Δεν έχετε προσθέσει κάτι ακόμη στη λίστα σας!

Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις για τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες: Είδη και επιπτώσεις υγείας

Ποια τα διάφορα είδη ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας; Ποιες είναι ιονίζουσες, ποιες είναι χαμηλών και ποιες υψηλών συχνοτήτων; Ποια η διαφορά με των τεχνητών από τις φυσικές ακτινοβολίες; Υπάρχουν επιπτώσεις υγείας; Σε τι διαφωνούν οι επιστήμονες; Γιατί τα αποτελέσματα των ερευνών είναι αντιφατικά; 

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις ακτινοβολίες

 1. Τι είναι οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες;
 2. Δεν είναι μόνο οι ιονίζουσες ακτινοβολίες βλαβερές;
 3. Ποιο το σημείο διαφωνίας των επιστημόνων για τις επιπτώσεις των μη ιονίζουσων ακτινοβολιών;
 4. Πως μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας ακόμη και χαμηλά επίπεδα μη ιονίζουσων ακτινοβολιών;
 5. Ποια επίδραση των τεχνητών ακτινοβολιών στον άνθρωπο μπορεί να συνδέεται με την πρόκληση πληθώρας επιπτώσεων υγείας;
 6. Σε τι διαφέρουν οι τεχνητές ακτινοβολίες από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες που υπάρχουν στη φύση;
 7. Οι ακτινοβολίες από τις ηλεκτρικές συσκευές, τα καλώδια του σπιτιού και τις γραμμές της ΔΕΗ υπάρχουν πολλά χρόνια και δεν πάθαμε τίποτα. Γιατί να μειώσουμε την έκθεση μας σε αυτές;
 8. Οι ακτινοβολίες από τις ραδιοτηλεοπτικές κεραίες υπάρχουν πολλά χρόνια δεν πάθαμε τίποτα. Γιατί είναι βλαβερές οι πολύ χαμηλότερης ισχύος κεραίες κινητής τηλεφωνίας;
 9. Γιατί τα αποτελέσματα των ερευνών είναι αντιφατικά;
 10. Αν όντως υπήρχε κίνδυνος, δε θα μας προειδοποιούσε η κυβέρνηση;
 11. Πρέπει να θυσιάσω όλες τις τεχνολογικές ευκολίες για να μειώσω την έκθεση μου σε τεχνητές ακτινοβολίες;

Τι είναι οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες;

Οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες είναι ενεργειακά πεδία που δημιουργούνται από ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια.

Υπάρχουν φυσικές ακτινοβολίες (η ηλιακή και άλλες κοσμικές ακτινοβολίες, το μαγνητικό πεδίο της γης, τα κύματα Shumman κ.α.) και τεχνητές ακτινοβολίες (από τις ηλεκτρικές συσκευές, τα καλώδια της ΔΕΗ, τα κινητά τηλέφωνα, τις κεραίες, τα ραντάρ κ.α.)

Oι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την συχνότητα μετάδοσης τους:

 • Μη ιονίζουσες ακτινοβολίες Χαμηλών Συχνοτήτων από τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές,τα καλώδια των οικιακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και του δικτύου της ΔΕΗ, τους μετασχηματιστές κ.α.
 • Μη ιονίζουσες ακτινοβολίες Υψηλών Συχνοτήτων από τα κινητά τηλέφωνα και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, το ασύρματο ίντερνετ (WI-FI), τα φορητά τηλέφωνα και τις βάσεις τους (DECT), τις συσκευές bluetooth, τα συστήματα συναγερμού, τους φούρνους μικροκυμάτων, τις ασύρματες κονσόλες παιχνιδιών, τις κεραίες εκπομπής ραδιοτηλεοπτικών σημάτων, τα ραντάρ του στρατού, των αεροδρομίων και των λιμανιών, τα μετεωρολογικά ραντάρ, τους δορυφόρους, το σύστημα επικοινωνίας της αστυνομίας (ΤΕΤRΑ) κ.α.
 • Ιονίζουσες ακτινοβολίες (με συχνότητα μεγαλύτερη του ορατού φωτός) από τις ακτίνες Χ (ακτινογραφίες), την υπεριώδη και άλλες κοσμικές ακτινοβολίες, το αέριο ραδόνιο που αναβλύζεται από διάφορα σημεία της γης, το ουράνιο (που χρησιμοποιείται στα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας), ραδιενεργά υλικά που βρίσκονται σε διάφορα πετρώματα κ.α.

Ηλεκτρομαγνητικό φάσμα

Δεν είναι μόνο οι ιονίζουσες ακτινοβολίες βλαβερές;

Ο διαχωρισμός των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών σε ιονίζουσες και μη, δημιουργεί την λανθασμένη εντύπωση ότι η μόνη βιολογικά επιβλαβής διαδικασία είναι ο ιονισμός.

Οι ιονίζουσες ακτινοβολίες (= ραδιενεργές) ενεργοποιούν την παραγωγή ελευθέρων ριζών στα κύτταρα του ανθρωπίνου σώματος και μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στην δομή των χρωμοσωμάτων και της κυτταρικής μεμβράνης (μηχανισμοί που σχετίζονται με την ανάπτυξη καρκίνου).

Σε αντίθεση με τις μη ιονίζουσες ακτινοβολίες που είναι ως επί το πλείστον τεχνητές και έχουν εισαχθεί πρόσφατα στο περιβάλλον, οι ραδιενεργές – ιονίζουσες ακτινοβολίες υπήρχαν πάντοτε κατά την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους, γεγονός που σημαίνει ότι έχουμε αναπτύξει κάποιους μηχανισμούς προσαρμογής σε αυτές.

Και όπως μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας για τη ραδιενέργεια, συγκεκριμένα είδη και δοσολογίες ιονίζουσων ακτινοβολιών μπορεί και να μας ωφελούν.

Αντίθετα η συνεχής και ολοένα αυξανόμενη έκθεση σε μη ιονίζουσες ακτινοβολίες από το ηλεκτρικό δίκτυο, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και από τις δεκάδες νέες ασύρματες εφαρμογές που προστίθενται καθημερινά, μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία, μέσω μηχανισμών που δεν έχουν σχέση με τον ιονισμό.

“Μια κύρια σύγχρονη απειλή για την δημόσια υγεία είναι το τεχνητό ηλεκτρομαγνητικό νέφος. Αυτή η μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ρύπανση είναι ιδιαίτερα ύπουλη, γιατί διαφεύγει τον εντοπισμό της από τις αισθήσεις μας – μια συνθήκη που προκαλεί μια περιφρονητική στάση σε σχέση με την ανάγκη για την προσωπική μας προστασία. Κι όμως, η φύση του φαινομένου αυτού είναι τέτοια που κυριολεκτικά δεν υπάρχει μέρος να κρυφτούμε” Δρ. Gerard Hyland, βιοφυσικός, Πανεπιστήμιο Warwick, 2 φορές υποψήφιος βραβείου Νόμπελ Ιατρικής [5]

Ποιο το σημείο διαφωνίας των επιστημόνων για τις επιπτώσεις των μη ιονίζουσων ακτινοβολιών;

Οι επιστήμονες διαφωνούν για τα επίπεδα μη ιονίζουσων ακτινοβολιών που προκαλούν επιπτώσεις στην υγεία.

Τα μέχρι σήμερα όρια ασφαλείας έχουν οριστεί λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις θερμικές επιδράσεις από υψηλής έντασης πεδία. Οι τιμές αυτές που συναντώνται σπάνια και μόνο σε πολύ κοντινή απόσταση από ισχυρές πηγές ακτινοβολίας (π.χ. ραδιοτηλεοπτικές κεραίες).

Tα τελευταία χρόνια, σημαντική μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι σύμφωνα με νεότερα ερευνητικά δεδομένα, υπάρχουν επιπτώσεις υγείας και από πολύ χαμηλότερα, μη-θερμικά επίπεδα έκθεσης.

“Σύμφωνα με ένα αυξανόμενο αριθμό επιδημιολογικών και πειραματικών ερευνών, ακόμη και η ελάχιστη έκθεση σε μη ιονίζοντα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου, μπορεί να συνοδευτεί από νευρικές διαταραχές και διάσπαση των 24ωρων βιολογικών ρυθμών και φαίνεται ικανή να επηρεάσει τους αναπτυσσόμενους οργανισμούς” Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ψήφισμα Β3-0280 [2]

Πως μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας ακόμη και χαμηλά επίπεδα μη ιονίζουσων ακτινοβολιών;

Ο ανθρώπινος οργανισμός παρουσιάζει πληθώρα βιολογικών αντιδράσεων ακόμη και σε χαμηλά (μη θερμικά) επίπεδα τεχνητών ακτινοβολιών: αύξηση κυτταρικού πολλαπλασιασμού, παραγωγή πρωτεϊνών του στρες, αύξηση δραστηριότητας των ελευθέρων ριζών, εκροή ασβεστίου, αύξηση διαπερατότητας αιματοεγκεφαλικού φραγμού, συντονισμός δεσμών υδρογόνου-οξυγόνου κ.α.

Ο οδηγός της Διεθνούς Επιτροπής για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια (IECEM) αναλύει τις μη θερμικές επιπτώσεις και τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης των ακτινοβολιών με τους ζώντες οργανισμούς.

Η δυνατότητα πρόκλησης επιπτώσεων υγείας δεν εξαρτάται μόνο από την ένταση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων αλλά και από την διάρκεια και την περιοδικότητα της έκθεσης.

Μικρής διάρκειας και περιοδική έκθεση, ακόμη και σε υψηλής έντασης πεδία, δεν είναι επικίνδυνη αφού ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να επιδιορθώσει τις όποιες βλάβες (πιθανές εξαιρέσεις τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυοι και τα παιδιά).

Αντίθετα η συνεχής και ταυτόχρονη έκθεση σε πολλαπλές πηγές ακτινοβολίας, οδηγεί στην χρόνια πρόκληση βιολογικών αντιδράσεων που έχουν μακροπρόθεσμα ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Ποια επίδραση των τεχνητών ακτινοβολιών στον άνθρωπο μπορεί να συνδέεται με την πρόκληση πληθώρας επιπτώσεων υγείας;

Μια από τις κύριες αιτίες πρόκλησης επιπτώσεων υγείας σύμφωνα με τον Δρ. Blank, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και ερευνητή στον βιοηλεκτρομαγνητισμό, είναι το γεγονός ότι τα κύτταρά μας έχουν στρεσογόνο αντίδραση στις τεχνητές ακτινοβολίες, όπως συμβαίνει και με άλλες περιβαλλοντικές τοξίνες (βαρέα μέταλλα κ.α.)

