επανενοικίασης όλων των μετρητών ακτινοβολίας!

Σταθερή τιμή εβδομαδιαίας επανενοικίασης 40 ευρώ! - Σταθερή τιμή 2ήμερης επανενοικίασης 25 ευρώ! 

Εκπτώσεις στην ταυτόχρονη ενοικίαση των κορυφαίων μετρητών υψηλών και χαμηλών συχνοτήτων!

Σετ μέτρησης υψηλών & χαμηλών συχνοτήτων HF58B+NFA30M: εβδομαδιαία ενοικίαση 115 ευρώ (45 ευρώ έκπτωση!) - 2ήμερη ενοικίαση 95 ευρώ (25 ευρώ έκπτωση!)

Σετ μέτρησης υψηλών & χαμηλών συχνοτήτων HF38B+NFA30M: εβδομαδιαία ενοικίαση 95 ευρώ (55 ευρώ έκπτωση!) - 2ήμερη ενοικίαση 75 ευρώ (35 ευρώ έκπτωση!)

 Για περισσότερα επισκεφτείτε τη σελίδα ενοικίασης των μετρητών ακτινοβολίας!  

Υλικά θωράκισης

Θωρακίστε τοίχους και τζάμια με πρωτοποριακά υλικά και προστατευτείτε εύκολα από την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση. Δείτε περισσότερα στον οδηγό υλικών θωράκισης.

 • Μεμβράνες
 • RF Shield 26
 • Θωράκιση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές γειτόνων, ραντάρ κ.α.
 • Βασική επιλογή για την θωράκιση παραθύρων - αποτελούν τα πιο ευάλωτα σημεία στην διείσδυση ασύρματης ακτινοβολίας
  Οικονομική λύση
  Αυτοκόλλητη επιφάνεια για απλή τοποθέτηση
  Δυνατότητα τοποθέτησης από συνεργείο με χρέωση 80-90€ +ΦΠΑ μέχρι 10m2
  Άμεσα διαθέσιμες
 • Τιμή αγοράς
  37€/m2
 • Υφάσματα
 • Steel Twin, Steel Gray, New Daylite, Silver Tulle, Evolution, Silver Twin, Naturell, Voile, Ultima
 • Θωράκιση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές γειτόνων, ραντάρ κ.α.
 • Κύρια χρήση ως κουρτίνες για την θωράκιση των παραθύρων
  Κουρτίνες μπορούν να έρθουν έτοιμες ραμμένες για κρέμασμα
  Χρήση και σαν κάλυμμα πάνω ή κάτω από το καθιστικό, το στρώμα ή το κρεβάτι σας όταν υπάρχει ασύρματο τηλέφωνο ή μόντεμ στο από κάτω δωμάτιο
  Παράδοση σε 5-10 εργάσιμες (10-15 αν ραφτούν σε κουρτίνα)
 • Τιμή αγοράς
  26-67€/m2
 • Μπογιές
 • HSF54, HSF64, HSF74, PRO54
 • Θωράκιση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές γειτόνων, ραντάρ κ.α.
 • Θωράκιση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια σε τοίχους κ.α.
 • Η πρώτη επιλογή για την εσωτερική ή εξωτερική θωράκιση τοίχων, οροφών και δαπέδων!
  Κορυφαία ποιότητα, αντοχή και διαπνοή
  Εύκολη βαφή από οποιονδήποτε επαγγελματία ή ερασιτέχνη
  Σταθερά υψηλά ποσοστά θωράκισης ακόμη και σε πολύ υψηλές συχνότητες (π.χ. μελλοντικά 5G)
  Άμεσα διαθέσιμες
 • Τιμή αγοράς
  5-10€/m2
 • Πλέγματα
 • V4A10, V4A03
 • Θωράκιση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές γειτόνων, ραντάρ κ.α.
 • Θωράκιση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια σε τοίχους κ.α.
 • Τοποθέτηση σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς τοίχους και δάπεδα στο στάδιο της κατασκευής
  Χρήση και ως σίτα σε παράθυρα (V4A10)
  Παράδοση σε 5-10 εργάσιμες
 • Τιμή αγοράς
  10-23€/m2
 • Μεταλιζέ υφάσματα
 • HNG80, HNG100
 • Θωράκιση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές γειτόνων, ραντάρ κ.α.
 • Θωράκιση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια σε τοίχους κ.α.
 • Τοποθέτηση σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς τοίχους και δάπεδα στο στάδιο της κατασκευής
  Τοποθέτηση κάτω από χαλί ή μοκέτα όταν έχει ασύρματη συσκευή ο γείτονας από κάτω
  Παράδοση σε 5-10 εργάσιμες
 • Τιμή αγοράς
  18-40€/m2
 • Κουνουπιέρες
 • New Daylite, Voile, Naturell, Silver Tulle
 • Θωράκιση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές γειτόνων, ραντάρ κ.α.
 • Θωράκιση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων (μόνο Silver Tulle)
  από καλώδια σε τοίχους κ.α.
 • Κορυφαία λύση για την προστασία του κρεβατιού του υπνοδωματίου
  Καλύπτει όλες τις πλευρές του κρεβατιού – Δυνατότητα τοποθέτησης υφάσματος θωράκισης και στο κάτω μέρος του κρεβατιού
  Μπορεί να μεταφερθεί σε περίπτωση μετακόμισης
  Παράδοση σε 10-15 εργάσιμες
 • Τιμή αγοράς
  799-1699€
 • Φύλλα κράματος μετάλλων
 • MCL61
 • Θωράκιση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από μετασχηματιστές, ηλεκτρικούς πίνακες, καλώδια ΔΕΗ κ.α.
 • Θωράκιση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια σε τοίχους κ.α.
 • Θωράκιση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές γειτόνων, ραντάρ κ.α.
 • Το πιο οικονομικό υλικό μαγνητικής θωράκισης στην Ευρώπη
  Προστασία από μετασχηματιστές. ηλεκτρικούς πίνακες κ.α.
  Ελαφρύ υλικό – εύκολη τοποθέτηση με κόλλα σε τοίχους / δάπεδα
  Κάλυψη με βαφή ή γυψοσανίδα
  Παράδοση σε 5-10 εργάσιμες
 • Τιμή αγοράς
  147-163€/m2

Δημοφιλή άρθρα

Ακτινοβολίες: Μια πιθανή αιτία υπογονιμότητας που δεν έχετε λάβει υπόψη σας

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η αυξημένη έκθεση σε ασύρματες ακτινοβολίες από laptop, tablet, smartphone κ.α. αποτελεί αρνητικό παράγοντα που συμβάλλει στην σύγχρονη αύξηση της ανδρικής και γυναικείας υπογονιμότητας. Ποιες άλλες πηγές...

Περισσότερα...

Οδηγός επιλογής σχολείου και παιδικού σταθμού: Ψηφιακή εκπαίδευση και ηλεκτρομαγνητική επιβάρυνση

Ποια σχολεία έχουν πιο ανεβασμένα ηλεκτρομαγνητικά πεδία; Ποιες οι επιπτώσεις από την αυξημένη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών; Ποιοι παράγοντες στο σχολεία μπορεί να επηρεάσουν την φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού;

Περισσότερα...

Ποιες ακτινοβολίες αποτελούν κίνδυνο για την εγκυμοσύνη και πιθανή αιτία πρόκλησης αυτισμού

Υπάρχουν επιπτώσεις σε εγκύους και παιδιά από τις ακτινοβολίες των κινητών τηλεφώνων, ασύρματων μόντεμ, laptop, tablet, κεραιών κινητής τηλεφωνίας, πυλώνων κ.α.; Ποια η σύνδεση με τη σύγχρονη αύξηση των παιδικών προβλημάτων νόησης και...

Περισσότερα...

Νέα έκθεση ανατρέπει όσα γνωρίζατε για τις επιπτώσεις των μη ιονίζουσων ακτινοβολιών

Τι δείχνουν νεότερες έρευνες για τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας έκθεσης σε κοινές πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας όπως κινητά τηλέφωνα, ασύρματες συσκευές, καλώδια ΔΕΗ κ.α.; Τα συγκλονιστικά συμπεράσματα της έκθεσης κορυφαίων...

Περισσότερα...

Μάθε γιατί να αποφύγεις το “έξυπνο” σπίτι - Προβλήματα και ασφαλείς εναλλακτικές

Smart Home: Πως γίνεται το σπίτι "έξυπνο"; Ποια τα οφέλη; Τι ακτινοβολία εκπέμπουν οι έξυπνες συσκευές; Ποιοι οι κίνδυνοι για υγεία, ασφάλεια και ιδιωτικότητα; Υπάρχουν ασφαλείς εναλλακτικές; Υπάρχουν τρόποι προστασίας;

Περισσότερα...

Σοκαριστικές προειδοποιήσεις φορέων και επιστημόνων για τους κινδύνους από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες

Πόσο μας επηρεάζουν ασύρματα τηλέφωνα, μόντεμ (Wi-Fi), κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καλώδια ΔΕΗ, baby monitor κ.α. Τι προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ρωσική Επιτροπή για την Προστασία από την Μη-Ιονίζουσα Ακτινοβολία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας...

Περισσότερα...

Ακτινοβολίες ασύρματων τηλεφώνων, μόντεμ ρούτερ (Wi-Fi), tablet, laptop, smartphone: Επιπτώσεις υγείας - Τρόποι μείωσης έκθεσης - Ασφαλείς εναλλακτικές

Υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία από την ακτινοβολία των ασύρματων μόντεμ, τηλεφώνων, τάμπλετ και λάπτοπ; Πως μπορείτε να μειώσετε την καθημερινή σας έκθεση; Πως θα αποφύγετε τις ακτινοβολίες από τους γείτονες; Υπάρχουν ασφαλείς...

Περισσότερα...

Προσοχή: Έρχεται το 5G με χιλιάδες νέες κεραίες – Τι μπορείς να κάνεις

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα νέα δίκτυα 5G. Πότε έρχονται; Γιατί χρειάζονται περισσότερες κεραίες; Τι ακτινοβολία θα εκπέμπουν; Τι προειδοποιούν οι επιστήμονες; Πώς μπορούμε να αντιδράσουμε; Ποιες οι ασφαλείς εναλλακτικές και οι τρόποι...

Περισσότερα...