Δεν έχετε προσθέσει κάτι ακόμη στη λίστα σας!

Σετ γείωσης υλικού μαγνητικής θωράκισης MCL61

Πρέπει να γειωθούν τα υλικά θωράκισης;

Όλα τα υλικά θωράκισης θωρακίζουν (ανάλογα με τον τύπο) από ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων (από κεραίες κινητής τηλεφωνίας κλπ) ή μαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων (από μετασχηματιστές, ηλεκτρικούς πίνακες κλπ) ανεξάρτητα από τον αν τα γειώσουμε ή όχι.

Η γείωση των υλικών θωράκισης βοηθά σε κάποιες περιπτώσεις όταν θέλουμε να μειώσουμε τα ηλεκτρικά πεδία π.χ. από τα καλώδια/πρίζες στους τοίχους.

Ωστόσο, με βάση τους ηλεκτρολογικούς κανονισμούς (ΕΛΟΤ HD384, IEV 826-03-03,IEV 195-06-11, DIN VDE 0100-100:2009-06) οποιαδήποτε υλικά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης έχουν εξωτερική αγωγιμότητα, τοποθετούνται σταθερά και μπορούν να θεωρηθούν αγώγιμα μέρη του κτιρίου, τότε πρέπει να γειωθούν για λόγους ασφαλείας.

Ποια υλικά χρειάζονται γείωση

Αγώγιμα υλικά όπως οι μπογιές, ταπετσαρίες και πλέγματα θωράκισης που τοποθετούνται σταθερά σε μεγάλες επιφάνειες, μπορούν να θεωρηθούν μέρη του κτιρίου και γι’αυτό πρέπει να γειωθούν, αν και κανονικά δεν ερχόμαστε σε άμεση επαφή με αυτά (είναι κάτω από μη αγώγιμα στρώματα βαφής,  κάτω από γυψοσανίδες, δάπεδα κ.α.) οπότε είναι πολύ δύσκολο να έρθουν σε επαφή με εμάς και ταυτόχρονα με επικίνδυνη τάση.

Ποια υλικά δεν χρειάζονται γείωση

Οι μεμβράνες, το υλικό μαγνητικής θωράκισης MCL61 και όσα υφάσματα θωράκισης δεν έχουν εξωτερική αγωγιμότητα δεν μπορούν ή/και δεν χρειάζεται να γειωθούν.

Διάφορα υφάσματα που έχουν εξωτερική αγωγιμότητα αλλά χρησιμοποιούνται φορητά όπως κουρτίνες, κουνουπιέρες, υπνόσακοι, σεντόνια κλπ δεν είναι απαραίτητο να γειωθούν, αλλά μπορούμε να τα γειώσουμε αν θέλουμε να προστατευτούμε και από τα ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων.

Π.χ. μπορούμε να γειώσουμε κουνουπιέρες από υφάσματα με εξωτερική αγωγιμότητα π.χ. SAFECAVE ή Silver Tulle αν θέλουμε να προστατευτούμε από τα ηλεκτρικά πεδία των φωτιστικών στα κομοδίνα (όταν βρίσκονται εκτός της κουνουπιέρας) ή από την καλωδίωση στους τοίχους.

Πως γίνεται η γείωση των προϊόντων θωράκισης

Για την σύνδεση των αγώγιμων υλικών θωράκισης υπάρχουν διάφορα σετ γείωσης ανάλογα με το υλικό, που θα τα βρείτε στη σελίδα του κάθε προϊόντος.

Εσωτερικά η γείωση συνήθως γίνεται στον αγωγό προστασίας μιας πρίζας με ειδικό φις που κουμπώνει στην πρίζα.

Εξωτερικά, η γείωση γίνεται, ανάλογα με την περίπτωση, στην ισοδυναμική γείωση του κτιρίου, σε ήδη γειωμένες εγκαταστάσεις όπως μεταλλική βάση ηλιακού θερμοσίφωνα κ.α.

Η εγκατάσταση των σετ γείωσης για τα υλικά θωράκισης, είναι απλή διαδικασία για τους εσωτερικούς χώρους και πιο σύνθετη για τους εξωτερικούς χώρους, οπότε προτείνουμε να την  κάνει ηλεκτρολόγος με βάση τους ελληνικούς κανονισμούς ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (πρότυπο ΕΛΟΤ HD384).

Ο ηλεκτρολόγος θα ελέγξει την ύπαρξη λειτουργική γείωσης και ότι γειώνονται στο ίδιο αγωγό προστασίας ή συνδέονται με ισοδυναμική σύνδεση τα αγώγιμα στοιχεία (μεταλλικές συσκευές, σωληνώσεις, καλοριφέρ κλπ) που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Η γείωση των υλικών θωράκισης επιτρέπεται στα δίκτυα TNS ή TT που υπάρχουν στην Ελλάδα. Δεν επιτρέπεται να γίνεται σε δίκτυα με αγωγούς PEN (κυρίως σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις). Για την εφαρμογή οποιασδήποτε γείωσης αγώγιμου υλικού είναι απαραίτητη η σωστή λειτουργία του Διακόπτη Διαρροής Έντασης (ρελέ) στον ηλεκτρικό σας πίνακα. Η γείωση συνήθως γίνεται στον αγωγό προστασίας μιας πρίζας ή στην ισοδυναμική σύνδεση του κτιρίου ή σε μεταλλικές σωληνώσεις νερού ή στην γείωση στον ηλεκτρικό πίνακα. Εξωτερικά, αν υπολογίζεται και σαν αντικεραυνική προστασία ή συνδέεται με αυτήν, τότε θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και τα αντίστοιχα πρότυπα που αφορούν την αντικεραυνική. Η γείωση πρέπει να γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφαιρείται εύκολα (π.χ. από παιδιά που παίζουν, κατοικίδια ζώα).Ο πελάτης θα πρέπει να επιθεωρεί οπτικά την γείωση για τυχόν ζημιές τακτικά. Η YSHIELD και η Home Biology αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για ζημιές που προκαλούνται από εσφαλμένα εκτελεσθείσα εγκατάσταση και γείωση. Ο ηλεκτρολόγος που εκτελεί τις εργασίες έχει ευθύνη για όλα τα μέτρα ασφαλείας. 

Αναλυτικές πληροφορίες για την γείωση των υλικών θωράκισης μπορείτε να βρείτε και στο φυλλάδιο της Yshield. https://pdf.yshield.com/YSHIELD-Erdung-Grounding.pdf

Σετ γείωσης υλικού μαγνητικής θωράκισης

Σετ γείωσης υλικού μαγνητικής θωράκισης MCL61 (GCL+)

49,00 €
ποσότητα φόρου 9,48 €
Δωρεάν Μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα!
+15 ευρώ σε Κύπρο
Τρόπος πληρωμής
Τραπεζική πληρωμή/κατάθεση, Πιστωτική κάρτα, Μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Google Pay, Apple Pay, Samsung Pay, Paypal, Klarna (σε 3 δόσεις)
Χρόνος παράδοσης
Παράδοση με DHL σε 5-12 εργάσιμες (δυνατότητα παράδοσης με DHL EXPRESS σε 1-3 εργάσιμες + 75€ - Δείτε “Σχετικά προϊόντα”)
Επιλέξτε προϊόν
7d.gif
PDFΕκτύπωσηEmail

Έτοιμα σετ για την γείωση του υλικού MCL61 με σύνδεση με βύσμα σε πρίζα.

Το σετ αποτελείται από διάφορα μέρη ανάλογα με τον αριθμό των ξεχωριστών φύλλων MCL61 θέλουμε να γειώσουμε.

Χρησιμοποιούνται τα εξής μέρη:

GCL

Η επιφάνεια του MCL61 είναι ηλεκτρικά μονωμένη, επειδή έχει πλαστικοποίηση με μεμβράνη πολυεστέρα.

Βιδώνοντας τις ειδικές επαφές για καλώδια, οι δίσκοι κόπτης θα διατρήσουν τη μεμβράνη πολυεστέρα και αποκτώντας αγώγιμη επαφή με αυτόν τον τρόπο.

Περιλαμβάνονται: 10 x βίδες, 10 x πείροι, 10 x δίσκοι, 10 x βύσμα για καλώδιο 1,5-2,5 mm²

GL20 ή GL200

Καλώδιο γείωσης 2,5 mm² μήκους 20 εκ ή 2μ για να συνδέουμε τα στοιχεία γείωσης μεταξύ τους.

GP1

Βύσμα γείωσης (CEE-7/4 και CEE-7/7), προστατευτικό κάλυμμα 55x55x8 mm, όλες οι απαραίτητες βίδες, δίσκοι, καλύμματα καλωδίων και ένα εργαλείο βιδώματος με Torx®-Bits. 

GD5

Πενταπλός διανομέας γείωσης για την σύνδεση μέχρι 4 ξεχωριστών προϊόντων θωράκισης + 1 σύνδεση για την γείωση του προϊόντος.

Για γείωση 1 φύλλου υλικού MCL61 (μονό σετ γείωσης)

GCL+ GP1+GL20

Για γείωση 2 φύλλων υλικού MCL61 (διπλό σετ γείωσης)

GCL+GP1+GL20+GL200

Για γείωση 3 φύλλων υλικού MCL61 (τριπλό σετ γείωσης)

GCL+GP1+GL20+2*GL20

Για γείωση 4 φύλλων υλικού MCL61 (τετραπλό σετ γείωσης)

GCL+GP1+GL20+3*GL200

Για γείωση 5 φύλλων υλικού MCL61 (πενταπλό σετ γείωσης)

GCL+GP1+6*GL200+GD5

Για γείωση 6 φύλλων υλικού MCL61 (εξαπλό σετ γείωσης)

GCL+GP1+7*GL200+GD5

Για γείωση 7 φύλλων υλικού MCL61 (επταπλό σετ γείωσης)

GCL+GP1+8*GL200+GD5

Για γείωση 8 φύλλων υλικού MCL61 (οχταπλό σετ γείωσης)

GCL+GP1+10*GL200+2*GD5

Για γείωση 9 φύλλων υλικού MCL61 (εννιαπλό σετ γείωσης)

GCL+GP1+11*GL200+2*GD5

Υποστήριξη

Αναλυτικές περιγραφές προϊόντων και μηχανικός στη διάθεση σας για να σας λύσει κάθε απορία σχετικά με την χρήση των προϊόντων πριν και μετά την αγορά τους

Ηθικό εμπόριο

Μόνο προϊόντα αξιόπιστων εταιρειών, που τα έχουμε δοκιμάσει για την αποτελεσματικότητα τους και όχι οτιδήποτε “πουλάει“

Δωρεάν μεταφορικά

Παράδοση χωρίς χρέωση στον χώρο σας ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής – Ισχύει εντός Ελλάδας, για όλες τις αγορές και ενοικιάσεις - Δεν ισχύει για ρούχα SHIELD

Παρακολούθηση παραγγελίας

Αποστολή tracking number με email / SMS για να γνωρίζετε κάθε στιγμή που βρίσκεται η παραγγελία σας

Εύκολη πληρωμή

Αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση / πληρωμή, πιστωτική κάρτα, μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Samsung Pay, Google Pay, Apple Pay, Paypal

Πληρωμή σε δόσεις

Δυνατότητα πληρωμής σε 3 άτοκες δόσεις πληρώνοντας μέσω Klarna. Δείτε πως γίνεται.

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από μηχανικό και την μείωση της επιβάρυνσης από ακτινοβολίες.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2108081912
Δευ-Παρ 09:00-19:00

Φόρμα Επικοινωνίας

Φόρτωση...

Θέλετε να μη χάνετε είδηση;


Εγγραφείτε στο newsletter μας!

0
Shares