Δεν έχετε προσθέσει κάτι ακόμη στη λίστα σας!

Corentium Home

Ψηφιακός μετρητής ραδονίου Corentium Home

Ψηφιακός μετρητής ραδονίου Corentium Home

249,00 €
ποσότητα φόρου 48,19 €
Δωρεάν Μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα!
+15 ευρώ σε Κύπρο
Τρόπος πληρωμής
Αντικαταβολή, Τραπεζική πληρωμή/κατάθεση, Πιστωτική κάρτα, Μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Google Pay, Apple Pay, Samsung Pay, Paypal, Klarna (σε 3 δόσεις)
Χρόνος παράδοσης
Αγορά: Άμεσα διαθέσιμο - Παράδοση σε 1-3 εργάσιμες / Ενοικίαση: Επικοινωνήστε με το 2108081912 για διαθεσιμότητα
Επιλέξτε προϊόν
PDFΕκτύπωσηEmail

O ψηφιακός μετρητής ραδονίου Corentium Home αποτελεί τον πιο εύκολο, γρήγορο και ευέλικτο τρόπο για την καταγραφή των επιπέδου ραδονίου σε κατοικίες και χώρους εργασίας.

Το ραδόνιο είναι ένα φυσικό ραδιενεργό αέριο που εκλύεται από το έδαφος, υπάρχει σε όλες τις περιοχές και εισέρχεται στα κτίρια από τοίχους, πατώματα και σωληνώσεις.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το ραδόνιο είναι, μετά το κάπνισμα, η δεύτερη σημαντικότερη αιτία του καρκίνου του πνεύμονα (η πιο κοινή αιτία θανάτου από καρκίνο), ενώ η πιθανότητα καρκίνου του πνεύμονα αυξάνεται κατά 16% για κάθε 100 Bq/m3 αύξησης στη συγκέντρωση ραδονίου! Διαβάστε περισσότερα για τις επιπτώσεις από το ραδόνιο...

Ο ψηφιακός μετρητής Corentium Home αποτελεί τον πιο εύκολο τρόπο να διαπιστώσετε αν στο χώρο σας υπερβαίνονται τα όρια που προτείνει η ευρωπαϊκή ένωση και άλλοι φορείς για την αποφυγή καρκίνου του πνεύμονα ή άλλων επιπτώσεων υγείας.

 • Εύκολος στη χρήση
 • Από αξιόπιστο κατασκευαστή (Airthings Νορβηγία)
 • Απλές οδηγίες χρήσης στα ελληνικά με αναλυτική περιγραφή του τρόπου μέτρησης και των ασφαλών ορίων έκθεσης
 • Μηχανικός της Home Biology στη διάθεση σας (κινητό τηλέφωνο στις οδηγίες χρήσης) για την επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετικά με την χρήση του μετρητή και την ερμηνεία των αποτελεσμάτων των μετρήσεων σας
 • Τιμή αγοράς 249 ευρώ - Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης 50 ευρώ - 35 ευρώ τιμή εβδομαδιαίας επανενοικίασης 
 • Δωρεάν μεταφορικά εντός Ελλάδος - Οι τιμές περιλαμβάνουν 24% Φ.Π.Α.

Που καταγράφονται υψηλές τιμές ραδονίου

 • Υψηλότερες τιμές ραδονίου καταγράφονται στους χαμηλότερους ορόφους των κτιρίων, σε χώρους με ελλιπή εξαερισμό, σε σπήλαια, ιαματικές πηγές, ορυχεία και σε άλλους υπόγειους χώρους, αλλά και κοντά σε καλώδια υψηλής ή μέσης τάσης (οι ανεβασμένες τιμές ηλεκτρικών πεδίων αυξάνουν μέχρι και 18 φορές την συσσώρευση των σωματιδίων ραδονίου στο χώρο).
 • Στην Ελλάδα με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες, αυξημένο ραδόνιο έχει καταγραφεί κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα (νομούς Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης), σε νησιά (Λέσβο, Ικαρία κ.α.) αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας. Δείτε στο χάρτη τις περιοχές με ανεβασμένα επίπεδα ραδονίου..
 • Οι σημερινές πρακτικές της χρήσης αεροστεγών κουφωμάτων, πορτών και λοιπών υλικών δόμησης για λόγους θερμικής μόνωσης, αυξάνουν την συγκέντρωση ραδονίου στις σύγχρονες κατοικίες.

Χαρακτηριστικά

 • Συνεχής καταγραφή συγκέντρωση ραδονίου ανά κυβικό μέτρο σε Bq/m3
 • Συνεχής παρουσίαση ημερησίων, εβδομαδιαίων και συνολικών (από την αρχή των μετρήσεων) μέσων όρων έκθεσης
 • Μετά από κάθε επανεκκίνηση χρειάζεται κάποιες ώρες έως 1-2 ημέρες για να δώσει τις πρώτες ενδείξεις ανάλογα με τα υπάρχοντα επίπεδα ραδονίου
 • Εύρος τιμών μέτρησης ραδονίου: 0-9999 Bq / m³
 • Μέθοδος δειγματοληψίας: παθητικός θάλαμος διάχυσης ραδονίου
 • Μέθοδος ανίχνευσης: άλφα φασματομετρία με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας ανιχνευτή
 • Ακρίβεια <5% ± 5 Bq/m3 (αναλυτικοί πίνακες ακρίβειας στο site του κατασκευαστή)
 • Τροφοδοσία: 3 αλκαλικές μπαταρίες (AAA)
 • Διάρκεια ζωής μπαταριών: 3 χρόνια
 • Κατανάλωση ρεύματος:
 • Διαστάσεις: 120 χιλιοστά Χ 69 χιλιοστά Χ 22,5 χιλιοστά
 • Βάρος: 130 γραμμάρια (με μπαταρίες)
 • Θερμοκρασία λειτουργίας: 0 ° C έως +40 ° C
 • Σχετική υγρασία λειτουργίας: <95%
 • Απλές οδηγίες χρήσης στα ελληνικά και αναλυτικό εγχειρίδιο οδηγιών σε αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, σουηδικά, νορβηγικά
 • Εγγύηση: 2 χρόνια

Η πιο εύκολη μέτρηση ραδονίου!

Ο συνηθισμένος τρόπος καταγραφής ραδονίου είναι χρονοβόρος και μη πρακτικός, καθώς περιλαμβάνει την τοποθέτηση δοσίμετρων ραδονίου για μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, τοποθετεί δοσίμετρα ραδονίου για διάστημα >3 μηνών). Τα δοσίμετρα μετά πρέπει να επιστραφούν σε εργαστήριο για ανάλυση και μας παρέχουν μόνο συγκεντρωτικά στοιχεία συνολικής έκθεσης.

Αντίθετα, ο ψηφιακός μετρητής ραδονίου Corentium Home παρακολουθεί και καταγράφει συνεχώς τα επίπεδα ραδονίου με υψηλή ακρίβεια, δίνοντας σας εύκολα και γρήγορα τον μέσο όρο των επιπέδων ραδονίου σε κάθε χώρο.

Επίσης, με τον μετρητή Corentium Home μπορείτε να διαπιστώσετε γρήγορα την αποτελεσματικότητα των μέτρων μείωσης του ραδονίου λάβετε, πράγμα που δεν είναι εφικτό με τα δοσίμετρα.

Απλά τοποθετήστε τις μπαταρίες (περιλαμβάνονται) και το Corentium Home κάνει τα υπόλοιπα!

Απλός τρόπος λειτουργίας

Ο μετρητής Corentium Home λειτουργεί αδιάκοπα (διάρκεια μπαταρίας 3 χρόνια) δείχνοντας σας συνεχώς τους ημερήσιους, εβδομαδιαίους και συνολικούς (από την αρχή των μετρήσεων) μέσους όρους έκθεσης.

Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις προτείνεται η μέτρηση να διαρκεί τουλάχιστον 7 ημέρες. Όταν πρόκειται να μετρήσετε σε καινούριο χώρο πατάτε πρώτα το κουμπί “reset” (μετά από κάθε reset ή μετά την αρχική έναρξη λειτουργίας ο μετρητής θα χρειαστεί κάποιες ώρες για να δώσει την πρώτη ένδειξη - ο μετρητής δεν δίνει άμεσα αποτέλεσμα).

Διεθνείς πιστοποιήσεις

Η ακρίβεια των μετρήσεων του Corentium Home έχει επιβεβαιωθεί από διεθνείς συγκριτικές δοκιμές.

Τον Ιούλιο του 2011 ψηφιακός μετρητής ραδονίου Corentium Home (μέχρι πρότινος Canary) ελέγχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Ραδιολογικών Επιστημών (NIRS) της Ιαπωνίας. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς ανιχνευτές σωματιδίων άλφα που παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις από τις τιμές αναφοράς (συνήθως το 70 % των συμμετεχόντων έχουν ένα αποτέλεσμα μέσα σε + -20 % από την τιμή αναφοράς), ο Corentium Home είχε απόκλιση μόνο 3%! Δείτε την έκθεση εδώ.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Corentium Home ελέγχθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία από τις Ακτινοβολίες (BFS) της Γερμανίας, όπου διαπιστώθηκε πάλι πολύ υψηλή ακρίβεια 7 % . Δείτε την έκθεση εδώ.

O Corentium Home έχει επίσης δοκιμαστεί σε βαθμονομημένα εργαστήρια ραδονίου στην Τσεχική Δημοκρατία. Οι δοκιμές αυτές επιβεβαίωσαν ότι ο Corentium Home παρουσιάζει τις ίδιες τιμές ραδονίου ανεξάρτητα από τις τυχόν αλλαγές στη θερμοκρασία, την υγρασία, τη σκόνη και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, πράγμα που δεν συμβαίνει με πολλούς μετρητές ραδονίου που εμφανίζουν λάθος αποτελέσματα όταν αυτές οι παράμετροι αλλάζουν.

O ψηφιακός μετρητής ραδονίου Corentium Home ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Καινοτομίας του Νορβηγικού Συμβουλίου Έρευνας το 2013.

Υψηλή τεχνολογία

O μετρητής Corentium Home κατασκευάζεται από την νορβηγική εταιρεία Airthings.

Η ανίχνευση του ραδονίου με τον μετρητή Corentium Home γίνεται με τη διάχυση αέριου ραδονίου μέσα σε ένα θάλαμο ανίχνευσης.

Όταν τα άτομα του ραδονίου διασπώνται εκπέμπουν σωματίδια άλφα. Τα σωματίδια άλφα ανιχνεύονται από μία φωτό δίοδο πυριτίου. Κάθε σωματίδιο άλφα δημιουργεί ένα μικρό ρεύμα όταν χτυπά τη δίοδο. Ο εγκέφαλος του μετρητή είναι ένας μικρο - ελεγκτής, ο οποίος καταγράφει το χρόνο και την ενέργεια του κάθε σωματιδίου που ανιχνεύεται. Αυτή η πληροφορία χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της μέσης συγκέντρωσης ραδονίου αερίου για ημερήσια, εβδομαδιαία και ετήσια περίοδο.

Ολόκληρη η διαδικασία εκτελείται εξολοκλήρου από ηλεκτρονικά κυκλώματα που συνολικά καταναλώνουν μόνο μερικά microwatts ενέργειας, με αποτέλεσμα το Corentium Home να μπορεί να λειτουργήσει αδιάκοπα για σχεδόν 3 χρόνια χρησιμοποιώντας μόνο σε ένα ενιαίο 3 μικρές αλκαλικές μπαταρίες ΑΑΑ.

Επιπλέον, η συσκευή έχει ελάχιστες απαιτήσεις βαθμονόμησης. Σε συνεχή λειτουργία και φυσιολογικές τιμές ραδονίου δεν θα απαιτηθεί βαθμονόμηση για 10 χρόνια (γίνεται από τον κατασκευαστή). Η βαθμονόμηση προτείνεται να γίνει νωρίτερα μόνο αν διακοπεί η λειτουργία του μετρητή για περισσότερο από ένα χρόνο ή καταγράφουμε συνεχώς πολύ υψηλές τιμές άνω των 5 kBq/m3 για περισσότερο από ένα χρόνο.

Και εκτυπώσιμη αναφορά μέτρησης ραδονίου!

Στην ιστοσελίδα www.airthings.com/report μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία και να κατεβάσετε μια αναφορά με τις μετρήσεις σας (στα αγγλικά).

Το μόνο που χρειάζεται να έχετε για να δημιουργήσετε σωστά μια αναφορά είναι:

1. περίοδο μέτρησης τουλάχιστον 30 ημερών (δείτε το κάνοντας κλικ στο πλήκτρο MODE για 1 φορά). Οι βραχύτερες μετρήσεις δεν δημιουργούν αναφορά.

2. τον αύξοντα αριθμό (S / N) του μετρητή σας.

3. τον τετραψήφιο κωδικό που μπορείτε να ανακτήσετε κάνοντας κλικ στο πλήκτρο MODE για 2 φορές. Αυτό είναι σημαντικό: αυτός ο κωδικός είναι μοναδικός και σχετίζεται άμεσα τόσο με τα επίπεδα ραδονίου που εισάγετε στην online φόρμα όσο και με την διάρκεια της μέτρησης σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πληκτρολογήσει σωστά αυτόν τον κωδικό, διαφορετικά δεν είναι δυνατή η δημιουργία μιας αναφοράς.

4. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας και τις πληροφορίες σχετικά με το κτίριο όπου πραγματοποιήσατε τη μέτρησή σας (στα αγγλικά).

Η αναφορά δημιουργείται αμέσως και αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δώσατε.

Ποια είναι τα ασφαλή όρια έκθεσης σε ραδόνιο;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν υπάρχει όριο κάτω από το οποίο η έκθεση σε ραδόνιο δεν φέρει κανένα κίνδυνο και η πιθανότητα καρκίνου του πνεύμονα αυξάνεται κατά 16% για κάθε 100 Bq/m3 αύξησης στη συγκέντρωση ραδονίου!

Οι μέσες τιμές συγκέντρωσης ραδονίου διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και είναι μεγαλύτερες στους εσωτερικούς χώρους, π..χ. στις Η.Π.Α. οι μέσες τιμές είναι 15 Bq/m3 σε εξωτερικούς χώρους και 50 Bq/m3 σε εσωτερικούς χώρους.

Τα επίσημα και προτεινόμενα όρια έκθεσης είναι τα εξής:

 • Ελληνικό όριο επαγγελματικά εκτιθέμενων: 3000 Bq/m3 (2000 ετήσιες εργατοώρες)
 • Ευρωπαϊκή Ένωση (προτεινόμενο για υφιστάμενα κτίρια): 400 Bq/m3
 • Ευρωπαϊκή Ένωση (προτεινόμενο για νέα κτίρια): 200 Bq/m3
 • Αμερικανικό Πρακτορείο Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA): 150 Bq/m3
 • Γερμανικό Ινστιτούτο Βιολογίας Κτιρίων (IBN = Institut für Baubiologie + Ökologie Neubeuern): ασθενήBq/m3, πολύ ισχυρά > 200 Bq/m3
 • Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: 100 Bq/m3 (μέγιστο 300 Bq/m3 ανάλογα με την περιοχή)

Αν καταγράψω υψηλές τιμές ραδονίου, πως μπορώ να τις μειώσω;

 • Αερίστε περισσότερο το χώρο ανοίγοντας τα παράθυρα ή εγκαθιστώντας ένα σύστημα τεχνητού εξαερισμού
 • Εντοπίστε τις ρωγμές σε τοίχους, δάπεδο και σωληνώσεις και σφραγίστε τις
 • Αν βρίσκεστε στο στάδιο της κατασκευής υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ειδικών στεγανοποιητικών μεμβρανών ή η δημιουργία κενού ή ειδικού υποδαπέδου κάτω από το δάπεδο του υπογείου

Διαδικασία ενοικίασης

 • Επιλέγετε εβδομαδιαία ενοικίαση (ή επανενοικίαση σε περίπτωση που έχετε ξανανοικιάσει τον ίδιο μετρητή), κάνετε κλικ στο κουμπί με το καλάθι και στη συνέχεια συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και επιλέγετε τον τρόπο πληρωμής (δωρεάν αντικαταβολή/πιστωτική κάρτα/Paypal/κατάθεση). Εναλλακτικά κάνετε την παραγγελία σας τηλεφωνικά.
 • Επικοινωνείτε μαζί μας στο 2108081912 για να ενημερωθείτε για την διαθεσιμότητα και να κανονίσετε την ημερομηνία που θα παραλάβετε.
 • Σας αποστέλλουμε τον μετρητή με την Γενική Ταχυδρομική και τον παραλαμβάνετε στη διεύθυνση που θα μας υποδείξετε (ή σε κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής που σας εξυπηρετεί - https://www.taxydromiki.com/office-network) με απλή επίδειξη της αστυνομικής σας ταυτότητας.
 • 1 εβδομάδα μετά την παραλαβή του μετρητή, καλείτε την Γενική Ταχυδρομική (2104851100) για να έρθει στο χώρο σας ή πηγαίνετε σε κάποιο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής που σας εξυπηρετεί, παραδίδετε τον μετρητή στη συσκευασία που σας έχουμε προμηθεύσει και μας τον αποστέλλετε με δική μας χρέωση (χρέωση παραλήπτη). Αν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους καλέστε μας στο 2108081912 για να ζητήσουμε εμείς να περάσουν να παραλάβουν.

Ενοικιάσεις μετρητών ακτινοβολίας από τη Home Biology 

 • Ο πιο οικονομικός τρόπος να διαπιστώσετε πόσο επιβαρύνεστε από τις γύρω πηγές ακτινοβολίας.
 • Μετρήστε με αξιόπιστους μετρητές ακτινοβολίας κορυφαίων εταιρειών χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία για να τους αποκτήσετε.
 • Απλή διαδικασία ενοικίασης - Χωρίς την αποστολή συμφωνητικού ενοικίασης.
 • Μεγάλη έκπτωση στην επανενοικίαση του ίδιου μετρητή ακτινοβολίας (25 ευρώ διήμερη και 35 ευρώ εβδομαδιαία, ανεξαρτήτως μοντέλου).
 • Συνεχής έλεγχος καλής λειτουργίας: Η Home Biology εγγυάται ότι θα παραλάβετε μετρητές που λειτουργούν σωστά. Τεχνικοί μας ελέγχουν τις συσκευές, πριν αποσταλούν και όταν επιστρέφονται με την πραγματοποίηση μετρήσεων σε προκαθορισμένα σημεία/πηγές ή/και με την σύγκριση των τιμών με αυτές βαθμονομημένων μετρητών. Επιπλέον, όλες οι συσκευές της Gigahertz αποστέλλονται στον κατασκευαστή για έλεγχο ή/και βαθμονόμηση όποτε διαπιστωθεί απόκλιση στις μετρήσεις. Ο μετρητής Corentium απαιτεί επαναβαθμονόμηση κάθε 10 χρόνια οπότε και αποστέλλεται στον κατασκευαστή (Airthings Norway – επόμενη βαθμονόμηση το 2028). Το πολύμετρο VC840 έχει απλό πρωτόκολλο ελέγχου μέσω τάσης οικιακού δικτύου. Ο μετρητής Radex RD1212 (που έχει πιστοποιηθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας) είναι αυτοελεγχόμενος. Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα πιστοποιητικά βαθμονόμησης και ελέγχου

 • Δεν θα ξεμείνετε από μπαταρία. Όλοι οι μετρητές μας έχουν προειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας και συνοδεύονται, ανάλογα με το μοντέλο, από φορτιστή μπαταρίας ή από εφεδρική μπαταρία έτσι ώστε να μην ξεμείνει ο μετρητής σας από μπαταρία κατά τη διάρκεια της ενοικίασης

 • Γρήγορη εξυπηρέτηση: Έχοντας ένα μεγάλο αριθμό μετρητών διαθέσιμους για ενοικίαση, μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά

 • Δυνατότητα προκράτησης μετρητή: Αν γνωρίζετε πότε ακριβώς θα χρειαστείτε τον μετρητή ακτινοβολίας μπορείτε να μας ενημερώσετε τηλεφωνικά έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει διαθέσιμος μετρητής

 • Δωρεάν μεταφορικά προς και από το χώρο σας

Υποστήριξη

Αναλυτικές περιγραφές προϊόντων και μηχανικός στη διάθεση σας για να σας λύσει κάθε απορία σχετικά με την χρήση των προϊόντων πριν και μετά την αγορά τους

Ηθικό εμπόριο

Μόνο προϊόντα αξιόπιστων εταιρειών, που τα έχουμε δοκιμάσει για την αποτελεσματικότητα τους και όχι οτιδήποτε “πουλάει“

Δωρεάν μεταφορικά

Παράδοση χωρίς χρέωση στον χώρο σας ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής – Ισχύει εντός Ελλάδας, για όλες τις αγορές και ενοικιάσεις - Δεν ισχύει για ρούχα SHIELD

Παρακολούθηση παραγγελίας

Αποστολή tracking number με email / SMS για να γνωρίζετε κάθε στιγμή που βρίσκεται η παραγγελία σας

Εύκολη πληρωμή

Αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση / πληρωμή, πιστωτική κάρτα, μετρητά σε Viva Spot, Viva Wallet, Samsung Pay, Google Pay, Apple Pay, Paypal

Πληρωμή σε δόσεις

Δυνατότητα πληρωμής σε 3 άτοκες δόσεις πληρώνοντας μέσω Klarna. Δείτε πως γίνεται.

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από μηχανικό και την μείωση της επιβάρυνσης από ακτινοβολίες.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2108081912
Δευ-Παρ 09:00-19:00

Φόρμα Επικοινωνίας

Φόρτωση...

Θέλετε να μη χάνετε είδηση;


Εγγραφείτε στο newsletter μας!

0
Shares