2108081912 (Δευ-Παρ 09:00-19:00)
info@home-biology.gr

Τι δείχνουν νεότερες έρευνες για τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας έκθεσης σε κοινές πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας όπως κινητά τηλέφωνα, ασύρματες συσκευές, καλώδια ΔΕΗ κ.α.; Τα συγκλονιστικά συμπεράσματα της έκθεσης κορυφαίων επιστημόνων Bioinitiative Report.

Το 81% των Ελλήνων ανησυχεί για τις επιπτώσεις των τεχνητών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην υγεία του και το 75% θεωρεί ότι οι αρχές δεν τον προστατεύουν από τους πιθανούς κινδύνους (Ευρωβαρόμετρο 2010). Υπάρχει τελικά λόγος ανησυχίας;

Υπάρχουν επιπτώσεις υγείας;

Αν και είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία και από μη ιονίζουσες πηγές (= κεραίες, καλώδια, μετασχηματιστές κλπ) έχουν επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, οι επιστήμονες διαφωνούν για τα ασφαλή όρια έκθεσης σε αυτά.

Τα μέχρι σήμερα επιτρεπτά όρια ασφαλείας έχουν οριστεί λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις θερμικές επιδράσεις από υψηλής έντασης πεδία. Οι τιμές αυτές που συναντώνται σπάνια και μόνο σε πολύ κοντινή απόσταση από ισχυρές πηγές ακτινοβολίας (π.χ. ραδιοτηλεοπτικές κεραίες).

Tα τελευταία χρόνια, σημαντική μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι σύμφωνα με νεότερα ερευνητικά δεδομένα, υπάρχουν επιπτώσεις υγείας και από πολύ χαμηλότερα, μη-θερμικά επίπεδα έκθεσης. Τα ασφαλή όρια που προτείνονται σήμερα από διάφορους επιστημονικούς φορείς είναι δεκάδες φορές χαμηλότερα από τα επιτρεπτά και υπερβαίνονται συχνά στις σύγχρονες κατοικίες.

BioInitiative Report = Η έκθεση που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

H έκθεση BioInitiative Report αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια τεκμηρίωσης των βιολογικών επιδράσεων στον άνθρωπο και των ασφαλών ορίων μακροχρόνιας έκθεσης.

H BioInitiative Report έχει συνταχθεί από μία ομάδα 29 διεθνών επιστημόνων (από τις Η.Π.Α., Σουηδία, Ιταλία, Ρωσία, Δανία, Σλοβακία, Αυστρία, Ινδία, Καναδά και Ελλάδα) από κορυφαία πανεπιστήμια, που περιλαμβάνει 3 πρώην προέδρους της Bioelectromagnetics Society (BEMS), έναν ανώτερο σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Περιβαλλοντικού Πρακτορείου, τον πρόεδρο της Ρωσικής Επιτροπής για την Προστασία από τις Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες και άλλους έγκριτους επιστήμονες.

Η πρώτη BioInitiative Report [1] εκδόθηκε το 2007 συνοψίζοντας τις χιλιάδες μέχρι τότε έρευνες στο θέμα των επιπτώσεων από μη ιονίζουσες ακτινοβολίες και προτείνοντας νέα ασφαλή όρια έκθεσης. Το 2012 η BioInitiative Report ανανεώθηκε για να συμπεριλάβει στις 1479 σελίδες της τα αποτελέσματα του αυξανόμενου όγκου ερευνητικών δεδομένων [2] (ολόκληρη την έκθεση μπορείτε να την κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ).

Δώστε προσοχή στα συμπεράσματα της BioInitiative Report που θα διαβάσετε παρακάτω! Δεν αποτελούν κινδυνολογίες και υπερβολές από τυχαίους επιστήμονες! Αποτελούν το πόρισμα κορυφαίων επιστημόνων που δίνουν επιτέλους μια εμπεριστατωμένη απάντηση στο αν υπάρχει κίνδυνος από τα καλώδια, τις κεραίες, τις ασύρματες συσκευές και τις λοιπές πηγές ακτινοβολίας που μας περιβάλλουν σήμερα.

"Δεν μπορείτε να την δείτε, να τη γευτείτε ή να τη μυρίσετε, αλλά αποτελεί μία από τις πιο διάχυτες περιβαλλοντικές εκθέσεις στις βιομηχανικές χώρες σήμερα.Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ή τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι οι όροι που περιγράφουν σε γενικές γραμμές τις εκθέσεις που προκαλούνται από μια μεγάλη ποικιλία ενσύρματων και ασύρματων τεχνολογιών που έχουν αλλάξει το τοπίο της ζωής μας με αμέτρητους ευεργετικούς τρόπους. Ωστόσο, οι τεχνολογίες αυτές έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσουν την ενεργειακή απόδοση και την ευκολία, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις βιολογικές επιπτώσεις στους ανθρώπους. Με βάση νέες έρευνες, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις μεταξύ των επιστημόνων και του κοινού, σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με αυτές τις τεχνολογίες. Τα ανθρώπινα όντα αποτελούν βιοηλεκτρικά συστήματα. Η καρδιά και το μυαλό μας διέπονται από εσωτερικά βιοηλεκτρικά σήματα. (...) Περιβαλλοντικές εκθέσεις σε τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία μπορούν να αλληλεπιδρούν με τις θεμελιώδεις βιολογικές διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα. Αρκετές δεκαετίες διεθνών επιστημονικών ερευνών επιβεβαιώνουν ότι τα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι βιολογικά δραστικά σε ζώα και σε ανθρώπους, γεγονός που μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία." BioInitiative Report 2012

Οι βιολογικές επιδράσεις είναι ξεκάθαρες και μπορούν να έχουν επιπτώσεις υγείας

"Βιολογικές επιδράσεις παρατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων.

Βιολογικές επιδράσεις μπορεί να υπάρχουν σε λίγα λεπτά, σε επίπεδα που σχετίζονται με χρήση κινητού και ασύρματου τηλεφώνου (...) την έκθεση σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα μόντεμ (WI-FI) και ασύρματους μετρητές ρεύματος που προκαλούν ολόσωμη έκθεση.

Πολλές από αυτές τις βιολογικές επιδράσεις μπορεί εύλογα να θεωρηθεί ότι έχουν ως αποτέλεσμα δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, όταν η έκθεση είναι παρατεταμένη ή χρόνια.

Αυτό συμβαίνει επειδή παρεμβαίνουν στις φυσιολογικές διαδικασίες του σώματος (διαταράσσουν την ομοιόσταση), εμποδίζουν την επιδιόρθωση του κατεστραμμένου DNA, προκαλούν ανισορροπίες στο ανοσοποιητικό σύστημα, μεταβολικές διαταραχές και μειωμένη ανθεκτικότητα σε ασθένειες με πολλαπλούς τρόπους. Απαραίτητες λειτουργίες του σώματος μπορεί τελικά να απενεργοποιηθούν εξαιτίας των αδιάκοπων εξωτερικών πιέσεων (από ολοσυστεμικές ηλεκτροφυσιολογικές παρεμβολές) και να οδηγήσουν σε διάχυτη δυσλειτουργία του μεταβολισμού και των αναπαραγωγικών λειτουργιών.

Αρκετές χιλιάδες επιστημονικές μελέτες, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, δείχνουν σοβαρές βιολογικές επιδράσεις και βλάβες στην υγεία από ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων. Αυτές οι μελέτες αναφέρουν γονιδιοτοξικότητα, βλάβες στο DNA μονής και διπλής έλικος, συμπύκνωση χρωματίνης, απώλεια της ικανότητας επιδιόρθωσης του DNA στα ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα, μείωση των καθαριστών των ελεύθερων ριζών (κυρίως μελατονίνη), μη φυσιολογική γονιδιακή μεταγραφή, νευροτοξικότητα, καρκινογένεση, βλάβη στην μορφολογία και λειτουργία του σπέρματος, επιπτώσεις στη συμπεριφορά και στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου των μητέρων που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης."

Η πλειοψηφία των νεότερων ερευνών επιβεβαιώνει τις επιπτώσεις υγείας

"Νέες έρευνες απευθύνονται στο θέμα της γονιμότητας και της αναπαραγωγής, στις επιπτώσεις σε έμβρυα και νεογνά, σε προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς των παιδιών και νευρολογικές βλάβες. Υπάρχουν περισσότερες μελέτες για τα κινητά τηλέφωνα και τους σταθμούς βάσης, με μακρύτερες περιόδους δοκιμών, πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με γενετικές βλάβες και επιβεβαίωση του αυξημένου κινδύνου καρκίνου του εγκεφάλου από όχι μία ή δύο μελέτες, αλλά από πολλές μελέτες συμπεριλαμβανομένης και την μαζικής έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Interphone που πραγματοποιήθηκε σε 13 χώρες.

Υπάρχουν πολλές μελέτες που αναφέρουν επιπτώσεις από την ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου (ακόμη και σε κατάσταση αναμονής), τα ασύρματα laptop, τη χρήση κινητού τηλεφώνου από τις μητέρες που έχει ως αποτέλεσμα την διαφορετική εμβρυϊκή ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών, και περισσότερες αποδείξεις ότι το φράγμα αίματος-εγκεφάλου και της μνήμης βρίσκονται σε κίνδυνο από τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το 2007 έως το 2012:

 • νευρολογικές επιπτώσεις λόγω έκθεσης σε ασύρματες ακτινοβολίες δείχνεί το 93% των σχετικών ερευνών!
 • γενοτοξικές επιπτώσεις λόγω έκθεσης σε ασύρματες ακτινοβολίες δείχνεί το 81% των σχετικών ερευνών!
 • μείωση παραγωγής μελατονίνης λόγω έκθεσης σε ακτινοβολίες χαμηλών συχνοτήτων δείχνεί το 85% των σχετικών ερευνών!
 • σύνδεση με την πρόκληση Αλτσχάϊμερ λόγω έκθεσης σε ακτινοβολίες χαμηλών συχνοτήτων δείχνεί το 75% των σχετικών ερευνών!"

Αποδείξεις για τις επιπτώσεις σε γονιμότητα και αναπαραγωγή

"Υπάρχει μια πραγματική πλημμύρα των νέων μελετών που αναφέρουν βλάβη του σπέρματος σε ανθρώπους και ζώα, οδηγώντας σε σημαντικές ανησυχίες για τη γονιμότητα, την αναπαραγωγή και την υγεία των απογόνων.

Αρκετά διεθνή εργαστήρια έχουν αναπαραγάγει μελέτες που δείχνουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα του σπέρματος, την κινητικότητα και την παθολογία στους άνδρες που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, palmtop ή συσκευή τηλεειδοποίησης στη ζώνη τους ή σε μια τσέπη. Μελέτες του ανθρώπινου σπέρματος δείχνουν γενετικές (DNA) βλάβες από τα κινητά τηλέφωνα σε κατάσταση αναμονής και από ασύρματη χρήση φορητού υπολογιστή. Το σπέρμα δεν μπορεί να επισκευάσει βλάβες του DNA.

Μειωμένη ποιότητα, κινητικότητα και βιωσιμότητα του σπέρματος συμβαίνει σε εκθέσεις 0.00034 μW/cm2 σε 0,07 μW/cm2 (σ.σ. πολύ χαμηλές) με αποτέλεσμα την μείωση της ανδρικής γονιμότητας."

Επιπτώσεις σε έμβρυα, νεογέννητα και παιδιά

"Η εμβρυϊκή και παιδική έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και ασύρματων τεχνολογιών μπορεί να είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την υπερκινητικότητα, τις μαθησιακές διαταραχές και προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο.

Τα παιδιά των οποίων οι μητέρες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν 25% περισσότερα συναισθηματικά προβλήματα, 35% περισσότερη υπερκινητικότητα και 49% περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς (Divan et al., 2008).

Η έκθεση σε κινητά τηλέφωνα έχει συνδεθεί με αλλοιωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη του εγκεφάλου και Διαταραχές Έλλειψης Προσοχής – Υπερδραστηριότητα (ADHD - ADD) στους απογόνους εγκύων ποντικιών. Πολλές διαταραχές φυσιολογικών διαδικασιών και αποκλίσεις συμπεριφοράς σε άτομα με Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού παρουσιάζουν μεγάλες ομοιότητες με εκείνες που σχετίζονται με βιολογικές επιπτώσεις από ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων. Βιοδείκτες της νόσου και τα κλινικά συμπτώματα έχουν εντυπωσιακές ομοιότητες.

Η ολόσωμη έκθεση σε ακτινοβολίες υψηλών συχνοτήτων από σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας, μοντεμ WI-FI και ασύρματους φορητούς υπολογιστές, η χρήση θερμοκοιτίδων για τα νεογνά με υπερβολικά υψηλές ακτινοβολίες χαμηλών συχνοτήτων, οδηγούν σε διαταραχές στη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού και μειωμένα επίπεδα μελατονίνης σε νεογνά, και παρατηρείται μεγαλύτερη προδιάθεση του παιδιού σε λευχαιμία και άσθμα όπου υπήρξε υψηλή μητρική έκθεση σε ακτινοβολίες χαμηλών συχνοτήτων, όπως η έκθεση των εγκύων σε μαγνητική τομογραφία."

Περισσότερα για τις επιπτώσεις σε παιδιά και εγκύους..

Ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός είναι σε κίνδυνο

"Ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός (blood brain barrier) είναι ένα προστατευτικό φράγμα που εμποδίζει την ροή των τοξινών στον ευαίσθητο ιστό του εγκεφάλου. Η αυξημένη διαπερατότητα του που προκαλείται από ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου μπορεί να οδηγήσει σε νευρωνική βλάβη.

Επιδημιολογικές έρευνες σταθερά δείχνουν αυξήσεις του κινδύνου για καρκίνο του εγκεφάλου

"Υπάρχει ένα σταθερό μοτίβο αυξημένου κινδύνου για γλοίωμα και ακουστικό νεύρωμα (όγκοι του εγκεφάλου) που συνδέονται με τη χρήση των ασύρματων τηλεφώνων (κινητά τηλέφωνα και τα ασύρματα τηλέφωνα), κυρίως με βάση τα αποτελέσματα από μελέτες ασθενών από την ομάδα Hardell και τα τελικά αποτελέσματα της μελέτης Interphone."

Από το 2012 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει στα πιθανά καρκινογόνα και τα μαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων (από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές κ.α.) εξαιτίας της σύνδεσης με την πρόκληση παιδικής λευχαιμίας και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων (από κινητά τηλέφωνα, κεραίες κινητής τηλεφωνίας , ασύρματα μόντεμ κ.α.) εξαιτίας της σύνδεσης με την πρόκληση καρκίνου του εγκεφάλου.

Παραγωγή πρωτεϊνών του στρες

Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία διεγείρουν τις πρωτεΐνες του στρες (ένδειξη ότι τα κύτταρα δέχονται επίθεση).

Η ενεργοποίηση της κυτταρικής απόκρισης στρες αποτελεί ένα προστατευτικό μηχανισμό για τα κύτταρα όταν εκτίθενται σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία σε ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων.

Τα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία κάνουν τις χημικές τοξίνες πιο επιβλαβείς

Οι τεχνητές ακτινοβολίες δρουν στο σώμα όπως και οι άλλες περιβαλλοντικές τοξικές ουσίες (βαρέα μέταλλα, οργανικές χημικές ουσίες και φυτοφάρμακα). Οι τεχνητές ακτινοβολίες όπως και οι τοξικές χημικές ουσίες μπορεί να δημιουργήσουν ελεύθερες ρίζες, να παράγουν πρωτεΐνες στρες και να προκαλέσουν έμμεση βλάβη στο DNA. Όπου υπάρχει συνδυασμένη έκθεση, οι επιπτώσεις μπορεί να προστεθούν ή και να αλληλεπιδράσουν συνεργικά, και να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ζημιά στα γονίδια.

 

  

[1] BioInitiative Working Group, Cindy Sage and David O. Carpenter, Editors. BioInitiative Report: A RRationale for a Biologically-based Public Exposure Standard for Electromagnetic Fields (ELF and RF) at wwww.bioinitiative.org, August 31, 2007.

[2] BioInitiative Working Group, Cindy Sage and David O. Carpenter, Editors. BioInitiative Report: A RRationale for a Biologically-based Public Exposure Standard for Electromagnetic Radiation at wwww.bioinitiative.org, December 31, 2012

Η γνώμη σας μας βοηθά να
σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες

Έχετε κάποιο σχόλιο/παρατήρηση ή κάτι να ρωτήσετε για την σελίδα;
Οι πληροφορίες στη σελίδα είναι χρήσιμες; Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;
Μήπως η σελίδα φορτώνει αργά; Είναι κάτι άλλο που δεν λειτουργεί σωστά;
Μήπως το κείμενο είναι πολύ μεγάλο ή δεν το καταλαβαίνετε;
Τι άλλο θα θέλατε να υπάρχει σε αυτήν τη σελίδα;

 

 

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στους χώρους τους και την μείωση της επιβάρυνσης από αυτά.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης

Μάθετε πόση ακτινοβολία δέχεστε στο σπίτι ή το χώρο εργασίας σας και πώς να την μειώσετε, με τη βοήθεια μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Περισσότερα..

Ενοικίαση μετρητών ακτινοβολίας

Μετρήστε εύκολα και οικονομικά την ακτινοβολία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ, καλώδια της ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές ενοικιάζοντας αξιόπιστους και απλούς στη χρήση μετρητές ακτινοβολίας

Περισσότερα..

E-shop

ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

Απλοί στη χρήση μετρητές για την εύκολη για την καταγραφή της ακτινοβολίας από όλες τις πηγές! 

 Μετρητές ακτινοβολίας χαμηλών συχνοτήτων από καλώδια, μετασχηματιστές, πυλώνες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. 

Μετρητές ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi κ.α.  

Μετρητές ραδιενέργειας από ραδόνιο, ραδιενεργά δομικά υλικά κ.α.

 (στον παρακάτω συνοπτικό πίνακα δείτε μόνο τους μετρητές ακτινοβολίας που είναι διαθέσιμοι και για ενοικίαση)  

 • HF32D
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Η οικονομική επιλογή για την μέτρηση της ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi, ασύρματα τηλέφωνα κ.α.
  Κατευθυντική κεραία για τον εντοπισμό των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
 • Τιμή αγοράς
  295€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 •  
 • HF38B
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Κορυφαία επιλογή για την μέτρηση της ασύρματης ακτινοβολίας!
  Κατευθυντική κεραία για τον εντοπισμό των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
  Διαφορετικό ηχητικό σήμα για την αναγνώριση των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
 • Τιμή αγοράς
  499€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • HF58B
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Ίδια χαρακτηριστικά με τον HF38B
  Επιπλέον αποθήκευση μετρήσεων, υπολογισμός μέσου όρου έκθεσης και δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων (μόνο σε σύνδεση με τον NFA30M)
 • Τιμή αγοράς
  849€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  85€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  65€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • NFA30M
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Η καλύτερη επιλογή για μέτρηση μαγνητικών πεδίων από καλώδια ΔΕΗ χαμηλής/μέσης τάσης, μετασχηματιστές κ.α.
  Τρισδιάστατη μέτρηση μαγνητικού πεδίου
  Αποθήκευση μετρήσεων, υπολογισμός μέσου όρου έκθεσης και δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων
 • Τιμή αγοράς
  1285€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • ΜΕ3030Β
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Η οικονομική επιλογή για μέτρηση της ακτινοβολίας από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.
  Μέτρηση ηλεκτρικού κ' μαγνητικού πεδίου στον ένα άξονα
 • Τιμή αγοράς
  159€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 • TRIFIELD TF2
 • Alphalab (ΗΠΑ)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • All in one μετρητής για την γρήγορη εκτίμηση της επιβάρυνσης από όλες τις κύριες πηγές ακτινοβολίας!
  Τρισδιάστατη μέτρηση μαγνητικού πεδίου
  Προτείνεται για την μέτρηση ακτινοβολίας από καλώδια υψηλής τάσης / πυλώνες της ΔΕΗ
 • Τιμή αγοράς
  259€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Body Voltage
 • Peaktech (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Εναλλακτικός τρόπος μέτρησης της επιβάρυνσης από ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων από καλώδια συνδέοντας το σώμα σας με γείωση
  Δεν ενδείκνυται για εξωτερικές μετρήσεις
 • Τιμή αγοράς
  199€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 • RD1212-BT
 • Quartarad (Ρωσία)
 • Μέτρηση ραδιενέργειας
  από δομικά υλικά (πλακάκια, πάγκοι γρανίτη, τούβλα κ.α.), ιατρικά μηχανήματα, απόβλητα βιομηχανιών, νοσοκομείων, πυρηνικά ατυχήματα κ.α.
 • Αξιόπιστος μετρητής για την εύκολη και γρήγορη καταγραφή των επιπέδων ραδιενέργειας
  Δωρεάν εφαρμογή RadexRead για την αποθήκευση και χαρτογράφηση των μετρήσεων ραδιενέργειας
  Ηχητικός συναγερμός
 • Τιμή αγοράς
  329€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  65€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  45€
 • Corentium Home
 • Airthings (Νορβηγία)
 • Μέτρηση ραδονίου
  από υπέδαφος, δομικά υλικά κ.α.
 • Ο πιο γρήγορος (εβδομαδιαίο δείγμα) αλλά αξιόπιστος τρόπος για την μέτρηση του καρκινογόνου ραδονίου στο χώρο σας
  Υπολογισμός ημερησίων, εβδομαδιαίων και συνολικών μέσων όρων έκθεσης
  Δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων
 • Τιμή αγοράς
  249€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  50€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  -

Εκπτώσεις στις τιμές επανενοικίασης όλων των μετρητών ακτινοβολίας!

Σταθερή τιμή εβδομαδιαίας επανενοικίασης 40 ευρώ! - Σταθερή τιμή 2ήμερης επανενοικίασης 25 ευρώ! 

Εκπτώσεις στην ταυτόχρονη ενοικίαση των κορυφαίων μετρητών υψηλών και χαμηλών συχνοτήτων!

Σετ μέτρησης υψηλών & χαμηλών συχνοτήτων HF58B+NFA30M: εβδομαδιαία ενοικίαση 115 ευρώ (45 ευρώ έκπτωση!) - 2ήμερη ενοικίαση 95 ευρώ (25 ευρώ έκπτωση!)

Σετ μέτρησης υψηλών & χαμηλών συχνοτήτων HF38B+NFA30M: εβδομαδιαία ενοικίαση 95 ευρώ (55 ευρώ έκπτωση!) - 2ήμερη ενοικίαση 75 ευρώ (35 ευρώ έκπτωση!)

 Για περισσότερα επισκεφτείτε τη σελίδα ενοικίασης των μετρητών ακτινοβολίας!  

Συχνές ερωτήσεις

Ποιες είναι οι κύριες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας;

Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι εκτεθειμένος καθημερινά σε ένα μείγμα ακτινοβολιών:

 • Ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων (ασύρματα) από κινητά τηλέφωνα, ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ Wi-Fi, κεραίες κινητής τηλεφωνίας (υπάρχουν σε κάθε γειτονιά - συχνά καμουφλαρισμένες – δείτε που υπάρχουν κοντά σας κάνοντας κλικ εδώ - έρχονται και τα νέα δίκτυα 5G με δεκαπλάσιες κεραίες), έξυπνες συσκευές, bluetooth, έξυπνους μετρητές, συστήματα συναγερμού, φούρνους μικροκυμάτων, ασύρματες κονσόλες παιχνιδιών, κεραίες εκπομπής ραδιοτηλεοπτικών σημάτων, ραντάρ, baby monitor κ.α. (μη ιονίζουσα ακτινοβολία)
 • Ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων από μετασχηματιστές και καλώδια ΔΕΗ, καλώδια οικιακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρολογικούς πίνακες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, συστήματα θέρμανσης κ.α. (μη ιονίζουσα ακτινοβολία)
 • Ραδιενέργεια (σωματίδια α, β, ακτινοβολία γ, Χ) από δομικά υλικά,  ακτινογραφίες, υπέδαφος, ραδόνιο, πυρηνικά ατυχήματα κ.α. (ιονίζουσα ακτινοβολία)
Πως μπορώ να μειώσω την έκθεση μου σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες;