2108081912 (Δευ-Παρ 09:00-19:00)
info@home-biology.gr

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα παραμένει ανοιχτό για αποστολές παραγγελιών με λήψη αυξημένων μέτρων πρόληψης. Οι παραδόσεις των προϊόντων ενδεχομένως να καθυστερούν κατά 1-2 εργάσιμες ημέρες σε σχέση με τους αναγραφόμενους χρόνους. Εξαιρούνται οι έτοιμες κουρτίνες θωράκισης, η ραφή των οποίων μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και 10 εβδομάδες, λόγω ελλείψεων σε προσωπικό. Όλοι οι μετρητές ακτινοβολίας που ενοικιάζονται, καθώς και οι συσκευασίες τους, αποστειρώνονται με αντισηπτικό τζελ μετά την επιστροφή τους στην εταιρεία και πριν την επόμενη αποστολή τους.

Μπογιές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης Yshield PRO54, HSF54, HSF64

00057

Μπογιές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης Yshield PRO54, HSF54, HSF64 00057
Υλικά Θωράκισης
Price : 70 EURIn stock

Οι μπογιές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης της Yshield αποτελούν την κορυφαία λύση για την προστασία ολόκληρων δωματίων ή κτιρίων από τωρινές αλλά μελλοντικές πηγές ασύρματης ακτινοβολίας..

Βάφοντας με αυτές τους τοίχους και οροφές μπορούμε να επιτύχουμε ελάχιστες τιμές ασύρματης ακτινοβολίας, δημιουργώντας χώρους πλήρους απομόνωσης από την σύγχρονη ηλεκτρομαγνητική ρύπανση.

Οι μπογιές θωράκισης της Yshield στην πιο οικονομική τιμή της αγοράς!

Με δωρεάν μεταφορικά, η Home Biology σας παρέχει πλέον τις μπογιές θωράκισης PRO54, HSF54 και HSF64 σε τιμή πιο φτηνή και από τον κατασκευαστή (Yshield)!

Τιμή HSF54, HSF64: Συσκευασία ενός λίτρου: 70 ευρώ / Συσκευασία 5 λίτρων: 249 ευρώ (5λιτρες συσκευασίες = 29% πιο οικονομικές από τις μονόλιτρες συσκευασίες). Κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο = 6,6€/m2 εσωτερικά και 9,9€/m2 εξωτερικά (με βάση τιμές 5λιτρης συσκευασίας και κάλυψη 7,5m2 και 5m2 αντίστοιχα).

Τιμή PRO54: Συσκευασία ενός λίτρου: 60 ευρώ / Συσκευασία 5 λίτρων: 199 ευρώ(5λιτρες συσκευασίες = 33% πιο οικονομικές από τις μονόλιτρες συσκευασίες). Κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο = 5,3€/m2 εσωτερικά και 7,9€/m2 εξωτερικά (με βάση τιμές 5λιτρης συσκευασίας και κάλυψη 7,5m2 και 5m2 αντίστοιχα).

Οι PRO54/HSF64 χρειάζονται 2 στρώσεις ώστε να επιτύχουν αντίστοιχο ποσοστό θωράκισης με την μία στρώση από HSF54, όποτε είναι πρακτικά ακριβότερες μπογιές.

Διαθεσιμότητα: Η HSF54 είναι, εκτός απροόπτου, άμεσα διαθέσιμη και παραδίδεται σε 1-2 εργάσιμες ημέρες. Για τις PRO54, HSF64 ο χρόνος παράδοσης είναι 5-10 εργάσιμες (με UPS/DHL – δωρεάν μεταφορικά). Οι μπογιές PRO54, HSF64 μπορούν να παραδοθούν και συντομότερα σε 1-3 εργάσιμες με UPS express (ζητήστε μας προσφορά).

Τρόποι πληρωμής: Πιστωτική κάρτα, Κατάθεση ή Αντικαταβολή (χωρίς επιπλέον χρέωση)

Οι τιμές περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. 24%

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τα υλικά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης και την αποτελεσματικότητα τους κάνοντας κλικ εδώ!

Οι μπογιές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης της Yshield:

 • προσφέρουν >99,9% μείωση των ασύρματων ακτινοβολιών με ένα μόνο χέρι εφαρμογής
 • έχουν υψηλή διαπνοή και είναι οικολογικές (πτητικές ουσίες <0,2 γρ/λίτρο με όριο στην Ε.Ε. τα 30 γρ/λίτρο).
 • είναι μακροπρόθεσμα σταθερές και ανθεκτικές στη διάβρωση αφού δεν περιέχουν μέταλλα (σε αντίθεση με άλλα υλικά ή μπογιές θωράκισης).
 • είναι πιο εύκολες στην εφαρμογή σε σχέση με ταπετσαρίες ή πλέγματα θωράκισης.
 • είναι πολύ αποτελεσματικές σε ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων, παρέχοντας μια σχεδόν γραμμική εξασθένηση έως πολύ υψηλές συχνότητες σε αντίθεση με υφάσματα ή πλέγματα θωράκισης που περιέχουν οπές.
 • όλες οι μπογιές Yshield πιστοποιούνται διαρκώς από τον οργανισμό TÜV-SÜD, για την διαδικασία παραγωγής, ποιοτικού ελέγχου, περιεκτικότητα σε VOC (πτητικές οργανικές ενώσεις), PAH (πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες) και συντηρητικών (κατεβάστε τα πιστοποιητικά TÜV-SÜD εδώ).
 • είναι άκαυστες και πληρούν τις απαιτήσεις της Πυροπροστασίας κατηγορίας Β1 κατά DIN 4102-1 (κατεβάστε τα πιστοποιητικά πυροπροστασίας εδώ)
 • εφαρμόζονται εύκολα πάνω στις περισσότερες εσωτερικές ή εξωτερικές επιφάνειες, ακόμη και στο πάτωμα (πάνω σε υπάρχουσες ακρυλικές μπογιές, ταπετσαρία, τσιμέντο, σοβά, ξύλο, πέτρα κ.α.). Οι πολύ απορροφητικές επιφάνειες χρειάζονται πρώτα πέρασμα με αστάρι. Προτείνεται το αστάρι GK5 Yshield (20 ευρώ το 1 λίτρο – αρκεί για 37,5m2).
 • έχουν μαύρο χρώμα και δεν είναι κατάλληλες ως τελική βαφή. Αφού περάσει μία μέρα για να στεγνώσει η μπογιά θωράκισης βάφεται από πάνω με οποιαδήποτε μπογιά του εμπορίου (εξαίρεση: μπογιές με μεταλλικό συνδετικό υλικό όπως μπογιές πυριτίου, αργίλου, ασβέστη κλπ μπορεί να έχουν προβληματική προσκόλληση). Σε εξωτερικές επιφάνειες προτείνεται η επικάλυψη με υδροφοβική ακρυλική μπογιά.
 • κόστος μπογιάς HSF54, HSF64 ανά τετραγωνικό μέτρο = 6,6€/m2 εσωτερικά και 9,9€/m2 εξωτερικά (με βάση τιμές 5λιτρης συσκευασίας και κάλυψη 7,5m2 και 5m2 αντίστοιχα).
 • κόστος μπογιάς PRO54 ανά τετραγωνικό μέτρο = 5,3€/m2 εσωτερικά και 7,9€/m2 εξωτερικά (με βάση τιμές 5λιτρης συσκευασίας και κάλυψη 7,5m2 και 5m2 αντίστοιχα).

