Δεν έχετε προσθέσει κάτι ακόμη στη λίστα σας!

Θωράκιση Χώρων

Θωράκιση Χώρων

Μπογιές, μεμβράνες τζαμιών, κουρτίνες, πλέγματα και ταπετσαρίες για την θωράκιση των χώρων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές γειτόνων κ.α.


Αποτελέσματα 1 - 8 από 8

Συγκριτικός Πίνακας Υλικών Θωράκισης Χώρων

Μεμβράνες θωράκισης
 • Μεμβράνες
 • Βασική επιλογή για την θωράκιση παραθύρων - αποτελούν τα πιο ευάλωτα σημεία στην διείσδυση ασύρματης ακτινοβολίας
  Οικονομική λύση
  Αυτοκόλλητη επιφάνεια για απλή τοποθέτηση
  Δυνατότητα τοποθέτησης από συνεργείο με χρέωση 80-90€ +ΦΠΑ μέχρι 10m2
 • Κόστος
  37-116€/m2
Κουρτίνες Θωράκισης
 • Υφάσματα
 • Κύρια χρήση ως κουρτίνες για την θωράκιση των παραθύρων
  Κουρτίνες μπορούν να έρθουν έτοιμες ραμμένες για κρέμασμα
  Χρήση και κάτω από στρώμα / κρεβάτι όταν υπάρχει ασύρματη συσκευή από κάτω
 • Κόστος
  26-67€/m2
Μπογιές θωράκισης
 • Μπογιές
 • Η πρώτη επιλογή για την εσωτερική ή εξωτερική θωράκιση τοίχων / οροφών
  Κορυφαία ποιότητα, αντοχή και διαπνοή
  Εύκολη βαφή από οποιονδήποτε επαγγελματία ή ερασιτέχνη
 • Κόστος
  5-10€/m2
Πλέγματα θωράκισης
 • Πλέγματα
 • Τοποθέτηση σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς τοίχους και δάπεδα στο στάδιο της κατασκευής
  Χρήση και ως σίτα σε παράθυρα (V4A10)
 • Κόστος
  10-23€/m2
Ταπετσαρία θωράκισης
 • Ταπετσαρία
 • Τοποθέτηση σε εσωτερικούς τοίχους
  Τοποθέτηση κάτω από χαλί ή μοκέτα όταν έχει ασύρματη συσκευή ο γείτονας από κάτω
  Έχει το υψηλότερο ποσοστό θωράκισης και προτείνεται όταν έχουμε πολύ υψηλές τιμές ακτινοβολίας
 • Κόστος
  4-36€/m2
Μέταλλο μαγνητικής θωράκισης
 • Μέταλλο μαγνητικής θωράκισης
 • Το πιο οικονομικό υλικό μαγνητικής θωράκισης στην Ευρώπη
  Προστασία από μετασχηματιστές. ηλεκτρικούς πίνακες κ.α.
  Ελαφρύ και εύκαμπτο υλικό – εύκολη τοποθέτηση με κόλλα σε τοίχους / δάπεδα
  Κάλυψη με βαφή ή γυψοσανίδα
 • Κόστος
  147-163€/m2
Image
ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ

Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες, αποτελούν συνήθως τα πιο ευάλωτα σημεία για την διείσδυση ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ κ.α. και μπορούν να θωρακιστούν τοποθετώντας αυτοκόλλητη μεμβράνη  ή κουρτίνα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης.

Οι μεμβράνες θωράκισης (37-116€/m2), έχουν ανακλαστική μεταλλική επίστρωση, είναι αυτοκόλλητες,  τοποθετούνται εσωτερικά σε οποιοδήποτε τύπο τζαμιών, παρέχουν και αντιηλιακή προστασία και μπορείτε να τις τοποθετήσετε μόνοι σας ή με την βοήθεια συνεργαζόμενου συνεργείου (χρέωση 80-90€ +ΦΠΑ μέχρι 10m2).

Οι κουρτίνες θωράκισης (27-67€/m2 ανάλογα με το ύφασμα), κατασκευάζονται από υφάσματα με πατενταρισμένη πλέξη νημάτων με χαλκό ή/και ασήμι και έχουν το πλεονέκτημα ότι παρέχουν προστασία ακόμα και με ανοιχτά τα παράθυρα / μπαλκονόπορτες (βολικό το καλοκαίρι), ενώ μπορούν να μεταφερθούν και σε περίπτωση μετακόμισης. Μπορείτε να παραγγείλετε το ύφασμα και να το ράψετε εσείς ή να έρθει έτοιμο ραμμένο σε κουρτίνα για κρέμασμα σε ράγα ή κουρτινόξυλο.

Αν χρειάζεστε ακόμη υψηλότερο ποσοστό προστασίας και δεν σας ενοχλεί η συσκότιση του φωτός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μεταλιζέ ύφασμα HNV100 ως κουρτίνα τύπου πάνελ ή ρολού (δεν ενδείκνυται το ράψιμο σε κρεμαστή κουρτίνα από άγκιστρα ή κουρτινόξυλο γιατί θα δημιουργήσει τρύπες στο υλικό). Η τιμή του υλικού HNV100 πλάτους 90εκ είναι 24-59€ ανά τρέχον μέτρο (ανάλογα με την ποσότητα) και ~85€ ανά τζάμι για κατασκευή πάνελ και ~25€ ανά ρολό για κατασκευή ρολού. Ζητήστε μας περισσότερες πληροφορίες αν σας ενδιαφέρει αυτή η λύση.

 

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΙΧΩΝ / ΟΡΟΦΩΝ

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΙΧΩΝ / ΟΡΟΦΩΝ

Η πρώτη επιλογή για την εσωτερική ή εξωτερική θωράκιση τοίχων / οροφών που βλέπουν σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές γειτόνων κ.α. είναι η μπογιά θωράκισης (5-10€/m2 ανάλογα με το πόσο λεία είναι η επιφάνεια βαφής).

Αποτελεί μαύρη μπογιά ακρυλικού τύπου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα σαν πρώτη στρώση από οποιονδήποτε επαγγελματία ή ερασιτέχνη ελαιοχρωματιστή. Από πάνω βάφεται χωρίς δυσκολία, με συμβατικές πλαστικές ή ακρυλικές μπογιές (θα απαιτηθούν 1-4 χέρια κάλυψης ανάλογα με το τελικό χρώμα – π.χ. 3-4 χέρια για λευκό χρώμα).

Εναλλακτικά, μπορoύν να χρησιμοποιηθούν πλέγματα θωράκισης (10-23€/m2 ανάλογα με το είδος και την ποσότητα παραγγελίας – τοποθετούνται εσωτερικά ή εξωτερικά, καρφωτά / κολλητά / κάτω από γυψοσανίδα).

Υψηλότερο ποσοστό θωράκισης, παρέχουν οι ταπετσαρίες θωράκισης ECO P60/P80/P100 (60-100dB, 4-36€/m2 ανάλογα με το είδος και την ποσότητα παραγγελίας, υλικά: οικολογικά επιμεταλλωμένος ψευδάργυρος, κυτταρινικός πολτός, ίνες πολυεστέρα) που μπορούν να τοποθετηθούν σε εσωτερικούς τοίχους και οροφές.  

Όπως και οι μπογιές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης, οι ταπετσαρίες έχουν καλή διαπνοή, δεν οξειδώνονται και είναι οικολογικές (πτητικές ουσίες θα υπάρχουν μόνο στην κόλλα που θα χρησιμοποιηθεί, ενώ για τις μπογιές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης οικολογική βαφή από πάνω).Η βασική διαφορά είναι τα υψηλότερα ποσοστά θωράκισης που παρέχουν οι ταπετσαρίες. Από την άλλη, οι ταπετσαρίες έχουν μεγαλύτερο κόστος τοποθέτησης και ενδεχομένως γρηγορότερη φθορά, τουλάχιστον στις άκρες.

Αν χρειαστείτε συνεργείο για την εγκατάσταση μπογιάς ή ταπετσαρίας θωράκισης, επικοινωνήστε μαζί μας.

Image
Image
ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΔΑΠΕΔΩΝ

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΔΑΠΕΔΩΝ

Όταν υπάρχει ασύρματη συσκευή του γείτονα από κάτω ή μεγάλη ακτινοβολία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας απευθείας (για τις κεραίες τύπου ΕΚΚΧΟ που βρίσκονται σε χαμηλότερο ύψος) ή μέσω ανάκλασης στον από κάτω όροφο (για τις κεραίες που βρίσκονται σε υψηλότερο ύψος), τα δάπεδα μπορούν να θωρακιστούν χρησιμοποιώντας τοποθετώντας πολυεστερικό ύφασμα θωράκισης HNV100 (36-46€/m2 ανάλογα με την ποσότητα παραγγελίας) ή ύφασμα θωράκισης Steel Twin ή Steel Gray (27€/m2) κάτω από μοκέτα ή χαλί που να καλύπτει όλο το δάπεδο του κάθε χώρου.

Αν προγραμματίζετε εργασίες τοποθέτησης νέου δαπέδου, είναι μεγάλη και ίσως μοναδική ευκαιρία να προβείτε προηγουμένως σε ηλεκτρομαγνητική θωράκιση του δαπέδου με ανοξείδωτο πλέγμα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης (10-23€/m2 ανάλογα με το είδος και την ποσότητα παραγγελίας) ή μπογιά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης (5-10€/m2 ανάλογα με το πόσο λεία είναι η επιφάνεια βαφής), καθώς είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί μελλοντικά όταν έχετε ήδη κλείσει τα δάπεδα.

Image
ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ

Τα μαγνητικά πεδία από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές κ.α. διαπερνούν τα περισσότερα υλικά ανεπηρέαστα. Ο μόνος τρόπος να θωρακιστούν είναι με την χρήση ειδικών πολύ ακριβών μετάλλων με υψηλή μαγνητική διαπερατότητα.

Λόγω κόστους και περιορισμών στην εφαρμογή η χρήση υλικών μαγνητικής θωράκισης προτείνεται μόνο σε περιπτώσεις πολύ υψηλών τιμών ακτινοβολίας, όταν δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση από την πηγή.

Το φύλλο μέταλλου μαγνητικής θωράκισης MCL61 (~150€/m2), αποτελεί κράμα κοβαλτίου, σιδήρου και μολυβδένιου, είναι ελαφρύ και εύκαμπτο και μπορεί να κολληθεί εύκολα με κόλλα.

Παραδείγματα περιπτώσεων που η μαγνητική θωράκιση είναι πιο αποτελεσματική είναι η θωράκιση τοίχου πίσω από ηλεκτρικό πίνακα ή ολόκληρου μηχανήματος που περιέχει μετασχηματιστή ή μοτέρ. Στην περίπτωση των καλωδίων της ΔΕΗ η μαγνητική θωράκιση των καλωδίων ή ολόκληρου του χώρου που μας ενδιαφέρει δεν είναι συνήθως εφικτή ή πρακτική. Επιπλέον είναι πολύ ακριβή λύση και η αποτελεσματικότητα της δεν είναι εγγυημένη καθώς οι τιμές μαγνητικών πεδίων επηρεάζονται και από άλλα φαινόμενα.

Αντίθετα με τα όσα διάφοροι πωλητές μπορεί αν σας πουν για να σας πείσουν να αγοράσετε, τα υφάσματα, μεμβράνες τζαμιών, πλέγματα και μπογιές που χρησιμοποιούνται για την θωράκιση από ασύρματες πηγές ακτινοβολίας καθώς και μέταλλα με χαμηλή μαγνητική διαπερατότητα όπως ο χαλκός, ο μόλυβδος ή το αλουμίνιο δεν είναι κατάλληλα για την θωράκιση των μαγνητικών πεδίων.

Θέλετε να μάθετε περισσότερους τρόπους προστασίας;

Ζητήστε τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης της κατοικίας ή του χώρου εργασίας σας από μηχανικό της Home Biology, που περιλαμβάνει μετρήσεις όλων των ειδών ακτινοβολίας και αναλυτική μελέτη με προτάσεις για την μείωση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στον κάθε χώρο.
Περισσότερα...

Υποστήριξη

Αναλυτικές περιγραφές προϊόντων και μηχανικός στη διάθεση σας για να σας λύσει κάθε απορία σχετικά με την χρήση των προϊόντων πριν και μετά την αγορά τους

Ηθικό εμπόριο

Μόνο προϊόντα αξιόπιστων εταιρειών, που τα έχουμε δοκιμάσει για την αποτελεσματικότητα τους και όχι οτιδήποτε “πουλάει“

Δωρεάν μεταφορικά

Παράδοση χωρίς χρέωση στον χώρο σας ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής – Ισχύει εντός Ελλάδας, για όλες τις αγορές και ενοικιάσεις - Δεν ισχύει για ρούχα SHIELD

Παρακολούθηση παραγγελίας

Αποστολή tracking number με email / SMS για να γνωρίζετε κάθε στιγμή που βρίσκεται η παραγγελία σας

Εύκολη πληρωμή

Αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση / πληρωμή, πιστωτική κάρτα, μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Samsung Pay, Google Pay, Apple Pay, Paypal

Πληρωμή σε δόσεις

Δυνατότητα πληρωμής σε 3 άτοκες δόσεις πληρώνοντας μέσω Klarna. Δείτε πως γίνεται.

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από μηχανικό και την μείωση της επιβάρυνσης από ακτινοβολίες.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2108081912
Δευ-Παρ 09:00-19:00

Φόρμα Επικοινωνίας

Φόρτωση...

Θέλετε να μη χάνετε είδηση;


Εγγραφείτε στο newsletter μας!

0
Shares