Δεν έχετε προσθέσει κάτι ακόμη στη λίστα σας!

Προστασία από Ακτινοβολίες

Προστασία από Ακτινοβολίες

Προϊόντα προστασίας από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που εκπέμπονται από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές, ραντάρ, ηλεκτρικούς πίνακες κ.α.

Ακολουθεί αναλυτικός οδηγός προϊόντων προστασίας από ακτινοβολίες.

 


Δεν βρέθηκαν εγγραφές
Image
ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Οι θήκες ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης HB Wireless Pocket Shield καλύπτουν τα ασύρματα modem/routers, wi-fi repeaters, powerline adaptors, baby monitor κ.α. (και τις εξωτερικές κεραίες αν υπάρχουν) και μειώνουν σε ποσοστό 90% την εκπεμπόμενη ακτινοβολία, αλλά διατηρούν το σήμα (Wi-Fi κ.α.) τουλάχιστον στους κοντινούς της ασύρματης συσκευής χώρους.

Οι θήκες προστασίας πιστωτικών καρτών εμποδίζουν την ασύρματη υποκλοπή των δεδομένων της κάρτας και την παράνομη πραγματοποίηση πληρωμής. Χρησιμοποιούνται και σαν πορτοφόλι και χωράνε και το κινητό σας.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ρούχα, εσώρουχα και παπούτσια με ίνες από ασήμι προσφέρουν ολόσωμη προστασία από τις ασύρματες εκπομπές. Απαραίτητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή σε επαγγελματικά εκτιθέμενους.

Καπέλα και σκούφοι με ίνες από ασήμι παρέχουν σημαντική προστασία στον εγκέφαλο. Προτείνονται ιδιαίτερα όταν η έκθεση σε ασύρματες ακτινοβολίες δεν μπορεί να αποφευχθεί (π.χ. οδηγοί λεωφορείων με κεραίες πάνω από τη θέση τους) ή σε άτομα με ηλεκτροϋπερευαισθησία.

Γυαλιά με φίλτρο μπλε φωτός, προστατεύουν τα μάτια από την επιβάρυνση κάθε είδους οθονών.

Η μάσκα προσώπου με ίνες από ασήμι προστατεύει από τον COVID και τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες.

Το κάλυμμα ΗΒ Wireless Belly Shield τοποθετείται πάνω σας κατά τη χρήση κινητού τηλεφώνου, smartphone, tablet, laptop ή άλλης φορητής ασύρματης συσκευής και ανακλά την ασύρματη ακτινοβολία σε ποσοστό 90%, προστατεύοντας κοιλιά, έμβρυο (σε περίπτωση κύησης) και τα ευαίσθητα στα μικροκύματα γεννητικά όργανα.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΠΝΟΥ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΠΝΟΥ

Προστατευτείτε τις κρίσιμες ώρες του ύπνου από την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση με κουνουπιέρες κρεβατιών YSHIELD ή SAFECAVE από υφάσματα με ίνες από χαλκό και ασήμι.

Οι κουνουπιέρες δεν αφήνουν να διεισδύσει η ακτινοβολία από καμία κατεύθυνση παρά μόνο από το κάτω μέρος του κρεβατιού , το οποίο μπορεί να θωρακιστεί τοποθετώντας κάτω από το στρώμα ή το κρεβάτι θωρακισμένο κάλυμμα δαπέδου.

Πιο οικονομικές λύσεις είναι οι σκηνές και ο υπνοθάλαμος που παρέχουν ολόπλευρη προστασία, αλλά και τα σεντόνια, καλύμματα και sleeping bag ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης.  

Image
Image
Image
ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ

Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες, αποτελούν συνήθως τα πιο ευάλωτα σημεία για την διείσδυση ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ κ.α. και μπορούν να θωρακιστούν τοποθετώντας αυτοκόλλητη μεμβράνη  ή κουρτίνα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης.

Οι μεμβράνες θωράκισης (37€/m2), έχουν ανακλαστική μεταλλική επίστρωση, είναι αυτοκόλλητες,  τοποθετούνται εσωτερικά σε οποιοδήποτε τύπο τζαμιών, παρέχουν και αντιηλιακή προστασία και μπορείτε να τις τοποθετήσετε μόνοι σας ή με την βοήθεια συνεργαζόμενου συνεργείου (χρέωση 80-90€ +ΦΠΑ μέχρι 10m2).

Οι κουρτίνες θωράκισης (27-67€/m2 ανάλογα με το ύφασμα), κατασκευάζονται από υφάσματα με πατενταρισμένη πλέξη νημάτων με χαλκό ή/και ασήμι και έχουν το πλεονέκτημα ότι παρέχουν προστασία ακόμα και με ανοιχτά τα παράθυρα / μπαλκονόπορτες (βολικό το καλοκαίρι), ενώ μπορούν να μεταφερθούν και σε περίπτωση μετακόμισης. Μπορείτε να παραγγείλετε το ύφασμα και να το ράψετε εσείς ή να έρθει έτοιμο ραμμένο σε κουρτίνα για κρέμασμα σε ράγα ή κουρτινόξυλο.

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΙΧΩΝ / ΟΡΟΦΩΝ

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΙΧΩΝ / ΟΡΟΦΩΝ

Η πρώτη επιλογή για την εσωτερική ή εξωτερική θωράκιση τοίχων / οροφών που βλέπουν σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές γειτόνων κ.α. είναι η μπογιά θωράκισης (5-10€/m2 ανάλογα με το πόσο λεία είναι η επιφάνεια βαφής).

Αποτελεί μαύρη μπογιά ακρυλικού τύπου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα σαν πρώτη στρώση από οποιονδήποτε επαγγελματία ή ερασιτέχνη ελαιοχρωματιστή. Από πάνω βάφεται χωρίς δυσκολία, με συμβατικές πλαστικές ή ακρυλικές μπογιές (θα απαιτηθούν 1-4 χέρια κάλυψης ανάλογα με το τελικό χρώμα – π.χ. 3-4 χέρια για λευκό χρώμα).

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το μεταλιζέ ύφασμα θωράκισης HNV100 (36-46€/m2 ανάλογα με την ποσότητα παραγγελίας, χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις με πολύ υψηλές τιμές ακτινοβολίας , τοποθετείται εσωτερικά, κολλητά/καρφωτά /κάτω από γυψοσανίδα) ή πλέγματα θωράκισης (10-23€/m2 ανάλογα με το είδος και την ποσότητα παραγγελίας – τοποθετούνται εσωτερικά ή εξωτερικά, καρφωτά / κολλητά / κάτω από γυψοσανίδα).

Image
Image
ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΔΑΠΕΔΩΝ

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΔΑΠΕΔΩΝ

Όταν υπάρχει ασύρματη συσκευή του γείτονα από κάτω ή μεγάλη ακτινοβολία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας απευθείας (για τις κεραίες τύπου ΕΚΚΧΟ που βρίσκονται σε χαμηλότερο ύψος) ή μέσω ανάκλασης στον από κάτω όροφο (για τις κεραίες που βρίσκονται σε υψηλότερο ύψος), τα δάπεδα μπορούν να θωρακιστούν χρησιμοποιώντας τοποθετώντας πολυεστερικό ύφασμα θωράκισης HNV100 (36-46€/m2 ανάλογα με την ποσότητα παραγγελίας) ή ύφασμα θωράκισης Steel Twin ή Steel Gray (27€/m2) κάτω από μοκέτα ή χαλί που να καλύπτει όλο το δάπεδο του κάθε χώρου.

Αν προγραμματίζετε εργασίες τοποθέτησης νέου δαπέδου, είναι μεγάλη και ίσως μοναδική ευκαιρία να προβείτε προηγουμένως σε ηλεκτρομαγνητική θωράκιση του δαπέδου με ανοξείδωτο πλέγμα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης (10-23€/m2 ανάλογα με το είδος και την ποσότητα παραγγελίας) ή μπογιά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης (5-10€/m2 ανάλογα με το πόσο λεία είναι η επιφάνεια βαφής), καθώς είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί μελλοντικά όταν έχετε ήδη κλείσει τα δάπεδα.

Image
ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ

Τα μαγνητικά πεδία από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές κ.α. διαπερνούν τα περισσότερα υλικά ανεπηρέαστα. Ο μόνος τρόπος να θωρακιστούν είναι με την χρήση ειδικών πολύ ακριβών μετάλλων με υψηλή μαγνητική διαπερατότητα.

Λόγω κόστους και περιορισμών στην εφαρμογή η χρήση υλικών μαγνητικής θωράκισης προτείνεται μόνο σε περιπτώσεις πολύ υψηλών τιμών ακτινοβολίας, όταν δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση από την πηγή.

Το φύλλο μέταλλου μαγνητικής θωράκισης MCL61 (~150€/m2), αποτελεί κράμα κοβαλτίου, σιδήρου και μολυβδένιου, είναι ελαφρύ και εύκαμπτο και μπορεί να κολληθεί εύκολα με κόλλα.

Παραδείγματα περιπτώσεων που η μαγνητική θωράκιση είναι πιο αποτελεσματική είναι η θωράκιση τοίχου πίσω από ηλεκτρικό πίνακα ή ολόκληρου μηχανήματος που περιέχει μετασχηματιστή ή μοτέρ. Στην περίπτωση των καλωδίων της ΔΕΗ η μαγνητική θωράκιση των καλωδίων ή ολόκληρου του χώρου που μας ενδιαφέρει δεν είναι συνήθως εφικτή ή πρακτική. Επιπλέον είναι πολύ ακριβή λύση και η αποτελεσματικότητα της δεν είναι εγγυημένη καθώς οι τιμές μαγνητικών πεδίων επηρεάζονται και από άλλα φαινόμενα.

Αντίθετα με τα όσα διάφοροι πωλητές μπορεί αν σας πουν για να σας πείσουν να αγοράσετε, τα υφάσματα, μεμβράνες τζαμιών, πλέγματα και μπογιές που χρησιμοποιούνται για την θωράκιση από ασύρματες πηγές ακτινοβολίας καθώς και μέταλλα με χαμηλή μαγνητική διαπερατότητα όπως ο χαλκός, ο μόλυβδος ή το αλουμίνιο δεν είναι κατάλληλα για την θωράκιση των μαγνητικών πεδίων.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η Home Biology όντας ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της εταιρείας Holland Shielding παρέχει λύσεις για την προστασία των εταιρειών, του προσωπικού τους και των κέντρων δεδομένων τους από κακόβουλες εκπομπές ακτινοβολίας, επιθέσεις EMP από τρομοκρατικές ομάδες, απογοητευμένους υπαλλήλους ή περιθωριακά στοιχεία, σαμποτάζ / ηλεκτρονικές υποκλοπές / αλλοίωση / χειραγώγηση δεδομένων από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, Radiation-Based Data Destruction (RBDD), ηλιακές καταιγίδες, πυρηνικές εκρήξεις κ.α.

Η δημιουργία ενός πλήρους κλωβού Faraday γύρω από τους χώρους που επιθυμούμε να προστατέψουμε, δηλαδή ένα περίβλημα στο οποίο όλα τα μέρη (τοίχοι, πόρτες, παράθυρα, εξαερισμοί, είσοδοι καλωδίων κ.α.) έχουν αγώγιμη συνέχεια/συμβατότητα και ανακλούν/απορροφούν τα πεδία εμποδίζοντας την είσοδο αλλά και την έξοδο ανεπιθύμητων ηλεκτρομαγνητικών σημάτων, δεν αποτελεί πια κρυφή αποκλειστικότητα μόνο στρατιωτικών ή κυβερνητικών εγκαταστάσεων, αλλά είναι διαθέσιμοι για κάθε εταιρεία ή νομική οντότητα που θέλει να προστατέψει τα δεδομένα ή/και το προσωπικό της

Θωρακισμένες καμπίνες Rack (μεταλλικά ερμάρια) χρησιμοποιούνται για την προστασία του τηλεπικοινωνιακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού σας (server, pc, UPS, modem, hub, router).

Θωρακισμένοι και ηχομονωτικοί χαρτοφύλακες αποκλείουν την ασύρματη επικοινωνία, κόβοντας το σήμα των κινητών που θα τοποθετηθούν μέσα ενώ αποκλείεται η μετάδοση ήχου από έξω προς τα μέσα.

Image

Θέλετε να μάθετε περισσότερους τρόπους προστασίας;

Ζητήστε τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης της κατοικίας ή του χώρου εργασίας σας από μηχανικό της Home Biology, που περιλαμβάνει μετρήσεις όλων των ειδών ακτινοβολίας και αναλυτική μελέτη με προτάσεις για την μείωση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στον κάθε χώρο.
Περισσότερα...

Υποστήριξη

Αναλυτικές περιγραφές προϊόντων και μηχανικός στη διάθεση σας για να σας λύσει κάθε απορία σχετικά με την χρήση των προϊόντων πριν και μετά την αγορά τους

Ηθικό εμπόριο

Μόνο προϊόντα αξιόπιστων εταιρειών, που τα έχουμε δοκιμάσει για την αποτελεσματικότητα τους και όχι οτιδήποτε “πουλάει“

Δωρεάν μεταφορικά

Παράδοση χωρίς χρέωση στον χώρο σας ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής – Ισχύει εντός Ελλάδας, για όλες τις αγορές και ενοικιάσεις - Δεν ισχύει για ρούχα SHIELD

Παρακολούθηση παραγγελίας

Αποστολή tracking number με email / SMS για να γνωρίζετε κάθε στιγμή που βρίσκεται η παραγγελία σας

Εύκολη πληρωμή

Αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση / πληρωμή, πιστωτική κάρτα, μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Samsung Pay, Google Pay, Apple Pay, Paypal

Πληρωμή σε δόσεις

Δυνατότητα πληρωμής σε 3 άτοκες δόσεις πληρώνοντας μέσω Klarna. Δείτε πως γίνεται.

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από μηχανικό και την μείωση της επιβάρυνσης από ακτινοβολίες.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2108081912
Δευ-Παρ 09:00-19:00

Φόρμα Επικοινωνίας

Φόρτωση...

Θέλετε να μη χάνετε είδηση;


Εγγραφείτε στο newsletter μας!

0
Shares