Δεν έχετε προσθέσει κάτι ακόμη στη λίστα σας!

ΝΕΑ

Καρκίνος του εντέρου: Ποια σύγχρονη συνήθεια μπορεί να σχετίζεται με την αύξηση του

Μετά την υπογονιμότητα και ο καρκίνος του εντέρου μπορεί να σχετίζεται με μια πηγή ακτινοβολίας, στην οποία οι περισσότεροι είμαστε, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, καθημερινά εκτεθειμένοι. Τι υποστηρίζει έγκριτος επιδημιολόγος.

Κινητό στην τσέπη

Κινητό στην τσέπη = Βλάβες στο σπέρμα

Η αρνητική επίδραση των ασύρματων ακτινοβολιών στην ανδρική και γυναικεία γονιμότητα έχει μελετηθεί αρκετά και όπως αναφέρει το πόρισμα της διεθνούς επιστημονικής έκθεσης BioInitiative Report[i]:

"Αρκετά διεθνή εργαστήρια έχουν αναπαραγάγει μελέτες που δείχνουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα του σπέρματος, την κινητικότητα και την παθολογία στους άνδρες που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα στη ζώνη τους ή σε μια τσέπη."

Επιβαρυντικός παράγοντας και για τους καρκίνους του εντέρου;

Οι άντρες που γεννήθηκαν γύρω στο 1990 έχουν διπλάσιο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου (συχνότερος καρκίνος μεταξύ των ανδρών ηλικίας 20 έως 49 ετών[ii]) και τετραπλάσιο κίνδυνο καρκίνου του ορθού, σε σύγκριση με τους ενήλικες που γεννήθηκαν γύρω στο 1950, με βάση στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου[iii]!

Σύμφωνα με τον διδάκτορα επιδημιολογίας De-Kun Li, η σύνδεση της χρήσης κινητού τηλεφώνου με την αύξηση στους καρκίνους του όρθρου και του παχέος εντέρου, σίγουρα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Οι γνωστοί παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, την ανθυγιεινή διατροφή και την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, αλλά ο Λι δεν πιστεύει ότι μπορούν να επιλύσουν το παράδοξο.

Σε συνέντευξη του στο Microwave News[iv] ο Δρ. Λι εικάζει ότι η συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται στην συνήθεια των νέων να φέρουν τα κινητά τους τηλέφωνα στις μπροστινές ή τις πίσω τσέπες του παντελονιού:

"Όταν τοποθετούνται σε τσέπες παντελονιών, τα τηλέφωνα βρίσκονται κοντά στο ορθό και στο παχύ έντερο και αυτές είναι οι περιοχές με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στον καρκίνο".

Ο Δρ Λι[v] είναι αναπαραγωγικός/περιγεννητικός επιδημιολόγος και Ανώτερος Επιστημονικός Υπεύθυνος της Διεύθυνσης Έρευνας στο Kaiser Permanente Northern California, ενώ και τα τελευταία 20 χρόνια έχει δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις για την σύνδεση των μαγνητικών πεδίων με αποβολές εγκυμοσύνης, παιδικό άσθμα, παιδική παχυσαρκία κ.α.

Πότε μας ακτινοβολεί περισσότερο το κινητό

  • Όταν έχουμε ενεργοποιημένες τις κεραίες Wi-Fi ή data (δεδομένα δικτύου κινητής τηλεφωνίας), ιδιαίτερα όταν πλοηγούμαστε το διαδίκτυο
  • Όταν έχουμε ενεργοποιημένη την κεραία Bluetooth
  • Κατά τη διάρκεια της ομιλίας
  • Σε κατάσταση αναμονής, όταν βρισκόμαστε εν κινήσει (ιδιαίτερα σε αυτοκίνητο, τρένο, πλοίο) ή/και όταν έχουμε πολύ κακό σήμα

Πώς να περιορίσουμε την έκθεση μας στην ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου

  • Απενεργοποιείστε τις κεραίες Wi-Fi και data του κινητού/tablet/laptop σας και ενεργοποιείστε τις, μόνο την ώρα που θέλετε να περιηγηθείτε στο ίντερνετ.
  • Απενεργοποιείστε την κεραία Bluetooth και προτιμήστε την ομιλία με ενσύρματο hands free ή ανοιχτή ακρόαση. Η χρήση Bluetooth προτείνεται κατά την οδήγηση για λόγους ασφαλείας - επιπλέον ο νέος ΚΟΚ τιμωρεί την χρήση ενσύρματου handsfree. Επίσης όταν μιλάτε πολύ στο κινητό τηλέφωνο και ιδιαίτερα σε χώρους με κακό σήμα, είναι προτιμότερο να έχετε το τηλέφωνο και το ακουστικό Bluetooth μακριά και να χρησιμοποιείτε ακουστικό Bluetooth όταν πρόκειται να μιλήσετε.
  • Περιορίστε το χρόνο ομιλίας σας από κινητό τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας το όταν είναι πραγματικά απαραίτητο – επικοινωνήστε καλύτερα με SMS.
  • Προτιμήστε τις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές, ιδιαίτερα όταν κάνετε κλήσεις μεγάλης διάρκειας. Απομακρύνετε το κινητό από το κεφάλι σας κατά την διάρκεια των κλήσεων, χρησιμοποιώντας ανοιχτή ακρόαση ή καλώδιο hands-free.
  • Αποφύγετε να κουβαλάτε το κινητό σας τηλέφωνο κοντά στο σώμα σας και ιδιαίτερα στην μπροστινή ή πίσω τσέπη σας. Η ενημερωτική καμπάνια “Save the Males” του οργανισμού EM Radiation Research Trust εστιάζεται στην αποφυγή της τοποθέτησης του κινητού τηλεφώνου στην τσέπη ή σε άλλο σημείο κοντά στα γεννητικά όργανα καθώς πολλές έρευνες δείχνουν ότι επιβαρύνει την αναπαραγωγική ικανότητα των ανδρών.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους άνδρες να μην τοποθετούν τα κινητά τους στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού τους

 

[i] https://bioinitiative.org/

[ii] https://www.cancer.gov/news-events/press-releases/2019/annual-report-nation-2019?cid=eb_govdel_en_pressrelease_arn

[iii] American Cancer Society, https://academic.oup.com/jnci/article/109/8/djw322/3053481

[iv] Colorectal Cancer Soaring in Young Adults; Are Smartphones in the Mix? https://microwavenews.com/news-center/de-kun-li-crc

[v] https://divisionofresearch.kaiserpermanente.org/researchers/li-de-kun Image courtesy of chawalitpix at FreeDigitalPhotos.net


Υποστήριξη

Αναλυτικές περιγραφές προϊόντων και μηχανικός στη διάθεση σας για να σας λύσει κάθε απορία σχετικά με την χρήση των προϊόντων πριν και μετά την αγορά τους

Ηθικό εμπόριο

Μόνο προϊόντα αξιόπιστων εταιρειών, που τα έχουμε δοκιμάσει για την αποτελεσματικότητα τους και όχι οτιδήποτε “πουλάει“

Δωρεάν μεταφορικά

Παράδοση χωρίς χρέωση στον χώρο σας ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής – Ισχύει εντός Ελλάδας, για όλες τις αγορές και ενοικιάσεις - Δεν ισχύει για ρούχα SHIELD

Παρακολούθηση παραγγελίας

Αποστολή tracking number με email / SMS για να γνωρίζετε κάθε στιγμή που βρίσκεται η παραγγελία σας

Εύκολη πληρωμή

Αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση / πληρωμή, πιστωτική κάρτα, μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Samsung Pay, Google Pay, Apple Pay, Paypal

Πληρωμή σε δόσεις

Δυνατότητα πληρωμής σε 3 άτοκες δόσεις πληρώνοντας μέσω Klarna. Δείτε πως γίνεται.

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από μηχανικό και την μείωση της επιβάρυνσης από ακτινοβολίες.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2108081912
Δευ-Παρ 09:00-19:00

Φόρμα Επικοινωνίας

Φόρτωση...

Θέλετε να μη χάνετε είδηση;


Εγγραφείτε στο newsletter μας!

0
Shares