Δεν έχετε προσθέσει κάτι ακόμη στη λίστα σας!

Ηλεκτροϋπερευαισθησία

Ηλεκτροϋπερευαισθησία: Η αλλεργία του 21ου αιώνα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Την έχουν αποκαλέσει και «γρίπη των γιάπηδων», «ασθένεια των μικροκυμάτων» και περιλαμβάνει ανεξήγητες αλλεργίες, σφύριγμα στα αυτιά, ταχυκαρδία και αρρυθμίες, εξάντληση, μούδιασμα του κεφαλιού, συνεχείς πονοκεφάλους κ.α Μήπως επηρεάζει και εσάς η συνεχώς αυξανόμενη ηλεκτρομαγνητική ρύπανση από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) κ.α.;

Ηλεκτροϋπερευαισθησία. Πονοκέφαλος στο γραφείο, γύρω από πολλές συσκευές

Μερίδα επιστημόνων συνδέει την αύξηση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης με πληθώρα ανεξήγητων συμπτωμάτων που πλήττουν σήμερα ολοένα και περισσότερους:

 • Ναυτία, πονοκέφαλοι και ημικρανίες
 • Βουητό στα αυτιά
 • Μούδιασμα στο πρόσωπο ή σε άλλα σημεία του σώματος
 • Ξηροφθαλμία και προβλήματα όρασης
 • Αδυναμία συγκέντρωσης και ανεξήγητη κούραση
 • Κατάθλιψη
 • Ταχυκαρδία και καρδιακή αρρυθμία
 • Υπερκινητικότητα και αϋπνία
 • Κοκκινίλες και εξανθήματα
 • Ξηρότητα στο λαιμό και την στοματική κοιλότητα
 • Διόγκωση ιγμόρειων και συμπτώματα ρινίτιδας

Το φαινόμενο της «αλλεργικής» αντίδρασης στις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες αποκαλείται «ηλεκτροϋπερευαισθησία», έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θεωρείται πιθανό να επηρεάσει τα επόμενα χρόνια σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού στις αναπτυγμένες χώρες.

Στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί οι όροι «ασθένεια των μικροκυμάτων» για τα συμπτώματα των εργαζομένων κοντά σε ραδιοτηλεοπτικές κεραίες και ραντάρ και «γρίπη των γιάπηδων» για την συμπτωματολογία των υπερεκτεθειμένων εταιρικών στελεχών στα κινητά τηλέφωνα και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου.

“η ηλεκτροϋπερευαισθησία είναι πραγματικό και μερικές φορές εξουθενωτικό πρόβλημα για τους πάσχοντες (...) Η ποσότητα ακτινοβολίας που προκαλεί το φαινόμενο είναι πολλές φορές κατώτερη από τα διεθνώς αναγνωρισμένα όρια” Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας [1]

Το πρώτο σύγχρονο κρούσμα

O Per Segerbäck, μηχανικός τηλεπικοινωνιών, ήταν από τις αρχές της δεκαετίας του 80’ υψηλόβαθμο στέλεχος στην Ellemtel, θυγατρική της σουηδικής εταιρείας κινητών τηλεφώνων Ericson και έβαλε και αυτός το λιθαράκι του για να αναπτυχθούν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που σήμερα έχουν εξαπλωθεί σε κάθε σημείο της γης.

Μετά από 10 χρόνια εργασίας αυτός και σχεδόν όλοι οι συνεργάτες του εμφάνισαν συνεχή ναυτία, πονοκεφάλους και κοκκινίλες στο δέρμα. Η ανακούφιση των συμπτωμάτων τους εκτός γραφείου, τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι αυτά οφείλονταν στο επιβαρημένο ηλεκτρομαγνητικά εργασιακό τους περιβάλλον από τις ακτινοβολίες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των φωτιστικών φθορισμού, της διπλανής κεραίας κινητής τηλεφωνίας κ.α.

Η Ericson προκειμένου να κρατήσει τον Segerbäck, που ήταν σημαντικό της στέλεχος, θωράκισε με υλικό ηλεκτρομαγνητικής μόνωσης το γραφείο του, αντικατέστησε τους υπολογιστές με λιγότερο επιβαρυντικούς και του έδωσε ειδική ηλεκτρομαγνητικά μονωμένη στολή για να μπορεί να κυκλοφορεί εκτός γραφείου.

Στα μέσα της δεκαετίας του 90’, όταν τα πρώτα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας άρχισαν να εμφανίζονται στη Στοκχόλμη και η αποφυγή των ακτινοβολιών τους έγινε αδύνατη, o Segerbäck αποσύρθηκε σε μια αγροικία στην εξοχή. Εκεί ζει μέχρι σήμερα, μακριά από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αλλά και το δίκτυο ηλεκτρισμού, αφού χρησιμοποιεί μια εξωτερική μπαταρία 12Volt για τις περιορισμένες του ανάγκες [16].

Πως η χρόνια έκθεση σε τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες οδηγεί σε προβλήματα υγείας

Ο Δρ. Βlank, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και ερευνητής στον βιοηλεκτρομαγνητισμό, εξηγεί ότι τα κύτταρα μας παρουσιάζουν στρεσογόνο αντίδραση στα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία όπως και σε άλλες περιβαλλοντικές τοξίνες (βαρέα μέταλλα κ.α.)[2].

Το ανθρώπινο DNA λειτουργεί σαν κεραία η οποία λαμβάνει ακόμη και χαμηλής ισχύος τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά σήματα χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων και δίνει εντολή για την παραγωγή πρωτεϊνών του στρες.

Ο μηχανισμός προσαρμογής στο στρες ενεργοποιεί το ορμονικό μας σύστημα για να αντιμετωπίσει την κάθε παρουσιαζόμενη πρόκληση. Δυστυχώς είναι σχεδιασμένος για να λειτουργεί για προσωρινό διάστημα.

Η χρόνια παραγωγή πρωτεϊνών του στρες, όπως συμβαίνει και εξαιτίας της συνεχούς έκθεσης σε πολλαπλές πηγές ακτινοβολίας:

 • συνδέεται με προβλήματα ύπνου, κατάθλιψη, πονοκεφάλους, γαστρικά και δερματολογικά προβλήματα, παχυσαρκία, καρδιοπάθεια, άσθμα, μολύνσεις, κ.α.[3]
 • εξαντλεί το ανοσοποιητικό σύστημα και οδηγεί στην εμφάνιση αυτοάνοσων ασθενειών όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η νόσος του Lyme, ο Λύκος, η νόσος του Crohn, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης κ.α.[4]

Πηγές ακτινοβολίας: κολώνες, συσκευές, κεραίες, router

Ιατρικοί σύλλογοι προειδοποιούν

Ο Αυστριακός Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει [17]:

«Έχει υπάρξει μια απότομη αύξηση των ανεξήγητων, συχνά στρεσογόνου φύσης, προβλημάτων υγείας που φέρνουν τους γιατρούς αντιμέτωπους με την πρόκληση σύνθετων διαφορικών διαγνώσεων.

Μια αιτία στην οποία έχει δοθεί ελάχιστη προσοχή μέχρι στιγμής, είναι η αύξηση της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες στο σπίτι, στο χώρο εργασίας και κατά τη διάρκεια ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με το χρόνιο άγχος στην προσωπική και επαγγελματική ζωή (...) που μπορούν να οδηγήσουν σε συμπτώματα εξουθένωσης (burnout).»

Το ψήφισμα (Freiburger Appeal [15]) της Ένωσης Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Γερμανίας (IGUMED), που έχει υπογραφεί από χιλιάδες γιατρούς και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου:

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει μια δραματική αύξηση των σοβαρών και χρόνιων νοσημάτων στους ασθενείς μας όπως

 • προβλήματα μάθησης, συγκέντρωσης και συμπεριφοράς (σύνδρομο έλλειψης προσοχής κ.α.)
 • ακραίες διακυμάνσεις στην πίεση που δυσκολότερα πια ρυθμίζονται με φάρμακα
 • καρδιακές αρρυθμίες
 • καρδιακές προσβολές σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες
 • εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου (π.χ. Αλτσχάϊμερ) και επιληψία
 • λευχαιμία και όγκους στον εγκέφαλο.

Επίσης συμπτωμάτων που λανθασμένα χαρακτηρίζονται ως ψυχοσωματικά όπως πονοκέφαλοι, ημικρανίες, χρόνια εξάντληση, αϋπνία, βουητό των αυτιών και μυϊκοί πόνοι (...)

Οι προσπάθειες αποκατάστασης της υγείας γίνονται όλο και πιο αναποτελεσματικές.

Η ανεμπόδιστη και συνεχής διείσδυση των ασύρματων ακτινοβολιών στους χώρους εργασίας και τα σπίτια (και ειδικά στα υπνοδωμάτια - απαραίτητους χώρους ξεκούρασης και αναζωογόνησης) προκαλεί αδιάκοπο στρες και εμποδίζει την πλήρη ανάρρωση του ασθενούς (...)

Έχουμε πλέον ξεκάθαρα παρατηρήσει τη χρονική και χωροταξική σύνδεση των ασθενειών με περιπτώσεις γειτονικής εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, εκτεταμένης χρήσης κινητού τηλεφώνου, εγκατάστασης ασύρματου τηλεφώνου στο ίδιο ή σε διπλανά σπίτια κ.α.

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο χρόνιες ασθένειες να βελτιώνονται ή να θεραπεύονται σε σύντομο χρόνο από την μείωση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης στο περιβάλλον του ασθενούς»

Το νεότερο διεθνές ιατρικό ψήφισμα International Doctors´Appeal 2012 [18] παρατηρεί αντίστοιχα ότι:

«Εμπειρικές παρατηρήσεις υποδεικνύουν ότι η αύξηση της έκθεσης σε ασύρματες ακτινοβολίες αποτελεί έναν από τους κρίσιμους περιβαλλοντικούς παράγοντες που ευθύνεται για την σταθερή αύξηση σε αλλεργίες, δερματικά προβλήματα, σύνδρομα πόνου, λοιμώξεις, υψηλή πίεση αίματος, καρδιακές αρρυθμίες, μεταβολικές και πολυσυστεμικές διαταραχές. Η παρατηρήσιμη χρονική και χωρική σχέση μεταξύ της έναρξης των συμπτωμάτων αυτών και της έναρξης έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία (π.χ. σε κοντινή απόσταση από ένα πρόσφατα εγκατεστημένο πύργο κεραιών κινητής τηλεφωνίας ή μετά από βαριά χρήση κινητού τηλεφώνου) δείχνουν ότι σχετίζονται αιτιολογικά.»

Περισσότερα για τις προειδοποιήσεις φορέων και επιστημόνων..

Που οφείλεται η σύγχρονη αύξηση των κρουσμάτων

Η έξαρση των περιστατικών ηλεκτροϋπερευαισθησίας οφείλεται στην μεγάλη αύξηση στην ποσότητα αλλά και την ποικιλία ακτινοβολιών στις οποίες εκτίθεται ο πληθυσμός τα τελευταία χρόνια.

 • Η έκθεση στις ακτινοβολίες χαμηλών συχνοτήτων έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της μεγαλύτερης χρήσης ηλεκτρισμού, ενώ και το απλό ημιτονοειδές σήμα των 50Hz του ηλεκτρικού δικτύου έχει παραμορφωθεί με αρμονικές υψηλών συχνοτήτων.
 • Το φαινόμενο της «μόλυνσης» του ηλεκτρικού δικτύου με αρμονικές, αποκαλείται «Βρώμικος Ηλεκτρισμός», έχει ήδη συνδεθεί με την ηλεκτροϋπερευαισθησία [5] και οφείλεται στην εξάπλωση της χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών μη γραμμικού φορτίου (λαμπτήρες φθορισμού, αντάπτορες εναλλασσόμενου ρεύματος, ηλεκτρονικοί διακόπτες dimmer, κλιματιστικά inverter, τηλεοράσεις plasma, φωτοβολταϊκά συστήματα κ.α.).
 • Επίσης, τα επίπεδα ακτινοβολιών υψηλών συχνοτήτων έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιών (κινητή τηλεφωνία και ίντερνετ).
 • Σύμφωνα με τον καθηγητή Paul Doyon του πανεπιστήμιου Kyushu [6], οι ασύρματες ακτινοβολίες προκαλούν πληθώρα βιολογικών επιδράσεων που συναντώνται και στα άτομα με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: αύξηση οξειδωτικών βλαβών και μείωση καταλάσης, γλουταθιόνης, CoQ10, SOD κλπ, κυτταρική εκροή ασβεστίου, δυσλειτουργία μιτοχονδρίων, μείωση των Natural Killer (NK) κυττάρων, μείωση επιπέδων νορεπινεφρίνης, μείωση 5-ΗΤ (πρόδρομος σεροτονίνης) κ.α.

Το μέγεθος του προβλήματος και οι επιπτώσεις στη ζωή των πληγέντων

H ηλεκτροϋπερευαισθησία σήμερα αναγνωρίζεται ως αναπηρία στην Σουηδία, όπου θεωρείται ότι πλήττει το 3% του πληθυσμού (περίπου 250.000 άτομα), ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται η Μεγάλη Βρετανία και ο Καναδάς.

Οι ερευνητές Hallberg και Oberfeld μελετώντας τους ρυθμούς αύξησης των κρουσμάτων, προέβλεψαν ότι μέχρι το 2017 ηλεκτροϋπερευαισθησία θα εμφανίσει το 50% του πληθυσμού [8]. Η πρόβλεψη τελικά δεν θα καταγραφεί στατιστικά, ωστόσο μας υπενθυμίζει το πόσο είναι πιθανό να έχουμε ήδη επηρεαστεί ή/και να επηρεαστούμε μελλοντικά από την συνεχή αύξηση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης.

“Η ηλεκτροϋπερευαισθησία είναι το ανερχόμενο πρόβλημα υγείας του 21ου αιώνα. Είναι αναγκαίο οι ιατρικοί θεραπευτές, οι κυβερνήσεις, τα σχολεία και οι γονείς να μάθουν περισσότερα για αυτό. Το ρίσκο για την ανθρώπινη υγεία είναι σημαντικό” Δρ William Rae, πρώην πρόεδρος Αμερικανικής Ακαδημίας Περιβαλλοντικής Ιατρικής [9]

Ζώνες χωρίς WiFiΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμα του το 2009: “καλεί τα κράτη μέλη να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Σουηδίας και να αναγνωρίσουν τα άτομα που υποφέρουν από ηλεκτροϋπερευαισθησία ως άτομα με αναπηρία, ούτως ώστε να τυγχάνουν επαρκούς προστασίας και ίσων ευκαιριών”[7].

Οι συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων που πλήττονται είναι συχνά δραματικές αφού δυσκολεύονται να εργαστούν και να κινηθούν σε δημόσιους χώρους λόγω της υπερβολικής παρουσίας τεχνητών ακτινοβολιών.

Για πολλούς είναι πλέον απαραίτητες οι ζώνες μηδενικής ακτινοβολίας, όπως αυτές που έχουν δημιουργηθεί σε νοσοκομεία της Σουηδίας [11] ή στην περιοχή Drôme της Γαλλίας (βλέπε φωτό) η οποία έχει ανακηρυχθεί καταφύγιο για τα ευαίσθητα στις ακτινοβολίες άτομα [12].

“Ζητάμε να δημιουργηθούν Wireless Free Zones στις πόλεις, στα δημόσια κτίρια, σε σχολεία, νοσοκομεία και στα μέσα μεταφοράς, ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση και σε άτομα που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις στις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες” Επιστημονικό Ψήφισμα του Benevento(2006), Διεθνής Επιτροπή για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια(IECEMS) [13]

“Κρίνεται κάθε έκφανση της ζωής των ηλεκτροϋπερευαίσθητων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και της ικανότητας τους να εργαστούν παραγωγικά σε μια κοινωνία, να έχουν υγιείς σχέσεις και να βρουν μόνιμο τόπο κατοικίας. Τα βασικά της ζωής έχουν γίνει δυσπρόσιτα για ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού. Συνιστώ σε όλες τις κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα όσο υπάρχει χρόνος” Δρ. Γιόχανσον, τμήμα Νευρολογίας, Ινστιτούτο Καρολίνσκα Στοκχόλμης [10]

Περισσότερα για τις ζώνες μηδενικής ασύρματης ακτινοβολίας (Wireless Free Zones)..

Τι πρέπει να γνωρίζουν γιατροί και ασθενείς

Η χρόνια επιβάρυνση από τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες είναι ένας σημαντικός βιολογικός παράγοντας που δεν πρέπει να παραβλέπεται στην διάγνωση ασθενειών και χρόνιων συμπτωμάτων.

Η ηλεκτρομαγνητική ρύπανση μπορεί να είναι το πραγματικό αίτια πρόκλησης πληθώρας ασθενειών με παρεμφερή συμπτώματα που χαρακτηρίζονται από τους γιατρούς ως σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα, χρόνια ανοσοποιητική δυσλειτουργία, νευρομυασθένεια, εγκεφαλοπάθεια, περιβαλλοντική υπερευαισθησία, ψυχοσωματικές αντιδράσεις κ.α. Τ

α παιδιά, οι εγκυμονούσες, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αλλεργίες ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Επίσης, οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την ασθένεια [14], αφού ο εγκέφαλός τους λόγω ορμονικών ιδιαιτεροτήτων είναι πιο ευάλωτος στις ακτινοβολίες από ότι ο αντρικός.

Υπερβάσεις των ορίων έκθεσης που προτείνουν επιστημονικοί οργανισμοί για την αποφυγή προβλημάτων υγείας συχνά προέρχονται από μη εμφανείς πηγές ακτινοβολίας (ασύρματες συσκευές γειτόνων, καμουφλαρισμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αγείωτες ηλεκτρικές συσκευές, σφάλματα στην ηλεκτρική καλωδίωση κ.α.).

Πως θα μειώσετε την καθημερινή σας έκθεση σε τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες

Υποστήριξη ατόμων με ηλεκτροϋπερευαισθησία

Καναδική Ένωση Ηλεκτρουπερευαίσθητων

http://www.weepinitiative.org/index.html

Ιταλική Ένωση Ηλεκτρουπερευαίσθητων

http://www.elettrosensibili.it/

Σουηδική Ένωση Ηλεκτρουπερευαίσθητων

http://www.feb.se/index_int.htm

Βρετανική Ένωση Ηλεκτρουπερευαίσθητων

http://www.es-uk.info/

Νορβηγική Ένωση Ηλεκτρουπερευαίσθητων

http://www.felo.no/

Ολλανδική Ένωση Ηλεκτρουπερευαίσθητων

http://www.stichtingehs.nl/content/view/64/1/

Σχετικά links:

 

[1] WHO International Seminar and Working Group meeting on EMF Hypersensitivity (Prague, October 25-27, 2004)

[2] Dr. Blank, Evidence For Stress Response, Bioinitiative Report

[3] Mayo Clinic, How Stress Affects Health, http://www.mayoclinic.com/health/stress/SR00001

[4] Stress Proteins in Medicine

http://www.researchandmarkets.com/reportinfo.asp?report_id=1310105&t=t&cat_id=

[5] Havas M, (2006) Electromagnetic hypersensitivity: biological effects of dirty electricity with emphasis on diabetes and multiple sclerosis.

[6] Are Microwaves a/the Major Causal Factor in CFS/ME?, ttp://campaignfortruth.com/Eclub/120906/CTM%20-%20microwavesandcfs.htm

[7] Ψήφισμα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (2008/2211), http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2F%2FEP%2F%2FTEXT+REPORT+A6-2009-0089+0+DOC+XML+V0%2F%2FEL

[8] Hallberg O., Oberfeld G.(2006), Will we all become electrosensitive? Electromagnetic Biology and Medicine 25:189-191

[9] http://electromagnetichealth.org/quotes-from-experts/

[10] Camilla Rees- Magda Havas, Public Health SOS – The Shadow Side of the Wireless Revolution

[11] Steen Hviid, MS, Electromagnetic Hypersensitivity, Townsend Letter

[12] http://www.next-up.org/pdf/AFP_France_has_its_first_radiation_free_refuge_in_the_Drome_09_10_2009.pdf

[13] http://www.icems.eu/benevento_resolution.htm

[14] William Pawluk, Jim Beal, Beneficial & Harmful Emfs & Their Effects On Electrical Hypersensitivity Of The Body

[15] http://www.laleva.cc/environment/freiburger_appeal.html

[16] Popular Science, The Man Who Was Allergic to Radio Waves

[17]Guideline of the Austrian Medical Association¨for the diagnosis and treatment of EMFrelated health problems and illnesses (EMF syndrome)

[18]International Doctors´ Appeal 2012, http://freiburger-appell-2012.info/en/home.php?lang=EN

 

 


Υποστήριξη

Αναλυτικές περιγραφές προϊόντων και μηχανικός στη διάθεση σας για να σας λύσει κάθε απορία σχετικά με την χρήση των προϊόντων πριν και μετά την αγορά τους

Ηθικό εμπόριο

Μόνο προϊόντα αξιόπιστων εταιρειών, που τα έχουμε δοκιμάσει για την αποτελεσματικότητα τους και όχι οτιδήποτε “πουλάει“

Δωρεάν μεταφορικά

Παράδοση χωρίς χρέωση στον χώρο σας ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής – Ισχύει εντός Ελλάδας, για όλες τις αγορές και ενοικιάσεις - Δεν ισχύει για ρούχα SHIELD

Παρακολούθηση παραγγελίας

Αποστολή tracking number με email / SMS για να γνωρίζετε κάθε στιγμή που βρίσκεται η παραγγελία σας

Εύκολη πληρωμή

Αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση / πληρωμή, πιστωτική κάρτα, μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Samsung Pay, Google Pay, Apple Pay, Paypal

Πληρωμή σε δόσεις

Δυνατότητα πληρωμής σε 3 άτοκες δόσεις πληρώνοντας μέσω Klarna. Δείτε πως γίνεται.

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από μηχανικό και την μείωση της επιβάρυνσης από ακτινοβολίες.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2108081912
Δευ-Παρ 09:00-19:00

Φόρμα Επικοινωνίας

Φόρτωση...

Θέλετε να μη χάνετε είδηση;


Εγγραφείτε στο newsletter μας!

0
Shares