Δεν έχετε προσθέσει κάτι ακόμη στη λίστα σας!

Ακτινοβολίες και αϋπνία

Πώς συνδέονται οι ακτινοβολίες και ο ύπνος + Καινοτόμοι τρόποι αντιμετώπισης της αϋπνίας

  • Έρευνες δείχνουν καθυστέρηση ύπνου, μείωση της διάρκειας του βαθύ ύπνου και μειωμένη παραγωγή μελατονίνης λόγω ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από καλώδια ρεύματος, ασύρματες συσκευές κ.λπ.
  • Η άνοδος της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης τα τελευταία χρόνια συμπίπτει με τη μεγάλη αύξηση των προβλημάτων ύπνου.
  • Η αϋπνία συνδέεται με πολλά προβλήματα υγείας και είναι σημαντικό να την αποφύγετε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας επιδημίας του COVID-19 καθώς επηρεάζει την ανοσολογική απόκριση.
  • Τα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία συνδέονται με την αϋπνία πιθανώς λόγω της διαταραχής της έκκρισης μελατονίνης ή της έκθεσης του εγκεφάλου σε αφύσικα υψηλές συχνότητες.
  • Τα φυσικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία της γης έχουν παρόμοιες συχνότητες με αυτές που εμφανίζονται στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια ύπνου ή καταστάσεων χωρίς άγχος.
  • Τα κύματα δέλτα (0,5 - 4 Hz) που παράγονται κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου είναι τα πιο σημαντικά για δραστηριότητες αποκατάστασης και συντήρησης.
  • Τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία με συχνότητες έως δισεκατομμύρια Hz καλύπτουν τις εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες της φύσης και επηρεάζουν την ικανότητά μας να χαλαρώνουμε.
  • Μπορούμε να προστατεύσουμε τον ύπνο μας από επιβλαβή ηλεκτρομαγνητικά πεδία αφαιρώντας ή αντικαθιστώντας τις κοντινές πηγές ακτινοβολίας. Δείτε περισσότερες συμβουλές προστασίας εδώ.
  • Μπορούμε να προστατέψουμε τα υπνοδωμάτια μας χρησιμοποιώντας μπογιές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισηςκουνουπιέρες για το κρεβάτι,  υφάσματα για κουρτίνες ή για κάτω από το στρώμαμεμβράνες παραθύρων και άλλα σύγχρονα υλικά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης.
  • Μπορούμε να συντονίσουμε τον εγκέφαλο μας στις φυσικές συχνότητες που παράγονται κατά τη διάρκεια του ύπνου, με τις συσκευές παραγωγής παλμικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (PEMF) EarthPulse ή Neorythm.
  1. Η αϋπνία επηρεάζει πλέον μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού
  2. Γιατί είναι πιο σημαντικό να κοιμάστε καλά κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19;
  3. Έρευνα για τις επιδράσεις του EMF στον ύπνο
  4. Οι γυναίκες πιο ευαίσθητες στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία;
  5. Πώς μπορεί τα ανθρώπινα ηλεκτρομαγνητικά πεδία να προκαλέσουν αϋπνία;
  6. Η θεωρία της μελατονίνης
  7. Η θεωρία των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών  
  8. Τα υγιή εγκεφαλικά κύματα μορφοποιούνται από φυσικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία;
  9. Γιατί τα κύματα Δέλτα (0,5-4Hz) είναι τα πιο σημαντικά;
  10. Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία μπορούν να προκαλέσουν επιβλαβή συντονισμό του εγκεφάλου
  11. Πώς να προστατεύσετε τον ύπνο από τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων
  12. 1. Καταργήστε όλες τις πηγές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων
  13. 2. Θωρακίστε το χώρο σας όταν δεν μπορείτε να απομακρύνετε τις πηγές ακτινοβολίας
  14. 3. Καλύψτε τα τεχνητά πεδία με φυσικά μαγνητικά πεδία
  15. Το συμπλήρωμα μαγνητικού πεδίου αντισταθμίζει την απώλεια συντονισμού Schumann

Η αϋπνία επηρεάζει πλέον μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού

Τα τελευταία χρόνια η αϋπνία έχει λάβει επιδημικές αναλογίες (στις ΗΠΑ, τα προβλήματα ύπνου αναφέρουν το 62% του πληθυσμού [1]).

Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό αφού τα άτομα με προβλήματα αϋπνίας έχουν:

  • Μειωμένη ανοσοαπόκριση [2]
  • Αυξημένα επίπεδα ορμονών στρες [3]
  • Μειωμένη ικανότητα μάθησης [4]
  • Μειωμένη έκκριση σεροτονίνης [5] (που σχετίζεται με κατάθλιψη και άλλες ψυχολογικές διαταραχές [6]), λεπτίνης [7] (βάρος ρύθμισης ορμονών), μελατονίνης (που προστατεύει το DNA) και αυξητική ορμόνης (που βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και των οστών)
  • Μεγαλύτερη προδιάθεση για καρκίνο [8], καρδιακές προσβολές [9] και διαβήτη

Αϋπνία από ακτινοβολίες

Γιατί είναι πιο σημαντικό να κοιμάστε καλά κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19;

Ο Eric J. Olson, MD (mayoclinic.org [11]) εξηγεί:

"Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που δεν έχουν ποιοτικό ή αρκετό ύπνο είναι  πιο πιθανό να αρρωστήσουν μετά την έκθεση τους σε έναν ιό, όπως ένας κοινός ιός κρυολογήματος.

Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να επηρεάσει το  πόσο γρήγορα αναρρώνετε εάν αρρωστήσετε .

Κατά τον ύπνο, το ανοσοποιητικό σας σύστημα απελευθερώνει πρωτεΐνες που ονομάζονται κυτοκίνες, μερικές από τις οποίες βοηθούν στην προώθηση του ύπνου.

Ορισμένες κυτοκίνες πρέπει να αυξηθούν όταν έχετε λοίμωξη ή φλεγμονή ή όταν είστε υπό πίεση. Η στέρηση ύπνου μπορεί να μειώσει την παραγωγή αυτών των προστατευτικών κυτοκινών.

Επιπλέον, τα αντισώματα και τα κύτταρα που καταπολεμούν τις μολύνσεις μειώνονται κατά τη διάρκεια περιόδων που δεν κοιμάστε αρκετά."

Έρευνα για τις επιδράσεις του EMF στον ύπνο

  • Η αϋπνία θεωρείται πιθανός αντίκτυπος της έκθεσης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από τα καλώδια ρεύματος (Graham, Cook [xii]) και κεραίες τηλεοπτικών εκπομπών (Alpeter [12]).
  • Η παλμική ακτινοβολία από κινητά τηλέφωνα και άλλες  ασύρματες συσκευές  καθυστερεί τον ύπνο και μειώνει τη διάρκεια του βαθύ ύπνου (Mann [13], [14], [15] Huber [16])
  • Τουλάχιστον 3 επιδημιολογικές μελέτες έχουν ήδη συνδέσει την παρουσία ιστών κινητού τηλεφώνου με προβλήματα ύπνου στον γειτονικό πληθυσμό (Santini [17], Bortkiewic, [18] Abdel-Rassoul [19]
  • Τα προβλήματα ύπνου σε ηλεκτρομαγνητικά μολυσμένες περιοχές αναφέρονται επίσης από άτομα με ηλεκτροϋπερευαισθησία [20], που σύμφωνα με ερευνητές μπορεί να επηρεάζουν το 50% του πληθυσμού (Hallberg [21]).
  • "Ηλεκτρομαγνητικά πεδία 900-MHz (από κεραίες κινητής τηλεφωνίας) και 60-Hz (από ηλεκτροφόρα καλώδια) επηρεάζουν το μεταβολισμό της μελατονίνης και τον κιρκαδικό ρυθμό." (Άιμεν [22])
  • Ερευνητές στο κρατικό πανεπιστήμιο Wayne και το Ινστιτούτο Karolinska στη Στοκχόλμη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι  "κατά τη διάρκεια της εργαστηριακής έκθεσης σε ασύρματα σήματα 884 MHz, τα  στοιχεία του ύπνου που πιστεύεται ότι είναι σημαντικά για την ανάκαμψη από την καθημερινή φθορά επηρεάζονται αρνητικά" και ότι  "η χρήση κινητού τηλεφώνου σχετίζεται με συγκεκριμένες αλλαγές στις περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για την ενεργοποίηση και τον συντονισμό του συστήματος άγχους". [23]
  • "Η συχνότητα ασύρματων τηλεφωνικών κλήσεων, η εξάρτηση από κινητό τηλέφωνο και η  χρήση tablet  σχετίζονται με την  αύξηση των υποκειμενικών και αντικειμενικών προβλημάτων ύπνου  στους εφήβους"  (Alba Cabré-Riera [24])

Οι γυναίκες πιο ευαίσθητες στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία;

  • "Όσον αφορά τις επιπτώσεις RF-EMF στον ανθρώπινο ύπνο, φαίνεται ότι το φύλο έχει σημασία, καθώς ακτινοβολίες GSM900 (κεραίες κινητής τηλεφωνίας) και TETRA (κεραίες αστυνομίας) οδήγησαν σε σημαντικά περισσότερες επιπτώσεις έκθεσης στις γυναίκες." (Χάιντι Ντάνκερ-Χόπφ [25])
  • "Η διαταραχή του ύπνου, ο λανθάνων χρόνος και η δυσλειτουργία της ημέρας ήταν περισσότερα, ιδίως στις γυναίκες  (συσχέτιση μεταξύ των ωρών χρήσης του κινητού και του ποιοτικού ύπνου). Παρατηρήθηκε σημαντική συσχέτιση ωρών χρήσης και δεικτών ύπνου και στα δύο φύλα. Η βραδινή χρήση κινητών τηλεφώνων εμφάνισε στατιστικά σημαντική αρνητική σχέση. Οι μαθητές που χρησιμοποιούν κινητό για > 2 ώρες / ημέρα μπορεί να προκαλέσουν στέρηση ύπνου  και υπνηλία την ημέρα επηρεάζοντας τις γνωστικές και μαθησιακές ικανότητες"  (Saxena Yogesh [26]).

Πώς μπορεί τα ανθρώπινα ηλεκτρομαγνητικά πεδία να προκαλέσουν αϋπνία;

Υπάρχουν 2 κύριες θεωρίες σχετικά με τη σύνδεση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων με την αϋπνία:

  • Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία μπορούν να προκαλέσουν καταστολή της μελατονίνης κατά τη διάρκεια του ύπνου (παρόμοια με την επίδραση του φωτός).
  • Τα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία έχουν συχνότητες (50-10000000Hz) πολύ υψηλότερες από τα φυσικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία της γης που έχουν διαμορφώσει τα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα (0,5-12 Hz εγκεφαλικά κύματα σε χαλαρή κατάσταση) και αυτό επηρεάζει την ικανότητά μας να χαλαρώνουμε.

Η θεωρία της μελατονίνης

Αρκετές μελέτες που διερευνούν την επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων έδειξαν καταστολή της σύνθεσης μελατονίνης. 

  • Ο ερευνητής RJ Reiter από το Τμήμα Κυτταρικής και Δομικής Βιολογίας του Κέντρου Επιστήμης Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας εξηγεί στη δημοσίευσή του "Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και παραγωγή μελατονίνης" [27]:

"Η επίφυση, που στον άνθρωπο βρίσκεται κοντά στο ανατομικό κέντρο του εγκεφάλου, συνήθως ανταποκρίνεται στα ορατά ηλεκτρομαγνητικά πεδία (δηλαδή στο φως),  καθώς τα μάτια συνδέονται λειτουργικά με τον επίφυτο αδένα από μια σειρά νευρώνων.

Κανονικά, ο επίφυση παράγει χαμηλές ποσότητες μελατονίνης κατά τη διάρκεια της ημέρας και υψηλές ποσότητες τη νύχτα. Αυτός ο ρυθμός αντανακλάται στις συγκεντρώσεις μελατονίνης στο αίμα που είναι υψηλότερες τη νύχτα από ό, τι κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Τόσο στον άνθρωπο όσο και στα θηλαστικά, η  έκθεσή τους στο φως τη νύχτα ακολουθείται από μείωση των επιπέδων μελατονίνης στο αίμα.

Ομοίως, η έκθεση θηλαστικών σε  ημιτονοειδή ηλεκτρικά ή/και μαγνητικά πεδία καθώς και παλμικά στατικά μαγνητικά πεδία μειώνει συχνά την παραγωγή μελατονίνης επίφυσης .

Η μελατονίνη έχει πολλές λειτουργίες στον οργανισμό και οποιαδήποτε διαταραχή (όχι μόνο τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία) που προκαλεί τα επίπεδα της μελατονίνης να είναι χαμηλότερα από το κανονικό μπορεί να έχει σημαντικές φυσιολογικές συνέπειες .

Η μελατονίνη, επειδή είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, μπορεί να παρέχει σημαντική προστασία έναντι της έναρξης και εξάπλωσης του καρκίνου."

  • Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης [28] κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα:  "Ο επινεφιακός αδένας είναι πιθανό να αισθανθεί τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία σαν φως και κατά συνέπεια, μπορεί να μειώσει την παραγωγή μελατονίνης.  Τα αποτελέσματα δείχνουν τη σημασία της διακοπής της μελατονίνης λόγω της έκθεσης σε ασθενή ηλεκτρομαγνητικά πεδία, η οποία μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία στον άνθρωπο."
  • Στη δημοσίευση "Επίδραση ηλεκτρικών, μαγνητικών και ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο κιρκαδικό σύστημα: Τρέχον στάδιο γνώσης" οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι:  
    "Παρά τις αποκλίσεις στα αναφερόμενα αποτελέσματα, το  ηλεκτρομαγνητικό πεδίο χαμηλών συχνοτήτων και ραδιοσυχνοτήτων πρέπει να θεωρηθούν ως παράγοντες που πιθανώς επηρεάζουν τη λειτουργία του κιρκαδικού συστήματος, επειδή ένας σημαντικός αριθμός μελετών έδειξε τις αλλαγές στην έκκριση μελατονίνης και κορτιζόλης καθώς και στον ύπνο μετά την έκθεση σε αυτά τα πεδία." [29]

Η θεωρία των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών  

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξελίχθηκε παρουσία φυσικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που με τη σειρά τους διαμόρφωσαν την ηλεκτρομαγνητική του δράση. 

Τα κύματα Δέλτα, Άλφα και Θήτα (0,5-12 Hz) παράγονται στον εγκέφαλό μας κατά τη διάρκεια του ύπνου και σε συνθήκες χαλάρωσης έχουν ομοιότητα με τα φυσικά κύματα Schumann που παράγονται στη γη.

Ο εγκέφαλος δεν είναι πλέον σε θέση να εντοπίσει αυτήν την ωφέλιμη φυσική ακτινοβολία εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας, καθώς εκτίθεται σε πολύ ισχυρότερα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά σήματα σε συχνότητες που κυμαίνονται από 50 Hz (δίκτυο ηλεκτρισμού) έως δισεκατομμύρια Hz (π.χ. κεραίες κινητής), κάτι που φαίνεται να προκαλεί τη διέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και συμβάλλει στην αποτυχία χαλάρωσης.

Τα υγιή εγκεφαλικά κύματα μορφοποιούνται από φυσικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία;

Ο Schumann, ένας Γερμανός φυσικός, ανακάλυψε το 1952 ότι υπάρχει μια συντονισμένη κοιλότητα μεταξύ της επιφάνειας της γης και της ιονόσφαιρας που περιέχει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο διαμορφωμένης συχνότητας στο φάσμα από κάτω από 1 Hz έως περισσότερα από 100 Hz με τις κυρίαρχες συχνότητες κάτω από 14 Hz.

Η υψηλότερη κορυφή πλάτους είναι 7,8 Hz, συχνότητα που συνήθως ονομάζεται "Η συχνότητα συντονισμού Schumann", αλλά οι συχνότητες Schumann είναι ένα φάσμα συχνοτήτων με την πλειοψηφία κάτω των 15 Hz, και με κορυφές επίσης περίπου στα 1 και 2,5 Hz.

Ο Lewis B. Hainsworth ήταν ο πρώτος ερευνητής που αναγνώρισε τη σχέση των συχνοτήτων των εγκεφαλικών κυμάτων με τους συντονισμούς του Schumann [30].  

Οι κύριες  συχνότητες Schumannn είναι παρόμοιες με αυτές που εμφανίζονται στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια ύπνου ή καταστάσεων χωρίς άγχος, όπως παρατηρούνται μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων (τοποθέτηση ηλεκτροδίων στο κεφάλι και καταγραφή του ρυθμού επανάληψης των εγκεφαλικών κυμάτων, που ονομάζεται συχνότητα και μετριέται σε κύκλους ανά δευτερόλεπτο ή Hz = hertz).

Γιατί τα κύματα Δέλτα (0,5-4Hz) είναι τα πιο σημαντικά;

  • Τα κύματα Δέλτα παράγονται κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου, όταν η ενεργειακή ζήτηση για υποστήριξη του σώματος είναι στο χαμηλότερο σημείο.

Ο καρδιακός παλμός επιβραδύνεται, η αναπνοή επιβραδύνεται, η εγκεφαλική δραστηριότητα είναι ελάχιστη, και επομένως ο ύπνος του δέλτα-ρυθμού είναι ο μόνος χρόνος που το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπερβολική ενέργεια για τις φυσιολογικές και ψυχολογικές δραστηριότητες αποκατάστασης και συντήρησης.

Όταν δεν υπάρχει αρκετός ύπνος στην Δέλτα φάση (ελάχιστο 2 ώρες, βέλτιστο 3-4 ώρες), απλά δεν υπάρχει αρκετή συγκεντρωμένη ενέργεια για την εκτέλεση επαρκών διαδικασιών αποκατάστασης και επιδιόρθωσης, η οποία τελικά οδηγεί σε εξασθενημένη ανοσολογική λειτουργία, πρόωρη γήρανση και αυξημένη πιθανότητα ασθενειών όλων των αιτιολογιών.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Δρ. Eve Van Cauter, η  πλήρης έλλειψη ρυθμού Δέλτα για μόλις 3 νύχτες προκάλεσε τα προφίλ γλυκόζης των υγιών φοιτητών κολεγίου να φαίνονται προδιαβητικά  και τα επίπεδα λεπτίνης να μειώνονται σημαντικά προκαλώντας πείνα και υψηλότερη θερμιδική πρόσληψη.

  • Τα κύματα Θήτα (4-8Hz) κυριαρχούν κατά τη διάρκεια REM (ταχεία κίνηση των ματιών) στον ελαφρύ ύπνο.
  • Τα κύματα Άλφα (8-12Hz) κυριαρχούν όταν είστε χαλαροί, ήρεμοι, πριν ξυπνήσετε νωρίς το πρωί και σε διαλογιστική κατάσταση.
  • Τα κύματα Βήτα και Γάμα (12-100Hz) είναι οι συχνότητες εγρήγορσης.

Οι συχνότητες Βήτα, 12 έως 14 Hz, παράγονται κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Συχνότητες άνω των 15 Hz παράγονται όταν είμαστε ταραγμένοι ή φοβισμένοι, απαιτούνται για την επιβίωση του ανθρώπου και έχουν κάποια φυσιολογικά οφέλη, αλλά η υπερβολική έκθεση του εγκεφάλου σε αυτές τις υψηλότερες συχνότητες μπορεί να προκαλέσει σωρευτικά επιπτώσεις στην υγεία που σχετίζονται με το στρες, συμπεριλαμβανομένου του κακού ύπνου και της αυξημένης παραγωγής ορμονών στρες όπως η κορτιζόλη.

Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία μπορούν να προκαλέσουν επιβλαβή συντονισμό του εγκεφάλου

Οι άνθρωποι και τα ζώα έχουν εξελιχθεί παρουσία φυσικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που απαιτούνται για σωστή ψυχολογική, νευρολογική και σωματική απόδοση, τα οποία όμως πλέον καλύπτονται από τα τεχνητά πεδία υψηλής συχνότητας και μεγαλύτερου εύρους.

Μόλις εισαχθεί συχνότητα με υψηλότερο εύρος, ο βιολογικός οργανισμός θα προσπαθήσει να συντονιστεί σε αυτό το "δυνατότερο" σήμα.

Προσπαθώντας να διατηρήσουμε τον εγκέφαλο σε χαλαρές συχνότητες 0,5-12 Hz, βομβαρδιζόμαστε 24/7 με 50 Hz και υψηλότερες αρμονικές από τα καλώδια ρεύματος (AC), λαμπτήρες φθορισμού και εξοικονόμησης ενέργειας, τηλεοράσεις, υπολογιστές και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και εκατομμύρια έως δισεκατομμύρια Hz από ασύρματα ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλής συχνότητας από κινητά τηλέφωνα και κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματο Internet (Wi-Fi), ασύρματα τηλέφωνα και τις βάσεις τους (DECT), ραδιοτηλεοπτικές κεραίες, ασύρματα συστήματα συναγερμού, πυρανίχνευσης και ελέγχου θερμοκρασίας, ραδιοφωνικά δίκτυα για αστυνομία, ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας, εταιρείες μεταφορών, ταξί, baby monitors, ασύρματα πληκτρολόγια, Bluetooth, ασύρματες κονσόλες παιχνιδιών, δίκτυα WIMAX, ραντάρ, δορυφόρους, HAARP, έξυπνους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας κλπ.

Τα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία με τις αφύσικες κυματομορφές και τις συχνότητές τους είναι τώρα τόσο έντονα και διεισδυτικά που πνίγουν τα κύματα Schumann και το φυσικό γεωμαγνητικό πεδίο της Γης παντού, εκτός από τα πιο απομακρυσμένα μέρη.

Πώς να προστατεύσετε τον ύπνο από τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων

Με 3 τρόπους: Απομάκρυνση - Θωράκιση - Κάλυψη.

Σκεφτείτε τι κάνετε όταν υπάρχει πολύς θόρυβος στην κρεβατοκάμαρά σας:

1. Προσπαθείτε να αφαιρέσετε την αιτία του θορύβου. Για παράδειγμα, απενεργοποιείτε την τηλεόραση ή λέτε στον γείτονα να την κλείσει.

2. Προσπαθήστε να προστατεύσετε τα αυτιά σας από το θόρυβο χρησιμοποιώντας ακουστικά ή το υπνοδωμάτιο σας χρησιμοποιώντας ηχομονωτικά υλικά (εάν υπάρχει εξωτερική πηγή που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε).

3. Προσπαθείτε να καλύψετε τον ήχο χρησιμοποιώντας μουσική τύπου "white noise".

Χρησιμοποιήστε τους ίδιους τρόπους για να προστατεύσετε τον ύπνο σας από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία!

1. Καταργήστε όλες τις πηγές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων

  • Αφαιρέστε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές κοντά στο κρεβάτι σας από την πρίζα τις ώρες του ύπνου. Όταν μια ηλεκτρική συσκευή είναι συνδεδεμένη στην πρίζα, παράγει ένα ηλεκτρικό πεδίο ακόμη και όταν δεν είναι ενεργοποιημένη (ειδικά εάν το φις είναι διπολικό και δεν συνδέεται στο σύστημα γείωσης της πρίζας ή δεν υπάρχει ηλεκτρική γείωση στην πρίζα).
  • Για να μειώσετε την έκθεσή σας σε ασύρματη ακτινοβολία, αφαιρέστε από το δωμάτιό σας ή απενεργοποιήστε όλες τις ασύρματες συσκευές (π.χ. ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ). 
  • Φροντίστε να αποσυνδέσετε την έξυπνη τηλεόραση ή άλλες έξυπνες συσκευές πριν κοιμηθείτε, καθώς οι περισσότερες έξυπνες συσκευές συνεχίζουν να εκπέμπουν ακτινοβολία ακόμη και σε κατάσταση αναμονής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τηλεχειριζόμενη πρίζα για να το κάνετε χωρίς να σηκωθείτε από το κρεβάτι.
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα iPhone και τα iPad. Αυτά συνεχίζουν να εκπέμπουν ακτινοβολία Bluetooth ακόμη και σε λειτουργία πτήσης, όταν η κεραία Bluetooth έχει απενεργοποιηθεί από το γρήγορο μενού και όχι από τις ρυθμίσεις. Επίσης, μην φορτίζετε το τηλέφωνό σας κοντά στο κρεβάτι σας.
  • Δείτε περισσότερους τρόπους προστασίας από τις διάφορες πηγές ακτινοβολίας εδώ.

2. Θωρακίστε το χώρο σας όταν δεν μπορείτε να απομακρύνετε τις πηγές ακτινοβολίας

  • Τα ασύρματα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που προέρχονται από κεραίες κινητής τηλεφωνίας (εγκατεστημένες σχεδόν σε κάθε γειτονιά), μόντεμ Wi-Fi, ασύρματα τηλέφωνα και έξυπνες ασύρματες συσκευές από τους γείτονές σας κ.λπ. μπορούν να μπλοκαριστούν με καινοτόμα υλικά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης που μειώνουν την ακτινοβολία κατά περισσότερο από 90%.
  • Για παράδειγμα; μπορείτε να προστατέψετε τους τοίχους/οροφές που βλέπουν σε γειτονικές κεραίες κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιώντας μπογιές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισηςΗ θωράκιση όλων των τοίχων και των οροφών με χρώμα σας προστατεύει επίσης από τις ασύρματες εκπομπές των γειτόνων σας.

Μπογιά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης

Κουρτίνες ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης

  • Μια πρακτική λύση για την κρεβατοκάμαρα είναι οι  θωρακισμένες κουνουπιέρες κρεβατιών, οι οποίοι δεν επιτρέπουν τη διείσδυση της ακτινοβολίας από οποιαδήποτε κατεύθυνση εκτός από το κάτω μέρος του κρεβατιού (αλλά μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε  ύφασμα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης  κάτω από το κρεβάτι ή το στρώμα).
  • Πρόκειται για μια επένδυση εφ 'όρου ζωής, κατασκευασμένη από ανθεκτικά υλικά και μπορείτε να την μεταφέρετε αν μετακομίσετε ή θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε σε άλλο σπίτι στις διακοπές σας κλπ.

Κουνουπιέρες ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης

3. Καλύψτε τα τεχνητά πεδία με φυσικά μαγνητικά πεδία

Οι συσκευές EarthPulse και Neorythm τοποθετούνται κάτω από το στρώμα σας ή το μαξιλάρι σας αντίστοιχα και εκπέμπουν ένα μαγνητικό πεδίο εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας κατά τη διάρκεια του ύπνου σας, παρασύροντας τον εγκέφαλό σας και καλύπτοντας τα επιβλαβή τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Η εγκεφαλική ψυχαγωγία / συντονισμός (brain wave entrainment) έγινε δημοφιλής από την κοινότητα των binaural beats με συσκευές φωτός και ήχου για την τόνωση του εγκεφάλου.

Ο στόχος της είναι να επηρεάσει ευνοϊκά την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο μέσω μη επεμβατικών εξωτερικών ερεθισμάτων, οδηγώντας σε βελτιωμένη μάθηση, χαλάρωση κ.λπ.

Η παλμική θεραπεία ηλεκτρομαγνητικού πεδίου (PEMF) είναι μια πολύ ισχυρότερη, αποτελεσματικότερη και πιο βολική μέθοδος συντονισμού του εγκεφάλου, παράγοντας κυτταρικά αποτελέσματα σε συστημικό επίπεδο που δεν μπορούν να επιτύχουν με άλλους τρόπους.

Θεραπεία PEMF

Το συμπλήρωμα μαγνητικού πεδίου αντισταθμίζει την απώλεια συντονισμού Schumann

Ακριβώς όπως οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα από τα τρόφιμα απαιτούνται για την υγιή επιβίωση, έτσι και τα μιτοχόνδρια μας απαιτούν «γεωμαγνητικές βιταμίνες» που παρέχονται από τα μαγνητικά πεδία της γης (Schumann κ.α.), η απορρόφηση των οποίων παρεμποδίζεται από τα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Το νευρολογικό μας σύστημα αποτελείται από μίλια νευρωνικών ιστών, τα οποία δρουν σαν κεραίες που συλλέγουν ολόκληρο το φάσμα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. 

Οι συσκευές PEMF EarthPulse και Neorythm παράγουν ένα φάσμα αυτών των «γεωμαγνητικών βιταμινών» από πολύ χαμηλές συχνότητες Δέλτα έως Βήτα. Μόλις ο ηλεκτρομαγνήτης τοποθετηθεί κάτω από το στρώμα σας παίρνετε μια 8ωρη δόση των γεωμαγνητικών βιταμινών σας.

"Ένας πρώην συντάκτης που δεν είχε ύπνο σταμάτησε πλέον να μετρά πρόβατα και είναι αιώνια ευγνώμων για τα Ζzzzz..." Περιοδικό Εναλλακτικής Ιατρικής Σεπτέμβριος 2005

[1] http://www.gsdl.com/home/assessments/melatonin/appguide/

[2] Wright, CE, Erblich, J., Valdimarsdottir, HB, & Bovbjerg, DH (2007). Poor sleep the night before an experimental stressor predicts reduced NK cell mobilization and slowed recovery in healthy women. Brain, behavior, and immunity, 21 (3), 358-63

[3] Vgontzas, AN, Bixler, EO, Lin, H., Prolo, P., Mastorakos, G., Vela-Bueno, A., et al. (2001). Chronic Insomnia Is Associated with Nyctohemeral Activation of the Hypothalamic-Pituitary-Adrenal Axis: Clinical Implications. J Clin Endocrinol Metab, 86 (8), 3787-3794.

[4] Walker, MP, Brakefield, T., Morgan, A., Hobson, JA, Stickgold, R. (2002). Practice with sleep makes perfect: sleep-dependent motor skill learning. Neuron, 35 (1), 205-11.

[5] Roman, V., et. al. (2006). Differential effects of chronic partial sleep deprivation and stress on serotonin-1A and muscarinic acetylcholine receptor sensitivity. Journal of Sleep Research, 15 (4), 386-394.

[6] Serotonin - Serotonin Neurotransmitter overview, Chemical imbalance and Treatment --Serotonin Level and Balance. http://www.anxiety-and-depression-solutions.com/ insight_answers / serotonin.php.

[7] Spiegel, K., Tasali, E., Penev, P., Cauter, EV (2004). Brief Communication: Sleep Curtailment in Healthy Young Men Is Associated with Decreased Leptin Levels, Elevated Ghrelin Levels, and Increased Hunger and Appetite. Ann Intern Med, 141 (11), 846-850.

[8] Sephton, S., Spiegel, D. (2003). Circadian disruption in cancer: a neuroendocrineimmune pathway from stress to disease? Brain, behavior, and immunity, 17 (5), 321-8.

[9] Ayas, NT, White, DP, Manson, JE, Stampfer, MJ, Speizer, FE, Malhotra, A., et al. (2003). A prospective study of sleep duration and coronary heart disease in women. Archives of internal medicine, 163 (2), 205-9

[10] Spiegel, K., Knutson, K., Leproult, R., Tasali, E., & Cauter, EV (2005). Sleep loss: a novel risk factor for insulin resistance and Type 2 diabetes. J Appl Physiol, 99 (5), 2008-2019

[11] Lack of sleep: Can it make you sick?, Eric J. Olson, M.D. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/insomnia/expert-answers/lack-of-sleep/faq-20057757

[12] Graham C , Cook MR ., Human Sleep in 60 Hz magnetic Fields, Bioelectromagnetics. 1999; 20 (5): 277-83.

[13] Ekkehardt-Siegfried Altpeter, Markus Battaglia, Dominik Pfluger, Christoph E. Minder, Theodor Abelin, Effect of Short-Wave (6 ^ 22 MHz) Magnetic Fields on Sleep Quality and Melatonin Cycle in Humans: The Schwarzenburg Shut-Down Study , Bioelectromagnetics 27: 142 ^ 150 (2006)

[14] Mann K , Roschke J ., REM suppression induced by Digital Mobile Radio Telephones, Wien Med Wochenschr. 1996; 146 (13-14): 285-6.

[15] Huber R , T Graf , Cote KA , Wittmann L , Gallmann E , D Matter , Schuderer J , Kuster N , Borbély AA , Achermann P ., Exposure to Pulsed high-frequency Electromagnetic Field During, Agents Waking affects Human Sleep EEG, Neuroreport . 2000 Oct 20; 11 (15): 3321-5.

[16] Mann, K., et. al., 1996., Effects of pulsed high-frequency electromagnetic fields on human sleep. Neuropsychobiology 1996; 33: 41-7. [Xvii] Ching-Sui Hung, Clare Anderson, James A. Horne, Patrick McEvoy, Mobile phone 'talk-mode' signal delays EEG-determined sleep onset, Neuroscience Letters, Volume 421, Issue 1, 21 June 2007, 82-86 [Xviii] Santini R et al, (July 2002) Investigation on the health of people living near mobile telephone relay stations: I / Incidence according to distance and sex, Pathol Biol (Paris) 2002 Jul; 50 (6): 369-73

[17] Bortkiewicz A et al, (2004) Subjective symptoms reported by people living in the vicinity of cellular phone base stations: review, Med Pr. 2004; 55 (4): 345-51

[18] Abdel-Rassoul G et al, (March 2007) Neurobehavioral effects among inhabitants around mobile phone base stations, Neurotoxicology. 2007 Mar; 28 (2): 434-40

[19] BLACK ON WHITE, VOICES AND Witnesses ABOUT ELECTRO-HYPERSENSITIVITY, THE SWEDISH EXPERIENCE, http://www.feb.se/feb/blackonwhite-complete-book.pdf [20] Hallberg O., Oberfeld G. (2006), Will we all become electrosensitive? Electromagnetic Biology and Medicine 25: 189-191

[21] [XXIII] BBC, Mobiles linked to Disturbed Sleep, http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7199659.stm http://www.feb.se/EMFguru/Research/emf-emr/EMR-Reduces-Melatonin.htm

[22] Journal of Microscopy and Ultrastructure, Volume 5, Issue 4, December 2017, Pages 177-184, Skeptical approaches concerning the effect of exposure to electromagnetic fields on brain hormones and enzyme activities, Aymen A.WarilleabGamzeAltuncAbdalla. A.ElaminacArife AhsenKaplancHamzaMohamedacKıymet KübraYurtcAbubaker ElElhajac

[23] William JM Hrushesky, David Blask, Paolo Lissoni, Melatonin, Chronobiology, and Cancer, The NCI Office of Cancer Complementary and Alternative Medicine

[24] Environ Res,  2019 Apr;171:341-347.Epub 2018 Nov 1., Telecommunication devices use, screen time and sleep in adolescents, Alba Cabré-Riera 1, Maties Torrent 2, David Donaire-Gonzalez 3, Martine Vrijheid 1, Elisabeth Cardis 1, Mònica Guxens 4

[25] Environ Res, . 2020 Apr;183:109181.,  doi: 10.1016/j.envres.2020.109181. Epub 2020 Jan 24.An experimental study on effects of radiofrequency electromagnetic fields on sleep in healthy elderly males and females: Gender matters!Heidi Danker-Hopfe 1, Hans Dorn 2, Cornelia Sauter 2, Gernot Schmid 3, Torsten Eggert 2

[26] Indian J Physiol Pharmacol . Jan-Mar 2014;58(1):100-3. Mobile usage and sleep patterns among medical students Saxena Yogesh, Shrivastava Abha, Singh Priyanka PMID: 25464686

[27] Biomedicine & Pharmacotherapy, Volume 47, Issue 10, 1993, Pages 439-444, Electromagnetic fields and melatonin production, R.J.Reiter

[28] Pineal Melatonin Levels Disruption on Human Due to Electromagnetic Fields and ICNIRP Limits, Radiation Protection Dosimetry 154(4):405-416, Malka N. Halgamuge University of Melbourne

[29]Biomed Res Int. 2014; 2014: 169459. Influence of Electric, Magnetic, and Electromagnetic Fields on the Circadian System: Current Stage of Knowledge Bogdan Lewczuk, 1 ,* Grzegorz Redlarski, 2 , 3 Arkadiusz Żak, 2 Natalia Ziółkowska, 1 Barbara Przybylska-Gornowicz, 1 and Marek Krawczuk 2

[30] https://mankindresearchunlimited.weebly.com/schumann-resonances.html

 


Υποστήριξη

Αναλυτικές περιγραφές προϊόντων και μηχανικός στη διάθεση σας για να σας λύσει κάθε απορία σχετικά με την χρήση των προϊόντων πριν και μετά την αγορά τους

Ηθικό εμπόριο

Μόνο προϊόντα αξιόπιστων εταιρειών, που τα έχουμε δοκιμάσει για την αποτελεσματικότητα τους και όχι οτιδήποτε “πουλάει“

Δωρεάν μεταφορικά

Παράδοση χωρίς χρέωση στον χώρο σας ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής – Ισχύει εντός Ελλάδας, για όλες τις αγορές και ενοικιάσεις - Δεν ισχύει για ρούχα SHIELD

Παρακολούθηση παραγγελίας

Αποστολή tracking number με email / SMS για να γνωρίζετε κάθε στιγμή που βρίσκεται η παραγγελία σας

Εύκολη πληρωμή

Αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση / πληρωμή, πιστωτική κάρτα, μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Samsung Pay, Google Pay, Apple Pay, Paypal

Πληρωμή σε δόσεις

Δυνατότητα πληρωμής σε 3 άτοκες δόσεις πληρώνοντας μέσω Klarna. Δείτε πως γίνεται.

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από μηχανικό και την μείωση της επιβάρυνσης από ακτινοβολίες.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2108081912
Δευ-Παρ 09:00-19:00

Φόρμα Επικοινωνίας

Φόρτωση...

Θέλετε να μη χάνετε είδηση;


Εγγραφείτε στο newsletter μας!

0
Shares