2108081912 (Δευ-Παρ 09:00-19:00)
info@home-biology.gr

Πολλοί γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους να περνούν ώρες μπροστά στις οθόνες smartphone, tablet, τηλεόρασης, και Η/Υ προκειμένου να μπορέσουν να έχουν κάποιες στιγμές χαλάρωσης μετά από μία δύσκολη μέρα. Όπως όμως τονίζουν οι ειδικοί πρέπει να βρεθούν τρόποι να περιοριστούν οι ώρες χρήσης των ψηφιακών μέσων κι αυτό πρέπει να γίνει από μικρή ηλικία πριν τα παιδιά εθιστούν σε αυτά.

Σε έναν κόσμο όπου τα παιδιά «μεγαλώνουν ψηφιακά», είναι σημαντικό να τους βοηθήσουμε να μάθουν υγιείς έννοιες της ψηφιακής χρήσης.

Οφέλη και κίνδυνοι από τις ψηφιακές τεχνολογίες

Τα οφέλη από την έκθεση σε ψηφιακά μέσα (τηλεόραση, Η/Υ, tablet, smartphones κ.α.), περιλαμβάνουν την έκθεση σε νέες ιδέες και την απόκτηση γνώσεων, τις αυξημένες ευκαιρίες κοινωνικής επαφής και υποστήριξης, τις νέες ευκαιρίες πρόσβασης σε μηνύματα και πληροφορίες για την προαγωγή της υγείας, την εξοικείωση με την τεχνολογία και τον χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών που αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την μετέπειτα ένταξή στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση των διαδραστικών ικανοτήτων.

Ωστόσο, η υπερβολική έκθεση σε ψηφιακά μέσα (τηλεόραση, Η/Υ, tablet, smartphones κ.α.) μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην όραση, στην γονιμότητα[i] και άλλα προβλήματα υγείας λόγω αυξημένης έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες[ii], οδηγεί σε αύξηση του χρόνου καθιστικής ζωής και κατά συνέπεια της παιδικής παχυσαρκίας, περιορίζει την κριτική ικανότητα και τη φαντασία των παιδιών, περιορίζει το χρόνο ανάγνωσης βιβλίων[iii], προκαλεί προβλήματα συγκέντρωσης ή/και υπερδιέγερση, εντείνει την κοινωνική απομόνωση και τα ψυχολογικά προβλήματα, διακυβεύει την ιδιωτικότητα των παιδιών και τα εκθέτει σε ανακριβές, ακατάλληλο ή μη ασφαλές περιεχόμενο και επαφές[iv].

Πόσο χρόνο μπροστά στην οθόνη;

 • Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προτείνει τα εξής[v]:
 • Για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 μηνών, αποφύγετε τη χρήση οθόνης, με εξαίρεση βίντεο κλήσεις.
 • Οι γονείς των παιδιών ηλικίας 18 έως 24 μηνών που θέλουν να εισαγάγουν ψηφιακά μέσα πρέπει να επιλέξουν προγράμματα υψηλής ποιότητας και να τα παρακολουθήσουν με τα παιδιά τους για να τους βοηθήσουν να καταλάβουν τι βλέπουν.
 • Το ίδιο ισχύει και για παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών, περιορίζοντας τη χρήση οθόνης σε 1 ώρα ημερησίως.
 • Για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω, τοποθετήστε σταθερά όρια στο χρόνο που αφιερώνει το παιδί μπροστά σε οθόνες και βεβαιωθείτε ότι τα ψηφιακά μέσα δεν αντικαθιστούν τον κατάλληλο ύπνο, τη σωματική άσκηση και άλλες συνήθειες που είναι απαραίτητες για την υγεία.

Κάντε το δικό σας οικογενειακό σχέδιο χρήσης πολυμέσων

Η online πλατφόρμα της Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής σας βοηθά να εντάξετε την χρήση ψηφιακών μέσων στην ζωή του παιδιού σας χωρίς να εκτοπίσουν σημαντικές δραστηριότητες όπως την ανθρώπινη επαφή, την οικογενειακή ώρα, τα υπαίθρια παιχνίδια, την άσκηση και τον ύπνο.

Μπορείτε να κάνετε το δικό σας σχέδιο κάνοντας κλικ στο: https://www.healthychildren.org/English/media/Pages/default.aspx

Συμβουλές στους γονείς από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής[vi]

 • Αντιμετωπίστε τα μέσα όπως θα κάνατε για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού σας. Οι ίδιες οδηγίες για γονείς ισχύουν τόσο σε πραγματικό όσο και σε εικονικό περιβάλλον. Ορίστε όρια. Τα παιδιά τα χρειάζονται και τα περιμένουν. Γνωρίστε τους φίλους των παιδιών σας, τόσο online όσο και εκτός. Μάθετε ποιες πλατφόρμες, λογισμικό και εφαρμογές χρησιμοποιούν τα παιδιά σας, ποιες τοποθεσίες επισκέπτονται στον ιστό και τις online δραστηριότητές τους.
 • Περάστε χρόνο μπροστά στην οθόνη μαζί με τα παιδιά σας. Συνεργαστείτε και παίξτε με τα παιδιά σας όταν χρησιμοποιούν οθόνες – αυτό ενθαρρύνει τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, τη σύνδεση και τη μάθηση. Παίξτε ένα παιχνίδι βίντεο με τα παιδιά σας. Είναι ένας καλός τρόπος να αποδείξετε την καλή αθλητική συμπεριφορά και την εθιμοτυπία τυχερών παιχνιδιών. Παρακολουθήστε μια παράσταση μαζί τους. Θα έχετε έτσι την ευκαιρία να συζητήστε και να μοιραστείτε τις δικές σας εμπειρίες ζωής. Μην παρακολουθείτε απλώς τα παιδιά στο διαδίκτυο, αλληλεπιδράστε μαζί τους - μπορείτε έτσι να καταλάβετε τι κάνουν και να συμμετέχετε κι εσείς μαζί τους.
 • Να είστε πρότυπο. Διδάξτε και μοντελοποιήστε την καλοσύνη και τους καλούς τρόπους στο διαδίκτυο. Τα παιδιά έχουν την τάση να μιμούνται. Περιορίστε τη δική σας χρήση των μέσων. Στην πραγματικότητα, θα είστε πιο διαθέσιμοι και συνδεδεμένοι με τα παιδιά σας αν αλληλεπιδράτε, αγκαλιάζετε και παίζετε μαζί τους αντί να κοιτάτε απλά σε μια οθόνη.
 • Δώστε έμφαση στις διαπροσωπικές σχέσεις – στην ανθρώπινη επαφή. Τα πολύ μικρά παιδιά μαθαίνουν καλύτερα μέσω της άμεσης επικοινωνίας. Οι συνομιλίες μπορούν να γίνουν πρόσωπο με πρόσωπο ή, αν χρειαστεί, μέσω βίντεο σε περίπτωση που κάποιο μέλος της οικογένειας βρίσκεται μακριά. Έρευνες έχουν δείξει ότι η άμεση επαφή με τα παιδιά βελτιώνει τις γλωσσικές δεξιότητες - πολύ περισσότερο από την "παθητική" ακρόαση ή την μονόδρομη αλληλεπίδραση με μια οθόνη.
 • Δημιουργήστε ζώνες χωρίς ψηφιακά μέσα. Απαγορεύστε τη χρήση της τεχνολογίας στο παιδικό δωμάτιο καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια των γευμάτων, των οικογενειακών και κοινωνικών συγκεντρώσεων.Μη χρησιμοποιείτε τις συσκευές κατά τη διάρκεια του ύπνου των παιδιών (αν αυτά βρίσκονται κοντά σας) και φορτίστε τις συσκευές σας τη νύχτα και μακριά από τα παιδικά υπνοδωμάτια. Αυτές οι αλλαγές ευνοούν περισσότερο τον οικογενειακό χρόνο, τις πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και τον καλύτερο ύπνο.
 • Μην χρησιμοποιείτε την τεχνολογία ως συναισθηματική πιπίλα. Τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά για να διατηρούν τα παιδιά ήρεμα και ήσυχα, αλλά δεν πρέπει να είναι ο μόνος τρόπος για να μάθουν να ηρεμούν. Τα παιδιά πρέπει να διδαχθούν πώς να εντοπίζουν και να χειρίζονται ισχυρά συναισθήματα, να ανακαλύπτουν δραστηριότητες για να διαχειριστούν την πλήξη ή να ηρεμούν από την αναπνοή, να μιλάνε για τρόπους επίλυσης του προβλήματος και να βρίσκουν άλλες στρατηγικές για τη διοχέτευση των συναισθημάτων.
 • Εφαρμογές κατάλληλες για παιδιά - κάντε την έρευνά σας. Περισσότερο από 80.000 εφαρμογές χαρακτηρίζονται ως εκπαιδευτικές, αλλά ελάχιστη έρευνα έχει αποδείξει την πραγματική τους ποιότητα. Τα προϊόντα που έχουν τοποθετηθεί ως "διαδραστικά" θα πρέπει να απαιτούν περισσότερο από "ώθηση και ταλάντωση". Κοιτάξτε σε οργανισμούς όπως το Common Sense Media (www.commonsensemedia.org) για σχόλια σχετικά με τις κατάλληλες για την ηλικία εφαρμογές, παιχνίδια και προγράμματα που θα σας καθοδηγήσουν για να κάνετε τις καλύτερες επιλογές για τα παιδιά σας.
 • Είναι φυσιολογικό για έναν έφηβο να περνάει αρκετές ώρες στο διαδίκτυο. Οι ηλεκτρονικές σχέσεις αποτελούν μέρος της τυπικής ανάπτυξης των εφήβων. Τα κοινωνικά μέσα μπορούν να υποστηρίξουν τους εφήβους καθώς εξερευνούν και ανακαλύπτουν περισσότερα για τον εαυτό τους και για τη θέση τους στον κόσμο των ενηλίκων. Απλά βεβαιωθείτε όσο γίνεται ότι κάνουν ασφαλή περιήγηση…
 • Προειδοποιήστε τα παιδιά σχετικά με τη σημασία της προστασίας της ιδιωτικής τους ζωής και τους κινδύνους που παραμονεύουν. Οι έφηβοι πρέπει να γνωρίζουν ότι μόλις το περιεχόμενο μοιραστεί με άλλους, δεν θα είναι σε θέση να το αλλάξουν ή να το αφαιρέσουν . Επίσης πρέπει να μάθουν να κάνουν χρήση των ρυθμίσεων απορρήτου ώστε να αποφεύγονται επαφές με ανθρώπους που σκόπιμα επικοινωνούν με παιδιά και εφήβους ώστε να τους εκμεταλλευτούν.
 • Θυμηθείτε: Τα παιδιά θα είναι παιδιά. Τα παιδιά θα κάνουν λάθη χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Προσπαθήστε να χειριστείτε τα λάθη με ενσυναίσθηση και να μετατρέψετε ένα λάθος σε μια διδακτική στιγμή. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενέργειες, όπως ο σεξισμός, ο εκφοβισμός ή η δημοσίευση εικόνων που προκαλούν αυτοτραυματισμό, με τις οποίες μπορεί να έρθει αντιμέτωπο ένα παιδί. Κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά. Γι αυτό οι γονείς πρέπει να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των παιδιών τους και αν παρατηρήσουν κάποια αλλαγή να ζητήσουν την βοήθεια του κατάλληλου ειδικού.

 

[i] https://www.home-biology.gr/ilektromagnitikes-aktinovolies/epiptoseis-ygeias/aktinovolies-kai-ypogonimotita

[ii] https://www.home-biology.gr/ilektromagnitikes-aktinovolies/epiptoseis-ygeias/sos-gia-paidia-kai-egkyous

[iii] https://momlovesbest.com/screen-time-kids

[iv] http://pediatrics.aappublications.org/content/pediatrics/early/2016/10/19/peds.2016-2592.full.pdf

[v] https://www.aap.org/en-us/about-the-aap/aap-press-room/Pages/American-Academy-of-Pediatrics-Announces-New-Recommendations-for-Childrens-Media-Use.aspx

[vi] https://www.aap.org/en-us/about-the-aap/aap-press-room/news-features-and-safety-tips/Pages/Children-and-Media-Tips.aspx

Η γνώμη σας μας βοηθά να
σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες

Έχετε κάποιο σχόλιο/παρατήρηση ή κάτι να ρωτήσετε για την σελίδα;
Οι πληροφορίες στη σελίδα είναι χρήσιμες; Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;
Μήπως η σελίδα φορτώνει αργά; Είναι κάτι άλλο που δεν λειτουργεί σωστά;
Μήπως το κείμενο είναι πολύ μεγάλο ή δεν το καταλαβαίνετε;
Τι άλλο θα θέλατε να υπάρχει σε αυτήν τη σελίδα;

bannerHF38Bradiationsmartwifi

H No1 εταιρεία μετρήσεων ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Από το 2010, εκατοντάδες ιδιώτες, αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα, μας έχουν εμπιστευτεί για την αξιόπιστη μέτρηση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στους χώρους τους και την μείωση της επιβάρυνσης από αυτά.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης

Μάθετε πόση ακτινοβολία δέχεστε στο σπίτι ή το χώρο εργασίας σας και πώς να την μειώσετε, με τη βοήθεια μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Περισσότερα..

Ενοικίαση μετρητών ακτινοβολίας

Μετρήστε εύκολα και οικονομικά την ακτινοβολία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ, καλώδια της ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές ενοικιάζοντας αξιόπιστους και απλούς στη χρήση μετρητές ακτινοβολίας

Περισσότερα..

E-shop

ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

Απλοί στη χρήση μετρητές για την εύκολη για την καταγραφή της ακτινοβολίας από όλες τις πηγές! 

 Μετρητές ακτινοβολίας χαμηλών συχνοτήτων από καλώδια, μετασχηματιστές, πυλώνες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. 

Μετρητές ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi κ.α.  

Μετρητές ραδιενέργειας από ραδόνιο, ραδιενεργά δομικά υλικά κ.α.

 (στον παρακάτω συνοπτικό πίνακα δείτε μόνο τους μετρητές ακτινοβολίας που είναι διαθέσιμοι και για ενοικίαση)  

 • HF32D
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Η οικονομική επιλογή για την μέτρηση της ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi, ασύρματα τηλέφωνα κ.α.
  Κατευθυντική κεραία για τον εντοπισμό των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
 • Τιμή αγοράς
  295€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 •  
 • HF38B
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Κορυφαία επιλογή για την μέτρηση της ασύρματης ακτινοβολίας!
  Κατευθυντική κεραία για τον εντοπισμό των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
  Διαφορετικό ηχητικό σήμα για την αναγνώριση των πηγών ασύρματης ακτινοβολίας
 • Τιμή αγοράς
  499€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • HF58B
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • Ίδια χαρακτηριστικά με τον HF38B
  Επιπλέον αποθήκευση μετρήσεων, υπολογισμός μέσου όρου έκθεσης και δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων (μόνο σε σύνδεση με τον NFA30M)
 • Τιμή αγοράς
  849€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  85€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  65€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • NFA30M
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Η καλύτερη επιλογή για μέτρηση μαγνητικών πεδίων από καλώδια ΔΕΗ χαμηλής/μέσης τάσης, μετασχηματιστές κ.α.
  Τρισδιάστατη μέτρηση μαγνητικού πεδίου
  Αποθήκευση μετρήσεων, υπολογισμός μέσου όρου έκθεσης και δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων
 • Τιμή αγοράς
  1285€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Δωρεάν επανενοικίαση μετά από θωράκιση χώρου
 • ΜΕ3030Β
 • Gigahertz (Γερμανία)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Η οικονομική επιλογή για μέτρηση της ακτινοβολίας από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.
  Μέτρηση ηλεκτρικού κ' μαγνητικού πεδίου στον ένα άξονα
 • Τιμή αγοράς
  159€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 • TRIFIELD TF2
 • Alphalab (ΗΠΑ)
 • Μέτρηση μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πίνακες, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω κατανάλωσης ρεύματος)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια ΔΕΗ, καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
  από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi, baby monitors κ.α.
 • All in one μετρητής για την γρήγορη εκτίμηση της επιβάρυνσης από όλες τις κύριες πηγές ακτινοβολίας!
  Τρισδιάστατη μέτρηση μαγνητικού πεδίου
  Προτείνεται για την μέτρηση ακτινοβολίας από καλώδια υψηλής τάσης / πυλώνες της ΔΕΗ
 • Τιμή αγοράς
  259€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  75€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  55€
 • Body Voltage
 • Peaktech (Γερμανία)
 • Μέτρηση ηλεκτρικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων
  από καλώδια σε τοίχους, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. (λόγω τάσης)
 • Εναλλακτικός τρόπος μέτρησης της επιβάρυνσης από ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων από καλώδια συνδέοντας το σώμα σας με γείωση
  Δεν ενδείκνυται για εξωτερικές μετρήσεις
 • Τιμή αγοράς
  199€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  45€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  30€
 • RD1212-BT
 • Quartarad (Ρωσία)
 • Μέτρηση ραδιενέργειας
  από δομικά υλικά (πλακάκια, πάγκοι γρανίτη, τούβλα κ.α.), ιατρικά μηχανήματα, απόβλητα βιομηχανιών, νοσοκομείων, πυρηνικά ατυχήματα κ.α.
 • Αξιόπιστος μετρητής για την εύκολη και γρήγορη καταγραφή των επιπέδων ραδιενέργειας
  Δωρεάν εφαρμογή RadexRead για την αποθήκευση και χαρτογράφηση των μετρήσεων ραδιενέργειας
  Ηχητικός συναγερμός
 • Τιμή αγοράς
  329€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  65€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  45€
 • Corentium Home
 • Airthings (Νορβηγία)
 • Μέτρηση ραδονίου
  από υπέδαφος, δομικά υλικά κ.α.
 • Ο πιο γρήγορος (εβδομαδιαίο δείγμα) αλλά αξιόπιστος τρόπος για την μέτρηση του καρκινογόνου ραδονίου στο χώρο σας
  Υπολογισμός ημερησίων, εβδομαδιαίων και συνολικών μέσων όρων έκθεσης
  Δυνατότητα εκτύπωσης αποτελεσμάτων
 • Τιμή αγοράς
  249€
 • Τιμή εβδομαδιαίας ενοικίασης
  50€
 • Τιμή διήμερης ενοικίασης
  -

Εκπτώσεις στις τιμές επανενοικίασης όλων των μετρητών ακτινοβολίας!

Σταθερή τιμή εβδομαδιαίας επανενοικίασης 40 ευρώ! - Σταθερή τιμή 2ήμερης επανενοικίασης 25 ευρώ! 

Εκπτώσεις στην ταυτόχρονη ενοικίαση των κορυφαίων μετρητών υψηλών και χαμηλών συχνοτήτων!

Σετ μέτρησης υψηλών & χαμηλών συχνοτήτων HF58B+NFA30M: εβδομαδιαία ενοικίαση 115 ευρώ (45 ευρώ έκπτωση!) - 2ήμερη ενοικίαση 95 ευρώ (25 ευρώ έκπτωση!)

Σετ μέτρησης υψηλών & χαμηλών συχνοτήτων HF38B+NFA30M: εβδομαδιαία ενοικίαση 95 ευρώ (55 ευρώ έκπτωση!) - 2ήμερη ενοικίαση 75 ευρώ (35 ευρώ έκπτωση!)

 Για περισσότερα επισκεφτείτε τη σελίδα ενοικίασης των μετρητών ακτινοβολίας!  

Συχνές ερωτήσεις

Ποιες είναι οι κύριες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας;

Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι εκτεθειμένος καθημερινά σε ένα μείγμα ακτινοβολιών:

 • Ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων (ασύρματα) από κινητά τηλέφωνα, ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ Wi-Fi, κεραίες κινητής τηλεφωνίας (υπάρχουν σε κάθε γειτονιά - συχνά καμουφλαρισμένες – δείτε που υπάρχουν κοντά σας κάνοντας κλικ εδώ - έρχονται και τα νέα δίκτυα 5G με δεκαπλάσιες κεραίες), έξυπνες συσκευές, bluetooth, έξυπνους μετρητές, συστήματα συναγερμού, φούρνους μικροκυμάτων, ασύρματες κονσόλες παιχνιδιών, κεραίες εκπομπής ραδιοτηλεοπτικών σημάτων, ραντάρ, baby monitor κ.α. (μη ιονίζουσα ακτινοβολία)
 • Ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων από μετασχηματιστές και καλώδια ΔΕΗ, καλώδια οικιακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρολογικούς πίνακες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, συστήματα θέρμανσης κ.α. (μη ιονίζουσα ακτινοβολία)
 • Ραδιενέργεια (σωματίδια α, β, ακτινοβολία γ, Χ) από δομικά υλικά,  ακτινογραφίες, υπέδαφος, ραδόνιο, πυρηνικά ατυχήματα κ.α. (ιονίζουσα ακτινοβολία)
Πως μπορώ να μειώσω την έκθεση μου σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες;