Δεν έχετε προσθέσει κάτι ακόμη στη λίστα σας!

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία από την αυξημένη έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία;

Εκτός από τις ιονίζουσες ακτινοβολίες (= ραδιενέργεια) και οι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες (=ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων) συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πολύ χαμηλά επίπεδα έκθεσης  σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία προκαλούν στον άνθρωπο ποικιλία βιολογικών αντιδράσεων όπως αύξηση δραστηριότητας των ελευθέρων ριζών, εκροή ασβεστίου, αύξηση διαπερατότητας αιματοεγκεφαλικού φραγμού, σύνθεση πρωτεϊνών του στρες, διατάραξη ενδοκυτταρικής επικοινωνίας, συντονισμό δεσμών υδρογόνου-οξυγόνου, συσσώρευση αιμοπεταλίων, αυξημένη παραγωγή ισταμίνης κ.α.

Πληθώρα ερευνών έχουν δείξει ότι οι τεχνητές ακτινοβολίες σχετίζονται με την πρόκληση ή την επιδείνωση παιδικής λευχαιμίας, καρκίνου μαστού, εγκεφάλου και ακουστικών νεύρων, αϋπνίας, άσθματος,  Αλτσχάϊμερ, υπογονιμότητας,  αποβολών εγκυμοσύνης, κατάθλιψης, καρδιακής αρρυθμίας, νευρολογικών παθήσεων, παχυσαρκίας, διαβήτη, αυτιστικού συνδρόμου, υπερκινητικότητας, προβλημάτων προσοχής κ.α.

Με βάση χαμηλές τιμές έκθεσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έχει πλέον εντάξει στη λίστα των καρκινογόνων, τα μαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων (πιθανά καρκινογόνα ), ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων (πιθανά καρκινογόνα – έχει προταθεί η ένταξη στα αποδεδειγμένα καρκινογόνα) και το ραδόνιο (αποδεδειγμένα καρκινογόνα).

Ο οδηγός της Διεθνούς Επιτροπής για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια (IECEM) αναλύει τις μη θερμικές επιπτώσεις και τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης των ακτινοβολιών με τους ζώντες οργανισμούς.

H έκθεση BioInitiative Report, συνοψίζει στις 1479 σελίδες της, τις χιλιάδες έρευνες στο θέμα των επιπτώσεων από μη ιονίζουσες ακτινοβολίες και αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια τεκμηρίωσης των βιολογικών επιδράσεων στον άνθρωπο και καθορισμού ασφαλών ορίων μακροχρόνιας έκθεσης. Διαβάστε εδώ τα ανησυχητικά συμπεράσματα της έκθεσης BioInitiative Report.

Λίστα ερευνών για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ανά πηγή ακτινοβολίας  και αποτέλεσμα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Powerwatch (τη στιγμή που γράφεται το κείμενο >60% των ερευνών δείχνουν επιπτώσεις στην υγεία και μόνο το 15% δεν δείχνουν επιπτώσεις στην υγεία).

Η Επιστημονική Συμβουλευτική Ένωση Ραδιοσυχνοτήτων Ωκεανίας (ORSAA) αποτελεί ανεξάρτητη επιστημονική οργάνωση που διερευνά τον αντίκτυπο των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην υγεία και διαθέτει σχετική κατηγοριοποιημένη βάση δεδομένων, η οποία είναι ελεύθερη σε όλους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους για την ασφάλεια των νέων δικτύων 5G: “από την ανάλυση 1995 δημοσιευμένων  ερευνών για τα ασύρματα ηλεκτρομαγνητικά  πεδία, το 68% εμφανίζουν σημαντικές βιολογικές επιπτώσεις για την υγεία (…) με τους ακόλουθους σημαντικούς κινδύνους: νευροαναπτυξιακές διαταραχές σε παιδιά, νευροεκφυλιστικές ασθένειες σε ενήλικες όπως άνοια, σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος του Πάρκινσον, υπογονιμότητα και σοβαρές επιβλαβείς επιδράσεις στον αναπαραγωγικό ιστό και στο σπέρμα, ανοσολογικές ασθένειες / διαταραχές όπως αλλεργίες, ατοπική δερματίτιδα και αυτοάνοσες ασθένειες. (…) Μεγάλος αριθμός ερευνών , δείχνουν βλάβες που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες, ένα παθολογικό φαινόμενο που εμπλέκεται σε πολλές χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης, η κατάθλιψη, η νόσος του Alzheimer κ.α.”.