Το ανθρώπινο DNA λειτουργεί σαν κεραία η οποία λαμβάνει ακόμη και χαμηλής ισχύος τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά σήματα χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων και δίνει εντολή για την παραγωγή πρωτεϊνών του στρες.

Ο μηχανισμός προσαρμογής στο στρες ενεργοποιεί το ορμονικό μας σύστημα για να αντιμετωπίσει την κάθε παρουσιαζόμενη πρόκληση. Δυστυχώς είναι σχεδιασμένος για να λειτουργεί για προσωρινό διάστημα.

Η χρόνια παραγωγή πρωτεϊνών του στρες:

 • συνδέεται με προβλήματα ύπνου, κατάθλιψη, πονοκεφάλους, γαστρικά και δερματολογικά προβλήματα, παχυσαρκία, καρδιοπάθεια, άσθμα, μολύνσεις, κ.α. [23]
 • εξαντλεί το ανοσοποιητικό σύστημα και οδηγεί στην εμφάνιση αυτοάνοσων ασθενειών όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η νόσος του Lyme, ο Λύκος, η νόσος του Crohn, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης κ.α. [24]

Η παραπάνω επίδραση αποτελεί πιθανή εξήγηση για τα αποτελέσματα σημαντικού αριθμού ερευνών που συνδέουν τις τεχνητές ακτινοβολίες με τη λευχαιμία, τον καρκίνο του στήθους, του δέρματος, του εγκεφάλου, των όρχεων και του σιελογόνου αδένα, τις θρομβώσεις, τον διαβήτη, τις αποβολές εγκυμοσύνης, την ανδρική στειρότητα, το Αλτσχάϊμερ, την αϋπνία, τις νευρωτικές διαταραχές, την κατάθλιψη κ.α.

Διαβάστε περισσότερα για τις επιπτώσεις των ακτινοβολιών:

“Το σημαντικότερο σημείο που πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κόσμος για τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουν μεγάλη ένταση για να προκαλέσουν βιολογικές επιδράσεις. Υπάρχουν πια σημαντικές αποδείξεις ότι σήματα εξαιρετικά χαμηλής ισχύος έχουν συνέπειες” Abraham Liboff, ερευνητής, Κέντρο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Florida Atlantic [3]

Σε τι διαφέρουν οι τεχνητές ακτινοβολίες από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες που υπάρχουν στη φύση;

1. Σε αντίστοιχες συχνότητες εκπομπής, τα επίπεδα των κοσμικών ακτινοβολιών είναι απειροελάχιστα σε σχέση με των τεχνητών ακτινοβολιών

“50 χρόνια πριν, ήταν αδύνατο να μετρήσουμε 10 pW/cm2 στην περιοχή συχνοτήτων 100 KHz - 300 GHz. Σήμερα αναλόγως με την τοποθεσία καταγράφονται τιμές 1-100 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερες” Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ψήφισμα Β3-0280

Το μαγνητικό πεδίο της γης που είναι ισχυρότερο από τα περισσότερα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικό πεδία είναι στατικό. Σε αντίθεση με τα εναλλασσόμενα πεδία, τα στατικά δεν αλλάζουν συνεχώς πολικότητα, προκαλώντας μεταβολές στην ευθυγράμμιση των μορίων και στις τροχιές των ατόμων.

2. Οι τεχνητές ακτινοβολίες έχουν αφύσικες κυματομορφές με σταθερά επαναλαμβανόμενο μοτίβο πλάτους, παλμών κλπ

“Το πρόβλημα είναι ότι οι τεχνητές ακτινοβολίες δεν είναι «φυσιολογικές». Είναι τεχνουργήματα με ασυνήθιστες εντάσεις, χαρακτηριστικά εκπομπής σήματος, ψηφιακά πρωτόκολλα και κυματομορφές, που δεν συναντώνται στη φύση. Και μπορούν να αποπροσανατολίσουν τα κύτταρα με εκατομμύρια τρόπους” Blake Levit, συγγραφέας του βιβλίου “Electromagnetic Fields, A Consumer’s Guide to the Issues and How to Protect Ourselves”[4]

3. Οι τεχνητές ακτινοβολίες αποτελούν πολύ πρόσφατη προσθήκη στον ανθρώπινο περιβάλλον και δεν έχουμε αναπτύξει τους εξελικτικούς μηχανισμούς για να τις αντιμετωπίσουμε.

“δεδομένου του μικρού χρονικού διαστήματος στο οποίο η ανθρωπότητα είναι εκτεθειμένη στο τεχνητό ηλεκτρομαγνητικό νέφος, δεν έχουμε αποκτήσει εξελικτική ανοσία ενάντια στις αρνητικές επιπτώσεις υγείας ή στις παρεμβολές που προκαλεί στις φυσιολογικές ηλεκτρομαγνητικές διαδικασίες του οργανισμού μας” Δρ. Gerard Hyland, βιοφυσικός, Πανεπιστήμιο Warwick, 2 φορές υποψήφιος βραβείου Νόμπελ Ιατρικής [5]

Οι ακτινοβολίες από τις ηλεκτρικές συσκευές, τα καλώδια του σπιτιού και τις γραμμές της ΔΕΗ υπάρχουν πολλά χρόνια και δεν πάθαμε τίποτα. Γιατί να μειώσουμε την έκθεση μας σε αυτές;

1. Η έκθεση μας σε ακτινοβολίες που οφείλονται στον ηλεκτρισμό έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της:

 • μεγαλύτερης χρήσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών
 • επέκτασης του δικτύου της ΔΕΗ (οι γραμμές μεταφοράς της ΔΕΗ έχουν δεκαπλασιαστεί και τα δίκτυα διανομής έχουν εικοσαπλασιαστεί από το 1960 μέχρι σήμερα[11])
 • κατάργησης χρήσης γειωμένων χαλυβδοσωλήνων για τα καλώδια
 • φθοράς των γειώσεων και μονώσεων των καλωδίων στις κατοικίες

2. Οι ακτινοβολίες που εκπέμπονται από τα καλώδια και τις συσκευές σήμερα έχουν πιο επιβαρυντική κυματομορφή

Κυματομορφή σύγχρονων συσκευώνΗ εκτεταμένη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών μη γραμμικού φορτίου όπως λαμπτήρες φθορισμού, αντάπτορες εναλλασσόμενου ρεύματος, ηλεκτρονικοί διακόπτες dimmer, κλιματιστικά inverter, τηλεοράσεις plasma, φωτοβολταϊκά συστήματα κ.α. έχει ως αποτέλεσμα την παραμόρφωση του απλού ημιτονοειδούς σήματος των 50Hz του ηλεκτρικού δικτύου με αρμονικές υψηλών συχνοτήτων.

Το φαινόμενο αποκαλείται «Βρώμικος Ηλεκτρισμός» επειδή προκαλεί την υπερθέρμανση του ουδετέρου αγωγού και την πρόωρη γήρανση των συσκευών. Επιστήμονες θεωρούν ότι η νέα κυματομορφή του ηλεκτρικού δικτύου είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον άνθρωπο[6] .

3. Ο ηλεκτρισμός έχει επιπτώσεις υγείας

Παλαιότερα υπήρχε η άποψη ότι ακτινοβολίες χαμηλών συχνοτήτων δεν έχουν αρκετή ενέργεια (φωτόνια) και ως εκ τούτου ο οργανισμός μας δεν θα μπορούσε να τα ξεχωρίσει από τα φυσικά ηλεκτρομαγνητικά κύματα που παράγει το σώμα του (thermal noise).

Ωστόσο όπως έχουν δείξει έρευνες από το 1977 (Adey και Bawin) οι οργανισμοί μπορεί να αντιληφθούν εξωγενή ηλεκτρομαγνητικά σήματα πολύ χαμηλής έντασης και να εμφανίσουν μεγαλύτερη αντίδραση σε αυτά από ότι σε ισχυρότερα.

Η εξήγηση του φαινομένου της κυτταρικής ενίσχυσης ενός εξωγενούς σήματος έδωσε το 1994 στους Gilbert και Rodbell το βραβείο Νόμπελ. Οι πρωτεΐνες G ενοποιούν πολλαπλά σήματα εξωτερικά των κυττάρων και ενεργοποιούν διάφορα κυτταρικά συστήματα ενίσχυσης. Εξαιτίας αυτών, ένα και μόνο φωτόνιο ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας είναι ικανό να ξεκινήσει την μαζική είσοδο ασβεστίου μέσα στα κύτταρα, ενεργοποιώντας πολλές βιολογικές λειτουργίες.[7]

Μέχρι σήμερα έρευνες έχουν συνδέσει τις ακτινοβολίες χαμηλών συχνοτήτων με τις αποβολές εγκυμοσύνης, το Αλτσχάϊμερ, την λευχαιμία, τον καρκίνο του στήθους και του δέρματος, την αϋπνία, τις θρομβώσεις, βλάβες στο DNA, τον διαβήτη, την σκλήρυνση κατά πλάκας, τις νευρωτικές διαταραχές, την κατάθλιψη κ.α.

Το εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα έχει καταταχθεί στα πιθανά καρκινογόνα από Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Υγείας των Η.Π.Α. (NIEHS)[8] και από το Διεθνές Πρακτορείο Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας[9].

“Νέες έρευνες, δείχνουν ότι σχεδόν όλες οι μάστιγες που έπληξαν τον άνθρωπο από τον 20ο αιώνα, όπως η παιδική λευχαιμία, ο καρκίνος του στήθους, το κακόηθες μελάνωμα και το άσθμα μπορούν να συνδεθούν με τη χρήση του ηλεκτρισμού” Δρ. Samuel Milham, Ιατρικός ερευνητής εξειδικευμένος στην εργασιακή επιδημιολογία [10]

Οι ακτινοβολίες από τις ραδιοτηλεοπτικές κεραίες υπάρχουν πολλά χρόνια δεν πάθαμε τίποτα. Γιατί είναι βλαβερές οι πολύ χαμηλότερης ισχύος κεραίες κινητής τηλεφωνίας;

1. Δεχόμαστε μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής

Οι ραδιοτηλεοπτικές κεραίες βρίσκονται συνήθως σε υψώματα μη αστικών περιοχών και επομένως αν και εκπέμπουν με μεγαλύτερη ισχύ το σήμα τους φτάνει σε εμάς εξασθενημένο.

Έρευνα το 2000 στη Σουηδία έδειξε ότι οι εκπομπές από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς αποτελούσαν πλέον μόνο το 13% των ασύρματων ακτινοβολιών στα προάστια και το 1% στο κέντρο των πόλεων[12].

Το μεγαλύτερο ποσοστό της κατά πολύ αυξημένης σημερινής μας έκθεσης σε ασύρματες ακτινοβολίες προέρχεται από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τα κινητά τηλέφωνα, τα ασύρματα τηλεφώνα και μόντεμ.

2. Οι ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής έχουν πιο επιβαρυντική κυματομορφή

Αναλογική διαμόρφωσηΤα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας (αλλά και από τα κινητά και τα ασύρματα τηλεφώνα, τα ασύρματα μόντεμ κλπ) έχουν ψηφιακή διαμόρφωση (βλέπε κάτω φωτό), ενώ αυτά των ραδιοτηλεοπτικών κεραιών (με εξαίρεση τις νέες κεραίες ψηφιακής TV) έχουν αναλογική διαμόρφωση (βλέπε πάνω φωτό).

Ψηφιακή διαμόρφωσηΗ ψηφιακή τετραγωνική κυματομορφή που περιλαμβάνει παλμούς υψηλής έντασης θεωρείται βιολογικά πιο ισχυρή από την παλαιότερη αναλογική ημιτονοειδή κυματομορφή.

Το συμπέρασμα της επιστημονικής ομάδας BioInitiative Working Group, που έλαβε υπόψη πάνω από 2000 έρευνες στο θέμα των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών ήταν ότι:

“Υπάρχουν σημαντικά επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία παλμικής διαμόρφωσης μπορεί να έχουν επιπτώσεις υγείας, με μακροχρόνια έκθεση σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τα τωρινά όρια έχουν αγνοήσει την διαμόρφωση του κύματος σαν παράγοντα των επιπτώσεων στον άνθρωπο και γι’ αυτό είναι ανεπαρκή για την προστασία του κοινού από την χρόνια έκθεση σε μορφές παλμικά διαμορφωμένων σημάτων” [13]

3. Και οι ραδιοτηλεοπτικές κεραίες επιβαρυντικές

Έρευνες έχουν συνδέσει την γειτνίαση σε αυτές με την παιδική λευχαιμία, τον καρκίνο του εγκεφάλου και το μελάνωμα (Merzenich [14],Ha[15],Hallberg [16] ,Hocking[17].

“Έρευνες στο κυτταρικό επίπεδο αποδεικνύουν ότι η έκθεση σε ασύρματα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ακόμη και σε επίπεδα πολύ μικρότερα από τα σημερινά όρια ασφαλείας, οδηγεί σε διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη, χρόνια κόπωση, πονοκέφαλο, μειωμένη ικανότητα μάθησης και απομνημόνευσης, αποβολές εγκυμοσύνης, πρόωρη παιδική θνησιμότητα και εκ γενετής παραμορφώσεις (...) Οι εκτεθειμένοι σε ακτινοβολία γονείς αποκτούν παιδιά με μεγαλύτερο ποσοστό καρκίνων του κεντρικού νευρικού συστήματος και άλλων προβλημάτων υγείας” Δρ. Neil Cherry, Πανεπιστήμιο Lincoln Νέας Ζηλανδίας [18]

Γιατί τα αποτελέσματα των ερευνών είναι αντιφατικά;

 • οι έρευνες δεν λαμβάνουν υπόψη τους την ταυτόχρονη έκθεση του πληθυσμού σε πολλαπλές πηγές ακτινοβολίας
 • δεν υπάρχει μη εκτεθειμένος πληθυσμός σε ακτινοβολίες, για να μπορούν να γίνουν σωστές συγκρίσεις
 • κάποιες έρευνες εξαιρούν ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (π.χ. τα παιδιά από την έρευνα Interphone)
 • κάποιες έρευνες δεν διαρκούν αρκετό διάστημα για να φανούν διαφορές στην ανάπτυξη ασθενειών όπως ο καρκίνος (απαιτούνται >10 χρόνια)
 • ο διαχωρισμός των εκτεθειμένων στην πηγή ακτινοβολίας με τους υπόλοιπους δεν είναι ρεαλιστικός (π.χ. στην έρευνα Interphone, ως χρήστες κινητού θεώρησαν όποιους μιλάνε μια φορά την εβδομάδα στο κινητό. Είναι ίδια επιβάρυνση με αυτούς που μιλάνε 3 ώρες κάθε μέρα;)
 • συχνά γίνεται απλοποιημένη εκτίμηση της έκθεσης με βάση την απόσταση των κατοίκων από τις πηγές (π.χ. από κεραίες κινητής τηλεφωνίας) η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική έκθεση
 • υπάρχει σημαντική επιρροή της πηγής χρηματοδότησης στα αποτελέσματα των ερευνών (σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή Henry Lai σε σύνολο 221 ερευνών πάνω στις επιπτώσεις των ακτινοβολιών από τα κινητά τηλέφωνα, αρνητικές επιπτώσεις καταγράφηκαν στο 70% των ανεξάρτητων ερευνών και μόνο στο 32% των χρηματοδοτημένων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας[19])

“Αν πέσω σε ένα τοίχο δέκα φορές και αποκτήσω μελανιά και τις δέκα φορές (...) και ενδιαφέρομαι να δημοσιεύσω την παρατήρηση μου επειδή θέλω να σταματήσει ο κόσμος να πέφτει στους τοίχους, τέτοια πράξη θα θεωρείτο ανώριμη, αντιεπιστημονική και με σκοπό να τρομάξει τον κόσμο. Και αυτό γιατί δεν θα έβρισκα αρκετούς άλλους που θα θέλουν να πέσουν σε τοίχο για να αναπαραχθεί το αποτέλεσμα της έρευνας. Ακόμη και αν τους έβρισκα, οι μελανιές ανθρώπων άλλης ηλικίας, χρώματος δέρματος ή ορμής δεν θα έβγαιναν ακριβώς μπλε όπως είχα παρατηρήσει αλλά κάπως πρασινωπές (...) Γιατί αναπτύχθηκε η μελανιά; Και γιατί δεν υπήρχε το ίδιο χρώμα, πόνος, ζάλη; (...) Χωρίς ακριβείς απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα (και σε πολλά άλλα), η παρατήρηση μου θα παραμείνει επιστημονικά μη υπερασπίσιμη - παρά τον πόνο και την ζάλη” Wolfgang Maes, Institute for Building Biology IBN [20]

Αν όντως υπήρχε κίνδυνος, δε θα μας προειδοποιούσε η κυβέρνηση;

Αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υιοθετήσει την «αρχή της πρόληψης» (άρθρο 174-2) που επιτάσσει την λήψη προληπτικών μέτρων πριν υπάρξει βεβαιότητα για την βλαπτικότητα μιας ουσίας ή προϊόντος, στην περίπτωση των τεχνητών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων η διακήρυξη αυτή έχει μείνει στα χαρτιά.

Δεδομένων των αλλαγών που θα απαιτηθούν, της απώλειας εσόδων (οι φόροι στην κινητή τηλεφωνία αποτελούν πλέον τεράστια πηγή εσόδων για τις κυβερνήσεις) αλλά και των μεγάλων συμφερόντων που θα θιγούν, οι αρχές περιμένουν μέχρι να υπάρχει αδιαμφισβήτητη επίπτωση για να τοποθετηθούν επίσημα.

Για να θεωρηθεί κάποια επίπτωση υγείας «αποδεδειγμένη», είναι απαραίτητο να αναπαράγεται κάθε φορά το ίδιο αποτέλεσμα μιας έρευνας από διαφορετικά πανεπιστήμια, ινστιτούτα και εργαστήρια.

Δεν είναι αρκετό να δείχνουν βλάβες οι 50 έρευνες από τις 100 έρευνες, πρέπει να δείχνουν και οι 100 έρευνες.

Επομένως η δυσκολία αναπαραγωγής των ίδιων αποτελεσμάτων από τις έρευνες (βλέπε προηγούμενο ερώτημα) σε συνδυασμό με τις οικονομικές πιέσεις καθυστερούν τη λήψη μέτρων.

Στο παρελθόν πάντως αντίστοιχη χρονοτριβή είχε αρνητικές συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού, όπως δείχνει και η έκθεση του Ευρωπαϊκού Πρακτορείου Περιβάλλοντος με τα μαθήματα από τις καθυστερημένες αντιδράσεις των αρχών σε θέματα όπως ο αμίαντος, το PCB, οι ακτίνες Χ κ.α.

“Θέλουμε να αναπτύξουμε πλάνο εργασίας και κατευθύνσεις για την εφαρμογή της αρχής της πρόληψης για τις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες. Δεν τίθεται το ερώτημα αν θα το εφαρμόσουμε, αλλά το πώς θα το εφαρμόσουμε” Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας [21]

Οι ασφαλιστικές εταιρείες πάντως δεν περιμένουν να αλλάξουν τα όρια. Προβλέποντας τις μελλοντικές μαζικές διεκδικήσεις αποζημιώσεων από τους πολίτες (όπως είχε συμβεί στο παρελθόν και με την περίπτωση του αμίαντου), ήδη εξαιρούν την κάλυψη έναντι κινδύνων που σχετίζονται με ηλεκτρομαγνητικά πεδία από τα ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης.

Πρέπει να θυσιάσω όλες τις τεχνολογικές ευκολίες για να μειώσω την έκθεση μου σε τεχνητές ακτινοβολίες;

Η μείωση της καθημερινής σας έκθεσης σε ακτινοβολίες δεν εξαρτάται κύρια από την αποφυγή χρήσης κινητού τηλεφώνου ή ηλεκτρικών συσκευών, των οποίων η χρήση είναι συνήθως παροδική και όχι συνεχής.

Η συνολική ποσότητα ακτινοβολίας που δέχεστε έχει σε μεγάλο βαθμό σχέση με την παρουσία στην κατοικία και τον χώρο εργασίας σας κρυφών και φανερών πηγών συνεχούς ακτινοβολίας όπως:

 • κεραίες κινητής τηλεφωνίας (υπάρχουν πλέον σε κάθε γειτονιά - συχνά καμουφλαρισμένες)
 • κεραίες ασύρματων τηλεφώνων και μόντεμ (από την δική σας ή γειτονικές κατοικίες)
 • μετασχηματιστές, καλώδια μεταφοράς και διανομής της ΔΕΗ
 • αγείωτες ηλεκτρικές συσκευές
 • προβλήματα στην ηλεκτρική καλωδίωση (φθαρμένη μόνωση, σφάλματα στις συνδέσεις των κυκλωμάτων κ.α.)

Με τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης στην κατοικία ή τον χώρο εργασίας σας θα:

 • μάθετε πόση ακτινοβολία δέχεστε καθημερινά στους χώρους όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας
 • αποφύγετε την πολύωρη παραμονή σε ιδιαίτερα επιβαρημένα σημεία
 • ενημερωθείτε για τις ασφαλείς εναλλακτικές σε ασύρματα τηλέφωνα, ασύρματο ίντερνετ, hands free κινητών, φωτιστικά, baby monitors κ.α.
 • μειώσετε σημαντικά την καθημερινή σας έκθεση σε τεχνητές ακτινοβολίας με πολλούς απλούς τρόπους

 

 

[1] www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2F%2FEP%2F%2FTEXT+REPORT+A6-2009-0089+0+DOC+XML+V0%2F%2FEL

[2] Actual or potential effects of ELF and RF/MW radiation on enhancing violence and homicide, and accelerating aging of human, animal or plant cells. Dr Neil Cherry Associate Professor of Environmental Health Lincoln University New Zealand, neilcherry.com/documents/90_s8_EMR_and_Aging_and_violence.pdf

[3] Camilla Rees- Magda Havas, Public Health SOS – The Shadow Side of the Wireless Revolution

[4] Camilla Rees- Magda Havas, Public Health SOS – The Shadow Side of the Wireless Revolution

[5] Camilla Rees- Magda Havas, Public Health SOS – The Shadow Side of the Wireless Revolution

[6] Havas M, (2006) Electromagnetic hypersensitivity: biological effects of dirty electricity with emphasis on diabetes and multiple sclerosis.

[7] James Oschman, Energy Medicine in Therapeutics and Human Performance

[8] http://niremf.ifac.cnr.it/docs/niehs98.pdf

[9] http://monographs.iarc.fr/ENG/Monographs/vol80/mono80-6E.pdf

[10] Camilla Rees- Magda Havas, Public Health SOS – The Shadow Side of the Wireless Revolution

[11] www.dei.gr

[12] Hamnerius, Y. & Uddmar, T. (2000). Microwave exposure from mobile phones and base stations in Sweden. Proc.Intl.Conf.on Cell Tower Siting, Salzburg, http://www.salzburg.gv.at/Proceedings_(08)_Hamnerius.pdf

[13] Carl Blackman, BioInitiative Report, Section 14

[14] Merzenich, Childhood Leukemia in Relation to Radio Frequency Electromagnetic Fields in the Vicinity of TV and Radio Broadcast Transmitters, Am J Epidemiol. 2008 Oct 3.

[15] Ha , Radio-frequency radiation exposure from AM radio transmitters and childhood leukemia and brain cancer, Am J Epidemiol. 2007 Aug 1;166(3):270-9

[16] Hallberg, Johansson, (2005) FM broadcasting exposure time and malignant melanoma incidence, Electromagnetic Biology and Medicine 24; 1-8

[17] Hocking, Cancer incidence and mortality and proximity to TV towers, Med J Aust. 1996 Dec 2-16;165(11-12):601-5

[18] Actual or potential effects of ELF and RF/MW radiation on enhancing violence and homicide, and accelerating aging of human, animal or plant cells. Dr Neil Cherry Associate Professor of Environmental Health Lincoln University New Zealand, neilcherry.com/documents/90_s8_EMR_and_Aging_and_violence.pdf

[19] Dr. Martin Blank - Electromagnetic Fields and Cancer - www.youtube.com

[20] Wolfgang Maes, Science – really;, Συνέδριο 2006 «Building Biology – Architecture – Environmental Medicine»

[21] Συνέδριο Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με θέμα «Εφαρμογή της Αρχής της Προφύλαξης στα Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία», Φεβρουάριος 2003

[23] Mayo Clinic, How Stress Affects Health, http://www.mayoclinic.com/health/stress/SR00001

[24] Stress Proteins in Medicine, http://www.researchandmarkets.com/reportinfo.asp?report_id=1310105&t=t&cat_id=


Υποστήριξη

Αναλυτικές περιγραφές προϊόντων και μηχανικός στη διάθεση σας για να σας λύσει κάθε απορία σχετικά με την χρήση των προϊόντων πριν και μετά την αγορά τους

Ηθικό εμπόριο

Μόνο προϊόντα αξιόπιστων εταιρειών, που τα έχουμε δοκιμάσει για την αποτελεσματικότητα τους και όχι οτιδήποτε “πουλάει“

Δωρεάν μεταφορικά

Παράδοση χωρίς χρέωση στον χώρο σας ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής – Ισχύει εντός Ελλάδας, για όλες τις αγορές και ενοικιάσεις - Δεν ισχύει για ρούχα SHIELD

Παρακολούθηση παραγγελίας

Αποστολή tracking number με email / SMS για να γνωρίζετε κάθε στιγμή που βρίσκεται η παραγγελία σας

Εύκολη πληρωμή

Αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση / πληρωμή, πιστωτική κάρτα, μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Samsung Pay, Google Pay, Apple Pay, Paypal

Πληρωμή σε δόσεις

Δυνατότητα πληρωμής σε 3 άτοκες δόσεις πληρώνοντας μέσω Klarna. Δείτε πως γίνεται.

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από μηχανικό και την μείωση της επιβάρυνσης από ακτινοβολίες.

SP TESTIMONIALS ELEGXOS

“Ο έλεγχος έγινε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, τα αποτελέσματα μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλυτέρα τις τυχόν επιβαρύνσεις στο χώρο της εργασίας, κίνηση που εκτιμήθηκε από το προσωπικό μας. Το report και το συνοδευτικό υλικό είναι πληρέστατα, παράλληλα εκπαιδεύει και προτείνει λύσεις. Θεωρώ ότι είναι μια κίνηση που οφείλει να κάνει κάθε εργοδότης για το προσωπικό του και κάθε πολίτης στο δικό του σπίτι.”

"Ο έλεγχος ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης που έγινε στον χώρο μου από την Home Biology ήταν πολύ λεπτομερής και έγινε από πρόσωπο με εμφανή γνώση του αντικειμένου. Μετά τον έλεγχο έγιναν συστάσεις για βελτίωση, πολύ χρήσιμες σε πρακτικό επίπεδο. Θα την πρότεινα όπου υπάρχει πιθανό πρόβλημα."

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες της Home Biology. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση όταν ζήτησα τον έλεγχο καθώς και άμεση αποστολής της αναφοράς ελέγχου ώστε να πάρουμε τυχόν κατάλληλα μέτρα. Η αναφορά ήταν πολύ επεξηγηματική και εμπεριστατωμένη ειδικά για εμάς που δεν έχουμε τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις. Σίγουρα θα την προτείνω και σε οποιονδήποτε που επιθυμεί ανάλογες υπηρεσίες.”

“Με γνώμονα την συνεχή αύξηση πηγών ακτινοβολίας μέσα στον αστικό ιστό, όπως κεραίες κινητής τηλεφωνίας αλλά και εσωτερικές πηγές οι οποίες βρίσκονται μέσα στο σπίτι, ή υπηρεσία ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας κρίνεται απαραίτητη ως προς τον εντοπισμό, την μέτρηση καθώς και ελαχιστοποίηση της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Μιχάλη Καγκελίδη για την άμεση ανταπόκριση κ βοήθεια όσες φορές χρειάστηκε να επικοινωνήσω μαζί του με σκοπό να γίνουν μετρήσεις καθώς και για την άμεση σύνταξη των αποτελεσμάτων. Προτείνω ανεπιφύλακτα την υπηρεσία ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης της οποίας τα αποτελέσματα και οι λύσεις αναλύονται με λεπτομέρεια από τον κύριο Καγκελίδη .”

“Εισέπραξα πληρέστατη ενημέρωση για όλους τους χώρους, χωρίς υπερβολές και ενημερώθηκα για τις επιλογές που είχα για τη μείωση της ακτινοβολίας χωρίς να πιεστώ για να αγοράσω κάποιο προϊόν. Συγχαρητήρια, έχω ήδη συζητήσει με αρκετούς γνωστούς για τη σελίδα σας και τις υπηρεσίες σας.”

“Ήταν πολύ διαφωτιστική η ενημέρωση όπως και ο εξονυχιστικός έλεγχος που είχα στο σπίτι, και μου λύθηκαν οι απορίες για θέματα που γνώριζα ανεπαρκώς. Όπως και η βασική τεχνογνωσία που απέκτησα μετά, με την χρήση του μετρητή. Είδα ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ αυτών που νομίζουμε ότι μολύνουν πολύ (πυλώνες ΔΕΗ κλπ) σε σχέση με αλλά ηλεκτρομαγνητικά πεδία που τα θεωρούμε αμελητέα η ακόμα και ανύπαρκτα!!! Πολύ χρήσιμο εργαλείο, και σίγουρα θα το ξαναχρησιμοποιήσω στο μέλλον...”

"Πραγματικά άξιζε τον κόπο και ήταν κάτι που έπρεπε να είχαμε κάνει από καιρό..."

“Έμεινα παρά πολύ ευχαριστημένος με την συνολική μου εμπειρία από την εταιρεία και την προτείνω ανεπιφύλακτα!”

“Ο κύριος Καγκελιδης ανταποκρίθηκε άμεσα και επισκέφτηκε το χώρο μου. Ακριβής μετρήσεις και αναλυτικές διευκρινίσεις! Στοχευμένες προτάσεις και λύσεις, προσιτές και πραγματοποιήσιμες. Σίγουρα θα τον πρότεινα και σε άλλους!!”

“Μας έκανε πολύ θετική εντύπωση ο επαγγελματισμός του κύριου Καγκελίδη στο σύνολο του, η άμεση εξυπηρέτηση και οι πληροφορίες που μας έδωσε για να προστατευτούμε από τις διαφορές ακτινοβολίες στον χώρο μας. Μάθαμε και ακτινοβολίες που δεν φανταζόμασταν ότι επηρεάζουν (π.χ. πρίζες!!!) Προσωπικά συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την προσωπική τους υγεία αλλά και εκείνη των συναδέλφων τους η της οικογενείας τους να κάνουν τις μετρήσεις και να λάβουν τα μετρά που θα προταθούν. Εμείς άμεσα κάναμε κάποιες μικρολογείς και σύντομα θα λάβουμε τα απαραίτητα μετρά για μείωση της προσλαμβανομένης ακτινοβολίας.”

“Η προσέγγιση του Κου Καγκελίδη ήταν πολύ επαγγελματική και οι επεξηγήσεις του ιδιαίτερα αναλυτικές. Προσπάθησε να μας δώσει να καταλάβουμε τη διαδικασία και τη χρησιμότητα της. Θα πρότεινα την home-biology σε όποιον θεώρει ότι χρειάζεται μια τέτοια υπηρεσία ακόμα και σε κάποιον που θεώρει ότι δε τη χρειάζεται από εμφανείς πηγές έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, δεδομένου ότι αυτά πλέον είναι πολλά και αδύνατον να τα εντοπίσουμε - αντιμετωπίσουμε με άλλο τρόπο.”

 “Η Home Biology ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου για μέτρηση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην οικία μου. Ο κος Καγκελίδης με άψογο επαγγελματισμό και συνέπεια με ενημέρωσε αναλυτικά (μετά από μετρήσεις) για τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο χώρο μου. Τις συμβουλές του θα τις χαρακτήριζα ανεκτίμητες, καθώς, μόνο ένας ειδικός επιστήμονας θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει απορίες και να δώσει λύσεις, πάνω σ'ένα τόσο σημαντικό θέμα. Προτείνω ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες της Home Biology. Για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας.”

“Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένη! Υπευθυνότητα, γρήγορη εξυπηρέτηση, άριστη γνώση του θέματος, πλήρης πληροφόρηση σε ότι αφορά τα θέματα ακτινοβολίας , περά και από τις αυστηρά αμειβόμενες υπηρεσίες, διάθεση ουσιαστικής παροχής υπηρεσιών! Ανεπιφύλακτα θα την προτείνω!”

“Είμαι πολύ ικανοποιημένη από όλη την διαδικασία και τις γνώσεις που αποκόμισα. Ως αρχιτέκτων και η ιδία, σκοπεύω να χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες σας για πελάτες και φίλους που ενδιαφέρονται από εδώ και στο έξης.”

“Σας ευχαριστούμε πολύ! Είστε πραγματικά αξιόπιστοι! Από την ημέρα της επίσκεψης σας στη μονάδα μας φυσικά και σας προτείνω σε όλους τους γνωστούς μου ανεπιφύλακτα.”

“Εξαιρετικές εντυπώσεις. Δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Ανεπιφύλακτα θα πρότεινα την υπηρεσία Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης σε όλους. Είναι πραγματικοί επαγγελματίες και σοβαροί στη δουλεία τους Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.”

“Απόλυτα ευχαριστημένος ,αναλυτική και επιστημονική μελέτη καλύπτει κατά πολύ περισσότερο τις προσδοκίες μου, προτείνετε ανεπιφύλακτα έχουν και πολύ καλές λύσεις να προτείνουν. Μπράβο!”

“Ο υπεύθυνος μηχανικός είναι επαγγελματίας, συνεπής και πρόθυμος να εξηγήσει και να προτείνει λύσεις.”

“Είναι μια διαδικασία αναγκαία, ειδικά όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά. 'Έμεινα πλήρως ικανοποιημένη. Ευχαριστώ”

“Οι εντυπώσεις μου είναι άριστες. Εξεπλάγην ευχάριστα από τον επαγγελματισμό και την επιστημονική κατάρτιση του κυρίου Καγκελίδη. Σαφέστατα θα πρότεινα στον οποιονδήποτε χρειάζεται κάτι τέτοιο τον έλεγχο ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης της home biology, καθότι εμένα με βοήθησε καθοριστικά σε ότι αφορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζω.”

 “Εξαιρετική δουλειά! Μόνο για τις μετρήσεις στον χώρο μας και τις προτεινόμενες λύσεις παραλάβαμε υλικό 80 σελίδων και πολύ περισσότερες για την γενικότερη ενημέρωση γύρω από το θέμα. Άξιζε τον χρόνο μας και τα χρήματα όλη η διαδικασία. Επιστημονική προσέγγιση του προβλήματος και όλες οι απαραίτητες επεξηγήσεις είναι στην διάθεσή μας. Συστήνω ανεπιφύλακτα την εταιρία Home Biology, σε όποιον έχει έστω και λίγο υποψιαστεί σε τί περιβάλλον ζούμε..Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.”

“Εξαιρετική εντύπωση, όλες οι απορίες μου λύθηκαν από την συζήτηση με τον κύριο Καγκελίδη και η έκθεση ήταν απόλυτα κατατοπιστική και πλήρης. Θα την πρότεινα σε όλους τους γνωστούς μου που ανησυχούν για την έκθεση στις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες.”

“Εξαιρετική δουλειά. Απόλυτα ικανοποιημένοι. Τους προτείνουμε ανεπιφύλακτα !!!”

“Είναι η δεύτερη φορά που σας καλώ και θα σας ξανακαλέσω στο μέλλον γιατί η πληροφόρηση που μας δίνετε είναι χρήσιμη, ακριβής και αξιόπιστη. Επίσης είστε πολύ εξυπηρετικοί, ανταποκρίνεστε άμεσα και οι λύσεις που προτείνετε είναι ειλικρινείς και όχι κερδοσκοπικές.”

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες σας. Σε μια εποχή που δεν προβάλλονται οι επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης, αλλά πολλαπλασιάζεται η χρήση των κινητών τηλεφώνων και των ασύρματων δικτύων, η συμβολή σας τόσο στην ενημέρωση των απλών πολιτών όσο και στην παροχή συμβουλών για την αντιμετώπιση και διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη συνεχή έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι καθοριστική."

“Απόλυτα ευχαριστημένος από την υπηρεσία. 100% επαγγελματική δουλειά. Η έκθεση που μας κοινοποιήθηκε μετά από τον έλεγχο είναι απόλυτα ολοκληρωμένη και κατανοητή. Μας βοήθησε να επιλέξουμε νέα κατοικία. Φυσικά και θα πρότεινα την υπηρεσία!”

“Είμαι ευχαριστημένη. Το πόρισμα ήταν λεπτομερές και μου έλυσε τις απορίες. Θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα.”

 ‘Ο μηχανολόγος μηχανικός Μιχ. Καγκελίδης, με τις γνώσεις, την ευσυνειδησία και την λεπτομερή καταγραφή όλων των πηγών ακτινοβολίας μέσα στο σπίτι μας, μας έμαθε πώς να αποφεύγουμε, να μειώνουμε, να διορθώνουμε κάθε βλαβερή εστία π.χ. κινητό, υπολογιστές κ.α. Ευχαριστούμε για την λεπτομερή περιγραφή, τις απαντήσεις σε πάμπολλα καίρια ερωτήματα καθώς και στην πρόταση λύσεων, άμεσων και πρακτικών!”

“Ευχαριστώ τον κύριο Καγκελίδη για την ακριβέστερη ενημέρωση και την άψογη συνεργασία. Είναι ό, τι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τις πηγές της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης για την υγεία μας και ο κύριος Καγκελίδης κάλυψε κάθε απορία μας.”

“Ναι μου έλυσε τις απορίες που είχα . Θα τον πρότεινα ανεπιφύλακτα.”

“Πολύ ευχαριστημένος κι ανακουφισμένος... Δεν το προτείνω απλά ,θεωρώ ότι επιβάλλεται ένας τέτοιος έλεγχος ,προκειμένου να προφυλαχθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο από την ενδεχόμενη ακτινοβολία”

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την υπηρεσία Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης και θα την προτείναμε ανεπιφύλακτα. Πέραν της μέτρησης, οι απορίες μας λύθηκαν πλήρως και μας ικανοποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι λάβαμε και γραπτά τα αποτελέσματά της.”

“Ευσυνείδητος επαγγελματισμός από την ώρα του ραντεβού μας έως και το τέλος των μετρήσεων. Ενημέρωση κατά την διάρκεια των μετρήσεων καθώς και η έντυπη γνωστοποίηση με τα επίπεδα των μετρήσεων εντυπωσιακά εμπεριστατωμένη σε όλα τα επίπεδα, όπως των μετρήσεων , προστασίας, ενημέρωσης κτλ. Απόλυτα ικανοποιημένος σε όλα από την συνεργασία μας.”

"Πλήρης και λεπτομερής επεξήγηση, μεθοδικότητα, επαγγελματισμός, άψογη εξυπηρέτηση, συνεργασία την οποία συστήνουμε ανεπιφύλακτα."

“Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ποιότητα και την ταχύτητα των υπηρεσιών της Home Biology. Για την εποχή που διανύουμε, θεωρώ πως τέτοιου είδους υπηρεσίες είναι απολύτως απαραίτητες και βοηθούν στο να καλλιεργηθεί η γνώση και η ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα της Ηλεκτρομαγνητικές Επιβάρυνσης και το πως αυτή επηρεάζει την υγεία μας.”

“Εντυπωσιάστηκα και έμαθα πράγματα που δεν είχα ιδέα για ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ιονισμός κτλ. Ένιωσα ασφάλεια για το μωρό μου μετά από την επίσκεψη. Μου πρότεινε λύσεις για να είμαστε ακόμα πιο ασφαλείς. Θα πρότεινα σε όποιον ενδιαφέρεται για την υγεία και ασφάλεια της οικογενείας του. Σίγουρα θα κάνω ξανά έλεγχο όταν χρειαστώ να μετακομίσω σε άλλο σπίτι. Χαίρομαι που υπάρχει τέτοια υπηρεσία στην Ελλάδα.”

“Συνεργάστηκα με τον κύριο Καγκελίδη για την μέτρηση Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης στο σπίτι μου. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος , ήταν ευγενικός , διακριτικός , κατατοπιστικός με πολύ καλή γνώση στο αντικείμενο και με πολύ καλή διάθεση να εξηγήσει το οτιδήποτε του ερωτήθηκε. Με βοήθησε πολύ καθώς εντόπισε και συσκευές οι οποίες εξέπεμπαν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (ακόμα και με κλειστή την ασύρματη λειτουργία τους (!) ) που δεν γνώριζα. Προτείνω ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες του και είναι βέβαιο οτι θα ξανασυνεργαστώ μαζί του.”

“Άριστες εντυπώσεις - το προωθούμε κι από το μπλογκ μας”

“Η όλη συνεργασία με τον κ Καγκελίδη σε αλλεπάλληλες είτε από διαδικτύου είτε και δια ζώσης επικοινωνίες χαρακτηρίζεται από τη συνέπεια, σαφήνεια, μεθοδικότητα από τη μεριά του. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα επαφή και εκτιμώ τη βοήθεια του και τις γνώσεις του αλλά πάνω από όλα τον επαγγελματισμό του.

“Νιώθω ιδιαίτερα τυχερή που έτυχα σε έναν τόσο σοβαρό άνθρωπο και καταρτισμένο επιστήμονα για την μελέτη του χώρου μου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Έχω ήδη ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για την αναγκαιότητα των μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης στα σπίτια φίλων και συγγενών...”

“Είμαι απολύτως ευχαριστημένος και με βοήθησε να αποφασίσω αν θα αγοράσω ή όχι το συγκεκριμένο ακίνητο. Σαφώς θα την πρότεινα και σε άλλους.”

 “Γνώρισα τις υπηρεσίες της Home Biology όταν αποφάσισα να μετρήσω την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στον χώρο μου καθώς και στο σχολείο του παιδιού μου. Θα τις συνιστούσα - όπως και ήδη κάνω στους φίλους μου - ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ! Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη από τον επαγγελματισμό, την πλήρη και λεπτομερή κάλυψη όλων των χώρων που ζήτησα, τις σαφείς επεξηγήσεις, την ενημέρωση και τις εξατομικευμένες προτάσεις βελτίωσης για τον χώρο μου. Έκανα σοκαριστικές ανακαλύψεις για τις καθημερινές κακές συνήθειες που ανεβάζουν κατακόρυφα την ακτινοβολία δίπλα μου και ενημερώθηκα για τους απλούς, εύκολα εφαρμόσιμους τρόπους που μπορούν να προφυλάξουν την υγεία της οικογένειας και του παιδιού μου. Μετά από αυτήν την εμπειρία νιώθω ότι όχι απλά δεν μετάνιωσα κάνοντας κάτι που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε ίσως υπερβολικό όπως η μέτρηση ηλ/κής ακτινοβολίας, αλλά αντιθέτως διαφωτίστηκα πάνω σε πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα κι όμως οι περισσότεροι αγνοούμε παντελώς - σημειωτέον ότι και ο σύζυγος μου και εγώ εργαζόμαστε στον χώρο της Υγείας (ιατρός / φυσιοθεραπεύτρια αντίστοιχα)... Τέλος να αναφέρω την ευγένεια και την εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε ο κ. Καγκελίδης καθώς και το ότι όλο το πακέτο προσφέρθηκε σε μια πολύ λογική τιμή. Σας ευχαριστώ και με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναχρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες σας στην επαγγελματική μου στέγη.”

“Υπήρξε συνέπεια και επαγγελματισμός. Μας δόθηκε αναλυτική έκθεση με όλες τις μετρήσεις που έγιναν στην οικία μας καθώς και με όλες τις προτεινόμενες λύσεις προς μείωση ή αποφυγή της ακτινοβολίας εντός των χώρων του σπιτιού μας. Υπήρξε επικοινωνία με τον κο Καγκελίδη ύστερα από την παραλαβή της έκθεσής μας για επίλυση αποριών. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την υπηρεσία Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης.”

“Εξαιρετικά επιστημονική εργασία, πολύ υψηλού επιπέδου για τα ελληνικά δεδομένα. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη. Θα την προτείνω και σε άλλα άτομα που πιστεύω πως τους ενδιαφέρει.”

“Λεπτομερειακός έλεγχος κάθε δωματίου του σπιτιού, συγκριτικός έλεγχος με και χωρίς ενεργειακές πηγές σπιτιού σε λειτουργιά, πληροφόρηση δυνατοτήτων προστασίας του πελάτη σε κάθε χώρο, απάντηση ενδελεχής σε απορίες του. Εξαιρετική δουλεία, με πλήρη ενημέρωση του πελάτη μετά τη ολοκλήρωση της έρευνας . Για το σπίτι του και τις δυνατότητες που έχει για βελτίωση. Μένω πολύ ευχαριστημένη και φυσικά το να προτείνω τον έλεγχο αυτό σε άλλους είναι από τις πρώτες μου προθέσεις.”

“Σας ευχαριστούμε πολύ! Είστε πραγματικά αξιόπιστοι! Από την ημέρα της επίσκεψης σας στη μονάδα μας φυσικά και σας προτείνω σε όλους τους γνωστούς μου ανεπιφύλακτα.”

“Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό του κυρίου Καγκελίδη. Μας βοήθησε πολύ να κατανοήσουμε με απλά λόγια βασικά θέματα και μας πρότεινε αποτελεσματικές λύσεις.”

“Ο μηχανικός κ. Καγκελίδης ήταν άριστος επαγγελματίας, αναλυτικός στην επεξήγηση του και εξυπηρετικός σε όλες τις ερωτήσεις μας.”

“Έμεινα πολύ ευχαριστημένη, γιατί έμαθα πολλά χρήσιμα πράγματα για την προστασία μας. Ο κος Καγκελίδης κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη μου... Ήταν καθησυχαστικός, θετικός και έντιμος-χωρίς πρόθεση να "πουλήσει" κάποιο έξτρα προϊόν, εφόσον δεν κρινόταν αναγκαίο... Θα τον πρότεινα ανεπιφύλακτα-ήδη μιλάω για τη μέτρηση που κάναμε σε φίλους.”

“Ο κυριος Καγκελιδης ηταν πληρως κατατοπιστικος και απαντησε με σαφηνεια και λεπτομερεια σε ολες τις ερωτησεις μας. Μειναμε απολυτα ευχαριστημενοι και προτεινουμε τις υπηρεσιες του ανεπιφυλακτα.”

“Θεωρώ ότι ο Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης είναι απαραίτητος προκειμένου να επιλέξεις το κατάλληλο σπίτι για την οικογένεια σου, δεδομένων των επιπτώσεων υγείας. Προσωπικά, μας βοήθησε εξαιρετικά και το προτείνω ανεπιφύλακτα.”

“Ήταν πολύ διαφωτιστικές και χρήσιμες οι πληροφορίες που πήραμε από την έρευνα που έκανε ο κύριος Καγκελίδης.  Ιδιαίτερα οι συμβουλές του για το παιδικό δωμάτιο. Τον ευχαριστούμε πολύ. “

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος, έγινε έλεγχος σε όλους τους χώρους και έλαβα πλήρη αναφορά που συμπεριελάμβανε και 24-ωρη καταγραφή από το χώρο που είχα επιλέξει.” 

“Οι μετρήσεις και εκπόνηση μελέτης κρίθηκαν απαραίτητα λόγω της θέσης του βιομηχανικού μας κτιρίου. Μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από τον εκτενή έλεγχο και την διαδικασία, ενώ τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα. Σαφώς και σε περιοχές όπου παρουσιάζονται σχετικά ερωτήματα, θα προτείναμε μετά την εμπειρία μας την διενέργεια ελέγχου.”

“Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες της Home Biology. Όλα έγιναν με πολύ επαγγελματικό τρόπο. Έλαβα απάντηση σε κάθε απορία που μου δημιουργήθηκε και το βασικότερο, μου προτάθηκαν λύσεις για κάθε πρόβλημα που προέκυψε. Εντύπωση μου προκάλεσε και η έκθεση με τα αποτελέσματα και τις προτάσεις που έλαβα την επόμενη κιόλας ημέρα.”

“Είμαι ευχαριστημένος καθώς ο Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης και η αντίστοιχη έκθεσή της ήταν εκτενής και λεπτομερής. Κάποιες απορίες μου υπέβαλα προ ολίγου προς την Home Biology σε επισυναπτόμενο αρχείο, προκειμένου να απαντηθούν. Ευχαρίστως, θα συνιστούσα τις υπηρεσίες της Home Biology και σε άλλους.”

“Η επιθυμία μου να αγοράσω ένα ακίνητο στην περιοχή της Βραυρώνας στην Αρτέμιδα στάθηκε η αφορμή να επικοινωνήσω με την ΗOME BIOLOGY. Πιο συγκεκριμένα, απο το ακίνητο ήταν ορατό και σε σχετικά κοντινή απόσταση το Τερματικό Ραντάρ του ''Ελεύθεριος Βενιζέλος'' . Επίσης από τα μπαλκόνια του πρώτου ορόφου περνούσαν καλώδια της ΔΕΗ χαμηλής τάσης. Επομένως ήθελα να μάθω αν το ακίνητο ήταν ασφαλές όσον αφορά τα επίπεδα ακτινοβολίας. Ύστερα από επικοινωνία και άμεση ανταπόκριση, την επόμενη μέρα κιόλας, αρμόδιος βρέθηκε στο ακίνητο να κάνει όλες τις απαραίτητες μετρήσεις για να κρίνει αν όντως είναι ασφαλές. Μετά από πολλές μετρήσεις σε όλα τα σημεία του ακινήτου εντός και εκτός ( υπόγειο, ισόγειο, όροφος ,σοφίτα, μπαλκόνια, κήπος, κτλ) με διαβεβαίωσε ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας ήταν χαμηλά και δεν υπήρχε απολύτως καμία ανησυχία (μου στάλθηκαν οι μετρήσεις και σε email). Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία η οποία αποτέλεσε καταλυτικό ρόλο στην αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου που ήθελα τόσο πολύ.”

“ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ,ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΗ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ! ΗΔΗ ΤΟΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η\Μ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.”

“Εξαιρετική διαδικασία. Την έχω ήδη προτείνει σε τρίτους που ενδιαφέρονται για πρόληψη. Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να επικροτεί και να υποστηρίζει τέτοιες προληπτικές διαδικασίες, τόσο προς όφελος των πολιτών όσο και προς όφελος όλου του συστήματος υγείας.”

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τεχνικό της εταιρείας που πραγματοποίησε τη μέτρηση Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας σε οικία που πρόκειται να αγοράσω. Ήταν συνεπέστατος στην ώρα συνάντησης που είχαμε συμφωνήσει και είχε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για τη μέτρηση. Ήταν διακριτικός, αξιοπρεπής και βαθύτατος γνώστης της επιστήμης του από ότι μπορούσα να καταλάβω. Τον προτείνω ανεπιφύλακτα. (…) ήταν εμφανές ένα επίπεδο επαγγελματισμού ασυνήθιστα υψηλό για Ελλάδα. Βοήθησε πάρα πολύ στην δύσκολή απόφαση της αγοράς του διαμερίσματος.”

“Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες του κυρίου Καγκελίδη. Ήταν κατατοπιστικός και με βοήθησε πάρα πολύ τόσο με την κατ' ιδίαν συζήτηση όσο και με την λεπτομερέστατη γραπτή έκθεση της μελέτης του. Έχω ήδη ενημερώσει αρκετούς γνωστούς μου για τις υπηρεσίες της home biology και την επαγγελματικότητα που τη διέπει.”

“Πολύ καλός επαγγελματίας. Έλυσε ό,τι απορία είχαμε και μάθαμε και πολλά πράγματα που δεν γνωρίζαμε. Θα τον συστήναμε ανεπιφύλακτα.”

“Την εταιρεία Home Biology και συγκεκριμένα τον κο.Καγκελίδη , τον καλέσαμε ως ιδιοκτήτες & ένοικοι πολυκατοικίας προκειμένου να προβεί (για τα διαμερίσματα μας) σε μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων που προέχοντα κατά κύριο λόγο από γειτονική κεραία κινητής τηλεφωνίας. Οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε ήταν οι καλύτερες δυνατές καθώς πρόκειται για πολύ καταρτισμένο επαγγελματία με γνώση του αντικειμένου και υπομονή στο να εξηγήσει όλες τις λεπτομέρειες . Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι η αναλυτική έκθεση που ακολουθεί μετά τη μέτρηση και περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα (τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε όλους χώρους , τρόπους μείωσης τους , πιθανές επιπτώσεις υγείας κοκ) . Προτείνεται ανεπιφύλακτα.”

"Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που μας παρασχέθηκαν από την Home Biology. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα και με επαγγελματισμό, η δε έκθεση που μας παραδόθηκε ήταν πληρέστατη και αιτιολογημένη, με συγκεκριμένες προτάσεις και χρήσιμες πληροφορίες. Θα συστήναμε την Home Biology χωρίς κανέναν ενδοιασμό."

“Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την υπηρεσία ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης που διεξήχθη στο χώρο μου. Κυρίως από τον απλό και κατανοητό τρόπο με τον οποίο ο κος Καγκελίδης ερμηνεύει τα αποτελέσματα των μετρήσεων και τις συμβουλές και τις συστάσεις τις οποίες κάνει. Ανεπιφύλακτα θα πρότεινα σε όποιον γνωστό μου ενδιαφέρεται να κάνει τέτοιου είδους εξέταση στο χώρο του, να απευθυνθεί σε εσάς”

“Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την εξυπηρέτηση και ιδιαίτερα από τον κύριο Καγκελίδη που με εξυπηρέτησε άμεσα και αποτελεσματικά. Θα προτείνω την εταιρεία σας σε κάθε ευκαιρία που θα μου δοθεί.”

“Oι υπηρεσίες σας είναι άψογες !!! Συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό σας !!! Έλαβα μια άρτια δομημένη αναφορά στο mail μου με μετρήσεις , προτάσεις , σημείωσες κτλ Ήδη σας έχω προτείνει στους συναδέλφους μου στον εργασιακό μου χώρο.”

“Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες της Home Biology. Ήταν γρήγοροι, εξυπηρετικοί και απόλυτα κατατοπιστικοί με τα reports τους. Θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όσους ενδιαφέρονται για τέτοιες μετρήσεις.”

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, σαφώς θα το πρότεινα και σε άλλους γνωστούς μου. Ανακαλύψαμε πηγές ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης που δεν φανταζόμασταν και τώρα μπορούμε να την αποφύγουμε. Ευχαριστούμε πολύ.”

“Ο έλεγχος στην κατοικία μου στη περιοχή Ζωγράφου με βοήθησε να αποφασίσω για την εφαρμογή των ενδεδειγμένων προτάσεων με γνώμονα τον περιορισμό της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης στο ελάχιστο δυνατόν. Η γνώμη μου είναι ότι είναι απαραίτητος ο έλεγχος αυτός ειδικά στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας. Συγχαρητήρια στον κ. Μιχάλη Καγκελίδη για την δυνατότητα παροχής της υπηρεσίας αυτής την οποία προτείνω ανεπιφύλακτα προς όλους.”

"Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Με βοήθησε αρκετά. Ξέρω πια τι πρέπει να κάνω για να μειώσω τις τιμές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο σπίτι μου. Φυσικά και θα την πρότεινα σε όποιον είναι ευαισθητοποιημένος στο θέμα της ακτινοβολίας και της επίπτωσης της στην υγεία μας."

“Άριστη εξυπηρέτηση, με βοήθησε πολύ και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα.”

“Ο έλεγχος έγινε από τον κύριο Καγκελίδη με συνέπεια και επαγγελματισμό ενώ ταυτόχρονα απαντήθηκαν πρόθυμα οι απορίες μου και προτάθηκαν λύσεις σε σχέση με τα ευρήματα. Έλαβα αρκετά γρήγορα αναλυτική γραπτή αναφορά των αποτελεσμάτων. Επιπλέον εκτίμησα αρκετά την πρωτοβουλία να μου σταλεί αφιλοκερδώς ένας μετρητής για συμπληρωματική μέτρηση. Αν και στην περίπτωση μου δεν υπήρξε κάποιο σημαντικό εύρημα εντούτοις η όλη εμπειρία ήταν άκρως θετική.”

“Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες του Home Biology. To σπίτι μετρήθηκε ενδελεχώς για όλα τα είδη ακτινοβολίας, και την επόμενη μέρα έλαβα μια πολυσέλιδη αναφορά σχετικά τα αποτελέσματα των μετρήσεων, αλλά και εξατομικευμένες προτάσεις για τους τρόπους θωράκισής του. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους και όσες ανησυχούν για τα επίπεδα ακτινοβολίας στο σπίτι τους.”

“Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες του Home Biology. To σπίτι μετρήθηκε ενδελεχώς για όλα τα είδη ακτινοβολίας, και την επόμενη μέρα έλαβα μια πολυσέλιδη αναφορά σχετικά τα αποτελέσματα των μετρήσεων, αλλά και εξατομικευμένες προτάσεις για τους τρόπους θωράκισής του. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους και όσες ανησυχούν για τα επίπεδα ακτινοβολίας στο σπίτι τους.”

“Ο υπεύθυνος μηχανικός είναι επαγγελματίας, συνεπής και πρόθυμος να εξηγήσει και να προτείνει λύσεις.”

“Εξαιρετικά επιστημονική εργασία, πολύ υψηλού επιπέδου για τα ελληνικά δεδομένα. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη. Θα την προτείνω και σε άλλα άτομα που πιστεύω πως τους ενδιαφέρει.”

“Εξαιρετικές εντυπώσεις. Δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Ανεπιφύλακτα θα πρότεινα την υπηρεσία Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης σε όλους. Είναι πραγματικοί επαγγελματίες και σοβαροί στη δουλεία τους Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.”

“Ο έλεγχος στο σπίτι μου είχε ιδιαίτερη σημασία για εμένα.. Έμαθα αρκετά για τα είδη ακτινοβολιών και επιπλέον ο υπεύθυνος για τις μετρήσεις ήταν πολύ κατατοπιστικός και υποστηρικτικός.. Θα χρησιμοποιήσω τη βαφή του υπνοδωματίου μου για προστασία στον ύπνο... Ευχαριστώ πολύ.”

“Εξαιρετικές οι εντυπώσεις από την υπηρεσία ελέγχου ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυσνης της Home Biology. Μας βοήθησε με ιδιαίτερα εκτενή έκθεση για την μείωση των επιπέδων της ακτινοβολίας στο σπίτι. Θα πρότεινα ανεπιφύλικτα την Home Biology και τις υπηρεσίες της.”

“Απόλυτα ευχαριστημένος από την παρεχόμενη υπηρεσία, τόσο με την ταχύτητα ανταπόκρισης στο αίτημα μου και την εξαιρετική συνέπεια στο χρόνο εκτέλεσης του έργου, όσο και με τον ολοκληρωμένο τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων και των σχετικών προτάσεων. Κατά συνέπεια, μπορώ ανεπιφύλακτα να συστήσω το Home Biology.”

“Απόλυτα ευχαριστημένος από την υπηρεσία. 100% επαγγελματική δουλειά. Η έκθεση που μας κοινοποιήθηκε μετά από τον έλεγχο είναι απόλυτα ολοκληρωμένη και κατανοητή. Μας βοήθησε να επιλέξουμε νέα κατοικία. Φυσικά και θα πρότεινα την υπηρεσία!”

“Η απάντηση σας με κάλυψε αρκετά και ήρθε πολύ γρήγορα. θα χρησιμοποιήσω ένα από τα προϊόντα της Home Biology για μέτρηση βλαβερών ακτινοβολιών”

“Εξαιρετική δουλειά. Απόλυτα ικανοποιημένοι. Τους προτείνουμε ανεπιφύλακτα !!!”

“Είναι η δεύτερη φορά που σας καλώ και θα σας ξανακαλέσω στο μέλλον γιατί η πληροφόρηση που μας δίνετε είναι χρήσιμη, ακριβής και αξιόπιστη. Επίσης είστε πολύ εξυπηρετικοί, ανταποκρίνεστε άμεσα και οι λύσεις που προτείνετε είναι ειλικρινείς και όχι κερδοσκοπικές.”

“Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τον έλεγχο που έγινε. Θεωρώ ότι βοήθησε και θα τον επαναλάβω μελλοντικά. Η προφορική αλλά και η γραπτή ανάλυση ήταν διεξοδικές και οι παρατηρήσεις - προτάσεις μου έδωσαν ιδέες και λύσεις. Σίγουρα θα την πρότεινα και σε άλλους. Ευχαριστώ πολύ.”

“Η απάντηση σας με κάλυψε αρκετά και ήρθε πολύ γρήγορα. θα χρησιμοποιήσω ένα από τα προϊόντα της Home Biology για μέτρηση βλαβερών ακτινοβολιών”

“Αψογη επαγγελματικα εξυπηρετηση και τεκμηριωμενη επιστημονικα ερευνα μεσω της λεπτομερους εγγραφης ενημερωσης, η μετρηση μας βοηθησε να λαβουμε σωστη αποφαση για την επιλογη κατοικιας.”

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΑΣ. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΠΥΛΩΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ. ΑΝΥΣΗΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.”

“Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την υπηρεσία. Ήταν πολύ ακριβής και επεξηγηματικός ο μηχανικός. Μου έλυσε όλες τις απορίες σχετικά με την καλύτερη λειτουργία και ασφάλεια του σπιτιού. Σαφώς και θα το πρότεινα και σε όποιον ενδιαφέρεται.”

“Ξεκαθάρισαν τα ερωτήματα που είχα στο μυαλό μου. Με τη βοήθεια του μηχανικού και με την πλήρως ενημερωμένη σελίδα στο Ίντερνετ γνωρίζω πολλά που δεν ήξερα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους ανησυχούν. Η καταγραφή τον αποτελεσμάτων και η αποστολή τους μέσω e-mail ήταν ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη.”

"Πολύ θετικές εντυπώσεις! Συγχαρητήρια στον κύριο Μιχάλη. Είναι άρτια επιστημονικά καταρτισμένος. Ευχάριστος και πρόθυμος!"

“Έμεινα πολύ ευχαριστημένος επειδή η πληροφόρηση ήταν πλήρης και κυρίως επειδή η αναφορά των εστιών κινδύνου έγινε γραπτά.”

"Εξαιρετική συνέπεια, από επαγγελματίες με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Εξαιρετική η επιστημονική μελέτη, κατατοπιστικότατη με αποτέλεσμα να γίνει απόλυτα κατανοητή και από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τίποτα από τέτοια θέματα. Επίσης, πολύτιμες οι συμβουλές και οι προτάσεις για την ουσιαστική μείωση της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης."

“Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την επίσκεψη και μελέτη της εταιρίας στο χώρο του σπιτιού μου. Πολύ αναλυτική και επεξηγηματική η προσέγγισή τους. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα.”

"Πολύ ευχαριστημένος από τον επαγγελματισμό, την επιστημοσύνη και τη διάθεση να γίνουν αντιληπτά από έμενα τα περί ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με κατανοητούς όρους. Με βοήθησε στο να ηρεμήσω από το άγχος μου για τυχόν υπερβολικές τιμές ακτινοβολίας και τυχόν βλάβες σε εμάς. Θα την πρότεινα σε οποιονδήποτε έχει λογούς να ανησυχεί."

“Η έκθεση με της μετρήσεις (το survey) - τα αποτελέσματα για την κάθε οικία , τα σχόλια ,η σύγκριση με τα επιτρεπόμενα όρια ,γενικά είναι πολύ καλή και ενημερωτικοί . Το emr manual αποτελεί μια αξιόλογοι συγκέντρωση στοιχείων για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων . Σαφέστατα τα μέτρα προστασίας είναι ανεπαρκή , τα δε επιτρεπόμενα όρια αποτελούν μέγιστες άπιαστες ενδείξεις , ίσως προϊόν "διαπραγμάτευσης και συμβιβασμού" και όχι ασφαλής όρια για την υγεία μας.“

“Ο μηχανικός ήταν κατατοπιστικός, συνεπής και ευγενέστατος. Μπόρεσα να καταλάβω τις επιβαρύνσεις που δέχεται ο χώρος μου και το τι θα μπορούσα να κάνω για να τις περιορίσω με βάση σχετικές συμβουλές και μια πλήρη μελέτη. Ολοκληρωμένη και άψογη υπηρεσία από καταρτισμένο επιστήμονα!”

"Ο έλεγχος ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης που έκανε στο οικόπεδο μας η Home Biology μας βοήθησε πολύ στην απόφαση μας να αξιοποιήσουμε το οικόπεδο μας. Η ενημέρωση ήταν πολύ κατατοπιστική."

“Πολύ ευχαριστημένοι. Ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες προέκυψαν απο τις μετρήσεις σχετικά με την διαρρύθμιση και την χωροταξία της οικίας μας.Την έχω ήδη προτείνει και σε άλλους.”

“Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την υπηρεσία της Home Biology, πληροφορήθηκα με επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις την επιβάρυνση του χώρου μου ώστε να λάβω αντίστοιχα μέτρα προστασίας. Θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όλους.”

“Άκρως ενημερωμένος επιστήμονας και επαγγελματίας. Απαντήθηκαν όλες οι απορίες μου και δόθηκαν άμεσες και απλές λύσεις για την οικία μου ενώ παράλληλα υπήρξε και λεπτομερές report για περαιτέρω ενέργειες που επιθυμώ να κάνω. Συνιστώ την Home biology ανεπιφύλακτα.”

“Η έρευνα έγινε σε ένα διαμέρισμα που ενδιαφερόμουν να ενοικιάσω. Ο κ. Καγκελίδης εξέτασε όλους τους χώρους με τα αντίστοιχα όργανα λεπτομερώς και επισταμένως. Εκτός από την έκθεση που συνέταξε με τα ευρήματα και τους τρόπους περιορισμού της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μου τόσο κατά την διάρκεια της έρευνας όσο και αργότερα. Συνολικά: επαγγελματική συμπεριφορά, γνώση του θέματος και προτάσεις λύσεων. Προτείνω ανεπιφύλακτα την Home Biology σε όποιον θέλει να έχει γνώση των επιβαρύνσεων από το σύγχρονο τρόπο ζωής.”

“Βρήκα την Home Biology και τον κύριο Καγκελίδη μέσω του Ιντερνετ χωρίς να έχω σύσταση, που είναι πολύ ασυνήθιστο για εμένα. Η ιστοσελίδα της Home Biology όμως είναι σοβαρή και γεμάτη ενδιαφέρουσες πληροφορίες οπότε αποφάσισα να προχωρήσω σε ραντεβού. Χαίρομαι πολύ γιατί εκτός από εξαίρετος επαγγελματίας έχει και μεγάλη διάθεση να μοιραστεί γνώσεις και πληροφορίες καθώς και να προτείνει λύσεις, κατά το δυνατόν, απλές και οικονομικές. Μέσα στις επόμενες δύο μέρες και ο χώρος εργασίας μου και το υπνοδωμάτιό μας είχαν αλλάξει σε χώρους με ελάχιστη ηλεκτρομαγνητική επιβάρυνση και τον ευχαριστώ πολύ!”

“Από την επίσκεψη στον χώρο μου για τις αναγκαίες μετρήσεις έμεινα εξαιρετικά ικανοποιημένη από τον επαγγελματισμό την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα. εκτιμώ ιδιαίτερα επίσης την διάθεση του κυρίου Καγκελίδη να απάντηση με ειλικρίνεια και ευθύτητα στις απορίες μου και με τρόπο που οι απαντήσεις να μη μου αφήσουν περιθώρια για αλλά ερωτηματικά η αμφιβολίες, Δεδομένου ότι το αντικείμενο είναι άγνωστο στον μέσο άνθρωπο. έτσι έχω αποφασίσει να του αναθέσω την μόνωση του χώρου μου. Χωρίς επιφύλαξη θα τον πρότεινα σε κάθε γνωστό μου που ενδιαφέρεται.”

“Απόλυτα ευχαριστημένος ,αναλυτική και επιστημονική μελέτη καλύπτει κατά πολύ περισσότερο τις προσδοκίες μου, προτείνετε ανεπιφύλακτα έχουν και πολύ καλές λύσεις να προτείνουν. Μπράβο!”

“Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό του κυρίου Καγκελίδη. Μας βοήθησε πολύ να κατανοήσουμε με απλά λόγια βασικά θέματα και μας πρότεινε αποτελεσματικές λύσεις.”

“Είναι μια διαδικασία αναγκαία, ειδικά όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά. 'Έμεινα πλήρως ικανοποιημένη. Ευχαριστώ”

“Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες του Home Biology. To σπίτι μετρήθηκε ενδελεχώς για όλα τα είδη ακτινοβολίας, και την επόμενη μέρα έλαβα μια πολυσέλιδη αναφορά σχετικά τα αποτελέσματα των μετρήσεων, αλλά και εξατομικευμένες προτάσεις για τους τρόπους θωράκισής του. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους και όσες ανησυχούν για τα επίπεδα ακτινοβολίας στο σπίτι τους.”

“Λεπτομερειακός έλεγχος κάθε δωματίου του σπιτιού, συγκριτικός έλεγχος με και χωρίς ενεργειακές πηγές σπιτιού σε λειτουργιά, πληροφόρηση δυνατοτήτων προστασίας του πελάτη σε κάθε χώρο, απάντηση ενδελεχής σε απορίες του. Εξαιρετική δουλεία, με πλήρη ενημέρωση του πελάτη μετά τη ολοκλήρωση της έρευνας . Για το σπίτι του και τις δυνατότητες που έχει για βελτίωση. Μένω πολύ ευχαριστημένη και φυσικά το να προτείνω τον έλεγχο αυτό σε άλλους είναι από τις πρώτες μου προθέσεις.”

“Ολοκληρωμένος έλεγχος, εξαιρετικός.”

“Κύριε Καγκελίδη, σας ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές σας και την επίλυση κάθε απορίας μου. Η άριστη κατάρτισή σας και η αγάπη σας για αυτό που κάνετε αντικατοπτρίζονται στη δουλειά σας.” 

“Ο μηχανικός που μας επισκέφτηκε ήταν επεξηγηματικός και ευγενικός, απάντησε στις ερωτήσεις μας και μας ενημέρωσε και για τα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε. Είναι μία υπηρεσία η οποία θα έπρεπε να δοκιμάσουν όλοι ώστε να γνωρίζουν τους κινδύνους από την έκθεση σε ακτινοβολίες και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σπίτι τους ή ο χώρος εργασίας τους.”

“Είμαι ευχαριστημένος καθώς ο Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης και η αντίστοιχη έκθεσή της ήταν εκτενής και λεπτομερής. Κάποιες απορίες μου υπέβαλα προ ολίγου προς την Home Biology σε επισυναπτόμενο αρχείο, προκειμένου να απαντηθούν. Ευχαρίστως, θα συνιστούσα τις υπηρεσίες της Home Biology και σε άλλους.”

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος, έγινε έλεγχος σε όλους τους χώρους και έλαβα πλήρη αναφορά που συμπεριελάμβανε και 24-ωρη καταγραφή από το χώρο που είχα επιλέξει.”

“Οι μετρήσεις και εκπόνηση μελέτης κρίθηκαν απαραίτητα λόγω της θέσης του βιομηχανικού μας κτιρίου. Μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από τον εκτενή έλεγχο και την διαδικασία, ενώ τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα. Σαφώς και σε περιοχές όπου παρουσιάζονται σχετικά ερωτήματα, θα προτείναμε μετά την εμπειρία μας την διενέργεια ελέγχου.”

“Επαγγελματισμός- ευγένεια προσφέροντας ασφάλεια για όλη την οικογένεια . Ευχαριστώ πολύ!!!”

“Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη με την υπηρεσία Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης και την προτείνω ανεπιφύλακτα. Ο Μιχάλης με βοήθησε πολύ όχι μόνο εντοπίζοντας τα σημεία που μπορώ να βελτιώσω, αλλά προσφέροντας πολλές διαφορετικές επιλογές και πρακτικά εργαλεία για την επίλυση των προβλημάτων. Πολύ επαγγελματική δουλειά από τις μετρήσεις μέχρι την έκθεση και την επιλογή των μέσων θωράκισης.”

“Οι εντυπώσεις μου από την υπηρεσία Ελέγχου Ηλεκτομαγνητικής Επιβάρυνσης της HOME Biology ήταν εξαιρετική. Με βοήθησε πολύ αρχικά στην κατανόηση, μιας και υπάρχει αρκετή παραφιλολογία για τέτοιου είδους θέματα και εμπεριστατωμένα και οργανωμένα πήρα αναλυτικές και παράλληλα κατανοητές απαντήσεις για το ακινήτου μου. Επιπλέον να σημειώσω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην επικοινωνία μου ήταν ευγενέστατοι, εξαιρετικά οργανωμένοι και επαγγελματίες. Τους ευχαριστώ.”

“Eξαιρετικη εταιρεια. Τη συστηνω ανεπιφυλακτα για μετρησεις αλλα και εφαρμογες μετα την μετρηση”

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όχι μόνο μου απαντήσατε στα ερωτήματα που είχα, αλλά με πληροφορήσατε για πολλά ακόμη πράγματα ώστε να μπορέσω να βελτιώσω την ποιότητα ζωής της οικογένειάς μου όσον αφορά την έκθεσή μας σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Όχι μόνο συστήνω ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες σας, αλλά και προτρέπω κάθε συμπολίτη μας να κάνει κάτι ανάλογο προς χάρην της μακροπρόθεσμης υγείας εκείνου και της οικογένειάς του!”

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2108081912
Δευ-Παρ 09:00-19:00

Φόρμα Επικοινωνίας

Φόρτωση...

Θέλετε να μη χάνετε είδηση;


Εγγραφείτε στο newsletter μας!

0
Shares