Δεν έχετε προσθέσει κάτι ακόμη στη λίστα σας!

Συχνές ερωτήσεις

Οδηγός αγοράς υπέρυθρης σάουνας & ερυθρού φωτός – Ζεσταθείτε φυσικά και ενισχύστε τον οργανισμό σας!

Ζεσταθείτε φυσικά και βελτιώστε την υγεία σας από το σπίτι σας, χωρίς την ανάγκη επίσκεψης / εγγραφής σε ειδικά θεραπευτήρια / γυμναστήρια / κέντρα αποκατάστασης.

Η θερμότητα από τις υπέρυθρες σάουνες διεισδύει βαθύτερα στο σώμα μας, οπότε επιτυγχάνεται  μεγαλύτερη αποτοξίνωση και επίδραση σε περισσότερα όργανα.

Οι υπέρυθρες σάουνες χρησιμοποιούνται ευρέως, τα τελευταία χρόνια  με εξαιρετικά αποτελέσματα σε  αποτοξίνωση, διαβήτη, καρδιακή ανεπάρκεια, υπέρταση, αποκατάσταση μετά από άσκηση, αντιμετώπιση χρόνιου πόνου, ρευματοειδή αρθρίτιδα, αντιγήρανση, απώλεια βάρους κ.α.

Η μεγάλη εξάπλωση της χρήσης υπέρυθρης σάουνας τα τελευταία χρόνια, οφείλεται σε νέες τεχνολογίες, με κύρια τα πάνελ άνθρακα (carbon panels), οι οποίες έχουν ρίξει το κόστος παραγωγής, κάνοντας την αγορά σάουνας για οικιακή χρήση δυνατή σε ένα ευρύ κοινό.

Δείτε παρακάτω, υπέρυθρες μικρού/μεσαίου μεγέθους για να χωράνε εύκολα στο χώρο σας, σάουνες για εξωτερικούς ή/και επαγγελματικούς χώρους, τις κορυφαίες σάουνες Clearlight, τις μοναδικές με χαμηλά ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία (EMF) από τα ηλεκτρομηχανολογικά τους μέρη, την νέα φορητή υπέρυθρη σάουνα Dome και μάθετε πως μπορείτε να μετατρέψετε τον χώρο σας ή την υφιστάμενη σάουνά σας, σε υπέρυθρη σάουνα με τα μοναδικά TRUE WAVE πάνελ που συνδιάζουν την ζεστασία των κεραμικών με το μεγάλο βάθος διεύσδυσης των πάνελ άνθρακα!

Τέλος, γνωρίστε και τις συσκευές θεραπείας ερυθρού φωτός (Red Light Therapy) που χρησιμοποιούνται ευρέως για την μείωση των ρυτίδων, δερματολογικά προβλήματα κ.α.

Clipboard01

 1. Είναι μόδα η σάουνα;
 2. Ποια τα πλεονεκτήματα της υπέρυθρης σάουνας σε σχέση με τις συμβατικές;
 3. Ηλιοθεραπεία ή Θεραπεία με υπέρυθρη σάουνα (infrared sauna) ή Θεραπεία με κόκκινο φως (Red Light Therapy - Photobiomodulation);
 4. Ποιες είναι οι θετικές επιπτώσεις της υπέρυθρης σάουνας στην ανθρώπινη υγεία;
 5. Πώς χρησιμοποιούμε την υπέρυθρη σάουνα;
 6. Υπάρχουν κίνδυνοι από την χρήση υπέρυθρης σάουνας;
 7. Ποια χαρακτηριστικά των υπέρυθρων σαουνών να προσέξω;
 8. Υπάρχουν σάουνες με χαμηλά ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία;
 9. Υπάρχει κάποια φορητή υπέρυθρη σάουνα;
 10. Μπορώ να μετατρέψω ένα δωμάτιο μου ή μια υπάρχουσα συμβατική σάουνα σε υπέρυθρη σάουνα;
 11. Ποιες οι κύριες διαφορές των σαουνών των εταιρειών Mountfield και Clearlight;
 12. Πόσο κοστίζουν οι υπέρυθρες σάουνες Mountfield και Clearlight;
 13. Ποιες οι διαφορές των μοντέλων της εταιρείας Clearlight – Essential / Premier / Sanctuary / Outdoor;
 14. Πως παραδίδονται και συναρμολογούνται οι σάουνες;

Είναι μόδα η σάουνα;

Η χρήση σάουνας, δηλαδή εφίδρωση μέσα σε έναν θερμό χώρο αποτελεί πρακτική από τους αρχαίους Ρωμαίους και Έλληνες μέχρι τους νεότερους Ρώσους,  Σκανδιναβούς και Ιάπωνες.

Σήμερα χρησιμοποιείται από εκατομμύρια γυμναστήρια, φυσικοθεραπευτήρια, spa και κέντρα αποκατάστασης / ευεξίας σε όλο τον κόσμο, υποσχόμενη μια λίστα με οφέλη για την υγεία - από απώλεια βάρους και βελτιωμένη κυκλοφορία έως ανακούφιση από τον πόνο και απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα..

Κέντρα θεραπειών καρκίνου επίσης περιλαμβάνουν τοπική ή ολόσωμη υπερθερμία, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να βλάψουν και να συρρικνώσουν καρκινικά κύτταρα, συνήθως με ελάχιστο τραυματισμό σε φυσιολογικούς ιστούς[1].

Η χρήση της υπέρυθρης σάουνας αποτελεί και ρουτίνα πολλών διασημοτήτων όπως της Jenifer Aniston[2], της Gwyneth Paltrow, της Cindy Crawford και της Lady Gaga[3].

Η μεγάλη εξάπλωση της χρήσης σάουνας τα τελευταία χρόνια, οφείλεται σε νέες τεχνολογίες, με κύρια τα πάνελ άνθρακα (carbon panels), οι οποίες έχουν ρίξει το κόστος παραγωγής, κάνοντας την αγορά σάουνας για οικιακή χρήση δυνατή σε ένα ευρύ κοινό.

Ποια τα πλεονεκτήματα της υπέρυθρης σάουνας σε σχέση με τις συμβατικές;

 • Οι υπέρυθρες σάουνες παράγουν την ζέστη που παράγει και ο ήλιος , το ανθρώπινο σώμα, τα πετρώματα κ.α.
 • Η υπέρυθρη ακτινοβολία είναι μέρος του αόρατου φάσματος του ηλιακού φωτός που δεν περιέχει βλαβερές υπεριώδεις ακτινοβολίες.
 • Η υπέρυθρη θερμότητα είναι τόσο ασφαλής που χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία για να κρατούν ζεστά τα νεογνά.
 • Η υπέρυθρη θερμότητα μπορεί να διεισδύσει βαθιά κάτω από το δέρμα προκαλώντας μια ήπια θέρμανση μέσα στο σώμα. Η θερμαντική επίδραση στο σώμα σας διεγείρει το καρδιαγγειακό σας σύστημα, το ανοσοποιητικό σας σύστημα και το λεμφικό σας σύστημα.
 • Σε αντίθεση με μια παραδοσιακή σάουνα, στην οποία ρίχνουμε νερό σε καυτές πέτρες, οι σάουνες υπέρυθρης ακτινοβολίας δεν θερμαίνουν τον αέρα γύρω σας, αλλά το σώμα σας.
 • Οι υπέρυθρες σάουνες κάνουν τον οργανισμό να ιδρώνει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από αυτές που απαιτούνται για τις παραδοσιακές σάουνες, είναι καλύτερα ανεκτές και για μεγαλύτερο διάστημα από τον άνθρωπο.
 • Είναι έτοιμες για χρήση πολύ γρήγορα, σε 10-15 λεπτά, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές σάουνες που απαιτούν 30-90 λεπτά (μεγαλύτερη αναμονή και κόστος λειτουργίας).
 • Οι σάουνες υπέρυθρης ακτινοβολίας παρέχουν ήπια θεραπευτική θερμότητα που σας βοηθά να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από το άγχος. Οι παραδοσιακές σάουνες λειτουργούν σε ακραίες θερμοκρασίες που τείνουν να στρεσάρουν το σώμα και όχι να το χαλαρώνουν.
 • Η υπέρυθρη ακτινοβολία διεισδύει βαθύτερα στο σώμα μας, οπότε επιτυγχάνεται  μεγαλύτερη αποτοξίνωση και επίδραση σε περισσότερα όργανα.
 • Οι υπέρυθρες σάουνες είναι μικρότερες, οικονομικά πιο προσιτές (μικρότερο κόστος αγοράς και λειτουργίας) και ευκολότερες στην εγκατάσταση και τη συντήρηση.

Ηλιοθεραπεία ή Θεραπεία με υπέρυθρη σάουνα (infrared sauna) ή Θεραπεία με κόκκινο φως (Red Light Therapy - Photobiomodulation);

Η κύρια διαφορά της ηλιοθεραπείας σε σχέση με την θεραπεία με υπέρυθρη σάουνα ή / και με κόκκινο φως είναι ότι οι τελευταίες μας εκθέτουν σε ένα μόνο ασφαλές μέρος του ηλιακού φάσματος.

Η ηλιοθεραπεία μας εκθέτει σε ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων:

 • Yπεριώδεις (ultraviolet): UVA/UVB/UVC (ακριβώς πριν τις ιονίζουσες/ραδιενεργές ακτινοβολίες, με πολύ μικρά μήκη κύματος10 - 400 nm)
 • Ορατό φως (visible light) – το μοναδικό μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος που είναι ορατό στο ανθρώπινο μάτι: Μωβ  400-440 nm, Μπλε - 440 - 490 nm, Πράσινο - 490 - 570 nm, Κίτρινο - 570 - 585 nm, Πορτοκαλί - 585 – 620 nm, Κόκκινο 620 - 780 nm
 • Yπέρυθρες (Infrared): Κοντινή υπέρυθρη / near infrared με μήκη κύματος 700 – 1400 nm, Μεσαία υπέρυθρη / mid infrared με μήκη κύματος 1400 – 3000 nm και Μακρινή υπέρυθρη / far infrared με μήκη κύματος 3000 – 100000 nm (μεγαλύτερο μήκος κύματος = μεγαλύτερο βάθος διείσδυσης στο ανθρώπινο σώμα).

ElectromagneticSpectrum small

Μικρής διάρκειας έκθεση στον ήλιο είναι ωφέλιμη για τον άνθρωπο καθώς βοηθά στην παραγωγή βιταμίνης D και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας, συνδέεται με την φωτογήρανση και τον καρκίνο του δέρματος.

Πλεονεκτήματα υπέρυθρης σάουνας και κόκκινου φωτός

 • δεν μας εκθέτουν στην επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία
 • δεν μαυρίζουν το δέρμα μας
 • γίνονται στον χώρο μας, στη ζεστασιά του σπιτιού μας
 • είναι διαθέσιμες οποιαδήποτε στιγμή, σε αντίθεση με τον ήλιο
 • μπορούν να εκθέσουν ολόκληρο το σώμα μας, ενώ η ηλιοθεραπεία με γυμνό σώμα είναι λιγότερο πρακτική

Ο εξελικτικός μηχανισμός προσαρμογής στο ηλιακό φως

Η υπέρυθρη ακτινοβολία και το κόκκινο φως,  παράγονται φυσικά από τον ήλιο κυρίως κατά την ανατολή και την δύση του ηλίου και, εκτός των άλλων ωφελειών για την υγεία που αναλύονται παρακάτω, προετοιμάζουν το σώμα μας για να αντιμετωπίσει καλύτερα τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτινοβολίες που παράγονται κυρίως τις μεσημβρινές ώρες (Infrared and Skin: Friend or Foe, Barolet et al, J Photochem Photobiol).

Για παράδειγμα, σε μια μελέτη του 2008 (LED photoprevention: Reduced MED response following multiple LED exposures, Barolet), 13 συμμετέχοντες έλαβαν προ-θεραπεία με κόκκινο φως στον ένα μηρό πριν από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και στους δύο μηρούς. Οι περιοχές που έλαβαν θεραπεία είχαν σημαντικά μειωμένο ερύθημα (κοκκίνισμα) σε σύγκριση με την πλευρά που δεν είχε υποβληθεί σε θεραπεία. Οι ερευνητές παρατήρησαν ένα προστατευτικό αποτέλεσμα αντίστοιχο με δείκτη προστασίας SPF-15!

Τι επίδραση έχει στο σώμα μας η υπέρυθρη σάουνα

Η υπέρυθρη ακτινοβολία αποτελεί το μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας που μας ζεσταίνει και έχει την μικρότερη συχνότητα, τα μεγαλύτερα μήκη κύματος και το μεγαλύτερο βάθος διείσδυσης.

Όταν τα υπέρυθρα κύματα έρχονται σε επαφή με τους ιστούς του σώματός, προκαλούν την δόνηση των μορίων, η οποία παράγει θερμότητα και προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.

Ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται και τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται, με αποτέλεσμα την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος.

Παράλληλα αυξάνεται η εφίδρωση και η αποβολή τοξινών από το δέρμα, το μεγαλύτερο όργανό μας.

Αυτές οι αντιδράσεις είναι παρόμοιες με τον τρόπο που το σώμα ανταποκρίνεται σε χαμηλή έως μέτρια άσκηση ή και κατά τη διάρκεια ανάπτυξης πυρετού, που αποτελεί και τον βασικό τρόπο με τον οποίο το σώμα μας αντιμετωπίζει τους ιούς.

Οι δημοφιλέστερες χρήσεις της υπέρυθρης σάουνας είναι το αδυνάτισμα, η χαλάρωση, η βελτίωση της κυκλοφορίας και η αποκατάσταση μετά από άσκηση , ενώ θεραπευτικά χρησιμοποιείται σε καρδιακή ανεπάρκεια, υπέρταση,  αντιμετώπιση χρόνιου πόνου, ρευματοειδη αρθρίτιδα και αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ανορεξία, κατάθλιψη, χρόνια κόπωση, αποτοξίνωση, νεφρική λειτουργία, απώλεια βάρους κ.α.

Τι επίδραση έχει στο σώμα μας το κόκκινο φως

Δεδομένου ότι δεν παράγει ιδιαίτερη θερμότητα και έχει μικρότερο βάθος διείσδυσης, η θεραπεία με κόκκινο φως είναι πιο ήπια στο σώμα και χρησιμοποιείται κυρίως για αντιγήρανση και δερματολογικά προβλήματα.

Η θεραπεία με κόκκινο φως (RLT = Red Light Therapy) είναι επίσης γνωστή ως Φωτοβιοτροποποίηση (Photobiomodulation) ή θεραπεία χαμηλού επιπέδου φωτός (LLLT = Low Level Light Therapy)

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας θεραπείας με κόκκινο φως, οι φωτοϋποδοχείς στο δέρμα μας που ονομάζονται χρωμοφόρα, απορροφούν το κόκκινο και το κοντινό υπέρυθρο φως, το οποίο μετατρέπεται σε τριφωσφορική αδενοσίνη (ATP) στα μιτοχόνδριά μας και αυξάνει την κυτταρική ενέργεια.

Επιπλέον, το ερυθρό φως χρησιμοποιείται για την κατασκευή νέων πρωτεϊνών όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη και βοηθά στην κυτταρική αναγέννηση.

Ο πύργος θεραπείας ερυθρού φωτός της Clearlight περιλαμβάνει LED που εκπέμπουν, με ελάχιστη θερμότητα, σε μήκη κύματος 650 nm και 850 nm, τα οποία έχουν μελετηθεί για την ικανότητά τους διεγείρουν τα μιτοχόνδρια και να αυξάνουν την ενέργεια μέσα στα ανθρώπινα κύτταρα.

Τα συγκεκριμένα μήκη κύματος έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως  για τη θεραπεία της ψωρίασης, του εκζέματος, των ουλών, των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών στο δέρμα, την καταπολέμηση της κατάθλιψης, την καταπολέμηση της τριχόπτωσης κ.α.

Δείτε περισσότερα για τα οφέλη από το κόκκινο φως εδώ.

Ποιες είναι οι θετικές επιπτώσεις της υπέρυθρης σάουνας στην ανθρώπινη υγεία;

Υπάρχουν όλο και περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κλινική χρήση της υπέρυθρης σάουνας για θεραπευτικούς σκοπούς.

Αποτοξίνωση

Η υπέρυθρη σάουνα αποτελεί βασικό μέρος πολλών πρωτοκόλλων αποτοξίνωσης, επειδή αυξάνει την εφίδρωση, η οποία μπορεί να αυξήσει την έκκριση ακαθαρσιών, όπως βαρέα μέταλλα, που βρίσκονται στον ιδρώτα. Η αποτοξίνωση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει βιοχημικές διεργασίες που συμβάλλουν στην καλύτερη πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.

Δείτε περισσότερα:

Components of Practical Clinical Detox Programs - Sauna as a Therapeutic Tool

Bastyr University - Sauna Detoxification Study

Atomic Absorption Spectrometry of Nickel, Copper, Zinc, and Lead in Sweat Collected from Healthy Subjects during Sauna Bathing

Sweating Helps to Detox Body of Heavy Metals

Whole Body Detox

Detoxification Through The Skin.

IFD picks up detox sauna to fight cancer

Διαβήτης

Βελτιώνοντας την κυκλοφορία οι υπέρυθρες σάουνες βοηθούν στην αποκατάσταση από βλάβες λόγω διαβήτη τύπου 1 ή 2.

To συμπέρασμα σχετικής έρευνας[4] ήταν ότι:

“Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι η χρήση της υπέρυθρης σάουνας μπορεί να είναι ευεργετική για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της περιφέρειας της μέσης. Η συμμόρφωση των συμμετεχόντων στη χρήση της υπέρυθρης σάουνας είναι μεγαλύτερη από την τήρηση άλλων παρεμβάσεων στον τρόπο ζωής. Ο συνδυασμός ευνοϊκής συμμόρφωσης, καθώς και αποτελεσματικότητας στη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και πιθανώς της περιφέρειας της μέσης, καθιστά τη θεραπεία με υπέρυθρη σάουνα μια ελκυστική επιλογή τρόπου ζωής.”

Δείτε περισσότερα:

Do Far-infrared Saunas Have Cardiovascular Benefits in People with Type 2 Diabetes?

Far infra-red therapy promotes ischemia-induced angiogenesis in diabetic mice and restores high glucose-suppressed endothelial progenitor cell functions

The restorative effects of pulsed infrared light therapy on significant loss of peripheral protective sensation in patients with long-term type 1 and type 2 diabetes mellitus

The effect of leg hyperthermia using far infrared rays in bedridden subjects with type 2 diabetes mellitus

Καρδιακή ανεπάρκεια

Είκοσι άτομα που παρουσίαζαν μεγάλο αριθμό πρόωρων κοιλιακών συσπάσεων (premature ventricular contractions - PVC), οι οποίες συνδέονται με την συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια (congestive heart failure -CHF),  ακολούθησαν το πρωτόκολλο των ερευνητών δύο εβδομάδων, με ημερήσια έκθεση σε υπέρυθρη σάουνα στους 60 ° C για 15’. Η θεραπεία είχε ως αποτέλεσμα την >70% μείωση των συσπάσεων (κατά μέσο όρο από 3097 στις 848 το 24ωρο)[5].

Μια μετα-ανάλυση του 2018 που συμπεριέλαβε 9 κλινικές δοκιμές διαπίστωσε ότι πέντε συνεδρίες υπέρυθρης σάουνας την εβδομάδα για 2 έως 4 εβδομάδες, συσχετίστηκαν με σημαντική μείωση του εγκεφαλικού νατριουρητικού πεπτιδίου (BNP - δείκτης εξέλιξης της καρδιακής ανεπάρκειας) και της καρδιοθωρακικής αναλογίας (δείκτης διόγκωσης της καρδιάς)[6].

Η θεραπεία “Waon” (Ιαπωνικά: "καταπραϋντική ζεστασιά"), μια μορφή σάουνας υπερύθρων που αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία και χρησιμοποιείται για ασθενείς με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και άλλες παθήσεις, βελτιώνει πολλούς δείκτες της καρδιακής λειτουργίας, όπως την αγγειακή αντίσταση και την αρτηριακή πίεση[7].

Δείτε περισσότερα:

Chronic Heart Failure

Beneficial effects of sauna bathing for heart failure patients

Effects of Repeated Sauna Treatment on Ventricular Arrhythmias in Patients With Chronic Heart Failure

Safety and efficacy of repeated sauna bathing in patients with chronic systolic heart failure: a preliminary report.

Repeated sauna therapy increases arterial endothelial nitric oxide synthase expression and nitric oxide production in cardiomyopathic hamsters

Beneficial effects of sauna bathing for heart failure patients

Waon (Infrared) therapy mobilizes CD34+ cells and improves peripheral arterial disease

Repeated sauna treatment improves vascular endothelial and cardiac function in patients with chronic heart failure.

Χοληστερίνη

Οι ερευνητές που μελέτησαν την επίδραση της χρήσης σάουνας στα επίπεδα και την αναλογία καλής/κακής χοληστερίνης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι “Η θετική επίδραση της σάουνας στο λιπιδικό προφίλ είναι παρόμοια με την επίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας μέτριας έντασης σωματικής άσκησης”.

Δείτε περισσότερα:

The effect of sauna bathing on lipid profile in young, physically active, male subjects.

Changes in the lipid profile of blood serum in women taking sauna baths of various duration.

Υπέρταση

Ασθενείς με τουλάχιστον έναν παράγοντα κινδύνου στεφανιαίας νόσου κινδύνου χρησιμοποίησαν σάουνα υπερύθρων στους 60 βαθμούς C για 15 λεπτά μία φορά την ημέρα για δύο εβδομάδες. Η συστολική αρτηριακή πίεση μειώθηκε σημαντικά (110 +/- 15 mmHg έναντι 122 +/- 13 mmHg). Επίσης μειώθηκαν σημαντικά τα επίπεδα της 8-επι-προσταγλανδίνης, που αποτελεί δείκτη οξειδωτικού στρες, γεγονός που βοηθά στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης[8].

Αποκατάσταση μετά από άσκηση

Δέκα υψηλού επιπέδου αθλητές υποβλήθηκαν σε έντονες προπονήσεις με βάρη και χρησιμοποίησαν σάκο υπέρυθρων ολόκληρου του σώματος (40 λεπτά σε θερμοκρασία 50 ºC) κάθε βράδυ. Η μελέτη έδειξε ότι η υπέρυθρη θερμότητα βελτίωσε την αποθεραπεία μέσω της αύξησης του λόγου Τεστοστερόνης / Κορτιζόλης, επιτρέποντας την σκληρότερη προπόνηση και την επιτάχυνση της αθλητικής ανάπτυξης[9].

Και άλλη έρευνα με αθλητές που συμμετείχαν σε πρόγραμμα με βάρη ή ασκήσεις αντοχής και χρησιμοποιούσαν υπέρυθρη σάουνα στο τέλος κάθε προπόνησης για 30 λεπτά στους 35-50°, έδειξε θετικά αποτελέσματα στην αποκατάσταση[10].

Αντιμετώπιση χρόνιου πόνου

Οι ερευνητές, εξέτασαν την αντίληψη ότι η ολόσωμη θέρμανση του σώματος μπορεί να μειώσει τον πόνο και να βελτιώσει τα αποτελέσματα σε ασθενείς με χρόνιο πόνο. Η χρήση υπέρυθρης σάουνας μία φορά την ημέρα για 4 εβδομάδες, έδειξε σημαντική βελτίωση στα υποκειμενικά συμπτώματα, την βαθμολόγηση του πόνου, καθώς και στα επίπεδα κατάθλιψης και θυμού[11].

Δείτε περισσότερα:

The effects of repeated thermal therapy for patients with chronic pain.

Far-Infrared Therapy Promotes Nerve Repair following End-to-End Neurorrhaphy in Rat Models of Sciatic Nerve Injury

Far Infrared Therapy Inhibits Vascular Endothelial Inflammation via the Induction of Heme Oxygenase-1

Phantom limb pain treated by far infrared ray

Ρευματοειδής αρθρίτιδας και αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα

Ασθενείς που έλαβαν 8 θεραπείες υπέρυθρης σάουνας σε διάστημα 4 εβδομάδων έδειξαν βραχυπρόθεσμη βελτίωση του πόνου και της δυσκαμψίας, ενώ η εκτίμηση των ερευνητών είναι ότι η χρήση υπέρυθρης σάουνας είναι πιθανό να έχει και μακροπρόθεσμα ευεργετικά αποτελέσματα[12].

Ανορεξία

Μια μεμονωμένη μελέτη αναφέρει ότι η θεραπεία με υπέρυθρη σάουνα βοήθησε στη βελτίωση της νευρικής ανορεξίας σε έφηβη, η οποία μετά από τακτικές συνεδρίες υπέρυθρης σάουνας στο σπίτι ανέκτησε βάρος, παρουσίασε μείωση στην υπερκινητικότητα και ανέκτησε συναισθηματική ισορροπία[13].

Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος

Η βαθιά θέρμανση από τις υπέρυθρες σάουνες θα αυξήσει τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματός σας, προκαλώντας τεχνητό πυρετό.

Πώς ωφελεί αυτό τον οργανισμό;

Ο πυρετός είναι ο φυσικός μηχανισμός του σώματος για την ενίσχυση και την επιτάχυνση της ανοσολογικής απόκρισης και σε συνδυασμό με την βελτιωμένη αποβολή τοξινών μέσω της έντονης εφίδρωσης, αυξάνεται η συνολική υγεία και αντίσταση στις ασθένειες

Κατάθλιψη

Ασθενείς με ήπια κατάθλιψη, γενική κόπωση και απώλεια όρεξης συμμετείχαν σε 20 συνεδρίες υπέρυθρης σάουνας (15 λεπτά σε 60 ° C ) για μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων με αποτέλεσμα σημαντικές βελτιώσεις στα σωματικά παράπονα, στην έλλειψη όρεξης και στην ικανότητα χαλάρωσης[14].

Χρόνια κόπωση

2 γυναίκες με σοβαρή χρόνια κόπωση, συμμετείχαν σε 30 συνεδρίες υπέρυθρης σάουνας 15 λεπτών στους 60 ° C, πέντε ημέρες την εβδομάδα για έξι εβδομάδες. Και οι δύο γυναίκες ανέφεραν" δραματικές βελτιώσεις "στην κόπωση, τον πόνο και τις διαταραχές του ύπνου”[15].

Νεφρική λειτουργία

Μελέτες έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα από την χρήση υπέρυθρης σάουνας κατά τη θεραπεία ατόμων με χρόνια νεφρική νόσο[16] και σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Δείτε περισσότερα:

Role of Far Infrared Therapy in Dialysis Arterio-Venous Fistula Maturation and Survival

Thermal therapy in dialysis patients - a randomized trial.

Clinical utility of far-infrared therapy for improvement of vascular access blood flow and pain control in hemodialysis patients

Far-Infrared Therapy: A Novel Treatment to Improve Access Blood Flow and Unassisted Patency of Arteriovenous Fistula in Hemodialysis Patients

Αντιγήρανση δέρματος

Η χρήση υπέρυθρής ακτινοβολίας, σύμφωνα με μελέτη[17], βοηθά στην αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, αυξάνοντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη που παράγεται από τους ινοβλάστες, ενώ η αύξηση είναι ανάλογη με τη διάρκεια της έκθεσης.

Δείτε περισσότερα:

Effects of Infrared Radiation on Skin Photo-Aging and Pigmentation

Far-infrared suppresses skin photoaging in ultraviolet B-exposed fibroblasts and hairless mice

High-energy protocol improves photoaged facial skin

Objective assessment of skin rejuvenation using near-infrared 1064-nm neodymium: YAG laser in Asians

Radiant near infrared light emitting Diode exposure as skin preparation to enhance photodynamic therapy inflammatory type acne treatment outcome

Θεραπεία πληγών

Η βελτίωση της μικροκυκλοφορίας του δέρματος και η ενεργοποίηση των ινοβλαστών είναι η εξήγηση για τα θετικά αποτελέσματα της υπέρυθρης θερμότητας στην θεραπεία πληγών.

Δείτε περισσότερα:

Promotive Effects of Far-Infrared Ray on Full-Thickness Skin Wound Healing

Biological effect of far-infrared therapy on increasing skin microcirculation

Analysis of the Systemic Effect of Red and Infrared Laser Therapy on Wound Repair

Mitochondrial signal transduction in accelerated wound and retinal healing by near-infrared light therapy.

Combined visible light and infrared light-emitting diode (LED) therapy enhances wound healing after laser ablative resurfacing of photodamaged facial skin

Mitochondrial signal transduction in accelerated wound and retinal healing by near-infrared light therapy.

Απώλεια βάρους

Η υπέρυθρη σάουνα είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για σημαντική αύξηση του ποσοστού ενεργειακής δαπάνης στο σώμα.

Σύμφωνα με τον Δρ. Raleigh Duncan, ιδρυτή και σχεδιαστή των σαουνών Clearlight, υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της απώλειας βάρους και της μείωσης των τοξινών στα λιποκύτταρα ( όπως η χημική ουσία BPA), μέσω της βαθιάς αποτοξίνωσης που παρέχει η υπέρυθρη σάουνα. Πολλές τοξίνες είναι οιστρογονικές και δυσκολεύουν περισσότερο την απώλεια σωματικού λίπους.

Οι υπέρυθρες σάουνες χρησιμοποιούνται σε πολλά κέντρα και για την μείωση της κυτταρίτιδας, δεδομένου ότι η μακρινή υπέρυθρη ακτινοβολία θερμότητα θερμαίνει τρεις φορές πιο βαθιά από τις συμβατικές σάουνες και αυξάνει την τοπική κυκλοφορία του αίματος.

Σε μια μελέτη με εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα άτομα συμμετείχαν είτε σε καρδιαγγειακή άσκηση για 15 λεπτά με 30 λεπτά υπέρυθρης σάουνας (55-60 ° C) είτε σε μόνο 15 λεπτά άσκησης, τρεις φορές την εβδομάδα για οκτώ εβδομάδες. Τα άτομα στην ομάδα σάουνας έχασαν 1,8 φορές περισσότερο βάρος και 4,6 φορές περισσότερο σωματικό λίπος από την ομάδα που έκανε μόνο άσκηση![19]

Άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου Binghamton στη Νέα Υόρκη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που χρησιμοποιούσαν την δική μας υπέρυθρη σάουνα Clearlight Premier IS-3, τρεις φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά ανά συνεδρία έχασαν κατά μέσο όρο 4 τοις εκατό σωματικό λίπος σε μια περίοδο τεσσάρων μηνών[20]. Για έναν άτομο που ζυγίζει 80 κιλά, αυτό αντιπροσωπεύει μείωση βάρους 3 κιλών, χωρίς καμία αλλαγή στον τρόπο ζωής!

Οι συμμετέχοντες που παρουσίασαν απώλεια βάρους στη σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας δεν άλλαξαν τα μοτίβα άσκησης ή διατροφής τους κατά τη διάρκεια της μελέτης. Η ομάδα ελέγχου που δεν χρησιμοποίησε την υπέρυθρη σάουνα Clearlight δεν παρουσίασε καμία μείωση βάρους.

Δείτε περισσότερα:

Influence of water-filtered infrared-A (wIRA) on reduction of local fat and body weight by physical exercise

Cellulite treatment using a novel combination radiofrequency, infrared light, and mechanical tissue manipulation device.

Sauna-Induced Body Mass Loss in Young Sedentary Women and Men

Clinical Implications of Thermal Therapy in Lifestyle-Related Diseases

Read An Interview With Actor Jeremy Davies In The New York Times Describing How He Lost 33 Lbs For The Movie “Rescue Dawn” Using An Infrared Sauna.

Πώς χρησιμοποιούμε την υπέρυθρη σάουνα;

 • Ντυθείτε ελαφριά, με ένα μπουρνούζι, μια πετσέτα, το μαγιό σας ή χωρίς ρούχα.   
 • Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν μπείτε στην υπέρυθρη σάουνα. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ πριν την χρήση σάουνας.
 • Επιλέξτε θερμοκρασία. Οι σάουνες με τα πάνελ άνθρακα φτάνουν μέχρι 60ο C που είναι ανεκτές από τους περισσότερους, ωστόσο αν είστε αρχάριος ξεκινήστε με χαμηλότερες θερμοκρασίες 40-50ο C.
 • Ρυθμίστε τον χρόνο παραμονής, από τον διακόπτη που διαθέτουν οι σάουνες. Οι σάουνες χρειάζονται 5-20 λεπτά να ζεσταθούν ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία. Αν είστε αρχάριος μείνετε στη σάουνα 5 λεπτά σε θερμοκρασία >45ο C και αυξήστε σταδιακά μέχρι τα 15-30 λεπτά ή μέχρι να αναπτύξετε ιδρώτα.
 • Μέσα στη σάουνα χαλαρώστε, διαβάστε, διαλογιστείτε ή ακούστε μουσική από το ενσωματωμένο ραδιόφωνο. Προσοχή να μην κοιμηθείτε![21]
 • Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την σάουνα από μία φορά την εβδομάδα μέχρι και καθημερινά.
 • Πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται συχνά σε μελέτες είναι χρήση υπέρυθρης σάουνας 4-5 φορές την εβδομάδα, 15 λεπτά σε θερμοκρασία 60ο C.

Υπάρχουν κίνδυνοι από την χρήση υπέρυθρης σάουνας;

Η θεραπεία με σάουνα έχει μακρά ιστορία ασφαλούς χρήσης σε πολλούς πληθυσμούς.

Με λίγες εξαιρέσεις, πιθανώς συμπεριλαμβανομένων εγκύων γυναικών και ατόμων με υπάρχουσα καρδιαγγειακή νόσο, οι σάουνες θεωρούνται αρκετά ασφαλείς.

Σύμφωνα με δημοσιευμένες συστάσεις[22], άτομα με στένωση της αορτής, ασταθή στηθάγχη, σοβαρή ορθοστατική υπόταση ή οποιοδήποτε ιστορικό πρόσφατου εμφράγματος του μυοκαρδίου καλό είναι να αποφεύγουν τη θεραπεία σάουνας.

Συνιστάται η αποφυγή επίσης σε άτομα με πυρετό και ορισμένες δερματικές παθήσεις (χολινεργική κνίδωση, εκδορές και εξανθήματα με εκκρίσεις).

Οι σάουνες μπορεί να προκαλέσουν ευκολότερα αφυδάτωση σε άτομα με νεφρική νόσο.

Επίσης υπάρχει αβεβαιότητα για την χρήση σάουνας κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη, με κύριες ανησυχίες το ότι η υπερθερμία μπορεί να είναι τερατογόνος και / ή να αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής.

Σε ακραίες περιπτώσεις, ορισμένα άτομα μπορεί να παρουσιάσουν θερμοπληξία ή αφυδάτωση.

Οι περισσότερες ανεπιθύμητες παρενέργειες που συνδέονται με σάουνες φαίνεται να περιλαμβάνουν την κατανάλωση αλκοόλ πριν από την είσοδο στη σάουνα.

Ποια χαρακτηριστικά των υπέρυθρων σαουνών να προσέξω;

Μέγεθος

Οι σάουνες, ανάλογα με το μοντέλο, χωράνε από 1 έως 4 χρήστες.

Τα μοντέλα του 1 ατόμου, καταλαμβάνουν τον λιγότερο χώρο και είναι τα πιο οικονομικά, ενώ αρκετοί πελάτες τα χρησιμοποιούν και με 2 άτομα μέτριου/ κανονικού μεγέθους.

Τα πιο ευρύχωρα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα από περισσότερους χρήστες για οικογενειακή χρήση ή χρήση με φίλους κ.α.

Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ατομικά όταν ο χρήστης θέλει μεγαλύτερη ελευθέρια κινήσεων π.χ. για να κάνει διατάσεις ή ελαφριά γυμναστική.

Θέρμανση με κεραμικά πάνελ / πάνελ άνθρακα

Οι υπέρυθρες σάουνες χρησιμοποιούν είτε κεραμικά πάνελ, είτε πάνελ άνθρακα.

Τα κεραμικά πάνελ αναπτύσσουν γρηγορότερα υψηλές θερμοκρασίες και για αυτό είναι δημοφιλή στις υπέρυθρες σάουνες. Έχουν υψηλή επιφανειακή θερμοκρασία και η επιφάνειά τους  καλύπτεται με προστατευτικό υλικό.

Το μειονέκτημα των κεραμικών θερμαντήρων είναι ότι τείνουν να παράγουν μικρότερο υπέρυθρο μήκος κύματος, το οποίο διεισδύει σε μικρότερο βάθος στο ανθρώπινο σώμα (κυρίως θερμότητα κοντινή υπέρυθρη / near infrared με μήκη κύματος 700 – 1400 nm και θερμότητα μεσαία υπέρυθρη / mid infrared με μήκη κύματος μεταξύ 1400 – 3000 nm).

Τα πάνελ άνθρακα (αλλά και τα υβριδικά πάνελ άνθρακα / κεραμικά στα μοντέλα ESSENTIAL και PREMIER της Clearlight) λειτουργούν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, οπότε επιτρέπουν στους χρήστες να ανέχονται μεγαλύτερης διάρκειας συνεδρίες θεραπείας όπου επιτυγχάνονται εσωτερικές θερμοκρασίες μέχρι 60ο C.

Επίσης, είναι πιο ελαφριά, καταλαμβάνουν μεγαλύτερες επιφάνειες, παρέχοντας μια πιο ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας.

Τέλος, εκπέμπουν σε μεγαλύτερο μήκος κύματος (μακρινό υπέρυθρο / far infrared με μήκη κύματος μεταξύ 3000 nm – 0,1 mm) που θερμαίνει σε μεγαλύτερο βάθος, επιτρέποντας στο σώμα να απορροφήσει περισσότερη ενέργεια και να βιώσετε έναν πιο έντονο ιδρώτα, ενώ συνδέεται και με τα περισσότερα οφέλη στην υγεία.

Τα FULL SPECTRUM υβριδικά πάνελ άνθρακα / κεραμικά στα μοντέλα SANCTUARY της Clearlight εκπέμπουν περίπου 1/3 κοντινό υπέρυθρο, 1/3 μεσαίο υπέρυθρο και 1/3 μακρινό υπέρυθρο.

Τα πάνελ άνθρακα και τα κεραμικά πάνελ έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής (~12000 και 8000 ώρες αντίστοιχα).

Κατανάλωση (Watt)

Οι υπέρυθρες σάουνες, καταναλώνουν, ανάλογα με το μοντέλο από 1,75-3,36kW, αντίστοιχα δηλαδή με κοινά θερμαντικά σώματα.  

Οι σάουνες με τα περισσότερα Watt καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα αλλά θερμαίνουν και περισσότερο ή μεγαλύτερες επιφάνειες.

Εσωτερική / εξωτερική τοποθέτηση

Μόνο η σειρά Clearlight Outdoor μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, ωστόσο η παραγωγή σαουνών Outdoor έχει προσωρινά σταματήσει και αναμένεται να ξεκινήσει το 2023.

Ιονιστής

Τα μοντέλα με ιονιστή, έχουν επιλογή εκπομπής αρνητικών ιόντων για τον καθαρισμό του αέρα.

Επιπλέον, έχουν την δυνατότητα και εκπομπής όζοντος, επίσης για τον καθαρισμό του αέρα και της σάουνας. Η εκπομπή όζοντος προτείνουμε να γίνεται όταν δεν βρίσκεται χρήστης μέσα στη σάουνα.

Χρωματοθεραπεία

Τα μοντέλα με χρωματοθεραπεία δίνουν την δυνατότητα χρήσης διαφορετικού φωτισμού, ανάλογα με την διάθεση / χρήση.

Θεραπεία ερυθρού φωτός

Η θεραπεία ερυθρού φωτός χρησιμοποιείται κυρίως για αντιγήρανση και δερματολογικά προβλήματα και έρευνες τις συνδέουν με γρηγορότερη επούλωση τραυμάτων, μείωση πόνου, ψωρίασης, έρπητα, ρυτίδων, ουλών κ.α.[23]

Λάμπες υπέρυθρου φωτός υπάρχουν ενσωματωμένες στα μοντέλα Grenada, Pandora, Salome της Mountfield και σαν πρόσθετο αξεσουάρ RED LIGHT THERAPY TOWER σε όλα τα μοντέλα της Clearlight.

Δείτε περισσότερα για τα οφέλη από το κόκκινο φως εδώ.

Αξεσουάρ

Εκτός από τις λάμπες ερυθρού φωτός, τα μοντέλα της Clearlight μπορούν επιπλέον να εξοπλιστούν με συσκευή αλατοθεραπείας, εργονομικό κάθισμα και ηχητική δόνηση καθισμάτων (VIBRATION RESONANCE THERAPY - VRT).

Υπάρχουν σάουνες με χαμηλά ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία;

Ναι, οι υπέρυθρες σάουνες της Clearlight!

Ως πρωτοπόρος στα υπέρυθρα πάνελ σάουνας, η Clearlight έχει επιτύχει σχεδόν μηδενικά επίπεδα ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων, με τεχνολογία που εκκρεμεί για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η αποκλειστική διαδικασία κατασκευής περιλαμβάνει την χρήση συνεστραμμένων καλωδίων για την αλληλοαναίρεση των μαγνητικών πεδίων, το πέρασμα των καλωδίων μέσω γειωμένων μεταλλικών αγωγών, την θωράκιση όλων των ηλεκτρονικών μερών με αλουμίνιο και την γείωση του επανθρακωμένου διχτυωτού πλέγματος που καλύπτει τα θερμαντικά πάνελς.

Η Clearlight είναι και ο μόνος κατασκευαστής παγκοσμίως που παρέχει στοιχεία για τα επίπεδα ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων και όχι τυχαία, καθώς τα τυπικά μαγνητικά πεδία στις υπόλοιπες σάουνες είναι συνήθως 50-100 φορές μεγαλύτερα!

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του εργαστηρίου VitaTech Electromagnetics (Η.Π.Α.) τα επίπεδα μαγνητικών πεδίων κυμαίνονται στα 0-11nT και τα επίπεδα ηλεκτρικών πεδίων στα 0-8 V/m τιμές πολύ χαμηλότερες από τα προτεινόμενα όρια έκθεσης.

Υπάρχει κάποια φορητή υπέρυθρη σάουνα;

Ναι, το μοντέλο Dome της Clearlight.

Μπορώ να μετατρέψω ένα δωμάτιο μου ή μια υπάρχουσα συμβατική σάουνα σε υπέρυθρη σάουνα;

Ναι, η Clearlight μπορεί να σας προμηθεύσει τα μοναδικής  τεχνολογίας πάνελ TRUE WAVE άνθρακα / κεραμικά και την τεχνογνωσία για την μετατροπή.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Ποιες οι κύριες διαφορές των σαουνών των εταιρειών Mountfield και Clearlight;

Πλεονεκτήματα σαουνών Clearlight

 • Έχουν εγγύηση εφόρου ζωής για οικιακή χρήση και 5ετή εγγύηση για εταιρική χρήση.
 • Εκπέμπουν ελάχιστα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων.
 • Συναρμολογούνται και ελέγχονται πλήρως πριν την αποστολή.
 • Κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας, μη τοξικά υλικά, με όλες τις διεθνείς οικολογικές πιστοποιήσεις.
 • Έχουν αναλογικά, περισσότερα θερμαντικά πάνελ σε περισσότερα σημεία (σε μπροστινή, πίσω και πλαϊνές πλευρές και κάτω από το κάθισμα και τα πόδια) θερμαίνοντας το σώμα σας από κάθε κατεύθυνση, με έμφαση στον κορμό του σώματος.
 • Έχουν συνδυασμό πάνελς κεραμικών και άνθρακα για παραγωγή περισσότερης θερμότητας με μεγαλύτερα βάθη διείσδυσης ή/και σε όλο το φάσμα των υπερύθρων (σε αντίθεση, οι σάουνες της Mountfield χρησιμοποιούν, ανάλογα με το μοντέλο, μόνο πάνελς κεραμικά ή άνθρακα, που σημαίνει κυρίως θερμότητα κοντινή/μεσαία υπέρυθρη ή μακρινή υπέρυθρη αντίστοιχα).

Πλεονεκτήματα σαουνών Mountfield

 • Είναι πολύ πιο οικονομικές σε σχέση με τις σάουνες της Clearlight (1200-3100€ - οι Clearlight κοστίζουν 4000-10000€), ενώ υπάρχει και  δυνατότητα πληρωμής σε 6 άτοκες δόσεις.
 • Δυνατότητα πληρωμής με κατάθεση, Paypal, Apple Pay, Google Pay, πιστωτική κάρτα.
 • Δυνατότητα πληρωμής σε 6 άτοκες δόσεις.
 • Με έξτρα χρέωση μπορεί να κανονιστεί η μεταφορά στον όροφο σας, αντί για το πεζοδρόμιο.
 • Έχουν εγγύηση 2 ετών.

Πόσο κοστίζουν οι υπέρυθρες σάουνες Mountfield και Clearlight;

Οι υπέρυθρες σάουνες Mountfield είναι πολύ πιο οικονομικές σε σχέση με τις σάουνες της Clearlight και κοστίζουν 1549-3149€. Δυνατότητα πληρωμής με κατάθεση, Paypal, Apple Pay, Google Pay, πιστωτική κάρτα (μέχρι 6 άτοκες δόσεις).

Οι τιμές για τις σάουνες Clearlight κυμαίνονται στα 3000-10000 ανάλογα με το μοντέλο. Πατήστε το κουμπί «Ρωτήστε μας την τιμή» που υπάρχει στο πάνω μέρος κάθε σελίδας προϊόντος και θα σας στείλουμε αναλυτικό τιμοκατάλογο. Δυνατότητα πληρωμής με κατάθεση και πιστωτική κάρτα.

Ποιες οι διαφορές των μοντέλων της εταιρείας Clearlight – Essential / Premier / Sanctuary / Outdoor;

Ξύλο

Η σειρά Essential κατασκευάζεται από Σκανδιναβική Ερυθρελάτη (Nordic Spruce) ενώ οι σειρές Premier και Sanctuary κατασκευάζονται από Δυτικό Κόκκινο Καναδικό Κέδρο (Western Red Canadian Cedar).

Ο Δυτικός Κόκκινος Καναδικός Κέδρος (WRCC)  θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο ξύλο για χρήση στις σάουνες και χρησιμοποιείται συχνά για τους ακόλουθους λόγους:

 • Περιέχει αρωματικά έλαια που είναι γνωστά για τις θεραπευτικές και καθαριστικές τους ιδιότητες που βοηθούν στην αποτοξίνωση κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στη σάουνα.
 • Αποτελεί φυσικό αντιμυκητιακό και αντιβακτηριδιακό, λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων του ελαίου κέδρου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη σάουνα όπου τα σώματα, η υγρασία και η θερμότητα συνδυάζονται για να κάνουν το περιβάλλον τέλειο για μούχλα και βακτήρια.
 • Είναι ένα από τα πιο όμορφα ξύλα που υπάρχουν, με αποχρώσεις από πολύ ανοιχτόχρωμο μελί μέχρι σκούρο καρυδιάς.
 • Μυρίζει όμορφα και σας προσφέρει μια πραγματική εμπειρία σάουνας. Ωστόσο, το WRCC θεωρείται μη αρωματικό κέδρο και έχει πολύ λεπτή μυρωδιά και είναι ικανοποιητικό για τις αισθήσεις.
 • Μπορεί εύκολα να τριφτεί μέσα στη σάουνα για να αφαιρεθούν τυχόν λεκέδες που προκαλούνται από την εφίδρωση και να επαναφέρει τη φρέσκια μυρωδιά του κέδρου.
 • Eίναι μαλακό ξύλο που αντιστέκεται στο ράγισμα και το σχίσιμο που προκαλείται από τη θέρμανση και την ψύξη στη σάουνα. Κανένα ξύλο σάουνας δεν διαρκεί περισσότερο από το ξύλο κέδρου.

Σημειώστε ότι ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό του πληθυσμού δεν μπορεί να ανεχθεί τη μυρωδιά του κέδρου, συνήθως άτομα με πολλαπλές χημικές ευαισθησίες (MCS). Αυτά τα άτομα δεν μπορούν κατά κανόνα να ανεχθούν αρωματικά έλαια, αρώματα, σαμπουάν ή βότανα. Σε αυτή την περίπτωση προτείνουμε τα μοντέλα της σειράς Essential, κατασκευασμένα από σκανδιναβική ευρυθρελάτη, που είναι υποαλλεργική και έχει ωραίο λαμπερό χρώμα.

Πάνελ θέρμανσης

Η σειρές Essential και Premier έχουν πάνελς εκπέμπουν μακρινή υπέρυθρη θερμότητα (far infrared) ενώ η σειρά Sanctuary έχει πάνελς που εκπέμπουν θερμότητα σε όλων το φάσμα των υπερύθρων (near, medium και far infrared).

Οι θερμαντήρες πλήρους φάσματος Clearlight True Wave™ εκπέμπουν περίπου 1/3 κοντινό υπέρυθρο, 1/3 μεσαίο υπέρυθρο και 1/3 μακρινό υπέρυθρο.

Εκτός από το ξύλο και τα πάνελ θέρμανσης που χρησιμοποιούνται, οι 3 σειρές έχουν κάποιες επιπλέον διαφορές στα διαθέσιμα και επιπλέον αξεσουάρ. Δείτε αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:

saounasclearlightcompare

Πως παραδίδονται και συναρμολογούνται οι σάουνες;

Η σάουνα παραδίδεται σε μεγάλα  κουτιά και η συναρμολόγηση της σάουνας απαιτεί 2 άτομα και διαρκεί 1-4 ώρες ανάλογα με το μοντέλο. Δεν απαιτούν ειδικά εργαλεία, παρά μόνο ένα κατσαβίδι.

Μπορείτε να συνδέσετε την σάουνα σας απευθείας στην πρίζα, με εξαίρεση τις σάουνες Clearlight Yoga και Corner Sanctuary θα πρέπει να συνδεθούν από ηλεκτρολόγο σε ξεχωριστό κύκλωμα.

Αναλυτικές οδηγίες συναρμολόγησης θα βρείτε σ την σελίδα της κάθε σάουνας.

Αν χρειάζεστε συνεργείο για την συναρμολόγηση της σάουνας επικοινωνήστε μαζί μας.

 

[1] https://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/types/surgery/hyperthermia-fact-sheet

[2] https://greatideas.people.com/2016/01/21/jennifer-aniston-infrared-saunas-justin-theroux/

[3] https://www.healthline.com/health/under-review-infrared-saunas

[4] ORIGINAL RESEARCH| VOLUME 34, ISSUE 2, P113-118, JANUARY 01, 2010, Do Far-infrared Saunas Have Cardiovascular Benefits in People with Type 2 Diabetes?Richard Beever, BSc MD CCFP CI , DOI:https://doi.org/10.1016/S1499-2671(10)42007-9

[5] Circ J . 2004 Dec;68(12):1146-51. doi: 10.1253/circj.68.1146.Effects of repeated sauna treatment on ventricular arrhythmias in patients with chronic heart failure Takashi Kihara 1Sadatoshi BiroYoshiyuki IkedaTsuyoshi FukudomeTakuro ShinsatoAkinori MasudaMasaaki MiyataShuichi HamasakiYutaka OtsujiShinichi MinagoeSuminori AkibaChuwa Tei

[6] Källström M, Soveri I, Oldgren J, Laukkanen J, Ichiki T, Tei C, et al. (November 2018). "Effects of sauna bath on heart failure: A systematic review and meta-analysis". Clinical Cardiology. 41 (11): 1491–1501. 

[7] Cho GY, Ha JW (June 2010). "Waon therapy, can it be new therapeutic modality in heart failure patients?". Journal of Cardiovascular Ultrasound. 18 (2): 43–4., Kihara T, Miyata M, Fukudome T, Ikeda Y, Shinsato T, Kubozono T, et al. (April 2009). "Waon therapy improves the prognosis of patients with chronic heart failure". Journal of Cardiology.

[8] Jpn Heart J, 2004 Mar;45(2):297-303,  doi: 10.1536/jhj.45.297., Repeated sauna therapy reduces urinary 8-epi-prostaglandin F(2alpha), Akinori Masuda 1Masaaki MiyataTakashi KiharaShinichi MinagoeChuwa Tei

[9] Research Article, J Athl Enhancement Vol: 4 Issue: 4, Effects of Far Infrared Heat on Recovery in Power Athletes, www.scitechnol.com/scholarly/endocrine-glands-journals-articles-ppts-list.phpPerttu VA Noponen1, Keijo Häkkinen2 and Antti A Mero

[10] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26180741/, Effects of far-infrared sauna bathing on recovery from strength and endurance training sessions in men

[11] Psychother Psychosom,  doi: 10.1159/000086319, The effects of repeated thermal therapy for patients with chronic pain, Akinori Masuda 1Yasuyuki KogaMasato HattanmaruShinichi MinagoeChuwa Tei

[12] Infrared sauna in patients with rheumatoid arthritis and ankylosing spondylitis. A pilot study showing good tolerance, short-term improvement of pain and stiffness, and a trend towards long-term beneficial effectsFredrikus G J Oosterveld 1Johannes J RaskerMark FloorsRobert LandkroonBob van RennesJan ZwijnenbergMart A F J van de LaarGerard J Koel

[13] Gutierrez E, Vazquez R. Heat in the treatment of patients with anorexia nervosa. Eat Weight Disord 2001;6:49-52

[14] Matsuda A, Nakazato M, Kihara T, et al. Repeated thermal therapy diminishes appetite loss and subjective complaints in mildly depressed patients. Psychosom Med 2005;67:643-647.

[15] Masuda A, Kihara T, Fukudome Y, et al. Effects of repeated thermal therapy for two patients with chronic fatigue syndrome. J Psychosom Res 2005;58:383-387

[16] An Update of the Effect of Far Infrared Therapy on Arteriovenous Access in End-stage Renal Disease Patients, Chun-Fan ChenWu-Chang YangChih-Ching Lin, MD, PhDFirst Published January 6, 2016 

[17] Yonsei Med J. 2006 Aug 31; 47(4): 485–490., Effects of Infrared Radiation on Skin Photo-Aging and Pigmentation, Ju Hee LeeMi Ryung Roh, and Kwang Hoon Lee

[18] Searle AJ "Effects of the sauna” Journal of the American Medical Association, https://en.wikipedia.org/wiki/Infrared_sauna

[19] Correll ML, Williams PJ, Wild JJ. Reduction of blood pressure, bodyweight and % body fat after far infrared (FIR) sauna therapy.

[20] https://www.clearlightsaunas.eu/pdf/weightlossstudy.pdf

[21] https://www.healthline.com/health/infrared-sauna-benefits

[22] Sauna as a Valuable Clinical Tool for Cardiovascular, Autoimmune, Toxicantinduced and other Chronic Health Problems Walter J. Crinnion, ND, Environmental Medicine, https://archive.foundationalmedicinereview.com/publications/16/3/215.pdf

[23] Red Light Therapy Benefits, https://www.healthline.com/health/red-light-therapy#evidenced--based-benefits


Υποστήριξη

Αναλυτικές περιγραφές προϊόντων και μηχανικός στη διάθεση σας για να σας λύσει κάθε απορία σχετικά με την χρήση των προϊόντων πριν και μετά την αγορά τους

Ηθικό εμπόριο

Μόνο προϊόντα αξιόπιστων εταιρειών, που τα έχουμε δοκιμάσει για την αποτελεσματικότητα τους και όχι οτιδήποτε “πουλάει“

Δωρεάν μεταφορικά

Παράδοση χωρίς χρέωση στον χώρο σας ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής – Ισχύει εντός Ελλάδας, για όλες τις αγορές και ενοικιάσεις - Δεν ισχύει για ρούχα SHIELD

Παρακολούθηση παραγγελίας

Αποστολή tracking number με email / SMS για να γνωρίζετε κάθε στιγμή που βρίσκεται η παραγγελία σας

Εύκολη πληρωμή

Αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση / πληρωμή, πιστωτική κάρτα, μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Samsung Pay, Google Pay, Apple Pay, Paypal

Πληρωμή σε δόσεις

Δυνατότητα πληρωμής σε 3 άτοκες δόσεις πληρώνοντας μέσω Klarna. Δείτε πως γίνεται.

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από μηχανικό και την μείωση της επιβάρυνσης από ακτινοβολίες.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2108081912
Δευ-Παρ 09:00-19:00

Φόρμα Επικοινωνίας

Φόρτωση...

Θέλετε να μη χάνετε είδηση;


Εγγραφείτε στο newsletter μας!

0
Shares