Δεν έχετε προσθέσει κάτι ακόμη στη λίστα σας!

ΝΕΑ

The Guardian: Η ραδιενέργεια στη Φουκοσίμα στα υψηλότερα επίπεδα μετά το 2011!

Υπερβολικά υψηλές ατμοσφαιρικές τιμές ραδιενέργειας καταγράφηκαν τον προηγούμενο μήνα στο χώρο του πυρηνικού ατυχήματος στη Φουκοσίμα, περίπου 6 χρόνια μετά το ατύχημα.

Υψηλή Ραδιενέργεια

Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τα νέα επίπεδα ακτινοβολίας “απίστευτα”! Ακόμη και αν λάβουμε υπόψη μας περιθώριο λάθους 30%, η νέα μέτρηση των 530 Sievert/ώρα, υπερβαίνει κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ ακτινοβολίας των 73 Sievert/ώρα που είχε καταγραφεί το 2012…

Οι εξωπραγματικές μετρήσεις ραδιενέργειας δυσκολεύουν κατά πολύ τις εργασίες παροπλισμού του εργοστασίου, που αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 4 δεκαετίες.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό άρθρο της Guardian..

Τι σημαίνουν οι νέες μετρήσεις;

Η ατμόσφαιρα και η υδρόσφαιρα της ευρύτερης περιοχής της βορειοανατολικής Ασίας θα συνεχίζει να επιβαρύνεται ολοένα και περισσότερο εξαιτίας της αποτυχίας του περιορισμού των ραδιενεργών διαρροών στην Ιαπωνία. Το γεγονός αυτό θα διεγείρει συνεχώς ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων που εισάγονται από την περιοχή (αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές, τρόφιμα κ.α.).

Πως μπορώ να μετρήσω την ραδιενέργεια;

Ο μετρητής ραδιενέργειας Radex RD1212 της ρωσικής εταιρείας Quartarad είναι ένας μετρητής ραδιενέργειας τύπου Geiger – Muller που καταγράφει τον ρυθμό ενεργού δόσης ραδιενέργειας σε μSv/h (μικρο σιβέρτ ανά ώρα) που δημιουργείται εξαιτίας της εκπομπής σωματιδίων β και ακτινοβολίας γ ή Χ κατά την εξασθένηση ραδιενεργών υλικών και σας βοηθά να διαπιστώσετε αν υπάρχουν ραδιενεργά υπολείμματα σε αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές, τρόφιμα κ.α.

Ο Radex RD1212 αποτελεί το τελευταίο μοντέλο της στη σειρά των φιλικών προς το χρήστη μετρητών ραδιενέργειας της εταιρείας Quarta Rad, πιο ελαφρύς, πιο εύχρηστος και πιο γρήγορος από τους προηγούμενους!

Ο μετρητής RD1212 έχει πιστοποιηθεί από το Εργαστήριο Βαθμονόμησης Οργάνων Ιοντίζουσων Ακτινοβολιών της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Τιμή αγοράς 349 ευρώ - Τιμή διήμερης ενοικίασης 50 ευρώ (25 ευρώ σταθερή τιμή επανενοικίασης - Δωρεάν μεταφορικά εντός Ελλάδος προς και από το χώρο σας - Οι τιμές περιλαμβάνουν 24% Φ.Π.Α.)

Τι άλλο μπορώ να μετρήσω με τον RD1212;

Με τον Radex RD1212 μπορείτε να μετρήσετε και την ραδιενέργεια από το υπέδαφος, δομικά υλικά (κεραμικά πλακάκια, πάγκοι γρανίτη, τούβλα, τσιμέντο, ελαφρόπετρα, πέτρες από ηφαιστειακή τέφρα, φωσφογύψος κ.α.), πυρανιχνευτές ιονισμού, ιατρικά μηχανήματα, ρολόγια που φωσφορίζουν, κεραμικά σκεύη, απόβλητα βιομηχανιών, νοσοκομείων, εργοστάσια τσιμέντου, αλουμίνας και φωσφορικών λιπασμάτων, γεωτρήσεις πετρελαίου, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση λιγνίτη κ.α.

Για την Ελλάδα ο σημαντικότερος κίνδυνος προέρχεται από τους 143 ευρωπαϊκούς πυρηνικούς σταθμούς με κοντινότερους σε εμάς αυτούς της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχίας.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 152 περιστατικά διαρροής ραδιενέργειας σε πυρηνικά εργοστάσια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, πυρηνικές δοκιμές κ.α. Πυρηνικά εργοστάσια σχεδιάζει να δημιουργήσει και η Τουρκία, η Αλβανία και η ΠΓΔΜ. Σε πολλές περιπτώσεις πυρηνικών διαρροών και ατυχημάτων, όπως στο Τσερνομπίλ, το κοινό ενημερώνεται καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να λάβει μέτρα προφύλαξης.

Με έναν μετρητή ραδιενέργειας μπορείτε να διαπιστώνετε πρώτοι κάθε αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας στην περιοχή σας!

Ποια τα ασφαλή όρια έκθεσης σε ραδιενέργεια;

Οι φυσιολογικές τιμές ραδιενέργειας στο περιβάλλον είναι γενικά <0,3 μSv/h (π.χ. 0,13 μSv/h είναι παγκόσμιος μέσος όρος έκθεσης σε φυσικές πηγές ραδιενέργειας - εκτός ραδονίου και τιμές μεγαλύτερες τιμές από 0,4 μSv/h ενεργοποιούν συναγερμό στη Φιλανδία).

Τα όρια έκθεσης που ορίζει η νομοθεσία είναι 10 μSv/h για τους επαγγελματικά εκτεθειμένους και 0,70 μSv/h για τους επαγγελματικά εκτιθέμενους κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης.


Υποστήριξη

Αναλυτικές περιγραφές προϊόντων και μηχανικός στη διάθεση σας για να σας λύσει κάθε απορία σχετικά με την χρήση των προϊόντων πριν και μετά την αγορά τους

Ηθικό εμπόριο

Μόνο προϊόντα αξιόπιστων εταιρειών, που τα έχουμε δοκιμάσει για την αποτελεσματικότητα τους και όχι οτιδήποτε “πουλάει“

Δωρεάν μεταφορικά

Παράδοση χωρίς χρέωση στον χώρο σας ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής – Ισχύει εντός Ελλάδας, για όλες τις αγορές και ενοικιάσεις - Δεν ισχύει για ρούχα SHIELD

Παρακολούθηση παραγγελίας

Αποστολή tracking number με email / SMS για να γνωρίζετε κάθε στιγμή που βρίσκεται η παραγγελία σας

Εύκολη πληρωμή

Αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση / πληρωμή, πιστωτική κάρτα, μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Samsung Pay, Google Pay, Apple Pay, Paypal

Πληρωμή σε δόσεις

Δυνατότητα πληρωμής σε 3 άτοκες δόσεις πληρώνοντας μέσω Klarna. Δείτε πως γίνεται.

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από μηχανικό και την μείωση της επιβάρυνσης από ακτινοβολίες.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2108081912
Δευ-Παρ 09:00-19:00

Φόρμα Επικοινωνίας

Φόρτωση...

Θέλετε να μη χάνετε είδηση;


Εγγραφείτε στο newsletter μας!

0
Shares