Αντίστοιχη πλατφόρμα διαθέτει αποτελεί και το EMF-Portal του Πανεπιστημίου Aachen η οποία συνοψίζει συστηματικά επιστημονικά ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τις επιδράσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Διεθνείς επιστημονικοί οργανισμοί εμπειρογνωμόνων που έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και προτείνουν για την ανάπτυξη νέων ασφαλών ορίων έκθεσης είναι η ένωση EMFSCIENTIST και η Διεθνής Συμμαχία Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (IEMFA), ανάμεσα  στα μέλη των οποίων συμπεριλαμβάνονται και ο Δρ. Γεωργίου, του τμήματος  Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας και η Δρ. Φραγκοπούλου, του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου των Αθηνών.

Δείτε περισσότερα:

Δείτε τα άρθρα της Home Biology για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην ανθρώπινη υγεία:

Προκαλεί εθισμό η υπερβολική χρήση κινητού και ίντερνετ;

Αρνητικές επιπτώσεις στη συμπεριφορά και την κοινωνικοποίηση, κατάθλιψη, άγχος, συρρίκνωση της προσοχής και άλλες ψυχικές διαταραχές – Πως σχετίζονται με τον εθισμό στη χρήση διαδικτύου / Wi-Fi ("ιντερνετισμός"), κινητού τηλεφώνου ("Nomophobia" = No mobile phone phobia), smartphone, tablet, ηλεκτρονικού υπολογιστή κ.α.


Ανησυχητικές προειδοποιήσεις φορέων και επιστημόνων για τους κινδύνους από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες

Πόσο μας επηρεάζουν ασύρματα τηλέφωνα, μόντεμ (Wi-Fi), κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καλώδια ΔΕΗ, baby monitor κ.α. Τι προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ρωσική Επιτροπή για την Προστασία από την Μη-Ιονίζουσα Ακτινοβολία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και δεκάδες κορυφαίοι επιστήμονες.


Συχνές ερωτήσεις για τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες: Είδη και επιπτώσεις υγείας

Ποια τα διάφορα είδη ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας; Ποιες είναι ιονίζουσες, ποιες είναι χαμηλών και ποιες υψηλών συχνοτήτων; Ποια η διαφορά με των τεχνητών από τις φυσικές ακτινοβολίες; Υπάρχουν επιπτώσεις υγείας; Σε τι διαφωνούν οι επιστήμονες; Γιατί τα αποτελέσματα των ερευνών είναι αντιφατικά; 


Αιτία συμπτωμάτων κατάθλιψης οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες;

Ο αόρατος παράγοντας που συμβάλλει στην επιδείνωση συμπτωμάτων κατάθλιψης. Γιατί η μείωση της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες από ασύρματα τηλέφωνα, μόντεμ, καλώδια ΔΕΗ, κεραίες κινητής τηλεφωνίας κ.α. μπορεί να αποτελεί μια εναλλακτική θεραπεία.


Ηλεκτροϋπερευαισθησία: Η αλλεργία του 21ου αιώνα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Την έχουν αποκαλέσει και «γρίπη των γιάπηδων», «ασθένεια των μικροκυμάτων» και περιλαμβάνει ανεξήγητες αλλεργίες, σφύριγμα στα αυτιά, ταχυκαρδία και αρρυθμίες, εξάντληση, μούδιασμα του κεφαλιού, συνεχείς πονοκεφάλους κ.α Μήπως επηρεάζει και εσάς η συνεχώς αυξανόμενη ηλεκτρομαγνητική ρύπανση από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) κ.α.;


Υποστήριξη

Αναλυτικές περιγραφές προϊόντων και μηχανικός στη διάθεση σας για να σας λύσει κάθε απορία σχετικά με την χρήση των προϊόντων πριν και μετά την αγορά τους

Ηθικό εμπόριο

Μόνο προϊόντα αξιόπιστων εταιρειών, που τα έχουμε δοκιμάσει για την αποτελεσματικότητα τους και όχι οτιδήποτε “πουλάει“

Δωρεάν μεταφορικά

Παράδοση χωρίς χρέωση στον χώρο σας ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής – Ισχύει εντός Ελλάδας, για όλες τις αγορές και ενοικιάσεις - Δεν ισχύει για ρούχα SHIELD

Παρακολούθηση παραγγελίας

Αποστολή tracking number με email / SMS για να γνωρίζετε κάθε στιγμή που βρίσκεται η παραγγελία σας

Εύκολη πληρωμή

Αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση / πληρωμή, πιστωτική κάρτα, μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Samsung Pay, Google Pay, Apple Pay, Paypal

Πληρωμή σε δόσεις

Δυνατότητα πληρωμής σε 3 άτοκες δόσεις πληρώνοντας μέσω Klarna. Δείτε πως γίνεται.

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από μηχανικό και την μείωση της επιβάρυνσης από ακτινοβολίες.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2108081912
Δευ-Παρ 09:00-19:00

Φόρμα Επικοινωνίας

Φόρτωση...

Θέλετε να μη χάνετε είδηση;


Εγγραφείτε στο newsletter μας!

0
Shares