Κατεβάστε το φυλλάδιο με τις αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες χρήσης της μπογιάς κάνοντας κλικ εδώ

Πόση μπογιά θωράκισης θα χρειαστώ;

Κάθε λίτρο μπογιάς καλύπτει περίπου 7,5 m2 εσωτερικά (λεία επιφάνεια) και περίπου 5-7 m2 εξωτερικά ανάλογα με το πόσο λεία ή σαγρέ είναι η επιφάνεια.

Προτείνουμε να απλώνετε κάθε φορά την ίδια ποσότητα μπογιάς, με καλό πάχος στρώσης, με βάση τις παραπάνω τυπικές καλύψεις, έτσι ώστε να επιτύχετε τα προβλεπόμενα ποσοστά θωράκισης.

Αν με κάθε λίτρο καλύπτετε μεγαλύτερες επιφάνειες από τις προτεινόμενες, βάφοντας με λεπτή στρώση μπογιάς, θα κάνετε οικονομία στο χρώμα, ωστόσο θα πετύχετε χαμηλότερο ποσοστό θωράκισης.

Να σημειωθεί ότι οι μπογιές PRO54 / HSF64 χρειάζονται δύο στρώσεις για να επιτύχουν ικανοποιητικό ποσοστό θωράκισης, όποτε θα πρέπει να υπολογίσετε διπλάσια ποσότητα μπογιάς σε σχέση με την HSF54.

Ποια μπογιά θωράκισης να επιλέξω;

Η πρόταση μας: Για μέγιστη θωράκιση με καλά συνολικά χαρακτηριστικά, προτείνουμε την μπογιά HSF54. Προτείνουμε και την νέα μπογιά PRO54, η οποία έχει εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως θα πρέπει να περαστεί δύο χέρια για να πετύχει αντίστοιχα ποσοστά θωράκισης, οπότε θα έχει υψηλότερο κόστος. Ιδιαίτερα σε χώρους/πλευρές όπου καταγράφουμε ανεβασμένες τιμές ακτινοβολίας (>1000μW/m2) προτείνουμε ιδανικά 2 ή 3 χέρια μπογιάς HSF54.

- Η μπογιά HSF54 έχει υψηλότερο ποσοστό θωράκισης σε σχέση με τις HSF64, PRO64 - πρακτικά το ένα πέρασμα με HSF54 αντιστοιχεί σε δύο περάσματα με HSF64 ή PRO64 που σημαίνει ότι οι HSF64 και PRO64 έχουν πολύ υψηλότερο κόστος για να πετύχουμε το ίδιο ποσοστό θωράκισης με την HSF54.

- Η μπογιά PRO54 δεν περιέχει γραφίτη και σε σχέση με τις άλλες μπογιές (ιδιαίτερα σε σχέση με την HSF64) έχει καλύτερη πρόσφυση στις υπάρχουσες επιφάνειες αλλά και σε όλα τα υλικά επικάλυψης. Για παράδειγμα έχοντας βάψει πάνω από τις HSF64 με λευκή μπογιά, ένα μελλοντικό χτύπημα από καρέκλα ή αιχμηρό αντικείμενο στον τοίχο μπορεί να προκαλέσει ευκολότερα ζημιά στην λευκή μπογιά.

- Η HSF64 δεν περιέχει καθόλου συντηρητικά οπότε ενδείκνυται για άτομα με χημικές ευαισθησίες σε ΜΙΤ= 2-μεθυλ-4-ισοθειαζολιν-3-ον ή BIT = 1,2-βενζισοθειαζολιν-3-ον. Να σημειωθεί ωστόσο ότι τα ΜΙΤ,ΒΙΤ έχουν πολύ χαμηλή αλλεργιογόνο δράση, η οποία επιβεβαιώνεται τακτικά από πελάτες με χημικές ευαισθησίες. Επίσης, η HSF64 έχει χειρότερη πρόσφυση σε σχέση με τις άλλες δύο μπογιές και, επειδή έχει υψηλό pH, η εφαρμογή της προτείνεται να γίνεται από επαγγελματία ελαιοχρωματιστή με χρήση προστατευτικού εξοπλισμού (γάντια, γυαλιά κλπ).

Είναι ασφαλή τα συστατικά των βαφών θωράκισης;

Τα χρώματα θωράκισης της Yshield ελέγχονται τακτικά από την TÜV-SÜD για την περιεκτικότητα σε VOC (πτητικές οργανικές ενώσεις) και PAH (πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες).

Όλες μπογιές θωράκισης είναι οικολογικές και δεν μυρίζουν καθώς με προτεινόμενο όριο πτητικών ουσιών 30 gr/lt, περιέχουν 0,1-0,2 gr/lt ανάλογα με τον τύπο.

Επίσης με όριο πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων0,2 mg/kg οι βαφές θωράκισης περιέχουν μόνο 0.002 mg / kg, (100 φορές κάτω από το όριο για τα παιδικά παιχνίδια!).

Όλα τα χρώματα θωράκισης δεν περιέχουν διαλύτες, πλαστικοποιητές ή οποιαδήποτε άλλα προβληματικά συστατικά.

Τα συστατικά των βαφών θωράκισης είναι σχετικά κοινά, επιπλέον έχουν επιλεγεί προσεκτικά, ανεξάρτητα από την τιμή και σύμφωνα με την υψηλή ποιότητα και την ασφάλειά τους. Ο άνθρακας είναι το δεύτερο πιο άφθονο χημικό στοιχείο στο ανθρώπινο σώμα και το 15ο σε αφθονία χημικό στοιχείο στο φλοιό της Γης. Ο μαύρος άνθρακας που χρησιμοποιεί η Yshield είναι υψηλής ποιότητας, αντίστοιχος με αυτόν που χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε συσκευασίες τροφίμων (π.χ. πλαστικά μπουκάλια γάλακτος), σε πλαστικά παιδικά παιχνίδια κ.α. Σε όλες αυτές τις χρήσεις, όπως και στην μπογιά θωράκισης, ο μαύρος άνθρακας είναι δεσμευμένος με άλλα συστατικά και δεν μπορεί να εισπνευστεί (επιπλέον ο μαύρος άνθρακας δεν αποτελεί αποδεδειγμένο καρκινογόνο ακόμη και για τους εργαζόμενους στην παραγωγή που εισπνέουν μεγάλες ποσότητες σκόνης μαύρου άνθρακα - πηγή International Agency for Research on Cancer – IARC). Ο γραφίτης, που περιέχεται στις μπογιές θωράκισης HSF54, HSF64 αποτελεί την πιο γνωστή ορυκτή μορφή του άνθρακα (μαζί με το διαμάντι) και το βασικό συστατικό για την κατασκευή των κοινών μολυβιών, και έχει εξαιρετικά μικρή τοξικότητα για τους ανθρώπους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και να καταποθεί με ασφάλεια.

Οι βαφές θωράκισης δεν περιέχουν σαν συντηρητικό τα αμφιλεγόμενα CIT και νανοσωματίδια αργύρου αλλά μόνο με το MIT / BIT που έχει πολύ χαμηλή αλλεργιογόνο δράση, η οποία επιβεβαιώνεται τακτικά από πελάτες με χημικές ευαισθησίες. Ως εναλλακτική λύση, υπάρχει και η βαφή HSF64 που είναι απαλλαγμένη από κάθε είδους συντηρητικά.

Δείτε αναλυτικά τα συστατικά της κάθε μπογιάς:

PRO54: Ακρυλικό υλικό διασποράς, μαύρος άνθρακας, πρόσθετα, συντηρητικά.

HSF54: Ακρυλικό υλικό διασποράς, γραφίτης, νερό, μαύρος άνθρακας, πρόσθετα, συντηρητικά.

HSF64: πυριτικό κάλιο, γραφίτης, νερό, ακρυλικό υλικό διασποράς, μαύρος άνθρακας, πρόσθετα.

Ποσοστά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης

Όλες οι μπογιές της Yshield είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με το πρότυπο ASTM-D4935-10 για τα ποσοστά θωράκισης που επιτυγχάνουν. Κατεβάστε τα πιστοποιητικά θωράκισης εδώ.

Δείτε αναλυτικά το διάγραμμα θωράκισης ανά συχνότητα (40 MHz - 40GHz) για βαφή με 1, 2 ;H 3 χέρια μπογιάς HSF54, που μετρήθηκε σύμφωνα με το πρότυπο ASTM-D4935-10 (30dB=99,9% μείωση, 40dB=99,99% μείωση, 50dB=99,999% μείωση):

Πόσο θα μου κοστίσει η βαφή ενός χώρου με μπογιά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης;

Δεδομένου ότι το κάθε λίτρο μπογιάς θωράκισης καλύπτει περίπου 7,5 m2 εσωτερικά και περίπου 5 m2 εξωτερικά το κόστος μπογιάς HSF54, HSF64 ανά τετραγωνικό μέτρο είναι 6,6€/m2 εσωτερικά και 9,9€/m2 εξωτερικά και το κόστος μπογιάς PRO54 ανά τετραγωνικό μέτρο είναι 5,3€/m2 εσωτερικά και 7,9€/m2 εξωτερικά (με βάση τιμές 5λιτρης συσκευασίας και κάλυψη 7,5m2 και 5m2 αντίστοιχα).

Για τον υπολογισμό του συνολικού κόστους της βαφής με μπογιά θα πρέπει να προσθέσετε τα ενδεχόμενα εργατικά του ελαιοχρωματιστή και το κόστος της συμβατικής πλαστικής ή ακρυλικής μπογιάς με την οποία θα καλυφθεί η μπόγια θωράκισης. Ο ελαιοχρωματιστής με τον οποίο συνεργαζόμαστε και έχει εμπειρία στην βαφή με μπογιά θωράκισης μας δίνει προσφορά 4-6€/m2 για τα εργατικά, 1,5-2€/m2 για το πλαστικό χρώμα εσωτερικά και 2-5€/m2 για το ακρυλικό χρώμα εξωτερικά (τιμές εργατικών και υλικών ελαιοχρωματιστή χωρίς ΦΠΑ).

Η θωράκιση των τοίχων με την χρήση μπογιάς ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης:

 • είναι συνήθως απαραίτητη αν έχετε δωμάτια που «βλέπουν» σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας ή άλλες εμφανείς πηγές ασύρματης ακτινοβολίας
 • προτείνεται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και ιδιαίτερα στους υψηλότερους ορόφους των κτιρίων που λόγω θέσης είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στα ασύρματα σήματα
 • προστατεύει τον ευαίσθητο στις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές εξοπλισμό εργαστηρίων, νοσοκομείων, διαγνωστικών κέντρων, στούντιο ηχογράφησης κ.α.
 • δημιουργεί ένα αγώγιμο περίβλημα (κλωβός Faraday) που αποτελεί το μοναδικό μέτρο προστασίας των ηλεκτρονικών συσκευών, αυτοκινήτων κ.α. σε περίπτωση ηλιακής καταιγίδας (έχουν συμβεί και στην πρόσφατη ιστορία προκαλώντας μεγάλες ζημιές)
 • βοηθά στην αποφυγή υποκλοπής δεδομένων σε εταιρικά κτίρια, στρατιωτικές εγκαταστάσεις κ.α.
 • είναι απαραίτητο μέτρο για αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν χώρους μηδενικής ασύρματης ακτινοβολίας (Wireless Free Zones) στο ξενοδοχείο, Spa, ιατρικό κέντρο ή το θεραπευτήριο τους
Θωράκιση σχολείου

Θωράκιση γραφείων

Θωράκιση στούντιο ηχογράφησης

Χρήση ασταριού

Η Yshield προτείνει το αστάρι GK5 (1 λίτρο GK5 = 5 λίτρα ασταριού αραιωμένου με νερό ασταριού / τυπική κάλυψη 37,5 m2 εσωτερικά και 25 m2 εξωτερικά / 19,90 ευρώ) όταν πρόκειται να βάψουμε με μπογιά θωράκισης επιφάνειες απορροφητικές ή πορώδεις επιφάνειες (π.χ. ξύλο, τσιμεντοκονία), εύθραυστες, αλευρώδεις, με πολλά παλιά στρώματα βαφής κ.α. Το αστάρι βοηθά να πετύχουμε καλύτερη πρόσφυση και να εξοικονομήσουμε ποσότητα από την μπογιά θωράκισης (που κοστίζει περισσότερο).

Επίσης, τo αστάρι GK5 της Yshield προτείνεται πάνω από την μπογιά θωράκισης, όταν πρόκειται να βάψουμε από πάνω με ειδικές μπογιές που μπορεί να έχουν προβληματική προσκόλληση (π.χ.ορυκτά χρώματα με μεταλλικό συνδετικό υλικό όπως μπογιές αργίλου, ασβέστη).

Πρόσθετα προτεινόμενα υλικά γείωσης

Οι μπογιές θωράκισης, όταν εγκαθίστανται σε κτίρια, θεωρούνται εκτεθειμένα αγώγιμα μέρη και πρέπει να συνδέονται προς τη γη µέσω αγωγών προστασίας (να σημειώσουμε ωστόσο ότι, τα υλικά θωράκισης ανακλούν τις ασύρματες ακτινοβολίες ανεξάρτητα από το αν θα τα γειώσουμε ή όχι). Η γείωση της μπογιάς βοηθά και στην προστασία από τα ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων (π.χ. από την εσωτερική καλωδίωση).

Αναλυτικές πληροφορίες για τη γείωση της μπογιάς και τα σχετικά υλικά γείωσης μπορείτε να βρείτε στο φυλλάδιο οδηγιών

Για την γείωση των υλικών θωράκισης προτείνουμε τα παρακάτω ειδικά εξαρτήματα γείωσης της Yshield.

Σετ εσωτερικής γείωσης μπογιάς σε πρίζα (τιμή: 49 ευρώ)

Το σετ αυτό περιλαμβάνει μεταλλική πλάκα 75 x 75 x 6 mm με ειδική αγώγιμη πίσω επιφάνεια και λευκό πλαστικό κάλυμμα 80x80x8 μαζί με 4 βίδες & 4 πείρους/ούπα (GW), ειδικό βύσμα για την πρίζα (GP) και 20cm καλώδιο γείωσης 2,5 mm² (GC-20).

Για κάθε συνεχή συναφή τομέα (ανά δωμάτιο), ένα σετ γείωσης είναι απαραίτητο.

Σετ εξωτερικής γείωσης μπογιάς (τιμή: 29 ευρώ)

Το σετ αυτό περιλαμβάνει μεταλλική πλάκα 80 x 80 x 3 mm με ειδική αγώγιμη πίσω επιφάνεια, αδιάβροχο κουτί και ειδική κόλλα για τη συγκόλληση στον εξωτερικό τοίχο, 20 εκατοστά καλώδιο γείωσης 16 mm² με συνδετήρες καλωδίων και αδιάβροχη σωλήνωση, 4 βίδες & 4 πείρους/ούπα 6 mm.

Προτείνεται η τοποθέτηση ενός σετ εξωτερικής γείωσης για κάθε ξεχωριστή εξωτερική επιφάνεια που βάφετε.

Ράβδος εξωτερικής γείωσης (τιμή: 59 ευρώ)

Η ράβδος γείωσης μήκους 100 εκατοστών από ανοξείδωτο χάλυβα, συνδέεται με το σετ εξωτερικής γείωσης όταν επιθυμείται να υπάρχει μόνιμη γείωση των αγώγιμων υλικών (μπογιάς θωράκισης κ.α.) απευθείας στο έδαφος. Περιέχει πλαστικό περίβλημα με κόλλα που θερμαίνεται για να συρρικνωθεί και να αδιαβροχοποιήσει τις συνδέσεις.

Υγρό προσθετικό AF3 (τιμή: 24 ευρώ)

Για την καλύτερη διατήρηση της αγώγιμης συνέχειας της βαφής ακόμη και αν μελλοντικά υπάρξουν ρωγμές στον τοίχο, ο κατασκευαστής προτείνεται η χρήση του ειδικού προσθετικού υγρού AF3. Ανακατεύετε με ηλεκτρικό αναδευτήρα μια συσκευασία AF3 (90ml) σε 5lt μπογιάς θωράκισης.

Πως θα μετρήσω τα επίπεδα ακτινοβολίας στο χώρο μου για να δω αν υπάρχει λόγος θωράκισης; Πως θα διαπιστώσω ότι υπήρξε μείωση των επιπέδων ακτινοβολίας μετά την εγκατάσταση τους;

Μπορείτε να ζητήσετε τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσηςτου χώρου σας από εξειδικευμένο μηχανικό που περιλαμβάνει μετρήσεις ακτινοβολιών υψηλών και χαμηλών συχνοτήτων και τη ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ των ασύρματων ακτινοβολιών μετά την εφαρμογή κάποιας λύσης θωράκισης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μετρήσετε τα επίπεδα ασύρματης ακτινοβολίας στο χώρο σας ενοικιάζοντας τον απλό στη χρήση μετρητή ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων HF38B της Gigahertz ή αγοράζοντας αυτόν ή άλλους μετρητές υψηλών συχνοτήτων από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Σε όσους πελάτες μας έχουν ενοικιάσει τον μετρητή HF38B και έπειτα αγοράζουν υλικά θωράκισης από τη Home Biology για να μειώσουν τα επίπεδα ακτινοβολίας στο χώρο τους, αποστέλλουμε ξανά τον μετρητή για επαναμέτρηση ΔΩΡΕΑΝ!

Αγορές από τη Home Biology
 • είμαστε εγγεγραμμένη επιχείρηση στο επίσημο Μητρώο Προμηθευτών που συνάπτουν «Συμβάσεις από Απόσταση»
 • εξειδικευμένος μηχανικός είναι στη διάθεση σας για την επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετικά με την χρήση των προϊόντων
 • οι τιμές των προϊόντων περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. και η αποστολή των προϊόντων γίνεται δωρεάν σε όλη την Ελλάδα!
 • πληρωμή με πιστωτική κάρτα ή μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή με αντικαταβολή (δείτε αναλυτικά τους τρόπους πληρωμήςτρόπους πληρωμής)
 • αν χρειάζεστε βοήθεια στην παραγγελία των προϊόντων ή επιθυμείτε την έκδοση τιμολογίου αντί απόδειξης, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας!
 • δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του ηλεκτρονικού μας καταστήματος κάνοντας κλικ εδώκάνοντας κλικ εδώ
Επιλέξτε μπογιά θωράκισης και μέγεθος συσκευασίας:
PRO54 1 lt (-10)
PRO54 5 lt (129)
HSF54 1 lt (0)
HSF54 5 lt (179)
HSF64 1 lt (0)
HSF64 5 lt (179)
HSF74 1 lt (0)
HSF74 5 lt (179)
Θωράκιση κατοικίας - Μετρήσεις στο εσωτερικό πριν και μετά
Θωράκιση σχολείου
Θωράκιση εταιρείας πληροφορικής
Θωράκιση στούντιο ηχογράφησης
Μπογιές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης Yshield PRO54, HSF54, HSF64
Μπογιές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης Yshield PRO54, HSF54, HSF64
Μπογιές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης Yshield PRO54, HSF54, HSF64
Μπογιές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης Yshield PRO54, HSF54, HSF64
Μπογιές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης Yshield PRO54, HSF54, HSF64
Μπογιές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης Yshield PRO54, HSF54, HSF64
Μπογιές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης Yshield PRO54, HSF54, HSF64
Μπογιές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης Yshield PRO54, HSF54, HSF64

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στους χώρους τους και την μείωση της επιβάρυνσης από αυτά.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Home Biology

Υπηρεσίες και προϊόντα, βασισμένα στις αρχές της Βιολογίας Κτιρίων (Building Biology), της επιστήμης που μελετά τους επιβαρυντικούς παράγοντες στο εσωτερικό περιβάλλον διαβίωσης

Ενημέρωση

Η μεγαλύτερη ελληνική πηγή πληροφόρησης για τις σύγχρονες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης και τις επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία

Μετρήσεις

Πωλήσεις/ενοικιάσεις μετρητών ακτινοβολίας και Έλεγχοι Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης κατοικιών και χώρων εργασίας από τον Νο1 ανεξάρτητο φορέα μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Λύσεις

Πρωτοποριακά υλικά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης και οδηγοί με απλές συμβουλές για την μείωση της καθημερινής έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες

Βρείτε περισσότερα άρθρα για το θέμα που σας ενδιαφέρει και πλοηγηθείτε γρήγορα σε βασικές σελίδες:

Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης

Μάθετε πόση ακτινοβολία δέχεστε στο σπίτι ή το χώρο εργασίας σας και πώς να την μειώσετε, με τη βοήθεια μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Περισσότερα..

Ενοικίαση μετρητών ακτινοβολίας

Μετρήστε εύκολα και οικονομικά την ακτινοβολία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ, καλώδια της ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές ενοικιάζοντας αξιόπιστους και απλούς στη χρήση μετρητές ακτινοβολίας

Περισσότερα..

Προϊόντα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης

Προστατευτείτε από την ακτινοβολία κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ασύρματων συσκευών κ.α. με θήκες, καλύμματα, μπογιές, κουρτίνες, μεμβράνες τζαμιών, κουνουπιέρες και πλέγματα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης που ανακλούν/απορροφούν τις ακτινοβολίες ποσοστό >90%

Περισσότερα..

E-shop

ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

Απλοί στη χρήση μετρητές για την εύκολη για την καταγραφή της ακτινοβολίας από όλες τις πηγές! 

 Μετρητές ακτινοβολίας χαμηλών συχνοτήτων από καλώδια, μετασχηματιστές, πυλώνες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. 

Μετρητές ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi κ.α.  

Μετρητές ραδιενέργειας από ραδόνιο, ραδιενεργά δομικά υλικά κ.α.

 (στον παρακάτω συνοπτικό πίνακα δείτε μόνο τους μετρητές ακτινοβολίας που είναι διαθέσιμοι και για ενοικίαση)  

 • HF32D
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Η οικονομική επιλογή για την μέτρηση της ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi, ασύρματα τηλέφωνα κ.α.
  Κατευθυντική κεραία για τον εντοπισμό των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
 • Τιμή αγοράς
  295€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 •  
 • HF38B
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Κορυφαία επιλογή για την μέτρηση της ασύρματης ακτινοβολίας!
  Κατευθυντική κεραία για τον εντοπισμό των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
  Διαφορετικό ηχητικό σήμα για την αναγνώριση των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
 • Τιμή αγοράς
  499€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • HF58B
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Ίδια χαρακτηριστικά με τον HF38B
  Επιπλέον αποθήκευση μετρήσεων, υπολογισμός μέσου όρου έκθεσης και δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων (μόνο σε σύνδεση με τον NFA30M)
 • Τιμή αγοράς
  849€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  85€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  65€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • NFA30M
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Η καλύτερη επιλογή για μέτρηση μαγνητικών πεδίων από καλώδια ΔΕΗ χαμηλής/μέσης τάσης, μετασχηματιστές κ.α.
  Τρισδιάστατη μέτρηση μαγνητικού πεδίου
  Αποθήκευση μετρήσεων, υπολογισμός μέσου όρου έκθεσης και δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων
 • Τιμή αγοράς
  1285€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • ΜΕ3030Β
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Η οικονομική επιλογή για μέτρηση της ακτινοβολίας από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.
  Μέτρηση ηλεκτρικού κ' μαγνητικού πεδίου στον ένα άξονα
 • Τιμή αγοράς
  159€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 • TRIFIELD TF2
 • Alphalab (ΗΠΑ)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • All in one μετρητής για την γρήγορη εκτίμηση της επιβάρυνσης από όλες τις κύριες πηγές ακτινοβολίας!
  Τρισδιάστατη μέτρηση μαγνητικού πεδίου
  Προτείνεται για την μέτρηση ακτινοβολίας από καλώδια υψηλής τάσης / πυλώνες της ΔΕΗ
 • Τιμή αγοράς
  259€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Body Voltage
 • Peaktech (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Εναλλακτικός τρόπος μέτρησης της επιβάρυνσης από ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων από καλώδια συνδέοντας το σώμα σας με γείωση
  Δεν ενδείκνυται για εξωτερικές μετρήσεις
 • Τιμή αγοράς
  199€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 • RD1212
 • Quartarad (Ρωσία)
 • Μέτρηση ραδιενέργειας
  από δομικά υλικά (πλακάκια, πάγκοι γρανίτη, τούβλα κ.α.), ιατρικά μηχανήματα, απόβλητα βιομηχανιών, νοσοκομείων, πυρηνικά ατυχήματα κ.α.
 • Αξιόπιστος μετρητής για την εύκολη και γρήγορη καταγραφή των επιπέδων ραδιενέργειας
  Δωρεάν εφαρμογή RadexRead για την αποθήκευση και χαρτογράφηση των μετρήσεων ραδιενέργειας
  Ηχητικός συναγερμός
 • Τιμή αγοράς
  329€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  65€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  45€
 • Corentium Home
 • Airthings (Νορβηγία)
 • Μέτρηση ραδονίου
  από υπέδαφος, δομικά υλικά κ.α.
 • Ο πιο γρήγορος (εβδομαδιαίο δείγμα) αλλά αξιόπιστος τρόπος για την μέτρηση του καρκινογόνου ραδονίου στο χώρο σας
  Υπολογισμός ημερησίων, εβδομαδιαίων και συνολικών μέσων όρων έκθεσης
  Δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων
 • Τιμή αγοράς
  249€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  55€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  -

Εκπτώσεις στις τιμές επανενοικίασης όλων των μετρητών ακτινοβολίας!

Σταθερή τιμή εβδομαδιαίας επανενοικίασης 40 ευρώ! - Σταθερή τιμή 2ήμερης επανενοικίασης 25 ευρώ! 

Εκπτώσεις στην ταυτόχρονη ενοικίαση των κορυφαίων μετρητών υψηλών και χαμηλών συχνοτήτων!

Σετ μέτρησης υψηλών & χαμηλών συχνοτήτων HF58B+NFA30M: εβδομαδιαία ενοικίαση 115 ευρώ (45 ευρώ έκπτωση!) - 2ήμερη ενοικίαση 95 ευρώ (25 ευρώ έκπτωση!)

Σετ μέτρησης υψηλών & χαμηλών συχνοτήτων HF38B+NFA30M: εβδομαδιαία ενοικίαση 95 ευρώ (55 ευρώ έκπτωση!) - 2ήμερη ενοικίαση 75 ευρώ (35 ευρώ έκπτωση!)

 Για περισσότερα επισκεφτείτε τη σελίδα ενοικίασης των μετρητών ακτινοβολίας!  

Ενημερωθείτε για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας τα καλώδια της ΔΕΗτις ασύρματες συσκευέςτη ραδιενέργειατο ραδόνιογύρω σας - Πως θα μετρήσετε την ακτινοβολία και πως θα προστατευτείτε

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Περισσότερα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Ασύρματες συσκευές

 • Ασύρματες είναι οι συσκευές που διαθέτουν κεραίες Wi-Fi, Bluetooth, DECT όπως ασύρματα μόντεμ, βάσεις ασύρματων τηλεφώνων (δικές σας ή των γειτόνων σας)baby monitors, laptop, tablet, έξυπνες συσκευές που εκπέμπουν ακόμα και σε κατάσταση αναμονής (stand by) κ.α.
 • Νέες έρευνες έχουν συνδέσει τις ασύρματες ακτινοβολίες με την αϋπνία, την κατάθλιψη, τον καρκίνο του εγκεφάλου, των όρχεων, του δέρματος, του σιελογόνου αδένα, την ανδρική στειρότητα, τις αποβολές εγκυμοσύνης, την λευχαιμία κ.α.
 • Οι ασύρματες ακτινοβολίες έχουν ενταχθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στα πιθανά καρκινογόνα, ενώ σύμβουλοι του ΠΟΥ πλέον ζητούν την κατάταξη της ασύρματης ακτινοβολίας από οποιαδήποτε πηγή στα αποδεδειγμένα καρκινογόνα (Group 1 carcinogens).
 • Μετρήστε την ακτινοβολία που δέχεστε από τις ασύρματες συσκευές σας ή αυτές των γειτόνων σας με έναν μετρητή ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων (η πρόταση μας: μετρητής Gigahertz HF38B – 55 ευρώ 2ημερη ενοικίαση, 75 ευρώ εβδομαδιαία ενοικίαση, 499 ευρώ αγορά) ή ζητήστε τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης του χώρου σας από μηχανικό της Home Biology.
 • Μειώστε την ακτινοβολία που δέχεστε από τις ασύρματες συσκευές των γειτόνων με πρωτοποριακά προϊόντα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης - βάφοντας τοίχους/οροφές με μπογιές, κουνουπιέρες στα κρεβάτια, πλέγμα κάτω από το δάπεδο ή μεταλλιζέ ύφασμα κάτω από χαλί ή μοκέτα κ.α.

 • Θωρακίστε το ασύρματο μόντεμ / τη βάση του ασύρματου τηλεφώνου ή άλλη ασύρματη συσκευή συνεχούς εκπομπής με τις θήκες ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης.

 • Προστατεύστε τα ευπαθή γεννητικά όργανα ή το έμβρυο (σε περίπτωση εγκυμοσύνης) από την ακτινοβολία των smartphone/tablet/laptop με τα καλύμματα ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης.

Περισσότερα για τα ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ

Καλώδια και μετασχηματιστές ΔΕΗ

 • Τα καλώδια της ΔΕΗ αποτελούν την κύρια πηγή μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων - πιθανά καρκινογόνα με βάση έρευνες για διπλασιασμό παιδικής λευχαιμίας σε επίπεδα που καταγράφονται συχνά, ιδιαίτερα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.
 • Πιο συχνή αιτία ανεβασμένων μαγνητικών πεδίων είναι τα εναέρια ή υπόγεια καλώδια χαμηλής τάσης, που υπάρχουν παντού (ιδιαίτερα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όταν βρίσκονται πολύ κοντά στις κατοικίες, στην ίδια πλευρά του δρόμου και κοντά σε μετασχηματιστές).
 • Κοντά σε καλώδια υψηλής τάσης (μεταλλικοί πυλώνες), εκτός από μαγνητικά πεδία, καταγράφουμε επίσης ανεβασμένα ηλεκτρικά πεδία (συνήθως μόνο σε εξωτερικούς χώρους).
 • Μετρήστε την ακτινοβολία από τα καλώδια της ΔΕΗ με έναν μετρητή ακτινοβολίας χαμηλών συχνοτήτων (η πρόταση μας για καλώδια χαμηλής/μέσης τάσης: μετρητής Gigahertz NFA30M – 55 ευρώ 2ημερη ενοικίαση, 75 ευρώ εβδομαδιαία ενοικίαση,  1285 ευρώ αγορά / η πρόταση μας για καλώδια υψηλής τάσης: μετρητής Trifield TF2 – 55 ευρώ 2ημερη ενοικίαση, 75 ευρώ εβδομαδιαία ενοικίαση, 259 ευρώ αγορά) ή ζητήστε τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης του χώρου σας από μηχανικό της Home Biology.
 • Τα ηλεκτρικά πεδία από καλώδια υψηλής/μέσης τάσης δεν εισέρχονται στο εσωτερικό των κατοικιών (εξαίρεση οι ξύλινες κατοικίες ή δίπλα σε παράθυρα) και εξωτερικά μπορούμε να τα αποφύγουμε κάτω από δέντρα, κάτω από πέργκολες με αναρριχητικά φυτά ή πλέγμα θωράκισης κ.α.
 • Μπορούμε να μειώσουμε την έκθεση μας στα μαγνητικά πεδία μειώνοντας τις ώρες παραμονής μας στα πιο επιβαρυμένα σημεία ή αλλάζοντας την χρήση των χώρων ή την διάταξη των επίπλων έτσι ώστε τα σημεία υψηλής χρήσης (κρεβάτι, γραφείο, καθιστικό) να μην βρίσκονται στα πιο επιβαρημένα σημεία.
 • Η θωράκιση των μαγνητικών πεδίων γίνεται με φύλλα κραμάτων μετάλλων υψηλής μαγνητικής διαπερατότητας, έχει μεγάλο κόστος και δεν εγγυάται την επίτευξη υψηλού ποσοστού θωράκισης (επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες). Πρώτα προτείνουμε να εξετάζονται οι λύσεις απομάκρυνσης των καλωδίων σε συνεννόηση με την τοπική ΔΕΔΔΗΕ (όταν δέχεται να κάνει εργασίες, με το κόστος να επιβαρύνει τον καταναλωτή).

Περισσότερα για τα καλώδια και τους υποσταθμούς ρεύματος

Ραδιενέργεια

 • Ραδιενέργεια παράγεται από το υπέδαφος, δομικά υλικά (κεραμικά πλακάκια, πάγκοι γρανίτη, τούβλα, τσιμέντο, ελαφρόπετρα, πέτρες από ηφαιστειακή τέφρα, φωσφογύψος κ.α.), ιατρικά μηχανήματα, κεραμικά σκεύη, απόβλητα βιομηχανιών, νοσοκομείων, εργοστασίων τσιμέντου, αλουμίνας και φωσφορικών λιπασμάτων, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση λιγνίτη κ.α.
 • Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας μπορούν να προκληθούν και εξαιτίας διαρροών από σταθμούς πυρηνικής ενέργειας (143 εργοστάσια στην Ευρώπη με κοντινότερα σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Τσεχία - προσεχώς και σε Τουρκία).
 • Μετρήστε τα επίπεδα ραδιενέργειας στο χώρο σας με ένα μετρητή ραδιενέργειας (η πρόταση μας: o μετρητής Geiger Quartarad RD1212 – 45 ευρώ 2ημερη ενοικίαση, 65 ευρώ εβδομαδιαία ενοικίαση, 329 ευρώ αγορά) ή ζητήστε τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης του χώρου σας από μηχανικό της Home Biology.

Περισσότερα για τη ραδιενέργεια

Ραδόνιο

 • Ραδιενεργό αέριο που εκλύεται από το υπέδαφος και υπάρχει παντού – στην Ελλάδα καταγράφονται ανεβασμένες τιμές ραδονίου σε ~10% των κατοικιών!
 • Επιβαρύνονται περισσότερο οι χαμηλοί όροφοι και τα υπόγεια, ιδιαίτερα σε περιοχές με ανεβασμένε επίπεδα ραδονίου – βρείτε την περιοχή σας στον χάρτη με τα επίπεδα ραδονίου στην Ελλάδα.
 • Ανήκει στα αποδεδειγμένα καρκινογόνα και είναι η δεύτερη σημαντικότερη αιτία καρκίνου του πνεύμονα (πιο κοινή αιτία θανάτου από καρκίνο).
 • Μετρήστε τα επίπεδα ραδονίου στο χώρο σας με τον μετρητή Corentium Home – 55 ευρώ εβδομαδιαία ενοικίαση, 249 ευρώ αγορά.
 • Τα ανεβασμένα επίπεδα ραδονίου αντιμετωπίζονται με καλύτερο αερισμό των χώρων,  ανοίγοντας περισσότερο τα παράθυρα ή εγκαθιστώντας σύστημα τεχνητού εξαερισμού και με το σφράγισμα ενδεχόμενων ρωγμών σε τοίχους, δάπεδα και σωληνώσεις.

Περισσότερα για το ραδόνιο

Δεκάδες γνωστές και άγνωστες πηγές ακτινοβολίας γύρω μας

 • Ο σύγχρονος άνθρωπος εκτίθεται και σε μία πληθώρα ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από  άλλες πηγές όπως έξυπνοι μετρητές ρεύματος, συστήματα συναγερμού, φούρνοι μικροκυμάτων, ασύρματες κονσόλες παιχνιδιών, κεραίες εκπομπής ραδιοτηλεοπτικών σημάτων, ραντάρ, εσωτερική ηλεκτρική καλωδίωση, ηλεκτρολογικοί πίνακες, φωτιστικά φθορισμού, ηλεκτρικές συσκευές χωρίς γείωση / με μοτέρ / με μετασχηματιστή, μαγνητισμένο χάλυβα σε σκυρόδεμα κ.α.
 • Μετρήστε την ακτινοβολία που δέχεστε από όλες τις εμφανείς και μη πηγές ακτινοβολίας ζητώντας τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης της κατοικίας ή του χώρου εργασίας από μηχανικό της Home Biology.

Περισσότερα για τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης

Που υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη γειτονιά σας

Που υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη γειτονιά σας;

Βρείτε τις πλησιέστερες κεραίες κινητής τηλεφωνίας στους χώρους σας βάζοντας την διεύθυνση σας στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Πόση ακτινοβολία δέχεστε από τις ασύρματες συσκευές των γειτόνων σας

Πόση ακτινοβολία δέχεστε από τις ασύρματες συσκευές των γειτόνων σας;

Δείτε πως θα εντοπίσετε και θα μετρήσετε την ακτινοβολία από τα ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi  μόντεμ, baby monitor και άλλες ασύρματες συσκευές των γειτόνων σας (ενεργοποιήστε τους υπότιτλους). 

Πως θα μειώσετε την έκθεση σας σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες

Πως θα μειώσετε την έκθεση σας σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες;

Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό με συμβουλές προστασίας από τις πιο συνηθισμένες πηγές ακτινοβολίας σήμερα.

Συχνές ερωτήσεις

Ποιες είναι οι κύριες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας;

Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι εκτεθειμένος καθημερινά σε ένα μείγμα ακτινοβολιών:

 • Ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων (ασύρματα) από κινητά τηλέφωνα, ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ Wi-Fi, κεραίες κινητής τηλεφωνίας (υπάρχουν σε κάθε γειτονιά - συχνά καμουφλαρισμένες – δείτε που υπάρχουν κοντά σας κάνοντας κλικ εδώ - έρχονται και τα νέα δίκτυα 5G με δεκαπλάσιες κεραίες), έξυπνες συσκευές, bluetooth, έξυπνους μετρητές, συστήματα συναγερμού, φούρνους μικροκυμάτων, ασύρματες κονσόλες παιχνιδιών, κεραίες εκπομπής ραδιοτηλεοπτικών σημάτων, ραντάρ, baby monitor κ.α. (μη ιονίζουσα ακτινοβολία)
 • Ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων από μετασχηματιστές και καλώδια ΔΕΗ, καλώδια οικιακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρολογικούς πίνακες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, συστήματα θέρμανσης κ.α. (μη ιονίζουσα ακτινοβολία)
 • Ραδιενέργεια (σωματίδια α, β, ακτινοβολία γ, Χ) από δομικά υλικά,  ακτινογραφίες, υπέδαφος, ραδόνιο, πυρηνικά ατυχήματα κ.α. (ιονίζουσα ακτινοβολία)
Πως μπορώ να μειώσω την έκθεση μου σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες;