2108081912 (Δευ-Παρ 09:00-19:00)
info@home-biology.gr

ΗΒ Wireless Belly Shield - Κάλυμμα προστασίας από ασύρματες ακτινοβολίες laptop,tablet, smartphone (Wi-Fi) κ.α.

00074

ΗΒ Wireless Belly Shield - Κάλυμμα προστασίας από ασύρματες ακτινοβολίες laptop,tablet, smartphone (Wi-Fi) κ.α. 00074
Υλικά Θωράκισης
Price : 39.5 EURIn stock

Ελαφρύ κάλυμμα από ανθεκτικό ύφασμα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης για την προστασία του εμβρύου σε περίοδο εγκυμοσύνης, των οργάνων της κοιλιάς και των ευαίσθητων στα μικροκύματα γεννητικών οργάνων.

Διάσταση: 73Χ49 εκ. Τιμή: 39,50 ευρώ (δωρεάν μεταφορικά)

Γιατί να χρησιμοποιήσω κάλυμμα ΗΒ Wireless Belly Shield;

Το κάλυμμα ΗΒ Wireless Belly Shield, όταν το τοποθετείτε πάνω σας κατά τη χρήση κινητού τηλεφώνου, smartphone, tablet, laptop ή άλλης φορητής ασύρματη συσκευής, δημιουργεί μια ασπίδα ανάμεσα στο σώμα σας και την ασύρματη συσκευή, που μειώνει την διείσδυση της ασύρματης ακτινοβολίας σε ποσοστό >90%, προστατεύοντας σας από το ενδεχόμενο ανδρικής και γυναικείας υπογονιμότητας / στειρότητας, των βλαβών σε όργανα της κοιλιάς και στην φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου.

Χαρακτηριστικά

 • κάλυμμα από ύφασμα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης Steel Gray με βαμβακερό ενισχυτικό ρέλι
 • υλικό: βαμβάκι 40%, πολυεστέρας 30%, ανοξείδωτο ατσάλι 30%
 • χρώμα: γκρι
 • ποσοστό θωράκισης: 99,96% = 35dB σε συχνότητα 1GHz (δείτε το πιστοποιητικό θωράκισης)
 • υψηλής ποιότητας, διαπνέον και ελαφρύ ύφασμα (βάρος: 120 g/m²)
 • το πιο ανθεκτικό και με την καλύτερη αναλογία ποιότητας / τιμής ύφασμα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης
 • πολύ καλή διατήρηση θωράκισης στο πλύσιμο – για ακόμη καλύτερη διατήρηση του υφάσματος προτείνεται το πλύσιμο του υφάσματος με το ειδικό υγρό απορρυπαντικό TEXCARE
 • πλύσιμο στους 30°C, στέγνωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όχι χλωρίνη, όχι στεγνό καθάρισμα, σιδέρωμα χωρίς ατμό βαθμίδα 1 (αν έχετε αλλεργίες πλύνετε το πριν την πρώτη χρήση για να φύγει η μυρωδιά του καινούριου υφάσματος)
 • μέγιστη απόκλιση διαστάσεων 5% - λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και υπέρ μιας λογικής τιμής λιανικής πώλησης, μικροσκοπικές ατέλειες στην ύφανση δεν καθιστούν το ύφασμα ελαττωματικό
 • μπορεί να γειωθείμε το σετ γείωσης υφασμάτων για θωρακίσει και από τα ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων (π.χ. από το λάπτοπ που είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα)

Πως θα διαπιστώσω ότι υπήρξε μείωση των επιπέδων ακτινοβολίας μετά την χρήση καλύμματος θωράκισης;

Μπορείτε να μετρήσετε την ακτινοβολία που δέχεται το σώμα σας από ασύρματα smartphone, tablet, laptop κ.α., με ή χωρίς την χρήση καλυμμάτων θωράκισης, ενοικιάζοντας τον απλό στη χρήση μετρητή ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων HF38B της Gigahertz ή αγοράζοντας/ενοικιάζοντας αυτόν ή άλλους μετρητές υψηλών συχνοτήτων.

Έχετε υπόψη σας ότι, η ένδειξη σήματος του WiFi στο κινητό σας δεν αποτελεί μέτρηση ακτινοβολίας (πυκνότητας ισχύος). Η ένδειξη πλήρους σήματος μπορεί να εμφανίζεται ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα πυκνότητας ισχύος (< 5μW/m2), γεγονός μπορεί να σας αποπροσανατολίσει όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της λύσης θωράκισης. Για παράδειγμα, οι αρχικές τιμές ακτινοβολίας της τάξεως των 1000μW/m2 λόγω γειτονικού λάπτοπ, μπορούν μετά την τοποθέτηση θήκης θωράκισης να πέσουν στα 100μW/m2, ωστόσο το κινητό σας ενδεχομένως να δείχνει πάλι full σήμα παρόλο που είχατε 90% μείωση των τιμών ακτινοβολίας.

Δείτε στο βίντεο πως η ακτινοβολία από ένα laptop με ενεργοποιημένη την κεραία Wi-Fi μειώνεται κατά 90% με την τοποθέτηση καλύμματος θήκης θωράκισης HB Wireless Belly Shield (0,1 mW/m2 με κάλυμμα, 0,9mW/m2 χωρίς κάλυμμα θωράκισης):

Τι ακτινοβολία εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα/smartphone, tablet, laptop;

Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εν επαφή με το σώμα του για αρκετή ώρα την ημέρα μια ή περισσότερες κεραίες εκπομπής ασύρματης ακτινοβολίας.

Κινητά τηλέφωνα/smartphone, tablet, laptop και άλλες φορητές ασύρματες συσκευές έχουν ενσωματωμένες κεραίες Wi-Fi / Bluetooth / Data (δεδομένα κινητής τηλεφωνίας) για την ασύρματη μεταφορά δεδομένων ήχου ή/και εικόνας και εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων όταν είναι ενεργοποιημένες.

Οι κεραίες Wi-Fi / Data εκπέμπουν συνεχώς, ιδιαίτερα την ώρα που περιηγείστε ασύρματα στο διαδίκτυο και περιοδικά, ακόμη και όταν δεν περιηγείστε στο διαδίκτυο, στην προσπάθεια τους να αναζητήσουν ή να διατηρήσουν την ασύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο.

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις τις συσκευής σας, οι εφαρμογές σας μπορούν να κάνουν αναβαθμίσεις ακόμη και όταν δεν περιηγείστε στο διαδίκτυο, αυξάνοντας σημαντικά την συνολική εκπεμπόμενη ακτινοβολία.

Οι κεραίες Bluetooth εκπέμπουν συνεχώς.

Έχετε υπόψη σας ότι κάποια μοντέλα φορητών συσκευών διατηρούν την εκπομπή ακτινοβολίας ακόμη και όταν απενεργοποιήσετε την κεραία Wi-Fi / Bluetooth / Data από το γρήγορο μενού ή/και βάλετε τη συσκευή σε λειτουργία πτήσης (π.χ. η κεραία Bluetooth σε πολλά i-phone/i-pads). Αν έχετε κοντά σας κινητό τηλέφωνο όταν κοιμάστε και θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν εκπέμπει ακτινοβολία, προτείνουμε να μετρήσετε την ακτινοβολία με ένα μετρητή ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων ή να βάζετε το κινητό σε θήκη ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης ΗΒ Wireless Pocket Shield (το σήμα του κινητού δεν θα χαθεί, εκτός και αν υπάρχει ήδη ασθενές σήμα).

Είναι αυξημένες οι τιμές ακτινοβολίας που δέχομαι από τις φορητές ασύρματες συσκευές;

Οι τιμές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων στις οποίες εκτίθεται το σώμα μας εν επαφή με τις ασύρματες συσκευές είναι συνήθως >1000 μW/m2, όταν τα προτεινόμενα όρια έκθεσης από διάφορους επιστημονικούς φορείς είναι <100 μW/m2.

Για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, λόγω της μεγάλης χρήσης και της κοντινής απόστασης από το σώμα, οι φορητές ασύρματες συσκευές αποτελούν την σημαντικότερη πηγή έκθεσης σε ασύρματες ακτινοβολίες.

Πως επηρεάζουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων το ανθρώπινο σώμα;

Οι ακτινοβολίες υψηλών συχνοτήτων έχουν συνδεθεί με την αϋπνία, την κατάθλιψη, τον καρκίνο του εγκεφάλου, των όρχεων, του δέρματος, του σιελογόνου αδένα, τις αποβολές εγκυμοσύνης, την λευχαιμία κ.α.

Με βάση συνηθισμένες τιμές έκθεσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει πλέον εντάξει τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων (ασύρματες ακτινοβολίες) στη λίστα των πιθανών καρκινογόνων, ενώ σύμβουλοι του ΠΟΥ προτείνουν την ένταξη τους στα αποδεδειγμένα καρκινογόνα, με βάση νέα επιστημονικά στοιχεία.

Μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι η αυξημένη έκθεση σε ασύρματες ακτινοβολίες των παιδιών αλλά και της μητέρας και του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οδηγεί σε ελλιπή ή προβληματική ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου και μπορεί να σχετίζεται με την σύγχρονη αύξηση του αυτισμού / υπερκινητικότητας και άλλων διαταραχών συμπεριφοράς.

“Επειδή υπάρχουν υποψίες ότι η έκθεση στις ασύρματες ακτινοβολίες μπορεί να είναι περισσότερο επιβαρυντική για το έμβρυο και το παιδί, η συνετή αποφυγή είναι μια προσέγγιση για να κρατηθεί η έκθεση των παιδιών σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα” Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - Children’s Health and Environment: A Review of Evidence: A Joint Report from the European Environmental Agency and The World Health Organization

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η αυξημένη έκθεση σε ασύρματες ακτινοβολίες από laptop, tablet, smartphone κ.α. αποτελεί σημαντικό αρνητικό παράγοντα που συμβάλλει στην σύγχρονη αύξηση της ανδρικής και γυναικείας υπογονιμότητας.

"Υπάρχει μια πραγματική πλημμύρα νέων μελετών που αναφέρουν βλάβη του σπέρματος σε ανθρώπους και ζώα, οδηγώντας σε σημαντικές ανησυχίες για τη γονιμότητα, την αναπαραγωγή και την υγεία των απογόνων. Αρκετά διεθνή εργαστήρια έχουν αναπαραγάγει μελέτες που δείχνουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα του σπέρματος, την κινητικότητα και την παθολογία στους άνδρες που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, palmtop ή συσκευή τηλεειδοποίησης στη ζώνη τους ή σε μια τσέπη. Μελέτες του ανθρώπινου σπέρματος δείχνουν γενετικές βλάβες από τα κινητά τηλέφωνα σε κατάσταση αναμονής και από ασύρματη χρήση φορητού υπολογιστή. Το σπέρμα δεν μπορεί να επισκευάσει βλάβες του DNA. Μειωμένη ποιότητα, κινητικότητα και βιωσιμότητα του σπέρματος συμβαίνει σε εκθέσεις 0.00034 μW/cm2 σε 0,07 μW/cm2 (σ.σ. πολύ χαμηλές) με αποτέλεσμα την μείωση της ανδρικής γονιμότητας" Πόρισμα διεθνούς επιστημονικής έκθεσης BioInitiative Report 2012, Electromagnetic Field Exposure Effects on Fertility and reproduction

Τι μπορώ να κάνω για να μειώσω την έκθεση μου στην ακτινοβολία των φορητών ασύρματων συσκευών;

Προτείνουμε να απενεργοποιείτε τις κεραίες Wi-Fi / data / Bluetooth του κινητού/tablet/laptop σας όταν δεν συνδέεστε ασύρματα στο ίντερνετ ή δεν επικοινωνείτε ασύρματα με κάποια άλλη συσκευή.

Όταν χρησιμοποιείτε τις φορητές συσκευές σας για να πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο με ασύρματη σύνδεση μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi, τότε η λύση για να προστατέψετε τουλάχιστον τα ευαίσθητα στα μικροκύματα γεννητικά όργανα, το στομάχι και το έντερο αλλά και το έμβρυο σας σε περίπτωση κύησης, είναι χρήση υλικών ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης που ανακλούν τις ασύρματες ακτινοβολίες σε ποσοστό 90%, όπως το κάλυμμα θωράκισης ΗΒ Wireless Belly Shield.

Αν θέλετε να μειώσετε και την έκθεση σας στην ακτινοβολία από ασύρματες συσκευές συνεχούς εκπομπής όπως ασύρματα μόντεμ Wi-Fi, συσκευές ενδοεπικοινωνίες (baby monitors), έξυπνα ηχεία (Apple Siri, Google Home, Amazon Echo), βάσεις ασύρματων τηλεφώνων κ.α. προτείνουμε να προμηθευτείτε την θήκη ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης ΗΒ Wireless Pocket Shield που καλύπτει ολόκληρη την ασύρματη συσκευή (ή τουλάχιστον τις εξωτερικές της κεραίες) και μειώνει σε ποσοστό 90% την εκπεμπόμενη ακτινοβολία, αλλά διατηρεί το σήμα (Wi-Fi κ.α.) τουλάχιστον στους κοντινούς της ασύρματης συσκευής χώρους (<5 μέτρα στο ίδιο δωμάτιο).

Είναι αποτελεσματικά τα διάφορα αυτοκόλλητα / πλακέτες προστασίας από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων / tablet / laptop;

Αυτοκόλλητα / πλακέτες και άλλα προϊόντα “ουδετεροποίησης (;) της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας”, “ενεργειακά προϊόντα εφοδιασμένα με τις κατάλληλες πληροφορίες (;)” και διάφορα παρεμφερή προϊόντα που τοποθετούνται πάνω στα κινητά τηλέφωνα/tablet/laptop, έχουν κατακλύσει την αγορά.

Τα προϊόντα αυτά δεν επιτυγχάνουν καμία μετρήσιμη μείωση της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας όπως μπορείτε να διαπιστώσετε με μια απλή μέτρηση με ένα μετρητή ακτινοβολία υψηλών συχνοτήτων.

Υψηλό ποσοστό θωράκισης σε όλο το φάσμα των ασύρματων ακτινοβολιών

Δείτε αναλυτικά το διάγραμμα θωράκισης ανά συχνότητα (600 MHz - 40GHz) του υφάσματος Steel Gray, που μετρήθηκε σύμφωνα με το πρότυπο ASTM-D4935-10 (30dB=99,9% μείωση, 40dB=99,99% μείωση, 50dB=99,999% μείωση):

Για την πλύση όλων των υφασμάτων θωράκισης σας προτείνουμε το υγρό απορρυπαντικό TEXCARE

Η ειδική σύσταση του απορρυπαντικού TEXCARE που αναπτύχθηκε από τη Yshield, διατηρεί καλύτερα τα υφάσματα και επιτυγχάνει την ελάχιστη εξασθένηση της θωράκισης μετά το πλύσιμο.

Η Yshield, έχοντας κάνει εκτεταμένες δοκιμές πλυσίματος των υφασμάτων θωράκισης με πολλούς διαφορετικούς τύπους απορρυπαντικών, ανακάλυψε ότι η χρήση ορισμένων απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων επιδρά αρνητικά στην διατήρηση του ποσοστού θωράκισης των υφασμάτων. Επιπλέον πήρε πολλά σχόλια πελατών, ότι π.χ. κάποια σαπούνια μπορούσαν να προκαλέσουν μυρωδιά στα υφάσματα με ασημί.

Για τους λόγους αυτούς, σε συνεργασία με έναν κατασκευαστή οικολογικών απορρυπαντικών, η Yshield δημιούργησε ένα απορρυπαντικό που δεν αντιδρά αρνητικά και προστατεύει τα υφάσματα θωράκισης.

Το απορρυπαντικό TEXCARE προστατεύει όχι μόνο τα υφάσματα θωράκισης αλλά και το περιβάλλον και την υγεία σας καθώς δεν περιέχει αρώματα, χρωστικές ουσίες, μέσα συμπλοκοποίησης, συντηρητικά, ένζυμα, γενετικά τροποποιημένα υλικά, πετροχημικά κ.α. Όλα τα συστατικά είναι 100% βιοδιασπώμενα!

1 λίτρο επαρκεί για 20 πλυσίματα. Τιμή συσκευασίας 1 λίτρου = 19,90 ευρώ

Γείωση των υφασμάτων θωράκισης

Το κάλυμμα θωράκισης μπορεί να γειωθεί για θωρακίσει και από τα ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων (π.χ. από το λάπτοπ που είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα).

Για την γείωση υπάρχει διαθέσιμο το Σετ εσωτερικής γείωσης υφασμάτων σε πρίζα (τιμή: 59 ευρώ) που περιλαμβάνει μαγνητική πλάκα, καλώδιο και βύσμα γείωσης για την απευθείας σύνδεση με σούκο πρίζες.

ΗΒ Wireless Belly Shield - Κάλυμμα προστασίας από ασύρματες ακτινοβολίες laptop,tablet, smartphone (Wi-Fi) κ.α.
ΗΒ Wireless Belly Shield - Κάλυμμα προστασίας από ασύρματες ακτινοβολίες laptop,tablet, smartphone (Wi-Fi) κ.α.

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στους χώρους τους και την μείωση της επιβάρυνσης από αυτά.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης

Μάθετε πόση ακτινοβολία δέχεστε στο σπίτι ή το χώρο εργασίας σας και πώς να την μειώσετε, με τη βοήθεια μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Περισσότερα..

Ενοικίαση μετρητών ακτινοβολίας

Μετρήστε εύκολα και οικονομικά την ακτινοβολία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ, καλώδια της ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές ενοικιάζοντας αξιόπιστους και απλούς στη χρήση μετρητές ακτινοβολίας

Περισσότερα..

E-shop

ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

Απλοί στη χρήση μετρητές για την εύκολη για την καταγραφή της ακτινοβολίας από όλες τις πηγές! 

 Μετρητές ακτινοβολίας χαμηλών συχνοτήτων από καλώδια, μετασχηματιστές, πυλώνες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. 

Μετρητές ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi κ.α.  

Μετρητές ραδιενέργειας από ραδόνιο, ραδιενεργά δομικά υλικά κ.α.

 (στον παρακάτω συνοπτικό πίνακα δείτε μόνο τους μετρητές ακτινοβολίας που είναι διαθέσιμοι και για ενοικίαση)  

 • HF32D
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Η οικονομική επιλογή για την μέτρηση της ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi, ασύρματα τηλέφωνα κ.α.
  Κατευθυντική κεραία για τον εντοπισμό των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
 • Τιμή αγοράς
  295€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 •  
 • HF38B
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Κορυφαία επιλογή για την μέτρηση της ασύρματης ακτινοβολίας!
  Κατευθυντική κεραία για τον εντοπισμό των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
  Διαφορετικό ηχητικό σήμα για την αναγνώριση των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
 • Τιμή αγοράς
  499€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • HF58B
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Ίδια χαρακτηριστικά με τον HF38B
  Επιπλέον αποθήκευση μετρήσεων, υπολογισμός μέσου όρου έκθεσης και δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων (μόνο σε σύνδεση με τον NFA30M)
 • Τιμή αγοράς
  849€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  85€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  65€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • NFA30M
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Η καλύτερη επιλογή για μέτρηση μαγνητικών πεδίων από καλώδια ΔΕΗ χαμηλής/μέσης τάσης, μετασχηματιστές κ.α.
  Τρισδιάστατη μέτρηση μαγνητικού πεδίου
  Αποθήκευση μετρήσεων, υπολογισμός μέσου όρου έκθεσης και δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων
 • Τιμή αγοράς
  1285€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • ΜΕ3030Β
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Η οικονομική επιλογή για μέτρηση της ακτινοβολίας από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.
  Μέτρηση ηλεκτρικού κ' μαγνητικού πεδίου στον ένα άξονα
 • Τιμή αγοράς
  159€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 • TRIFIELD TF2
 • Alphalab (ΗΠΑ)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • All in one μετρητής για την γρήγορη εκτίμηση της επιβάρυνσης από όλες τις κύριες πηγές ακτινοβολίας!
  Τρισδιάστατη μέτρηση μαγνητικού πεδίου
  Προτείνεται για την μέτρηση ακτινοβολίας από καλώδια υψηλής τάσης / πυλώνες της ΔΕΗ
 • Τιμή αγοράς
  259€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Body Voltage
 • Peaktech (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Εναλλακτικός τρόπος μέτρησης της επιβάρυνσης από ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων από καλώδια συνδέοντας το σώμα σας με γείωση
  Δεν ενδείκνυται για εξωτερικές μετρήσεις
 • Τιμή αγοράς
  199€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 • RD1212-BT
 • Quartarad (Ρωσία)
 • Μέτρηση ραδιενέργειας
  από δομικά υλικά (πλακάκια, πάγκοι γρανίτη, τούβλα κ.α.), ιατρικά μηχανήματα, απόβλητα βιομηχανιών, νοσοκομείων, πυρηνικά ατυχήματα κ.α.
 • Αξιόπιστος μετρητής για την εύκολη και γρήγορη καταγραφή των επιπέδων ραδιενέργειας
  Δωρεάν εφαρμογή RadexRead για την αποθήκευση και χαρτογράφηση των μετρήσεων ραδιενέργειας
  Ηχητικός συναγερμός
 • Τιμή αγοράς
  329€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  65€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  45€
 • Corentium Home
 • Airthings (Νορβηγία)
 • Μέτρηση ραδονίου
  από υπέδαφος, δομικά υλικά κ.α.
 • Ο πιο γρήγορος (εβδομαδιαίο δείγμα) αλλά αξιόπιστος τρόπος για την μέτρηση του καρκινογόνου ραδονίου στο χώρο σας
  Υπολογισμός ημερησίων, εβδομαδιαίων και συνολικών μέσων όρων έκθεσης
  Δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων
 • Τιμή αγοράς
  249€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  50€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  -

Εκπτώσεις στις τιμές επανενοικίασης όλων των μετρητών ακτινοβολίας!

Σταθερή τιμή εβδομαδιαίας επανενοικίασης 40 ευρώ! - Σταθερή τιμή 2ήμερης επανενοικίασης 25 ευρώ! 

Εκπτώσεις στην ταυτόχρονη ενοικίαση των κορυφαίων μετρητών υψηλών και χαμηλών συχνοτήτων!

Σετ μέτρησης υψηλών & χαμηλών συχνοτήτων HF58B+NFA30M: εβδομαδιαία ενοικίαση 115 ευρώ (45 ευρώ έκπτωση!) - 2ήμερη ενοικίαση 95 ευρώ (25 ευρώ έκπτωση!)

Σετ μέτρησης υψηλών & χαμηλών συχνοτήτων HF38B+NFA30M: εβδομαδιαία ενοικίαση 95 ευρώ (55 ευρώ έκπτωση!) - 2ήμερη ενοικίαση 75 ευρώ (35 ευρώ έκπτωση!)

 Για περισσότερα επισκεφτείτε τη σελίδα ενοικίασης των μετρητών ακτινοβολίας!  

Συχνές ερωτήσεις

Ποιες είναι οι κύριες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας;

Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι εκτεθειμένος καθημερινά σε ένα μείγμα ακτινοβολιών:

 • Ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων (ασύρματα) από κινητά τηλέφωνα, ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ Wi-Fi, κεραίες κινητής τηλεφωνίας (υπάρχουν σε κάθε γειτονιά - συχνά καμουφλαρισμένες – δείτε που υπάρχουν κοντά σας κάνοντας κλικ εδώ - έρχονται και τα νέα δίκτυα 5G με δεκαπλάσιες κεραίες), έξυπνες συσκευές, bluetooth, έξυπνους μετρητές, συστήματα συναγερμού, φούρνους μικροκυμάτων, ασύρματες κονσόλες παιχνιδιών, κεραίες εκπομπής ραδιοτηλεοπτικών σημάτων, ραντάρ, baby monitor κ.α. (μη ιονίζουσα ακτινοβολία)
 • Ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων από μετασχηματιστές και καλώδια ΔΕΗ, καλώδια οικιακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρολογικούς πίνακες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, συστήματα θέρμανσης κ.α. (μη ιονίζουσα ακτινοβολία)
 • Ραδιενέργεια (σωματίδια α, β, ακτινοβολία γ, Χ) από δομικά υλικά,  ακτινογραφίες, υπέδαφος, ραδόνιο, πυρηνικά ατυχήματα κ.α. (ιονίζουσα ακτινοβολία)
Πως μπορώ να μειώσω την έκθεση μου σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες;