2108081912 (Δευ-Παρ 09:00-19:00)
info@home-biology.gr

Ύφάσματα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης (για κουρτίνες κ.α.)

00055

Ύφάσματα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης (για κουρτίνες κ.α.) 00055
Υλικά Θωράκισης
Price : 40 EURIn stock

Μπορείτε να μας ζητήσετε να σας αποστείλουμε δείγματα όλων των υφασμάτων με χρέωση 4 ευρώ.

Διαθεσιμότητα: O χρόνος παράδοσης των υφασμάτων είναι 5-10 εργάσιμες (δωρεάν παράδοση με Γενική Ταχυδρομική / UPS / DHL). Μπορούν να παραδοθούν και συντομότερα σε 1-3 εργάσιμες με UPS express, με επιπλέον χρεώση, ανάλογα με την ποσότητα (ζητήστε μας προσφορά). Σε περίπτωση ραφής των υφασμάτων σε κουρτίνες, η παράδοση θα καθυστερήσει επιπλέον 3-10 εργάσιμες ημέρες.

Τρόποι πληρωμής: Τα υφάσματα θωράκισης εξοφλούνται προκαταβολικά με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα (δεν ισχύει η αντικαταβολή) και επειδή κόβονται στις διαστάσεις που επιθυμείτε, δεν μπορούν να επιστραφούν.

Οι τιμές περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. 24%

Τα πρωτοποριακά υφάσματα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης:

 • περιέχoυν πατενταρισμένη πλέξη νημάτων με χαλκό και ασήμι
 • ανακλούν τις ασύρματες ακτινοβολίες σε ποσοστό >99%!
 • πλένονται και σιδερώνονται εύκολα
 • μπορεί να έρθουν ραμμένα σαν κουρτίνα στις διαστάσεις που επιθυμείτε

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για όλα τα υλικά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης κάνοντας κλικ εδώ!

Που χρησιμοποιούνται τα υφάσματα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης;

Τα υφάσματα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης χρησιμοποιούνται κυρίως ως κουρτίνα για την αντιμετώπιση των ασύρματων ακτινοβολιών που εισέρχονται από τα τζάμια.

Η κουρτίνα θωράκισης είναι συνήθως απαραίτητη λύση αν έχετε παράθυρα ή μπαλκονόπορτες που «βλέπουν» σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας ή άλλες εμφανείς πηγές ασύρματης ακτινοβολίας, αφού τα τζάμια αποτελούν τα πιο ευάλωτα σημεία στη διείσδυση των ασύρματων ακτινοβολιών σε ένα χώρο.

Πιο επιβαρημένες από τις ασύρματες ακτινοβολίες είναι οι κατοικίες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και ιδιαίτερα οι υψηλότεροι όροφοι των κτιρίων.

Το ύφασμα θωράκισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κάλυμμα τοποθετώντας το πάνω ή κάτω από το καθιστικό, το στρώμα ή το κρεβάτι σας όταν υπάρχει ασύρματο τηλέφωνο ή μόντεμ στο από κάτω δωμάτιο.

Τέλος, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν έχουμε εγκαταστήσει μια κουνουπιέρα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης στο κρεβάτι μας και θέλουμε να αποκλείσουμε την είσοδο ακτινοβολιών από όλες τις πλευρές του κρεβατιού.

Το κάθε ύφασμα θωράκισης μπορείτε να το παραλάβετε και έτοιμο ραμμένο σε κουρτίνα!

Το ύφασμα θωράκισης κανονικά το παραλαμβάνετε χωρίς επεξεργασία.

Μπορεί να έρθει ραμμένο σε κουρτίνα στις διαστάσεις που επιθυμείτε, για πέρασμα σε ράγα ή κουρτινόξυλο, με έξτρα χρέωση λόγω της εργασίας και των επιπλέον εκατοστών υφάσματος που θα χρειαστούν.

Τελείωμα κουρτίνας για πέρασμα σε ράγα (κόστος 29€): Το πάνω μέρος της κουρτίνας έρχεται έτοιμο για να περαστούν άγκιστρα (δεν περιλαμβάνονται).

Τελείωμα κουρτίνας για πέρασμα σε κουρτινόξυλο (κόστος 49€): Το πάνω μέρος της κουρτίνας έρχεται έτοιμο για να περαστεί σε κουρτινόξυλο (κρεμάσμα: ύψος 10cm, πλάτος 5-8cm).

Πόσα τρέχοντα μέτρα κουρτίνας να παραγγείλω;

Για τα μέτρα υφάσματος που θα παραγγείλετε, αυτό εξαρτάται από το αν θέλετε το η κουρτίνα να κάνει «δίπλες» ή όχι. Αν θέλετε το ύφασμα να διπλώνει, εμείς προτείνουμε να παραγγείλετε διάσταση μέχρι 50% μεγαλύτερη από το πλάτος του παραθύρου (δηλαδή για 2 μέτρα, θα παραγγείλετε 2*1,5=3 μέτρα υφάσματος - το ύφασμα δεν έρχεται με τεχνητές "δίπλες" - δημιουργούνται όταν βάλετε κουρτίνα μεγαλύτερης διάστασης σε μικρότερη ράγα/κουρτινόξυλο).

Για καλύτερα αποτελέσματα θωράκισης, οι κουρτίνες θα πρέπει να καλύπτουν ολόκληρο το παράθυρο, να καλύπτουν τουλάχιστον 20 εκ από τους πλαϊνούς τοίχους, να μην αφήνουν ακάλυπτα σημεία, να έρχονται σε επαφή με το πάτωμα και να τοποθετούνται σε όσο το δυνατόν μικρότερη απόσταση από τον τοίχο (όσο μεγαλύτερο είναι το κενό, τόσο περισσότερη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μπορεί να περάσει από αυτό).

Για παραγγελία κουρτινών παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή με email για να μας πείτε τις ακριβείς διαστάσεις και να σας δώσουμε προσφορά. Για τα απαιτούμενα τρέχοντα μέτρα προσθέτουμε επιπλέον 10 εκατοστά σε κάθε πλευρά (απώλειες λόγω ραπτικών).

Κουρτίνες ή μεμβράνες θωράκισης για τα παράθυρα;

-Οι μεμβράνες θωράκισης έχουν λίγο χαμηλότερο ποσοστό θωράκισης σε σχέση με τα περισσότερα υφάσματα για κουρτίνα θωράκισης, ωστόσο και οι δύο επιλογές καλύπτουν αποτελεσματικά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Στην πράξη, πολλές φορές μια μεμβράνη θωράκισης που τοποθετείται στο τζάμι και έχει μόνο μικρά σημεία διαρροής τα λάστιχα των τζαμιών, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από μια κουρτίνα που τοποθετείται σε κουρτινόξυλο με απόσταση από το παράθυρο και μεγαλύτερα σημεία διαρροής στο πλάι.

-Από την άλλη, οι κουρτίνες θωράκισης μπορούν να καλύψουν και ολόκληρο τον τοίχο αν το επιθυμείτε (χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ράγα ή κουρτινόξυλο για όλη την πλευρά), οπότε μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές, ιδιαίτερα όταν δεν έχουμε θωρακίσει με άλλο τρόπο και τους πλαϊνούς τοίχους π.χ. βάφοντας τους με μπογιά θωράκισης.

-Σε σχέση με τις αυτοκόλλητες μεμβράνες, οι κουρτίνες έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με ανοιχτά τα παράθυρα (βολικό το καλοκαίρι).

-Επίσης μπορούν να μεταφερθούν σε περίπτωση μετακόμισης.

-Τις κουρτίνες μπορείτε να τις παραγγείλετε να έρθουν ραμμένες στην διάσταση που επιθυμείτε και να τις κρεμάσετε μόνοι σας περνώντας τις σε ράγα ή σε κουρτινόξυλο.

-Τις μεμβράνες μπορείτε να τις τοποθετήσετε μόνοι σας ή με την βοήθεια κάποιου εξειδικευμένου συνεργείου (π.χ. συνεργεία που τοποθετούν αντηλιακές μεμβράνες σε κτίρια/αυτοκίνητα ή αυτοκόλλητες επιγραφές κλπ). Το συνεργείο προτείνεται ιδιαίτερα όταν έχετε να καλύψετε μεγάλα τζάμια.

-Τέλος, η μεμβράνη θωράκισης RF Shield 26 έχει μικρότερο κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο υλικού και συνήθως απαιτούνται και λιγότερα τετραγωνικά μέτρα υλικού αφού καλύπτονται μόνο τα τζάμια σε αντίθεση με τις κουρτίνες που καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια, οπότε απαιτούνται περισσότερα τετραγωνικά μέτρα υλικού, ιδιαίτερα στην περίπτωση που ο πελάτης θέλει η κουρτίνα να έχει πτυχώσεις.

Δείτε το συνοπτικό πίνακα με όλα τα υφάσματα:

Επεξήγηση κύριων χαρακτηριστικών

Ποσοστό θωράκισης (Attenuation at 1 GHz) = ανάκλαση στις ασύρματες ακτινοβολίες που παρέχει κάθε υλικό - μετράται σε dB – ντεσιμπέλ και κυμαίνεται στα 20-100 dB όπου 20dB = 99% μείωση, 30dB=99,9% μείωση κ.ο.κ. Τα αναφερόμενα dB αφορούν συχνότητα 1GHz. Αναλυτικά διαγράμματα θωράκισης ανά συχνότητα υπάρχουν στα χαρακτηριστικά των υφασμάτων.

Τα περισσότερα υλικά παρέχουν ποσοστά θωράκισης 30-40dB τα οποία είναι ικανοποιητικά στις περισσότερες περιπτώσεις (Steel Twin, Steel Gray, Evolution, Naturell, Voile, Ultima). Λίγο πιο χαμηλό ποσοστό θωράκισης έχει το ύφασμα New Daylite.

Υλικά με ποσοστά θωράκισης >45 dB (Silver Tulle, Silver Twin) προτείνονται όταν έχουμε υψηλές τιμές ακτινοβολίας (π.χ. >10000μWm2) ωστόσο τα συγκεκριμένα υφάσματα επειδή έχουν υψηλό ποσοστό σε ασήμι μπορεί να έχουν ή να παρουσιάσουν με τo χρόνο, τον ήλιο, τη ζέστη ή/και τα πλυσίματα δυσχρωμίες.

Θωράκιση υψηλών συχνοτήτων (Shielding HF) = το ύφασμα ανακλά ακτινοβολίες από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, Wi-Fi κ.α. (όλα τα υφάσματα)

Θωράκιση χαμηλών συχνοτήτων (Shielding LF) = το ύφασμα ανακλά ηλεκτρικά πεδία από καλώδια ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, πυλώνες ΔΕΗ κ.α. Είναι αγώγιμο εξωτερικά και προτείνεται να γειωθεί συνδέοντας το στην γείωση μιας πρίζας με ειδικό φις (Steel Twin, Steel Gray, Silver Tulle, Silver Twin)

Χρήση ως κουρτίνα (as net curtain) =το ύφασμα είναι κατάλληλο για την ραφή κουρτινών (όλα τα υφάσματα)

Χρήση ως κουνουπιέρα (as canopy) = το ύφασμα είναι κατάλληλο για την ραφή κουνουπιέρας για το κρεβάτι (New Daylite, Silver Tulle, Naturell, Voile, Ultima)

Για γείωση (for earthing products) = το ύφασμα είναι κατάλληλο για την γείωση του ανθρωπινού σώματος - δεν προτείνουμε αυτή τη χρήση – μόνο σε χώρο με χαμηλά ηλεκτρικά πεδία και υπό προϋποθέσεις (Steel Twin, Steel Gray)

Υλικά (materials) = Όλα τα υφάσματα είναι συνθετικά με εξαίρεση τα Naturell και Ultima που είναι βαμβακερά (μπορεί να μαζέψουν με τα πλυσίματα). Τα υφάσματα Naturell, Ultima, Voile, Evolution και New Daylite είναι πιστοποιημένα με τα οικολογικά σήματα Oeko-Tex® Standard 100 και 1000 («Ύφασμα Εμπιστοσύνης-Ελεγμένο για επιβλαβείς ουσίες»)

Αποχρωματισμός ασημιού (discoloration silver) = Υλικά με υψηλό ποσοστό σε ασήμι μπορεί να έχουν ή να παρουσιάσουν με τo χρόνο, τον ήλιο, τη ζέστη ή/και τα πλυσίματα δυσχρωμίες (Silver Tulle, Silver Twin)

Οπτική διαπερατότητα (optical transparency) =Υφάσματα με καλή οπτική διαπερατότητα δεν κόβουν το ηλιακό φως και έχουν καλύτερη διαπνοή για χρήση ως κουνουπιέρα (υψηλή: Voile, New Daylite / κανονική: Silver Tulle, Evolution, Naturell, Ultima / κακή: Steel Twin, Steel Gray, Silver Twin)

Διατήρηση θωράκισης σε πλύσιμο (result washing test / attenuation) = Πόση αντοχή έχει το ύφασμα ώστε να μην έχει απώλειες σε ποσοστό θωράκισης με τα διαδοχικά πλυσίματα (πολύ καλή: Naturell, Voile, Ultima, Silver Tulle, Steel Twin, Steel Gray / καλή: Evolution, Silver Twin / κανονική: New Daylite)

Τιμή ανά τρέχον μέτρο = Κάθε ύφασμα έχει ένα συγκεκριμένο πλάτος και η παραγγελία του γίνεται σε τρέχοντα μέτρα.

Ελάχιστη παραγγελία σε τρέχοντα μέτρα = Λόγω μη χρέωσης μεταφορικών από Γερμανία, για κάθε ύφασμα υπάρχει μια ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας

Τιμή ανά m2 = Σύγκριση του κόστους των υφασμάτων ανά m2, Τα πιο οικονομικά υφάσματα είναι τα Steel Gray και Steel Twin αλλά έχουν κακή οπτική διαπερατότητα. Το αμέσως πιο οικονομικό ύφασμα είναι το New Daylite αλλά έχει το πιο χαμηλό ποσοστό θωράκισης (προτείνεται σε τιμές ακτινοβολίας <500μW/m2)

Οι προτάσεις/παρατηρήσεις μας: Το ύφασμα Voile παρέχει υψηλό ποσοστό θωράκισης, δεν τσαλακώνει, και έχει καλή διαπερατότητα στο φως σε σχετικά καλή τιμή. Τα υφάσματα με ακατέργαστο βαμβάκι Ultima και Naturell μπορεί να μαζέψουν με τα πλυσίματα. Δεν προτείνουμε τo Silver Tulle γιατί μπορεί να έχει ή να παρουσιάσει με τo χρόνο, τον ήλιο, τη ζέστη ή/και τα πλυσίματα δυσχρωμίες (λόγω υψηλού ποσοστού ασημιού). Το ύφασμα Silver Twin έχει το υψηλότερο ποσοστό θωράκισης και μπορεί να παρουσιάσει δυσχρωμίες μόνο από την μία πλευρά. Τα πιο οικονομικά υφάσματα είναι τα Steel Gray και Steel Twin, αλλά έχουν κακή οπτική διαπερατότητα.

Ultima

 • ποσοστό θωράκισης: 41dB (δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης)
 • υλικό: βαμβάκι 82%, χαλκός 17%, ασήμι 1%
 • οικολογικά σήματα Oeko-Tex® Standard 100 και 1000 («Ύφασμα Εμπιστοσύνης-Ελεγμένο για επιβλαβείς ουσίες»)
 • κανονική οπτική διαπερατότητα
 • χρώμα: λευκό-εκρού
 • πολύ καλή διατήρηση θωράκισης στο πλύσιμο
 • πλύσιμο στους 30°C, στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • βάρος: 85 g/m²
 • πλάτος: 250cm (+/-2cm)
 • τιμή ανά τρέχον μέτρο: 120€ (= 48€/m2)
 • ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας: 1 τρέχον μέτρo
 • τιμή κουνουπιέρας: πυραμίδα 1049€, κουτί μονό 1249€,κουτί διπλό 1549€
 • χρήση: κουρτίνα, κάλυμμα, ελεύθερο κρέμασμα, κουνουπιέρα
 • δείτε το αναλυτικό διάγραμμα θωράκισης ανά συχνότητα:

Naturell

 • ποσοστό θωράκισης: 38dB (δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης)
 • υλικό: βαμβάκι 82%, χαλκός 17%, ασήμι 1%
 • οικολογικά σήματα Oeko-Tex® Standard 100 και 1000 («Ύφασμα Εμπιστοσύνης-Ελεγμένο για επιβλαβείς ουσίες»)
 • κανονική οπτική διαπερατότητα
 • χρώμα: λευκό-εκρού
 • πολύ καλή διατήρηση θωράκισης στο πλύσιμο
 • πλύσιμο στους 30°C, στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • βάρος: 70 g/m²
 • πλάτος: 250cm (+/-2cm)
 • τιμή ανά τρέχον μέτρο: 110€ (= 44€/m2)
 • ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας: 1 τρέχον μέτρo
 • τιμή κουνουπιέρας: πυραμίδα 949€, κουτί μονό 1149€,κουτί διπλό 1449€
 • χρήση: κουρτίνα, κάλυμμα, ελεύθερο κρέμασμα, κουνουπιέρα
 • δείτε το αναλυτικό διάγραμμα θωράκισης ανά συχνότητα:

Voile

 • ποσοστό θωράκισης: 36dB (δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης)
 • υλικό: πολυεστέρας 83%, χαλκός 16%, ασήμι 1%
 • οικολογικά σήματα Oeko-Tex® Standard 100 και 1000 («Ύφασμα Εμπιστοσύνης-Ελεγμένο για επιβλαβείς ουσίες»)
 • δεν τσαλακώνεται εύκολα
 • καλή οπτική διαπερατότητα
 • χρώμα: λευκό
 • πολύ καλή διατήρηση θωράκισης στο πλύσιμο
 • πλύσιμο στους 30°C, στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • βάρος: 65 g/m²
 • πλάτος: 250cm (+/-2cm)
 • τιμή ανά τρέχον μέτρο: 120€ (= 48€/m2)
 • ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας: 1 τρέχον μέτρo
 • τιμή κουνουπιέρας: πυραμίδα 949€, κουτί μονό 1149€,κουτί διπλό 1449€
 • χρήση: κουρτίνα, κάλυμμα, ελεύθερο κρέμασμα, κουνουπιέρα
 • δείτε το αναλυτικό διάγραμμα θωράκισης ανά συχνότητα:

Evolution

 • ποσοστό θωράκισης: 30dB (δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης)
 • υλικό: πολυεστέρας (Trevira) 91%, χαλκός 8,5%, ασήμι 0,5%
 • οικολογικά σήματα Oeko-Tex® Standard 100 και 1000 («Ύφασμα Εμπιστοσύνης-Ελεγμένο για επιβλαβείς ουσίες»)
 • κανονική οπτική διαπερατότητα
 • χρώμα: λευκό
 • καλή διατήρηση θωράκισης στο πλύσιμο
 • πλύσιμο στους 30°C, στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • βάρος: 80 g/m²
 • πλάτος: 250cm (+/-2cm)
 • τιμή ανά τρέχον μέτρο: 95€ (= 38€/m2)
 • ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας: 2 τρέχοντα μέτρα
 • χρήση: κουρτίνα, κάλυμμα, ελεύθερο κρέμασμα
 • δείτε το αναλυτικό διάγραμμα θωράκισης ανά συχνότητα:

Silver Tulle

 • ποσοστό θωράκισης: 50dB (δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης)
 • ιδανικό ύφασμα όταν έχουμε υψηλές τιμές ακτινοβολίας ή επιθυμούμε πολύ υψηλό ποσοστό θωράκισης
 • υλικό: νάιλον 80%, ασήμι 20%
 • κανονική οπτική διαπερατότητα
 • χρώμα: γκρι ασημί (μπορεί να έχει ή να παρουσιάσει με τo χρόνο, τον ήλιο, τη ζέστη ή/και τα πλυσίματα δυσχρωμίες λόγω του υψηλού ποσοστού ασημιού)
 • δύσκολο να ραφτεί με ακρίβεια, επειδή είναι ελαστικό
 • μπορεί να γειωθεί (με ειδικό βύσμα σε πρίζα) για θωρακίσει και από τα ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων (π.χ. από καλώδια ρεύματος τοίχους)
 • πολύ καλή διατήρηση θωράκισης στο πλύσιμο
 • πλύσιμο στους 30°C, στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι στεγνό καθάρισμα, όχι σιδέρωμα
 • βάρος: 40 g/m²
 • πλάτος: 130cm (+/-2cm)
 • τιμή ανά τρέχον μέτρο: 90€ (= 69€/m2)
 • ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας: 2 τρέχοντα μέτρα
 • τιμή κουνουπιέρας: πυραμίδα 1049€, κουτί μονό 1299€, κουτί διπλό 1699€
 • χρήση: κουρτίνα, κάλυμμα, ελεύθερο κρέμασμα, κουνουπιέρα
 • δείτε το αναλυτικό διάγραμμα θωράκισης ανά συχνότητα:

Silver Twin

 • ποσοστό θωράκισης: 57dB (δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης)
 • ιδανικό ύφασμα όταν έχουμε υψηλές τιμές ακτινοβολίας ή επιθυμούμε πολύ υψηλό ποσοστό θωράκισης
 • υλικό: βαμβάκι 50%, πολυεστέρας 35%, ασήμι 15%
 • δεν έχει οπτική διαπερατότητα
 • χρώμα: ανοιχτό γκρι στην μία πλευρά και ασημί στην άλλη (μπορεί να έχει ή να παρουσιάσει με τo χρόνο, τον ήλιο, τη ζέστη ή/και τα πλυσίματα δυσχρωμίες λόγω του υψηλού ποσοστού ασημιού)
 • μπορεί να γειωθεί (με ειδικό βύσμα σε πρίζα) για θωρακίσει και από τα ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων (π.χ. από καλώδια ρεύματος τοίχους)
 • καλή διατήρηση θωράκισης στο πλύσιμο
 • πλύσιμο στους 30°C, στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • βάρος: 150 g/m²
 • πλάτος: 150cm (+/-2cm)
 • τιμή ανά τρέχον μέτρο: 100€ (= 67€/m2)
 • ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας: 2 τρέχοντα μέτρα
 • χρήση: κουρτίνα, κάλυμμα, ελεύθερο κρέμασμα
 • δείτε το αναλυτικό διάγραμμα θωράκισης ανά συχνότητα:

Steel Twin

 • ποσοστό θωράκισης: 35dB (δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης)
 • υλικό: βαμβάκι 68%, πολυεστέρας 16%, ανοξείδωτο ατσάλι 16%
 • δεν έχει οπτική διαπερατότητα
 • χρώμα: μία πλευρά ανοιχτό γκρι, μία πλευρά ασημί
 • μπορεί να γειωθεί (με ειδικό βύσμα σε πρίζα) για θωρακίσει και από τα ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων (π.χ. από καλώδια ρεύματος σε τοίχους)
 • καλή διατήρηση θωράκισης στο πλύσιμο
 • πλύσιμο στους 30°C, στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • βάρος: 190 g/m²
 • πλάτος: 150cm (+/-2cm)
 • τιμή ανά τρέχον μέτρο: 40€ (27 €/m2)
 • το πιο οικονομικό ύφασμα!
 • ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας: 3 τρέχοντα μέτρα
 • χρήση: κουρτίνα, κάλυμμα, ελεύθερο κρέμασμα, ύφασμα γείωσης
 • δείτε το αναλυτικό διάγραμμα θωράκισης ανά συχνότητα:

Steel Gray

 • ποσοστό θωράκισης: 35dB (δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης)
 • υλικό: βαμβάκι 40%, πολυεστέρας 30%, ανοξείδωτο ατσάλι 30%
 • δεν έχει οπτική διαπερατότητα
 • χρώμα: γκρι
 • μπορεί να γειωθεί (με ειδικό βύσμα σε πρίζα) για θωρακίσει και από τα ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων (π.χ. από καλώδια ρεύματος σε τοίχους)
 • πολύ καλή διατήρηση θωράκισης στο πλύσιμο
 • πλύσιμο στους 30°C, στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1
 • βάρος: 120 g/m²
 • πλάτος: 150cm (+/-2cm)
 • τιμή ανά τρέχον μέτρο: 40€ (27 €/m2)
 • το πιο οικονομικό ύφασμα!
 • ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας: 3 τρέχοντα μέτρα
 • χρήση: κουρτίνα, κάλυμμα, ελεύθερο κρέμασμα, ρούχα, ύφασμα γείωσης
 • δείτε το αναλυτικό διάγραμμα θωράκισης ανά συχνότητα:

Για την πλύση όλων των υφασμάτων θωράκισης σας προτείνουμε το υγρό απορρυπαντικό TEXCARE!

Η ειδική σύσταση του απορρυπαντικού που αναπτύχθηκε από τη Yshield, διατηρεί καλύτερα τα υφάσματα και επιτυγχάνει την ελάχιστη εξασθένηση της θωράκισης μετά το πλύσιμο.

Η Yshield, έχοντας κάνει εκτεταμένες δοκιμές πλυσίματος των υφασμάτων θωράκισης με πολλούς διαφορετικούς τύπους απορρυπαντικών, ανακάλυψε ότι η χρήση ορισμένων απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων επιδρά αρνητικά στην διατήρηση του ποσοστού θωράκισης των υφασμάτων. Επιπλέον πήρε πολλά σχόλια πελατών, ότι π.χ. κάποια σαπούνια μπορούσαν να προκαλέσουν μυρωδιά στα υφάσματα με ασημί.

Για τους λόγους αυτούς, σε συνεργασία με έναν κατασκευαστή οικολογικών απορρυπαντικών, η Yshield δημιούργησε ένα απορρυπαντικό που δεν αντιδρά αρνητικά και προστατεύει τα υφάσματα θωράκισης.

Το απορρυπαντικό TEXCARE προστατεύει όχι μόνο τα υφάσματα θωράκισης αλλά και το περιβάλλον και την υγεία σας καθώς δεν περιέχει αρώματα, χρωστικές ουσίες, μέσα συμπλοκοποίησης, συντηρητικά, ένζυμα, γενετικά τροποποιημένα υλικά, πετροχημικά κ.α. Όλα τα συστατικά είναι 100% βιοδιασπώμενα!

1 λίτρο επαρκεί για 20 πλυσίματα. Τιμή συσκευασίας 1 λίτρου = 19,90 ευρώ

Γείωση των υφασμάτων θωράκισης

Τα υφάσματα που έχουν εξωτερική αγωγιμότητα δηλαδή τα Silver Tulle, Silver Twin, Steel Twin και Steel Gray μπορούν να γειωθούν για να θωρακίσουν και από τα ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων (από καλώδια στους τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.).

Για την γείωση υπάρχει διαθέσιμο το Σετ εσωτερικής γείωσης υφασμάτων σε πρίζα (τιμή: 59 ευρώ) που περιλαμβάνει καλώδιο μήκους 5m (GC-500) με βύσμα γείωσης για την σύνδεση με σούκο πρίζες (GP) και μαγνητική πλάκα 28x28 (GM) για τη σύνδεση με τα αγώγιμα υφάσματα χωρίς να τα τρυπήσουμε.Πως θα μετρήσω τα επίπεδα ακτινοβολίας στο χώρο μου για να δω αν υπάρχει λόγος θωράκισης; Πως θα διαπιστώσω ότι υπήρξε μείωση των επιπέδων ακτινοβολίας μετά την εγκατάσταση τους;

Μπορείτε να ζητήσετε τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης του χώρου σας από εξειδικευμένο μηχανικό που περιλαμβάνει μετρήσεις ακτινοβολιών υψηλών και χαμηλών συχνοτήτων και τη ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ των ασύρματων ακτινοβολιών μετά την εφαρμογή κάποιας λύσης θωράκισης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μετρήσετε τα επίπεδα ασύρματης ακτινοβολίας στο χώρο σας ενοικιάζοντας τον απλό στη χρήση μετρητή ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων HF38B της Gigahertz ή αγοράζοντας αυτόν ή άλλους μετρητές υψηλών συχνοτήτων από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Σε όσους πελάτες μας έχουν ενοικιάσει τον μετρητή HF38B και έπειτα αγοράζουν υλικά θωράκισης από τη Home Biology για να μειώσουν τα επίπεδα ακτινοβολίας στο χώρο τους, αποστέλλουμε ξανά τον μετρητή για επαναμέτρηση ΔΩΡΕΑΝ!


Αγορές από τη Home Biology

 • είμαστε εγγεγραμμένη επιχείρηση στο επίσημο Μητρώο Προμηθευτών που συνάπτουν «Συμβάσεις από Απόσταση»
 • εξειδικευμένος μηχανικός είναι στη διάθεση σας για την επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετικά με την χρήση των προϊόντων
 • οι τιμές των προϊόντων περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. και η αποστολή των προϊόντων γίνεται δωρεάν σε όλη την Ελλάδα!
 • πληρωμή με πιστωτική κάρτα ή μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή με αντικαταβολή (δείτε αναλυτικά τους τρόπους πληρωμής)
 • αν χρειάζεστε βοήθεια στην παραγγελία των προϊόντων ή επιθυμείτε την έκδοση τιμολογίου αντί απόδειξης, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας!
 • δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του ηλεκτρονικού μας καταστήματος κάνοντας κλικ εδώ
Τo κάθε ύφασμα θωράκισης έχει διαφορετικό πλάτος και τιμή ανά τρέχον μέτρο.
Επιλέξτε ύφασμα θωράκισης
Ultima - πλάτος 2,5m - ελάχιστη παραγγελία 1m (80)
Naturell - πλάτος 2,5m - ελάχιστη παραγγελία 1m (70)
Voile - πλάτος 2,5m - ελάχιστη παραγγελία 1m (80)
Evolution - πλάτος 2,5m - ελάχιστη παραγγελία 2m (55)
Silver Tulle - πλάτος 1,3m - ελάχιστη παραγγελία 2m (50)
Silver Twin - πλάτος 1,5m - ελάχιστη παραγγελία 2m (60)
Steel Twin - πλάτος 1,5m - ελάχιστη παραγγελία 3m (0)
Steel Gray - πλάτος 1,5m - ελάχιστη παραγγελία 3m (0)
Στην "Ποσότητα" συμπληρώνετε τρέχοντα μέτρα υφάσματος:
Ύφάσματα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης (για κουρτίνες κ.α.)
Ύφάσματα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης (για κουρτίνες κ.α.)

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στους χώρους τους και την μείωση της επιβάρυνσης από αυτά.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης

Μάθετε πόση ακτινοβολία δέχεστε στο σπίτι ή το χώρο εργασίας σας και πώς να την μειώσετε, με τη βοήθεια μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Περισσότερα..

Ενοικίαση μετρητών ακτινοβολίας

Μετρήστε εύκολα και οικονομικά την ακτινοβολία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ, καλώδια της ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές ενοικιάζοντας αξιόπιστους και απλούς στη χρήση μετρητές ακτινοβολίας

Περισσότερα..

E-shop

ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

Απλοί στη χρήση μετρητές για την εύκολη για την καταγραφή της ακτινοβολίας από όλες τις πηγές! 

 Μετρητές ακτινοβολίας χαμηλών συχνοτήτων από καλώδια, μετασχηματιστές, πυλώνες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. 

Μετρητές ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi κ.α.  

Μετρητές ραδιενέργειας από ραδόνιο, ραδιενεργά δομικά υλικά κ.α.

 (στον παρακάτω συνοπτικό πίνακα δείτε μόνο τους μετρητές ακτινοβολίας που είναι διαθέσιμοι και για ενοικίαση)  

 • HF32D
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Η οικονομική επιλογή για την μέτρηση της ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi, ασύρματα τηλέφωνα κ.α.
  Κατευθυντική κεραία για τον εντοπισμό των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
 • Τιμή αγοράς
  295€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 •  
 • HF38B
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Κορυφαία επιλογή για την μέτρηση της ασύρματης ακτινοβολίας!
  Κατευθυντική κεραία για τον εντοπισμό των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
  Διαφορετικό ηχητικό σήμα για την αναγνώριση των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
 • Τιμή αγοράς
  499€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • HF58B
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Ίδια χαρακτηριστικά με τον HF38B
  Επιπλέον αποθήκευση μετρήσεων, υπολογισμός μέσου όρου έκθεσης και δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων (μόνο σε σύνδεση με τον NFA30M)
 • Τιμή αγοράς
  849€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  85€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  65€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • NFA30M
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Η καλύτερη επιλογή για μέτρηση μαγνητικών πεδίων από καλώδια ΔΕΗ χαμηλής/μέσης τάσης, μετασχηματιστές κ.α.
  Τρισδιάστατη μέτρηση μαγνητικού πεδίου
  Αποθήκευση μετρήσεων, υπολογισμός μέσου όρου έκθεσης και δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων
 • Τιμή αγοράς
  1285€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • ΜΕ3030Β
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Η οικονομική επιλογή για μέτρηση της ακτινοβολίας από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.
  Μέτρηση ηλεκτρικού κ' μαγνητικού πεδίου στον ένα άξονα
 • Τιμή αγοράς
  159€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 • TRIFIELD TF2
 • Alphalab (ΗΠΑ)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • All in one μετρητής για την γρήγορη εκτίμηση της επιβάρυνσης από όλες τις κύριες πηγές ακτινοβολίας!
  Τρισδιάστατη μέτρηση μαγνητικού πεδίου
  Προτείνεται για την μέτρηση ακτινοβολίας από καλώδια υψηλής τάσης / πυλώνες της ΔΕΗ
 • Τιμή αγοράς
  259€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Body Voltage
 • Peaktech (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Εναλλακτικός τρόπος μέτρησης της επιβάρυνσης από ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων από καλώδια συνδέοντας το σώμα σας με γείωση
  Δεν ενδείκνυται για εξωτερικές μετρήσεις
 • Τιμή αγοράς
  199€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 • RD1212-BT
 • Quartarad (Ρωσία)
 • Μέτρηση ραδιενέργειας
  από δομικά υλικά (πλακάκια, πάγκοι γρανίτη, τούβλα κ.α.), ιατρικά μηχανήματα, απόβλητα βιομηχανιών, νοσοκομείων, πυρηνικά ατυχήματα κ.α.
 • Αξιόπιστος μετρητής για την εύκολη και γρήγορη καταγραφή των επιπέδων ραδιενέργειας
  Δωρεάν εφαρμογή RadexRead για την αποθήκευση και χαρτογράφηση των μετρήσεων ραδιενέργειας
  Ηχητικός συναγερμός
 • Τιμή αγοράς
  329€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  65€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  45€
 • Corentium Home
 • Airthings (Νορβηγία)
 • Μέτρηση ραδονίου
  από υπέδαφος, δομικά υλικά κ.α.
 • Ο πιο γρήγορος (εβδομαδιαίο δείγμα) αλλά αξιόπιστος τρόπος για την μέτρηση του καρκινογόνου ραδονίου στο χώρο σας
  Υπολογισμός ημερησίων, εβδομαδιαίων και συνολικών μέσων όρων έκθεσης
  Δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων
 • Τιμή αγοράς
  249€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  50€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  -

Εκπτώσεις στις τιμές επανενοικίασης όλων των μετρητών ακτινοβολίας!

Σταθερή τιμή εβδομαδιαίας επανενοικίασης 40 ευρώ! - Σταθερή τιμή 2ήμερης επανενοικίασης 25 ευρώ! 

Εκπτώσεις στην ταυτόχρονη ενοικίαση των κορυφαίων μετρητών υψηλών και χαμηλών συχνοτήτων!

Σετ μέτρησης υψηλών & χαμηλών συχνοτήτων HF58B+NFA30M: εβδομαδιαία ενοικίαση 115 ευρώ (45 ευρώ έκπτωση!) - 2ήμερη ενοικίαση 95 ευρώ (25 ευρώ έκπτωση!)

Σετ μέτρησης υψηλών & χαμηλών συχνοτήτων HF38B+NFA30M: εβδομαδιαία ενοικίαση 95 ευρώ (55 ευρώ έκπτωση!) - 2ήμερη ενοικίαση 75 ευρώ (35 ευρώ έκπτωση!)

 Για περισσότερα επισκεφτείτε τη σελίδα ενοικίασης των μετρητών ακτινοβολίας!  

Συχνές ερωτήσεις

Ποιες είναι οι κύριες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας;

Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι εκτεθειμένος καθημερινά σε ένα μείγμα ακτινοβολιών:

 • Ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων (ασύρματα) από κινητά τηλέφωνα, ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ Wi-Fi, κεραίες κινητής τηλεφωνίας (υπάρχουν σε κάθε γειτονιά - συχνά καμουφλαρισμένες – δείτε που υπάρχουν κοντά σας κάνοντας κλικ εδώ - έρχονται και τα νέα δίκτυα 5G με δεκαπλάσιες κεραίες), έξυπνες συσκευές, bluetooth, έξυπνους μετρητές, συστήματα συναγερμού, φούρνους μικροκυμάτων, ασύρματες κονσόλες παιχνιδιών, κεραίες εκπομπής ραδιοτηλεοπτικών σημάτων, ραντάρ, baby monitor κ.α. (μη ιονίζουσα ακτινοβολία)
 • Ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων από μετασχηματιστές και καλώδια ΔΕΗ, καλώδια οικιακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρολογικούς πίνακες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, συστήματα θέρμανσης κ.α. (μη ιονίζουσα ακτινοβολία)
 • Ραδιενέργεια (σωματίδια α, β, ακτινοβολία γ, Χ) από δομικά υλικά,  ακτινογραφίες, υπέδαφος, ραδόνιο, πυρηνικά ατυχήματα κ.α. (ιονίζουσα ακτινοβολία)
Πως μπορώ να μειώσω την έκθεση μου σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες;